Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 57 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: čtv 02.12.2021 9:35 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 27.6.2005
Příspěvky: 526
Bydliště: Praha-Kunratice (MK Lipence)
Zdravim,
obracim se s prosbou.

Z duvodu planovane vetsi konstrukcni stavby si potrebuju nadelat tezitka:-) Nasel by se nekdo, kdo ma zkusenosti s rezanim oceli, potreboval bych nakratit ocelovy profil na "kostky".

Popr. poradite, kde v Praze bych mohl zajet?

Diky za info.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 
PříspěvekNapsal: čtv 02.12.2021 11:11 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 9.1.2007
Příspěvky: 8317
Bydliště: Praha 8, ČR
Obrázky: 8
...a ty nemáš flexu :wink: ? Předpokládám, že to je plná ocel. Otázkou je, jak moc na to spěcháš.

_________________
Hitec Aurora 9X


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: čtv 02.12.2021 11:40 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 5.1.2007
Příspěvky: 9522
Bydliště: Trenčianska Turná
Obrázky: 0
DAF píše:
...a ty nemáš flexu :wink: ? Předpokládám, že to je plná ocel. Otázkou je, jak moc na to spěcháš.

Flexou? :mrgreen:

_________________
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: čtv 02.12.2021 11:54 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 27.6.2005
Příspěvky: 526
Bydliště: Praha-Kunratice (MK Lipence)
Flexou na to fakt jit nechci, kriticky na to nespecham, spis chystam zimni projekt :-)


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: čtv 02.12.2021 12:25 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 9.1.2007
Příspěvky: 8317
Bydliště: Praha 8, ČR
Obrázky: 8
Proč ne flexou? Mám na ní stojan, takže řeže rovně. Řezal jsem s tím Jekly 50x50 i větší a no problemo. Pásovou pilu holt nemám. Asi by to chvilku trvalo, ale podle mě by to šlo.

_________________
Hitec Aurora 9X


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: čtv 02.12.2021 13:56 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 25.3.2014
Příspěvky: 1597
Bydliště: Letovice,ČR
flexou bych na to nešel. Je rozdíl jekl a plnej materiál. V práci jsme jednu dobu krátili 30 kulatinu a to byl mazec.
Najdi si strojní fy. kde ti to určitě nakrátí.
Osobně je používám taky.

_________________
Co napíšu je jen můj názor, který nikomu nevnucuju.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv 02.12.2021 14:50 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 9.1.2007
Příspěvky: 8317
Bydliště: Praha 8, ČR
Obrázky: 8
Pravda, zatím jsem řezal plné menší rozměry a muselo by se to pomalu s přestávkami na chlazení, případně tam i něco na chlazení lít. Dělení mají v každé prodejně hutnického materiálu, jen jsou určitá minima, po která jít nechtějí a nevím, jak by se tvářili, když by si tam někdo donesl kus materiálu a chtěl ho nakrájet. Strojní dílny jsem doposud nehledal, tak netuším, jestli by do toho byli ochotní jít.

_________________
Hitec Aurora 9X


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: čtv 02.12.2021 14:56 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 25.11.2008
Příspěvky: 1372
Bydliště: Dobruška
soustruh...

_________________
Snažím se stavět letadla tak, aby i po havárii jsem se nemusel stydět za to, jak vypadají vevnitř.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv 02.12.2021 16:33 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 9.1.2007
Příspěvky: 8317
Bydliště: Praha 8, ČR
Obrázky: 8
Golfista píše:
soustruh...

8O :?: nevíš, jak ta tyč je dlouhá, navíc bude přes úhlopříčku mít kolem 72 mm, takový průměr vřetenem běžného soustruhu nejspíš neprojde. Ano, existují i různé forychtungy.
On to potřebuje jen jako těžítko, takže nejspíš nebude až tak záležet na povrchu řezu. Takže buď sehnat někoho s pilou, nebo to risknout s flexou (a při řezu třeba několikrát otočit).

_________________
Hitec Aurora 9X


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: čtv 02.12.2021 16:37 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 23.3.2021
Příspěvky: 64
Bydliště: ČR
Golfista píše:
soustruh...

Dělit materiál na soustruhu. To jsi mě pobavil..


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv 02.12.2021 17:05 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 8.1.2012
Příspěvky: 221
Bydliště: ¨Libina
V prodejnách hutního materiálu ti to na pásové pile nakrátí jak potřebuješ. Je to samozřejmě za úplatu. Něco jiného je jestli to už máš koupený . Je dobré pohlídat upnutí aby nedocházelo k podřezání.Tak samozřejmě že to nadělíš i flexou .Ta ale musí mít odpovídající výkon a průměr kotouče. A zase můžeš se s tím trápit i s malou hlídat teplotu otáčet obrobkem a mít zásobu kotoučů. A nakonec se zakuklit protože budeš mít brusivo všude.

_________________
koksák


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv 02.12.2021 17:44 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 25.11.2008
Příspěvky: 1372
Bydliště: Dobruška
romi59 píše:

Dělit materiál na soustruhu. To jsi mě pobavil..


Mě nikdo neřekl že to tak nejde a proto, to tak dělám přes 20 let... :lol:

_________________
Snažím se stavět letadla tak, aby i po havárii jsem se nemusel stydět za to, jak vypadají vevnitř.


Naposledy upravil Golfista dne čtv 02.12.2021 17:50, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv 02.12.2021 17:46 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 25.11.2008
Příspěvky: 1372
Bydliště: Dobruška
kokeš píše:
V prodejnách hutního materiálu ti to na pásové pile nakrátí jak potřebuješ.

...nejjednodušší způsob.
Třeba i s malým přídavkem a zarovnat přesně a čistě (hladce) na soustruhu.

_________________
Snažím se stavět letadla tak, aby i po havárii jsem se nemusel stydět za to, jak vypadají vevnitř.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv 02.12.2021 17:48 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 25.11.2008
Příspěvky: 1372
Bydliště: Dobruška
Golfista píše:

Zvláštní, já to tak dělám přes 20 let... :lol:


Jo a dětem do kroužku jsem takovým způsobem dělat 4-hranné závaží taky. Dokonce se stejným rozměrem 50x50mm.

_________________
Snažím se stavět letadla tak, aby i po havárii jsem se nemusel stydět za to, jak vypadají vevnitř.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv 02.12.2021 17:54 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 26.7.2020
Příspěvky: 732
Bydliště: Žilina, let.Hôrky-Brezovec , SK
Obrázky: 6
Delit to samozrejme ide :) Ale nie je vela ludi co ma sustruh s tak velkym svetlym priemerom vretena. Na 50x50 treba vyse 70mm premer , co nie je uplne bezne. Ale najdu sa...

Pilu asi zozenie skor....a upichovaky sa mu podakuju :) , na zaciatku upichovania 4-hranu dost trpia prerusovanou trieskou.

_________________
Radiomaster TX16s / FrSky Horus X12s / Spektrum Dx8 G2 + pár lietadielok....


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 57 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: mati a 12 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz