Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 13 ] 
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: stř 12.09.2018 16:22 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 26.3.2009
Příspěvky: 330
Bydliště: Praha
Obrázky: 2
jyrry píše:
Asi jsem to ještě nepotřeboval, ale na jaké funkce kromě výškovky, směrovky a křidélek je zapotřebí EXPO ? :?

Na otáčení a náklony kamery při filmování z dvoupilotního dronu. MX-16 tam kompletně ovládá gimbal a pokud nemá operátor hodně jemnou ruku, je to na výsledném filmovém záznamu dost znát.
Nejen modely letadel se ovládají rádiem.
Takže tak ;-)

edit jyrry: odděleno od viewtopic.php?f=128&t=53020 protože to s výběrem vysílače nemá nic společného.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Výběr vysílačky
PříspěvekNapsal: stř 12.09.2018 16:50 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 9344
Bydliště: Benátecká Vrutice, ČR
Sunn píše:
Na otáčení a náklony kamery při filmování z dvoupilotního dronu. MX-16 tam kompletně ovládá gimbal a pokud nemá operátor hodně jemnou ruku, je to na výsledném filmovém záznamu dost znát.
Nejen modely letadel se ovládají rádiem.
Takže tak ;-)

Jestli dobře chápu, tak operátor ovládá gimbal druhým vysílačem. Pak by neměl být problém ten gimbal připojit na kanály pro S,V,K, kde ta Expa jsou k dispozici. Nebo je to jinak?

Edit: Pro takové ovládání by ale možná bylo výhodnější zpomalení chodu v celém rozsahu.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Výběr vysílačky
PříspěvekNapsal: stř 12.09.2018 16:58 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 26.3.2009
Příspěvky: 330
Bydliště: Praha
Obrázky: 2
Není to ani zdaleka tak jednoduché - nepovažuju se za takového blba, kterého by podobné jednoduché řešení nenapadlo :-)
Jen to tu nechci plevelit rozborem ovládání závěsu kamery profesionálního dronu.

Takže když se vrátím k tématu - MX-16 pravděpodobně neumožňuje přiřazení exp ke kterémukoliv kanálu u přijímače - nebo víte někdo, jak to udělat?

O názory, že to není potřeba, protože nevíte na co to je, opravdu nestojím.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Výběr vysílačky
PříspěvekNapsal: stř 12.09.2018 17:17 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 9344
Bydliště: Benátecká Vrutice, ČR
Nikdo si nemyslí že jsi blb, ale pokud podrobně nepopíšeš jak to máš udělané a jak to chceš ovládat, tak nikdo netuší co potřebuješ. Ani není jasné jestli píšeš o starém vysílači MX-16s, nebo MX-16 HoTT a jestli to teda ovládáte z jednoho, nebo dvou vysílačů. Bez podrobného popisu se asi nikam nehneme. A pokud jde o to plevelení vlákna, tak by asi bylo lepší založit samostatné vlákno.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Výběr vysílačky
PříspěvekNapsal: stř 12.09.2018 17:40 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 26.3.2009
Příspěvky: 330
Bydliště: Praha
Obrázky: 2
Je to MX-16 HoTT. Letové funkce jsou ovládané jiným systémem včetně vysílače a přijímačů jiné značky, který je na ovládání závěsu naprosto nezávislý, tudíž nemá cenu se o něm dál rozepisovat.

U závěsu je systémem MX-16 HoTT ovládáno dalších devět automatických a poloautomatických režimů, navzájem závislých na naklánění a otáčení kamery, takže jen zpřeházet kabely bez rozsáhlého přeprogramování opravdu snadné není.

Když jsem chtěl nastavit vypínatelná expa (kvůli novému operátorovi - nemodeláři - s trochu necitlivýma rukama), zhýčkaný OpenTx v mých modelech jsem si myslel, že to bude otázka pár minut :-)

Bohužel se mi to u jedné osy nepodařilo. Došel jsem k názoru, že to u MX-16 HoTT nejde.

Otázka zní:
Znáte někdo vysílač Graupner MX-16 HoTT natolik, abyste mi to potvrdili nebo vyvrátili?


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Výběr vysílačky
PříspěvekNapsal: stř 12.09.2018 18:13 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 17732
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
Sunn píše:
... ovládání závěsu kamery profesionálního dronu...

Tak to jo, když to je profi... tady jsou jen modeláři. :roll:

_________________
Aby mne mé záliby bavily, nemusím je brát kdovíjak vážně - jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 12.09.2018 18:19 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 26.3.2009
Příspěvky: 330
Bydliště: Praha
Obrázky: 2
Taky jsem modelář, tak mě zajímá, jak na tom vysílač Graupner MX-16 HoTT je :-)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: stř 12.09.2018 18:28 
Administrátor serveru
Administrátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 24.4.2003
Příspěvky: 8464
Bydliště: Praha, ČR
Obrázky: 298
Blog: Zobrazit blog (3)
Proletěl jsem v rychlosti manuál. EXPO jen na AIR, ELE, VOP. Pokud nemáš gimbal na nich, tak smůla..

Pokud máš volné všechny tři volné mixy, tak bych zkusil použít všechny tři. Jeden na jemno kolem středu a dva ostatní s posunutým offsetem na ostro na krajích. Nebude to EXPO, ale možná to bude pro kamerovaní nepoužitelné.


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: stř 12.09.2018 18:34 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 26.3.2009
Příspěvky: 330
Bydliště: Praha
Obrázky: 2
Díky moc za informaci, kéž by tu byl každý tak věcný. Ušetřili bychom spousty písmenek :-)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: stř 12.09.2018 18:39 
Administrátor serveru
Administrátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 24.4.2003
Příspěvky: 8464
Bydliště: Praha, ČR
Obrázky: 298
Blog: Zobrazit blog (3)
Ale nedělám si patent na 100%. HOTT nemám a Graupner leží tak 8 let v kufříku. Načetl jsem to z manuálu strana 102 (expo) a 128(volné mixy). Třeba to ještě nějak půjde. Nevzdávej to.


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: stř 12.09.2018 20:50 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 9344
Bydliště: Benátecká Vrutice, ČR
Je to tak jak popsal TomasC. Expa jdou jen na Kř,V,S (K2,K3,K4) a na plynu (K1) je vícebodová křivka s možností přepínání Hladká/Lomená, případně ještě Offset. Pro další kanály už je možnost jedině 3 volných mixů a mixováním kanálu sama do sebe, se pak dá nastavit vícebodový lomený průběh. MX-16 HoTT má bohužel jenom 3 volné mixy, takže na jeden kanál se už nedostává.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv 13.09.2018 4:51 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 26.5.2013
Příspěvky: 1036
Bydliště: Brno
Lark píše:
Je to tak jak popsal TomasC. Expa jdou jen na Kř,V,S (K2,K3,K4) a na plynu (K1) je vícebodová křivka s možností přepínání Hladká/Lomená, případně ještě Offset. Pro další kanály už je možnost jedině 3 volných mixů a mixováním kanálu sama do sebe, se pak dá nastavit vícebodový lomený průběh. MX-16 HoTT má bohužel jenom 3 volné mixy, takže na jeden kanál se už nedostává.

Není ta křivka plynu až u MX(MC)-20 Hott?

_________________
MC-20HOTT,DS-16,X10S,S-trino MkII,RCF Sbach, MXS 64",Maat,250 Race,LOGO550SE,Goblin570


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv 13.09.2018 9:07 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 9344
Bydliště: Benátecká Vrutice, ČR
:oops: Máš pravdu. Mám MC-20 a srovnával jsem podle manuálu hlavně možnosti mixů. U MX-16 je na K1 jen 5 bodová, lomená a nedá se přepnout na hladkou. Pro ty jeho potřeby by byla výhodnější MC-20, která těch možností má daleko víc a třeba i u křížových mixů (7-bodová) se dá ta hladká křivka nastavit u všech.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 13 ] 

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: 77martin, Exabot [Bot], Google Adsense [Bot] a 6 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz