Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 16 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Příprava dat pro řezací plotter
PříspěvekNapsal: ned 29.04.2018 12:59 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.4.2010
Příspěvky: 5996
Bydliště: Nový Bydžov
Obrázky: 14
Tak jsem pro Larka vygeneroval data pro řezací plotter ve formátu DXF. I když jsem dal nejslabší čáru, co Draftsight umí, reje to 2x vedle sebe. Navíc je to strašně okousaný, Daftsight to dělá z polyline a i když to jsou vektory, tak se to na přechodu do další polyline okouše. No a ručně digitalizovat fotky pomocí splitů je téměř nemožné.
Potřeboval bych nějakej free prográmek, co by podloženou fotku převedl na vyhlazené křivky. Máte prosím někdo tip? Corel nemám a neumím...

Díky!


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Příprava dat pro řezací plotter
PříspěvekNapsal: ned 29.04.2018 17:42 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 8588
Bydliště: Benátecká Vrutice, ČR
Už je to vyřešené. DraftSight to nedělá jako polyline, to jen ty jsi to tak namaloval, jinak umí dělat i křivky a taky je pak do DXF jako křivky vydá. :lol: To že to trasování dělalo dvojitou čáru bylo jen špatným nastavením parametrů pro trasování. Mám to připravené pro řezání. :mrgreen: Zbytek v mailu, nebo telefon.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Příprava dat pro řezací plotter
PříspěvekNapsal: ned 29.04.2018 18:07 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.4.2010
Příspěvky: 5996
Bydliště: Nový Bydžov
Obrázky: 14
Ale já to maloval jako křivky definovaný třema bodama, začátek, konec a střed. Neděl jsi to náhodou dvoubodovejma křivkama?


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Příprava dat pro řezací plotter
PříspěvekNapsal: ned 29.04.2018 19:46 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 24.1.2011
Příspěvky: 497
Bydliště: Žamberk
Jak se jmenuje příkaz pro kreslení křivek nebo jak na to? Taky s tím bojuju.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Příprava dat pro řezací plotter
PříspěvekNapsal: ned 29.04.2018 20:48 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 8588
Bydliště: Benátecká Vrutice, ČR
Je to funkce "Spline" a v DraftSight má ikonu jako ležaté "S". Při kreslení sleduj i možnosti dole v příkazovém oknu, pro případné určení tečnosti a uzavření křivky (pokud kreslíš třeba "0") a ukončit Enter. Křivka se dá i dodatečně doladit taháním za uzlové body.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Příprava dat pro řezací plotter
PříspěvekNapsal: pon 30.04.2018 9:08 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 9.2.2010
Příspěvky: 4482
Bydliště: Žilina SR
Celeron píše:
Potřeboval bych nějakej free prográmek, co by podloženou fotku převedl na vyhlazené křivky. Máte prosím někdo tip? Corel nemám a neumím...

Tak to chceš docela dost :!: :lol:
Ono dokonalý převod bitmapy do vektoru bez problémů nezvládají mnohdy ani drahé komerční grafické programy. :roll: Takže spoléhat na nĕjaký free a bez dostatečných znalostí a zkušeností je přinejmenším bláhové. :| Dost často je bitmapa taková, že nejefektivnĕjší je použít ji jen jako podklad a překreslit to ručnĕ. :wink:

_________________
Neviem byť stručný :(, ale mnohé myšlienky sa dvoma slovami povedať nedajú :)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Příprava dat pro řezací plotter
PříspěvekNapsal: pon 30.04.2018 15:41 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 8588
Bydliště: Benátecká Vrutice, ČR
No zrovna ten Silhoute Studio co je k tomu plotru (je free) a dokáže to docela dobře, ale bohužel to nejde uložit v žádném jiném formátu. Případné chyby se dají i editovat, nebo to podle podkladu namalovat ručně. Samozřejmě je potřeba aby ta bitmapa byla obvlášť kontrastní a většinou je potřeba jí napřed upravit. Vždy je to ale nějaká ruční práce. Opravdu spolehlivý program, který by dokázal bitmapu zdigitalizovat automaticky, aby to nebylo potřeba dodatečně editovat, jsem ještě nepotkal.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Příprava dat pro řezací plotter
PříspěvekNapsal: úte 01.05.2018 10:44 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.4.2010
Příspěvky: 5996
Bydliště: Nový Bydžov
Obrázky: 14
Lark je hvězda. Včera jsem u něj 3 hodiny seděl a řezali jsme vo sto péro. Všecko dopadlo na jedničku s hvězdičkou. Je úplně neuvěřitelný, že ten řezací plotter se software dohromady v ceně jednoho silnýho digitálního serva udělá stejnou práci jako mašina 10-100x dražší, samozřejmě omezení na šířku má 22 cm. Ale to na modely do 3 metrů stačí. Už vím, co budu letos požadovat k Vánocům. :)
Larku, musím Ti veřejně poděkovat.


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Příprava dat pro řezací plotter
PříspěvekNapsal: úte 01.05.2018 12:32 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 8588
Bydliště: Benátecká Vrutice, ČR
Nepřeháněj. Žádná hvězda nejsem, a kdyby jsme při tom tolik nekecali, mohlo to být za 1/2 hoďky hotové. :lol: :lol: :lol:


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Příprava dat pro řezací plotter
PříspěvekNapsal: úte 01.05.2018 13:38 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 24.1.2011
Příspěvky: 497
Bydliště: Žamberk
O jakém plotru je řeč?


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Příprava dat pro řezací plotter
PříspěvekNapsal: úte 01.05.2018 14:50 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 8588
Bydliště: Benátecká Vrutice, ČR
O Silhouette Portrait ještě první generace. Teď už je Portrait2, ale taky dražší. :( Pro modelařinu a nejen pro ní, naprosto dostačující.

Edit: Tak jsem koukal na aktualizaci SW (mám verzi 3.6.057), která bývala ještě Free, dnes už je verze 4 a jen licencovaná, ale při koupi plotru je samozřejmě SW součástí a je v češtině.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Příprava dat pro řezací plotter
PříspěvekNapsal: čtv 03.05.2018 21:13 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 19.12.2007
Příspěvky: 304
Bydliště: Jelivářov
Celeron píše:
Potřeboval bych nějakej free prográmek, co by podloženou fotku převedl na vyhlazené křivky. Máte prosím někdo tip? Corel nemám a neumím...

Díky!


V práci jsem asi třikrát použil Inkscape.. Žádná sláva, ale lepší než drátem do oka...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Příprava dat pro řezací plotter
PříspěvekNapsal: úte 08.05.2018 19:37 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 4.6.2007
Příspěvky: 3113
Bydliště: Středočesko, ČR
Obrázky: 0
Lark píše:
O Silhouette Portrait ještě první generace. Teď už je Portrait2, ale taky dražší. :( Pro modelařinu a nejen pro ní, naprosto dostačující.

Edit: Tak jsem koukal na aktualizaci SW (mám verzi 3.6.057), která bývala ještě Free, dnes už je verze 4 a jen licencovaná, ale při koupi plotru je samozřejmě SW součástí a je v češtině.


I verze 4.xx je stále free ve verzi Basic platí se jen upgrade na Designer edition, dokonce to stále funguje i bez připojení plotteru...
https://www.silhouetteamerica.com/software

_________________
Buď rozumný respektuj fyziku,
nebudeš odnášet letadla v pytlíku.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Příprava dat pro řezací plotter
PříspěvekNapsal: úte 08.05.2018 20:41 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 8588
Bydliště: Benátecká Vrutice, ČR
Já zkoušel aktualizaci přímo z programu a chtělo to po mě licenční číslo. :( Fakt ale je, že ty další přidané fičury vlastně nepotřebuji, tak jsem to dál neřešil. Instalaci jsem si stáhnul, tak doufám, že to po mě nebude chtít tu licenci.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Příprava dat pro řezací plotter
PříspěvekNapsal: stř 09.05.2018 0:12 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.4.2010
Příspěvky: 5996
Bydliště: Nový Bydžov
Obrázky: 14
Larku, stáhnul jsem si 4.1. Jede to bez plotteru, žádný číslo to nechce a je to česky včetně manuálu.


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 16 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz