Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1646 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: DJI - Phantom 3
PříspěvekNapsal: pát 20.04.2018 9:43 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 9.2.2012
Příspěvky: 651
Bydliště: Most
Takže záhada mého pádu (viz kousek výše) je rozuzlena...povolila se vrtule při kombinaci pohybů zpět/stop/nahoru...
kolega z letiště byl schopen otevřít *.DAT soubor z Phantoma3...

z drona.cz mi odpověděli po cca 10 dnech, že toto nedělají, ať se obrátím na autorizovaný servis...

jsem rád, že to nebyla vina stroje, ale hovadismus obsluhy - vlastně nejsem rád (že jsem s tím fláknul), ale vy mi asi rozumíte :-)

_________________
Multiplex, DJI, FrSky, RCM Lužice, SLČS, YI 4K+


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: DJI - Phantom 3
PříspěvekNapsal: pon 23.04.2018 13:17 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 11.11.2017
Příspěvky: 110
Aha,tak zahada odhalena. To je skoda.
Akorat mne zklamali z infodrona,me vzdy odpovedeli v pohode na vse. :cry:


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: DJI - Phantom 3
PříspěvekNapsal: pon 23.04.2018 17:53 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 11.11.2017
Příspěvky: 110
Yeah píše:
Takže záhada mého pádu (viz kousek výše) je rozuzlena...povolila se vrtule při kombinaci pohybů zpět/stop/nahoru...
kolega z letiště byl schopen otevřít *.DAT soubor z Phantoma3...

z drona.cz mi odpověděli po cca 10 dnech, že toto nedělají, ať se obrátím na autorizovaný servis...

jsem rád, že to nebyla vina stroje, ale hovadismus obsluhy - vlastně nejsem rád (že jsem s tím fláknul), ale vy mi asi rozumíte :-)


No a to ten dron tedy padal uz bez te vrtule??


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: DJI - Phantom 3
PříspěvekNapsal: úte 24.04.2018 14:55 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 25.11.2009
Příspěvky: 379
Bydliště: Trnava, SR
phantom3aaadvanced píše:
Tak to netusim kde mohl nastat problem. A zadne varovne hlaseni nevybehlo?

Vybehlo, nizke napatie baterie a stihol som prekliknut na clanky, jeden bol pod 3.3V..po pristati
som skontroloval napatie baterie - resp.jednotlive clanky v data log a bol tam nahly pokles napatia....
Budem to sledovat...uz to mam po zaruke...

_________________
DJI P3A,Each.H8mini+TX05,Leader130HM,Split92HM,Thunder TigerXXT,Hydrotek F1+SKY-HD01,Taranis X9D+


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: DJI - Phantom 3
PříspěvekNapsal: stř 25.04.2018 11:20 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 9.2.2012
Příspěvky: 651
Bydliště: Most
phantom3aaadvanced píše:
No a to ten dron tedy padal uz bez te vrtule??


ano, cesta dolů byla už bez vrtule, anebo s povolenou vrtulí, která nezabírala, v době zahájení pádu jsem čučel do displeje, takže jsem neviděl, zda uletěla :-(
každopádně na zadním (tuším levém) motoru prudce vzrostly otáčky na maximum (jak se snažil vyrovnat) a proud šel na minimum (bez zátěže), jak padal dolů v kotrmelcích, zmagořil mu kompas a ještě se stihnul přepnout do atti
-----
jinak šasi na Aliexpressu stálo 31 USD (vršek, spodek, nohy, držák baterky)
a další škody: dvě vrtule KO, dvě přežily. Gimbal i kamera dostaly ránu, na šasi kamery je šrám, gimbal se pootočil na dvou motorech, na základně gimbalu se ulomil jeden z těch dvou hliníkových výstupků, které drží na místě aretační držák kamery, jeden motor má šrám
Vrtule jsem koupil nové, s hliníkovým vnitřním závitem, gimbal naroval pomocí YouTube, koupil jinou aretaci na kameru, takže ulomený výstupek již nevadí, motor běží bez potíží (přežil :-) )

_________________
Multiplex, DJI, FrSky, RCM Lužice, SLČS, YI 4K+


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: DJI - Phantom 3
PříspěvekNapsal: stř 25.04.2018 18:40 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 11.11.2017
Příspěvky: 110
Yeah píše:

ano, cesta dolů byla už bez vrtule, anebo s povolenou vrtulí, která nezabírala, v době zahájení pádu jsem čučel do displeje, takže jsem neviděl, zda uletěla :-(
každopádně na zadním (tuším levém) motoru prudce vzrostly otáčky na maximum (jak se snažil vyrovnat) a proud šel na minimum (bez zátěže), jak padal dolů v kotrmelcích, zmagořil mu kompas a ještě se stihnul přepnout do atti
-----
jinak šasi na Aliexpressu stálo 31 USD (vršek, spodek, nohy, držák baterky)
a další škody: dvě vrtule KO, dvě přežily. Gimbal i kamera dostaly ránu, na šasi kamery je šrám, gimbal se pootočil na dvou motorech, na základně gimbalu se ulomil jeden z těch dvou hliníkových výstupků, které drží na místě aretační držák kamery, jeden motor má šrám
Vrtule jsem koupil nové, s hliníkovým vnitřním závitem, gimbal naroval pomocí YouTube, koupil jinou aretaci na kameru, takže ulomený výstupek již nevadí, motor běží bez potíží (přežil :-) )


Super prace


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: DJI - Phantom 3
PříspěvekNapsal: stř 25.04.2018 19:34 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 26.12.2017
Příspěvky: 24
To já jsem zatím jeste od vánoc neměl žádnou nehodu, ale zato mám problém s nahráváním videa. Neustále se mi nahrávání videa na mém P3S zastavuje. Až třeba napotřetí se video natočí bez přerušení. Microsd používám stále stejnou, 64GB Lexar 633x. Dříve jsem neměl s tím problém. Používám DJI GO a Litchi . Dělá to u obou aplikací. Nemá s tím někdo nějakou zkušenost, co by s tím mohlo být? Diky


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: DJI - Phantom 3
PříspěvekNapsal: sob 05.05.2018 10:50 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 5.5.2018
Příspěvky: 1
Ahoj, potřeboval bych radu od někoho zkušeného. Dnes jsem kůli potřebě dostat se opět do /etc/ provedl downgrade fimware u svého PHANTOM 3 STD pomocí SD karty vše ok, akorát problém je, že se s tím neponížil fimware vysílačky což vyústilo v chybové hlášení. Návody co jsem našel mám pocit že už nejsou aktuální (myslím to jak se pomocí GO app klikne na nějakou kostičku a tam to dovolí downgrade) bohužel nic takového tam už teď nevidím.

Má někdo podobnou zkušenost a přišel na řešení?

Díky moc


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: DJI - Phantom 3
PříspěvekNapsal: ned 06.05.2018 9:36 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 11.11.2017
Příspěvky: 110
puchy2 píše:
Ahoj, potřeboval bych radu od někoho zkušeného. Dnes jsem kůli potřebě dostat se opět do /etc/ provedl downgrade fimware u svého PHANTOM 3 STD pomocí SD karty vše ok, akorát problém je, že se s tím neponížil fimware vysílačky což vyústilo v chybové hlášení. Návody co jsem našel mám pocit že už nejsou aktuální (myslím to jak se pomocí GO app klikne na nějakou kostičku a tam to dovolí downgrade) bohužel nic takového tam už teď nevidím.

Má někdo podobnou zkušenost a přišel na řešení?

Díky moc


No u klasickeho upgrade je to tak,ze pomoci sd karty prvni aktualizujes stroj,pak propojis vysilac s aplikaci dji go a v menu vysilacky kliknes na prislusny odkaz a vysilac se aktualizuje sam pres tu apku.
Ovsem pri dowgrade to bude asi slozitejsi a touhle cestou to asi nepude..


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: DJI - Phantom 3 Advanced
PříspěvekNapsal: ned 06.05.2018 16:40 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 26.1.2018
Příspěvky: 13
AHOJ PROSÍM O RADU APKA HLÁSÍ FIRMWARE UPDATE ale když kliknu na status tak hlásí nejnovější update.Nemám spojení s obrazem jen mapku a ostatní funkce a automaticky se připojuje na P3P?Před tímto problémem často zmrznul obraz pak se chytil.Podle návodu a youtube jsem stáhnul z Dji poslední update na P3A_FW_V01.11.0020.bin.zip.Vložil na zformatovanou flash tu vložil do dronu zapnul ho a žádné D.D.D se nekonalo.Zkoušel jsem to několikrát i formátování na oba zpusoby a dron se chová jako při normálním zapnutí.Kde je problém?Může to být v kabelu gimbalu"ten kratší šedivý" Po dřívějším pádu měl tento kabel povytaženy jeden z kolíčků v zapojení.Ale po zasunutí políčku na své místo pak dron nalétal cca 2hoď bez problémů.Jen s lehkými výpadky obrazu.Dík za radu


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: DJI - Phantom 3 Advanced
PříspěvekNapsal: ned 06.05.2018 20:01 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 11.11.2017
Příspěvky: 110
Vincenc píše:
AHOJ PROSÍM O RADU APKA HLÁSÍ FIRMWARE UPDATE ale když kliknu na status tak hlásí nejnovější update.Nemám spojení s obrazem jen mapku a ostatní funkce a automaticky se připojuje na P3P?Před tímto problémem často zmrznul obraz pak se chytil.Podle návodu a youtube jsem stáhnul z Dji poslední update na P3A_FW_V01.11.0020.bin.zip.Vložil na zformatovanou flash tu vložil do dronu zapnul ho a žádné D.D.D se nekonalo.Zkoušel jsem to několikrát i formátování na oba zpusoby a dron se chová jako při normálním zapnutí.Kde je problém?Může to být v kabelu gimbalu"ten kratší šedivý" Po dřívějším pádu měl tento kabel povytaženy jeden z kolíčků v zapojení.Ale po zasunutí políčku na své místo pak dron nalétal cca 2hoď bez problémů.Jen s lehkými výpadky obrazu.Dík za radu


Zkusil bych nejdriv sformatovat sd kartu primo v dronu,ne v pocitaci,potom bych nahral posledni firmwar na tu sd kartu,pak zkusil ubgrade vysilace a apky.
Po te bych udelal kalibraci imu jednotky (je dulezite ji delat na rovne plose a pokud mozno ne za vysoke teploty,ideal je v noci pri 10-15stupnu),po te bych udelal kalibraci kompasu.
Kdyz tohle vsechno nepomuze,sel bych po hmatatelnych problemech (kabel apod)

Ja mel podobny problem a pomohlo mi kalibrace imu jednotky,ale v chladnem pocasi. I kdyz se zda,ze to s tim moc nesouvisi,vyzkousel bych tohle prvni.
Pak dej vedet,zda to pomohlo.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: DJI - Phantom 3
PříspěvekNapsal: pát 11.05.2018 9:49 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 26.1.2018
Příspěvky: 13
Formátování SD v dronu a nahrání firmwaru od dji neúspěšné. Stale se dron chová jako pri obyčejným zapnutí.Tak jsem aspoň zkalibroval IMU v chladnější místnosti a obraz naskakuje po každém zapnutí stroje v letu se pokusím odzkouset o víkend pak poreferuji jak se to chová a zdali kalibrace ImU pomohla.Zatím ahoj a úspěšný létání o Víkend přeji všem.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: DJI - Phantom 3
PříspěvekNapsal: ned 13.05.2018 18:59 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 26.1.2018
Příspěvky: 13
Tak jak proběhlo létání:No zjistil jsem pokud létám jen na aplikaci tak obraz neznamrza a vše funguje jak má,ale jakmile spustím nahrávání videa cca do 15 sekund ztráta řídícího signálu a obraz zamrzne a video přestane nahrávat a apka nabídne automat návrat poté se zas zmátoří a obraz naběhne jakmile zas dám rec obraz po chvíli vypadne.Při focení žádný problém není.Tak nevím asi budu muset navštívit Kluky v Telinku.Akorát jsem na ně nenašel žádné recenze a mám to přes celou prahu.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: DJI - Phantom 3
PříspěvekNapsal: pon 14.05.2018 12:47 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 9.2.2012
Příspěvky: 651
Bydliště: Most
ty kabely ke gimbalu jsou nějak zjevně poškozené?
nezkoušel jste sundat z P3P ten vrchní kryt, abyste zjistil, zda nejsou kabely povytažené z desky?
když byl kabel gimbalu povytažený po pádu, znamená to, že se od stroje oddělil gimbal?
zkoušel jste natáčet, aniž byste letěl (prostě jen na stole spustit nahrávání)?

_________________
Multiplex, DJI, FrSky, RCM Lužice, SLČS, YI 4K+


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: DJI - Phantom 3
PříspěvekNapsal: pon 14.05.2018 14:57 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 26.1.2018
Příspěvky: 13
No gimbal byl oddělen a poškozené díly vyměněny ale pak jsem natáčel bez problémů až teď to začalo blbnout.Ne bez letu jsem natáčet nevyzkoušel zkusím večer pak pusnu výsledek.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1646 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz