Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2374 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 155, 156, 157, 158, 159  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: úte 04.12.2018 11:24 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 5.1.2007
Příspěvky: 8541
Bydliště: Trenčianska Turná
Obrázky: 0
A nema Jeti funkciu priamo v mixe "Trim mix" ako Futaba?
Ja to pouzivam v mixe Butterfly. Za letu si odladim potrebnu vychylku VOP a potom ju natrvalo zamknem ak nezabudnem... Lebo ak sa ti stane co mne, ze sa ti s potenciometrom trimmixu pohra 4 rocny chlapec a ty si to nevsimnes tak nastane problem pri pristavani ako mne pred mesiacom...
Cas 0:55
https://www.youtube.com/watch?v=fjPhN4GEq2w&t=45s

_________________
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk


Naposledy upravil LV dne úte 04.12.2018 15:58, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 
PříspěvekNapsal: úte 04.12.2018 12:24 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 26.5.2013
Příspěvky: 1059
Bydliště: Brno
Já jsem z dotazu pochopil, že autor dotazu nechce měnit polohu kanálu trimem, ale chce změnit v mixu vlivnost ovlivnění, čili zesílení. Tedy ne posuv o dva stupně, ale třeba na dvojnásobek. Neboli mix není aditivní s konstantním zesílením, případně pevně danou křivkou, ale multiplikativní, neboli s možností měnit směrnici lineárního mixu.

_________________
MC-20HOTT,DS-16,X10S,S-trino MkII,RCF Sbach, MXS 64",Maat,250 Race,LOGO550SE,Goblin570


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 04.12.2018 16:05 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 5.1.2007
Příspěvky: 8541
Bydliště: Trenčianska Turná
Obrázky: 0
BoŠ píše:
Já jsem z dotazu pochopil, že autor dotazu nechce měnit polohu kanálu trimem, ale chce změnit v mixu vlivnost ovlivnění, čili zesílení. Tedy ne posuv o dva stupně, ale třeba na dvojnásobek. Neboli mix není aditivní s konstantním zesílením, případně pevně danou křivkou, ale multiplikativní, neboli s možností měnit směrnici lineárního mixu.

Ale to je presne ono. TRIM MIXOM menim velkost (priebeh) funkcie "Slave", v tomto pripade VOP. A mam k dispozici 3 moznosti co potenciometer robi. Priebeh - 100, 0, +100 alebo 0, - 100, alebo 0 +100. 0 je stred a - 100, +100 koncove polohy.
Trim mix je k dispozicii pre kazdy mix a v kazdom letovom rezime moze byt iny. Priradit sa da k lubovolnemu hejbatku.
Ešte doplním obrázky pre 2 letové režimy:
Příloha:
IMG_20181204_163441.jpg
IMG_20181204_163441.jpg [ 66.27 KiB | Zobrazeno 1123 krát ]

Příloha:
IMG_20181204_163449.jpg
IMG_20181204_163449.jpg [ 67.61 KiB | Zobrazeno 1123 krát ]

_________________
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: úte 04.12.2018 22:03 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 26.5.2013
Příspěvky: 1059
Bydliště: Brno
LV píše:
Ale to je presne ono. TRIM MIXOM menim velkost (priebeh) funkcie "Slave", v tomto pripade VOP. A mam k dispozici 3 moznosti co potenciometer robi. Priebeh - 100, 0, +100 alebo 0, - 100, alebo 0 +100. 0 je stred a - 100, +100 koncove polohy.
Trim mix je k dispozicii pre kazdy mix a v kazdom letovom rezime moze byt iny. Priradit sa da k lubovolnemu hejbatku.
Ešte doplním obrázky pre 2 letové režimy:
Příloha:
IMG_20181204_163441.jpg

Příloha:
IMG_20181204_163449.jpg
Já jen že jsem něco podobného našel u Jeti jen u motýla. Snad se zapojí někdo, kdo zná Jeti lépe.

_________________
MC-20HOTT,DS-16,X10S,S-trino MkII,RCF Sbach, MXS 64",Maat,250 Race,LOGO550SE,Goblin570


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob 08.12.2018 23:58 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 21.2.2016
Příspěvky: 119
Ahoj, díky všem za rady.

Myslím, že už to snad mám nastavené. Volným mixem jsem na Master vytvořil klapky, na Slave výškovku, hodnotu určil 100. Na boční slider P6 jsem nastavil jak klapky, tak výškovku. Křivku jsem nastavil konstantní a Bod - Out 40 procent.

Při pohybu sliderem a postupném vysouvání klapek se proporcionálně výškovka vysunuje nahoru. Na volné tlačítko jsem si ještě nastavil zapnutí - vypnutí mixu, pro jistotu. Ještě jsem to nevyzkoušel v praxi, tak uvidíme :-)

_________________
T-Rex 450L, T-Rex 550E, Easy Glider 4, Kingfisher, Jeti DC-16


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 10.12.2018 1:13 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 21.2.2016
Příspěvky: 119
Ahoj, mám prosbu o radu ke stabilizaci, budu moc rád za pomoc. Ležím v nastavování několik dnů a opravdu už nevím ...

Mám přijímač Rex7 Assist, nastavení v pohodě, letadlo létá, ale nejde mě nastavit na momentový přepínač bleskové sepnutí záchrany - srovnání modelu do roviny a zabránění pádu.

Na trojpolohovém přepínači mám nastaveno "Vypnuto" - "Normální mód" - a dle volby na poslední přepnutí "Zamknuto" nebo "2D". Potřeboval bych mít na momentovém přepínači záchranu a na trojpolohovém přepínači volby stabilizace, což už mám. Sice lze třípolohový přepínač nastavit "Vypnuto" - "Normální mód" a "Horizont", což je vlastně záchrana, není to ale praktické. Většinou létám bez stabilizace, ale záchrany se nechci zříkat.

Přijímač umožňuje nastavit pouze na jednom přepínači možnost volby módů, více nelze. Jde to myslím, přes volné mixy, ale plácám se v tom a nejde mě to. Momentový přepínač by měl zrušit trojpolohový v jakékoli poloze (i ve stavu vypnuto) a použít záchranu, tj. srovnání do "Horizontu".

Moc Vás prosím o pomoc, jak se to mixování mezi dvěma přepínači provádí.
Děkuji předem!

_________________
T-Rex 450L, T-Rex 550E, Easy Glider 4, Kingfisher, Jeti DC-16


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 10.12.2018 6:15 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 26.5.2013
Příspěvky: 1059
Bydliště: Brno
Petronel píše:
Ahoj, mám prosbu o radu ke stabilizaci, budu moc rád za pomoc. Ležím v nastavování několik dnů a opravdu už nevím ...

Mám přijímač Rex7 Assist, nastavení v pohodě, letadlo létá, ale nejde mě nastavit na momentový přepínač bleskové sepnutí záchrany - srovnání modelu do roviny a zabránění pádu.

Na trojpolohovém přepínači mám nastaveno "Vypnuto" - "Normální mód" - a dle volby na poslední přepnutí "Zamknuto" nebo "2D". Potřeboval bych mít na momentovém přepínači záchranu a na trojpolohovém přepínači volby stabilizace, což už mám. Sice lze třípolohový přepínač nastavit "Vypnuto" - "Normální mód" a "Horizont", což je vlastně záchrana, není to ale praktické. Většinou létám bez stabilizace, ale záchrany se nechci zříkat.

Přijímač umožňuje nastavit pouze na jednom přepínači možnost volby módů, více nelze. Jde to myslím, přes volné mixy, ale plácám se v tom a nejde mě to. Momentový přepínač by měl zrušit trojpolohový v jakékoli poloze (i ve stavu vypnuto) a použít záchranu, tj. srovnání do "Horizontu".

Moc Vás prosím o pomoc, jak se to mixování mezi dvěma přepínači provádí.
Děkuji předem!
Možná to půjde přes logické spínače

_________________
MC-20HOTT,DS-16,X10S,S-trino MkII,RCF Sbach, MXS 64",Maat,250 Race,LOGO550SE,Goblin570


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 10.12.2018 23:58 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 21.2.2016
Příspěvky: 119
Ahoj, v logických spínačích se hrabu, ale nechápu jak fungují. Není někdo ochotný za úplatu mě pomoc s nastavením mixů a logických spínačů? Můžu pochopitelně dojet autem, bude-li potřeba. Opravdu si už nevím rady.

Předem děkuji

_________________
T-Rex 450L, T-Rex 550E, Easy Glider 4, Kingfisher, Jeti DC-16


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 11.12.2018 4:39 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 13.1.2007
Příspěvky: 6546
Bydliště: Dubai, UAE
Mam neco podobneho a resil jsem to pres letove mody ve vysilaci. U letovych modu si muzes nastavit prioritu. Pak mam na tripolohovem prepinaci tri mody a mzikovym je prebiju ctvrtym.
Pokud by jsi potreboval, muzu sem vecer nahrat screenshoty.

_________________
بتر كوتاتكو
UH-60 Blackhawk, Bell 206, Mi-8, Jeti DS-16


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: úte 11.12.2018 15:43 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 21.2.2016
Příspěvky: 119
pkotatko píše:
Mam neco podobneho a resil jsem to pres letove mody ve vysilaci. U letovych modu si muzes nastavit prioritu. Pak mam na tripolohovem prepinaci tri mody a mzikovym je prebiju ctvrtym.
Pokud by jsi potreboval, muzu sem vecer nahrat screenshoty.


Ahoj, screenshoty bych moc uvítal, moc děkuji! Na třípolohovém přepínači bych rád měl módy "Vypnuto" - "Normální" - a na třetí poloze dle výběru. A mžikovým tlačítkem bych chtěl přebít všechny tři možnosti a dát tam záchranný mód myslím "Horizont" (ještě je nově 2D, ale nevím, který je lepší), který by letadlo srovnal co nejrychleji do stabilního letu. Chtěl bych mít možnost i při vypnuté stabilizaci možnost letadlo zachránit.

Děkuji

_________________
T-Rex 450L, T-Rex 550E, Easy Glider 4, Kingfisher, Jeti DC-16


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 11.12.2018 17:55 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 13.1.2007
Příspěvky: 6546
Bydliště: Dubai, UAE
Ukazka letovych rezimu. Tri jsou na tripolohovem prepinaci a ctvrty je na jinem. Ten horni ma maximalni prioritu. Takze prebije jakykoliv jiny. Sipkama si oznaceny letovy rezim posunes na libovolnou pozici. Do jednotlivych rezimu si potom patricne nastavis kanal co ovlada tu stabilizaci. Tohle urcite fungovat bude. Proste kazdy mod stabilizace bude jeden letovy rezim. Mozna vyhoda tohoto reseni muze byt i v tom, se si k jednotlivym typum stabilizace muzes diky letovym rezimum pridat treba ruzna expa nebo vychylky nebo cokoliv jineho a porad to budes mit na stejnych prepinacich. Snad je to takhle srozumitelne. Neznam stabilizaci u REX A prijimace.

Příloha:
Screen011.jpg
Screen011.jpg [ 33.38 KiB | Zobrazeno 339 krát ]

_________________
بتر كوتاتكو
UH-60 Blackhawk, Bell 206, Mi-8, Jeti DS-16


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: úte 11.12.2018 21:35 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 21.2.2016
Příspěvky: 119
pkotatko píše:
Ukazka letovych rezimu. Tri jsou na tripolohovem prepinaci a ctvrty je na jinem. Ten horni ma maximalni prioritu. Takze prebije jakykoliv jiny. Sipkama si oznaceny letovy rezim posunes na libovolnou pozici. Do jednotlivych rezimu si potom patricne nastavis kanal co ovlada tu stabilizaci. Tohle urcite fungovat bude. Proste kazdy mod stabilizace bude jeden letovy rezim. Mozna vyhoda tohoto reseni muze byt i v tom, se si k jednotlivym typum stabilizace muzes diky letovym rezimum pridat treba ruzna expa nebo vychylky nebo cokoliv jineho a porad to budes mit na stejnych prepinacich. Snad je to takhle srozumitelne. Neznam stabilizaci u REX A prijimace.

Příloha:
Screen011.jpg


Ahoj, moc děkuji, jdu bádat :-)

_________________
T-Rex 450L, T-Rex 550E, Easy Glider 4, Kingfisher, Jeti DC-16


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 12.12.2018 21:40 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 21.2.2016
Příspěvky: 119
pkotatko píše:
Ukazka letovych rezimu. Tri jsou na tripolohovem prepinaci a ctvrty je na jinem. Ten horni ma maximalni prioritu. Takze prebije jakykoliv jiny. Sipkama si oznaceny letovy rezim posunes na libovolnou pozici. Do jednotlivych rezimu si potom patricne nastavis kanal co ovlada tu stabilizaci. Tohle urcite fungovat bude. Proste kazdy mod stabilizace bude jeden letovy rezim. Mozna vyhoda tohoto reseni muze byt i v tom, se si k jednotlivym typum stabilizace muzes diky letovym rezimum pridat treba ruzna expa nebo vychylky nebo cokoliv jineho a porad to budes mit na stejnych prepinacich. Snad je to takhle srozumitelne. Neznam stabilizaci u REX A prijimace.

Příloha:
Screen011.jpg


Tak to neustále zkouším, ale vůbec mě to nejde. Sice na jednotlivé pozice trojpřepínače nastavím módy stabilizace, ale autorotaci/záchranu mám na mžikovém přepínači, přijímač umožňuje pouze na jeden přepínač umístit stabilizaci. Autorotace musí být řešená jinak - mixem, logickým spínačem a to bohužel neumím. Nedokázeš mě prosím poradit, jak to provést? Manuál je příliš stručný, logické spínače nechápu a u mixů a křivek se plácám - 3 body, pět bodů, konstatní, x je větší nebo menší, prostě mám v tom totální zmatek.

Budu moc rád za pomoc, přece není možné, aby to nešlo nastavit. Umí to Frsky a jejich stabilizace, tak snad Jeti není za Čínou pozadu. Děkuji.

_________________
T-Rex 450L, T-Rex 550E, Easy Glider 4, Kingfisher, Jeti DC-16


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv 13.12.2018 7:36 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 13.1.2007
Příspěvky: 6546
Bydliště: Dubai, UAE
Muj problem je, ze neznam ten prijimac. Nastavit to musi jit. Pokud jsem to pochopil z navodu, tak prijimac pouziva jeden kanal na prepinani modu (tri konfigurovatelne polohy) a druhym kanalem se ovlada horizont ?
Takze chces jeden prepinaci kanal A, rekneme -100, 0, +100 a druhy kanal B -100, +100 ? Co se ma stat s tim, kanalem A pokud prepnu B ?

_________________
بتر كوتاتكو
UH-60 Blackhawk, Bell 206, Mi-8, Jeti DS-16


Naposledy upravil pkotatko dne čtv 13.12.2018 10:44, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: čtv 13.12.2018 9:45 
Administrátor serveru
Administrátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 24.4.2003
Příspěvky: 8551
Bydliště: Praha, ČR
Obrázky: 292
Blog: Zobrazit blog (3)
Petronel píše:
Manuál je příliš stručný.


Na straně 37 návodu k Assist 12 je myslím vše popsáno. Věřím, že pochopitelně....

Přiřazení spínačů ke kanálům zvládáš?

A samozřejmě, že pokud chceš, tak přijeď. Ukážu ti, jak se to dělá.


Přílohy:
Bez názvu.png
Bez názvu.png [ 439.16 KiB | Zobrazeno 69 krát ]
Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2374 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 155, 156, 157, 158, 159  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz