Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 307 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5 ... 21  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Futaba - telemetrie
PříspěvekNapsal: pon 15.11.2010 18:50 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 11.1.2009
Příspěvky: 996
Asi se víc dozvíme po veletrhu v Norimberku, ale už se něco začíná rýsovat :) viz http://www.mojehobby.cz/diskuze/strom1. ... ec=1112943

_________________
FX-30 2,4GHz,Bolero,Q10,Rival,Limit,FW190,Flash,SK450,Viking2E,PikePerfect,Bf109
www.lmkchotebor.cz


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon 15.11.2010 19:56 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 25.8.2007
Příspěvky: 696
Bydliště: Mladá Boleslav
No ne, ze by se jim to letos (pristi rok tedy) fakt povedlo. Nebo bude zase halo a pak nic...? (To ma byt recnicka otazka.)

_________________
Live smart, die happy...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon 15.11.2010 22:32 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 21.5.2006
Příspěvky: 218
Bydliště: Říčany
nezaručená informace - někde na americkém diskusním fóru jsem narazil na stejné téma, někdo tam psal o tom, že nový vysílače T8FG a FX-20 už jsou "ready" pro telemetrii, včetně nových modelů přijímačů končících označením ...HS a ...SB. Dále se tam řešil problém s kapacitou baterií, že jí musí u T8FG rozšířit z důvodu zvýšeného nároku spotřeby energie pro display vysílače a dnes se již dodávají T8FG s LiOn baterií 2800mAh.

Jinak si myslím stejně jako většina, že pokud se představí něco nového, bude to příští rok v únoru v Norimberku, na trhu potom nejdříve v letních měsících 2011.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte 16.11.2010 20:43 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 30.4.2007
Příspěvky: 382
Bydliště: Brno-Bohunice
Obrázky: 0
Jééé "lídr"se probudil.Škoda že ostatní to mají tak dlouho že už se ani neví od kdy.....


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte 16.11.2010 20:55 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 5.9.2009
Příspěvky: 1159
Bydliště: Brno sever
Stejně tak v 90. letech byl móda puťových hi-fi systémů, blikající kdovíco na displeji.

Lídři hi-fi trhu se k tomu nesnižovali.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte 16.11.2010 21:53 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 16.7.2010
Příspěvky: 316
Telemetrie je dobrá akorát na autíčka a lodičky kde je dobré znát zbývající kapacitu(hl.u lodiček a jen u rekreačního ježdění) na létání s modely je k ničemu.Podle mne vývojáři Futaby se vždy snažili postihnout skutečné potřeby jak amatérských tak profesionálních pilotů modelů,telemetrie mezi ně nepatří.Pokud je pravda že se rozholi telemetrii začlenit do výr.programu tak je k tomu asi nejspíš vede jen potřeba trhu.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte 16.11.2010 23:44 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 31.7.2005
Příspěvky: 19644
Raději budu mít 100%(nebo blížící se) spolehlivý systém a telemetrii oželím.A o Spektru raději fakt ne- kvylita některých věcí doslova otřesná.

_________________
ICQ 638556901


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte 16.11.2010 23:55 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 20.11.2005
Příspěvky: 5582
Obrázky: 0
Mám T12 - asi tedy budu ten Futabista. Neměnil bych, to rádio umí spoustu věcí, rozmazlilo mě. Mě ale telemetrie chybí. Zcela určitě měření spotřeby či kapacity pohonných baterií, a pro srandu bych bral výškoměr, rychloměr, vário.
Ale chápu proč to tam Futaba nemá. Jako skutečný leadr v oboru tím říká, co si o tom myslí. A dává nám možnost se rozhodnout - nakoupit dětský hračky nebo hračky pro velký kluky. Asi jako když je ve Ferrari kravál a je to tvrdý auto. Určitě je spousta pohodlnějších aut. Ale Ferrari je jen jedno.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř 17.11.2010 1:28 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 20.11.2005
Příspěvky: 5582
Obrázky: 0
Nějak nechápu co bych si měl přiznávát - tvůj názor je zcela naivní. Futaba je se SW na špici a pokud by se rozhodli to tam mít, tak to tam mají - tp je prostě jen taková blbost Je to čistě jejich rozhodnutí, jejich politika, jejich směr.

Je to naprosto stejné, pokud srovnáš třeba kvalitní audio se šuntem, drahý auto se šuntem a podobně. Ty drahý věci jsou vlastně horší, nemají stejné výbavy, vše se doplácí a stejně jsou pořád dražší než ty "líp" vybavený šunty.

Nikdy bych nevyměnil T12 bez telemetrie s nějakou srágorou s telemetrií.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř 17.11.2010 1:50 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 27.5.2008
Příspěvky: 2371
Bydliště: Bratislava
Podla mna je tvoj pohlad totalne mimo realitu.... hovoris ako keby boli vo futabe tak seci bohati ze si mozu dovolit zakladat si imidž ze odmietaju telemetriu... ked si to podla teba tam mohli pridat kedykolvek preco s tym prichadzaju ako posledny??

A jedine clovek totalne nezaujaty, ktory mal minimalne jednu vysielacku z kazdej firmy moze povedat ze ta alebo henta firma ma naj SW....

_________________
EXTRA MX,EF extra 300 78"
http://adamweinzettl.webnode.sk/


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř 17.11.2010 2:26 
Mazák
Mazák

Registrován: 13.8.2009
Příspěvky: 584
Bydliště: Plzeň
No,já této debatě nerozumím.Tak nějak se kolem modelařiny motám už tak 35 let,vždy se modeláři snažili mýt modeli pod kontrolou a mít nějakou zpětnou vazbu,jak jsou vysoko jak je na tom palubní akku když jsou v termice atd.Bohužel přenos z modelu byl zakázán.Někdo zkoušel třeba světelné záblesky podle stoupání.Už nějaký čas je to možné tak proč to nevyužít?Jestli to jeden výrobce nedělá a někdo to vyloženě nechce a je to pro někoho naprosto zbytečné,není třeba ty ostatní systémy zatracovat a naopak.Jen sem zvědav,jestli opravdu s tím Futaba přijde a divyl bych se že ne,jestli to ti co píšou že je to k ničemu a začnou to používat dají vědět.
Příměr s Ferrari moc neberu,Ferrari nedělá auta pro obyčejné řidiče ani začátečníky.
http://www.kostkamodelcentrum.cz/obchod ... olozek=144
http://www.kostkamodelcentrum.cz/obchod ... olozek=144


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř 17.11.2010 11:54 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 5.10.2010
Příspěvky: 146
Jak už jsem psal, s koupí vysílače počkám jak to dopadne s telemetrií u Futaby. Pak koupím T8 nebo Auroru. Spektrum jsem už vyřadil. Funkcí mají obě hafo. Taky se uvidí, jaká bude cena přijímačů a telemetrie samotné.
Domnívám se, cena o něco značkovější F by mohla být o asi 20% vyšší než H. jinak je to vyhazování peněz. Řeči všech Futabistů, že jim telemetrie nechybí jsou mimo mísu. Říkají to vesměs proto, aby obhájili svoji značku.
Nejdražší systém na trhu ji mít může a oni si ji kupovat nemusí, nikdo je nenutí. Ale až jí Futaba uvede tak začnou jásat a poběží do obchodu.
Pokud by F. telemetrii neuvedla, přijde o spoustu zákazníků a to dobře ví.
Jestli je to leader trhu kilometr před ostatními, tak ji měly mít již před dvěma lety.


Naposledy upravil iampucmeloud dne stř 17.11.2010 11:59, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř 17.11.2010 12:53 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 5.1.2007
Příspěvky: 9261
Bydliště: Trenčianska Turná
Obrázky: 0
AndroidCZ píše:
Jistě, telemetrie je zbytečná... Nejlépe toto tvrzení sedí třeba od někoho s nickem LV, kdo zbytečně rozbil akrobata, protože místo nabití vybíjel na nabíječi přijímačovky. S telemetrií by se toto stát nemohlo, vřískala by ještě před startem.
Pánové "zapřísáhlí odpůrci telemetrie", nezlobte se na mne, ale někdy jste opravdu pro smích. Ne že by telemetrie byla základem rádia, ale tak absurdní odpírání a znevažování přínosné vlastnosti RC vybavení jako je telemetrie je fakt komické :lol: Zejména ta urputnost, se kterou zbytečnost této vlastnosti musíte pomalu v každém vlákně prosazovat. Kolik Vám za to platí?
keby si nebol primitiv, tak by si sa docital,ze lietam prijimacovky A123/1100 a tam by ti ta tvoja priblbla telemetria iba zahlasila, ze o 5 sekund hra skonci.

_________________
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř 17.11.2010 13:00 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 16.7.2010
Příspěvky: 316
Pro Devahaju.
Za to oslovení přijmi ode mne omluvu,přidal jsem tam jedno ,,ja,,navíc.

Netvrdím že telemetrie je špatná, pouze pro mne a spoustu dalších modelářů jak jsem se zde dočetl nepotřebná.Znám možnosti modelu s kterým létám a výkon baterií,pokud létám s akrobatem nemám čas sledovat na displeji digitální zobrazení (lidskému mozku to trvá dlouho než tento údaj zpracuje a vyhodnotí) a u rychlých modelů není záhodno strácet vizuální kontakt.Když mi začínají docházet baterie tak to poznám a dokáži s modelem bezpečně přistát a to i v případě že mi vzypne regl.motor.

Pokud létám s větroněm v termice a ta termika je taková že v ní jakse říká ,,létají i vrata od stodoly,,také nepotřebuji znát spotřebovanou kapacitu protože nahoru se dostanu za pár vteřin a zbylá kapacita mi stačí na hodinu létání.V případě že vyhledávám termické bubliny a občas si pomúžu motorem tak je to jako s tím akro.

Nejsem trhač výškových rekordů tak že výškoměr také nepotřebuji.

V případě že mi telemetrie nabídne měření teloty motoru nebo reglu tak je to pro mne také k ničemu,protože volím takovou kombinaci motor,regl.,baterie aby nedocházelo k přetížení žádného z kpomponentů.

Jestli telemetrii používáš tak jsem ochoten to akceptovat,je to tvoje svobodné rozhodnutí.Pokud ji budeš na tmto foru hájit takovýmto zpúsobem jak to děláš tak musíš počítat s takovouto reakcí.


Na Tvúj dotaz o telemetri jsem Ti odpověděl co si o tom myslím tak nechápu proč se tady pořád snažíš flamovat a proč na Tebe slovo Futaba púsobí jako červený hadr na býka.

Jsem zastáncem Futaby,nepomlouvám jiné značky,tak to taky nedělej.

Coro.
Dokáži ocenit některé Tvoje příspěvky ale s tím ABS to trochu nesedí to je o něčem jiném.ABS je velice dobré elektronické vybavení(hlavně na kluzké vozovce)a na suchém povrchu mám skutečně pocit že dokáži s vypnutým ABS zabrzdit na kratší vzdálenosti(a nejsem toho názoru sám).


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř 17.11.2010 13:15 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 27.5.2008
Příspěvky: 2371
Bydliště: Bratislava
Dojem nepotreby telemetrie mas preto lebo ju tvoj system nepodporuje, ja som ju tiez ked som lietal na 35Mhz vobec nepotreboval a bral som to ako totalnu blbost lebo lietam akrobaty a tam mi to je nanic... ale ako som kupil A9 tak ju vyuzivam v kazdom modely a nemozem si ju vynachvalit, je to dalsia vec ktora nie je o potrebe ale o pohodli... Tiez sa da lietat bez D/R, roznych mixov atd ale kedze ju ma kazdy tak je to pohode, ale stavim sa ze keby seci okrem futaby mali D/R tak by to tu vsetci obhajovali ze to nepotrebuju.... na lietanie motoroveho plosnika v podstate stacia len dve packy a stejne si niekto kupuje 14 kanalovu vysielacku a vzivote nevyuzije ani 30% vysielacky.

A jeden z Vajnor ma 2,5m akrobata a ma futabu 6 a nestazuje sa.

_________________
EXTRA MX,EF extra 300 78"
http://adamweinzettl.webnode.sk/


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 307 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5 ... 21  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 11 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz