Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 130 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 9  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon 11.05.2009 22:51 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 9.5.2006
Příspěvky: 8966
Bydliště: Bratislava dnv SK
Abu píše:
...
Dalsi poznatky - taky se mi vrtule rozkmitava zhruba pri pulce plynu (jak uz psal Bida), ale podle me to neni vuli v loziskach motoru (ta je minimalni), ale spis malo pevnym pylonem, proste se to chytne do rezonance. Na plny plyn je to (zatim) ok. J....

Urobil som taký vyšší pylon na Donalda (na 12" sklopku) , a aj keď bol dosť pevný vo väčšine smerov, tak zrovna torzne bol "mäkký" a dovolil motoru na vrchole kmitať-pootáčať sa od smeru letu do strán zrovna cca okolo ťažiska motora.
S perfektne vyváženou vrtuľou to bzučalo hladko ako včielka, ale stačilo že vrtuľa bola trochu nevyvážená, a presne v daných rezonančných otáčkach (žiaľ blízkych plnému plynu) to išlo priam roztrhať model (no ale držalo to na oceľovej spojke krídla fí 5mm, takže to neodpadlo za letu).
Nemá niekto tie spomínané fotky, pre predstavu že ako to presne pruží?


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon 11.05.2009 23:56 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 22.3.2005
Příspěvky: 10872
Bydliště: ČR, P6 Dědina, Letiště: Trněný Újezd
Obrázky: 11
Tak "secondary BEC" uz je zabudovan, zkouskou overeno, ze pri bloklem pylonu ted topi jen ten druhy stabilizator, regl (napajejici prijimac) zustane chladny.

creagel - prijimac je tam v originale takovej prcek 6ti kanal nepatrne vetsi nez Rex5, Hitec Electron se jeste vejde, ale na ten vetsi osmikanal od Hiteca (RO-8 ??) uz musel Honza kousek EPP vyriznout. Ale nakonec se vesel. Neco vetsiho uz sotva. Baterky jsou v originale 3s 1300 10C, vejdou se i trosku vetsi 3s 1300 25C (presne rozmery hodim do recenze), ale vetsi uz asi bez uprav ne... mozna kdyz se trochu rizne a vynda zavazi z cumaku (30g) tak jo, jeste to omerim.

coro - kdyz se mi to rozvibrovalo 40cm od obliceje, tak jsem se docela vydesil, moc se mi to nechce zase zkouset. Mozna na letisti, az nas na to bude vic a nekdo to bude moct z bezpecne vzdalenosti vyfotit.
Bylo jasne videt jak se "rozmazany disk vrtule" najednou rozpliznul. Pylon asi kmita na zkrut, pri pohledu zhora se osa motoru vychyluje stridave doleva a doprava. Aspon mi to tak pripadlo.

_________________
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
Moje modely - http://poletuchy.ic.cz/hangar/


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte 12.05.2009 9:42 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 3.5.2009
Příspěvky: 965
Bydliště: Chlum (kousek od Sedlcan) ČR
Abu píše:
creagel - prijimac je tam v originale takovej prcek 6ti kanal nepatrne vetsi nez Rex5, Hitec Electron se jeste vejde, ale na ten vetsi osmikanal od Hiteca (RO-8 ??) uz musel Honza kousek EPP vyriznout. Ale nakonec se vesel. Neco vetsiho uz sotva. Baterky jsou v originale 3s 1300 10C, vejdou se i trosku vetsi 3s 1300 25C (presne rozmery hodim do recenze), ale vetsi uz asi bez uprav ne... mozna kdyz se trochu rizne a vynda zavazi z cumaku (30g) tak jo, jeste to omerim.


Tak to by se tam ta R700 od Graupnera mela vejit (je ve vsech rozmerech o 1mm vetsi, nez Hitec Electron 6FM a o 1cm mensi nez Hitec HFD-08RO a dokonce o 1g lehci nez ten Hitec Electron). Dovazovali jste nejak, kdyz tam byl ten Hitec Electron?

Takze jeste doresit AKU. Puvodne jsem myslel, ze bych tam dal Li-Pol RAY 1600mAh/ 11.1V 3S1P 25C airplane. Ale nevim co rozmer a vaha :(


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte 12.05.2009 9:51 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 22.3.2005
Příspěvky: 10872
Bydliště: ČR, P6 Dědina, Letiště: Trněný Újezd
Obrázky: 11
Pokud to neni vetsi nez Electron, tak vpohode.
Nedovazovali jsme, naopak jsme behen zaletu jedno 10g zelizko z cumaku odebrali (byli tam celkem 3). Baterka puvodni 1300, vazici asi 90g.

Koukal jsem na ty Ray 1600 (byla celkem fuska najit obchodnika, ktery je tak slusny a da tam i rozmery a vahu baterky, az pan Vitek (fa.Tomas) nezklamal). Baterka ma 93x36x27 coz je vic nez original, ale za pouziti skalpelu by se tam mela dat narvat. Vaha 132g, takze vsechnu pridavnou zatez z cumaku urcite ven a melo by to vyjit. Mozna casem pridat par gramu do ocasu, pro lepsi kluz...

_________________
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
Moje modely - http://poletuchy.ic.cz/hangar/


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte 12.05.2009 11:03 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 9.5.2006
Příspěvky: 8966
Bydliště: Bratislava dnv SK
Abu píše:
...
Bylo jasne videt jak se "rozmazany disk vrtule" najednou rozpliznul. Pylon asi kmita na zkrut, pri pohledu zhora se osa motoru vychyluje stridave doleva a doprava. Aspon mi to tak pripadlo.

Presne tak to poznám. Skúste naozaj poriadne vyvážiť vrtuľu, to je jediné čo je reálne..
Prípadne použiť inú, parametrami rovnakú ale hmotnostne ľahšiu vrtuľu.
http://www.rcm-pelikan.cz/imgview.php?id=4ST14132&ord=4
Vymeniť ten pylon za trubku, tenkostennú ale s veľkým priemerom, by asi bolo dosť roboty, ani nejaký rozumný spôsob ako zvýšiť tuhosť ma nenapadá. Možno vlepiť priečku, do medzery nič nezapadá pri zasunutí? Zvýšenie tuhosti by prinieslo zvýšenie frekvencie čiže otáčok pri ktorých by to rezonovalo.
Možno aj použitie sklopnej vrtule by zmenilo situáciu k lepšiemu, ale aby sa zasunula do trupu museli by sa doplniť nejak pružinky na trámec, aby listy zostali nesklopené.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte 12.05.2009 11:04 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 29.6.2004
Příspěvky: 433
Bydliště: Olomouc
Bylo jasne videt jak se "rozmazany disk vrtule" najednou rozpliznul. Pylon asi kmita na zkrut, pri pohledu zhora se osa motoru vychyluje stridave doleva a doprava. Aspon mi to tak pripadlo.[/quote]

schválně chytni na vrtuli,jestli tam nemář radiální vůli jako....vytahuji motor vezu ho na reklamaci,dávám jinej...později v tom orig.motoru vyměním ložiska ta pořádná a jsem zvědavej...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte 12.05.2009 11:06 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 29.6.2004
Příspěvky: 433
Bydliště: Olomouc
Presne tak to poznám. Skúste naozaj poriadne vyvážiť vrtuľu, to je jediné čo je reálne..
Prípadne použiť inú, parametrami rovnakú ale hmotnostne ľahšiu vrtuľu.
http://www.rcm-pelikan.cz/imgview.php?id=4ST14132&ord=4
Vymeniť ten pylon za trubku, tenkostennú ale s veľkým priemerom, by asi bolo dosť roboty, ani nejaký rozumný spôsob ako zvýšiť tuhosť ma nenapadá. Možno vlepiť priečku, do medzery nič nezapadá pri zasunutí? Zvýšenie tuhosti by prinieslo zvýšenie frekvencie čiže otáčok pri ktorých by to rezonovalo.
Možno aj použitie sklopnej vrtule by zmenilo situáciu k lepšiemu, ale aby sa zasunula do trupu museli by sa doplniť nejak pružinky na trámec, aby listy zostali nesklopené.[/quote]

má vrtule je vyvážená,spíše to trpí těmi nárazy do zarážky,vzhledem k délce hřídelky motoru....se ani nedivím že to zlobí..


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte 12.05.2009 11:11 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 22.3.2005
Příspěvky: 10872
Bydliště: ČR, P6 Dědina, Letiště: Trněný Újezd
Obrázky: 11
Za motor a osicku jsem zkousel cloumat, ale nevypada to na nejakou vuli, prijde mi to ok. Vrtule mi prijde vyvazena, tvarove kopie APC 7x5 E.

Zatim to nebudu resit, stejne litam nahoru na plnej. A kdyz se to rozkmita tak to je dost slyset, neni problem zmenit otacky a prestane to.

_________________
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
Moje modely - http://poletuchy.ic.cz/hangar/


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte 12.05.2009 14:32 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 3.5.2009
Příspěvky: 965
Bydliště: Chlum (kousek od Sedlcan) ČR
Bude u te recenze i nejake videjko? Myslim ze by nebylo spatny neco natocit (praci pylonu, motorovy let, kluz apod) a dat to treba pomoci youtube primo do te recenze ;)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte 12.05.2009 15:13 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 21.4.2006
Příspěvky: 3544
Bydliště: Velke Prilepy - Praha Zapad
Co se prijimace tyce, tak jsme po mirne uprave kabinky nozem celkem pouzitelne osadily i prijimac Hitec HFD-08 RO. Coz je uz docela velky 8mi kanalovy prijimac.

Ovsem jak se zda, vloudila se chybicka a k testovani jsme dostali model bez "magicke krabicky", ktera ma na starosti prave ovladani vyklapeni pylonu. Zjistili jsme to az po nekolika dnech testovani a spekulovanim s nastavenim pylonu na vysilacce. Pravdpodobne s timto mixerem by to bylo o mnoho snazsi a usetrili bychom si mnoho starosti.

Pokusim se krabicku jeste dodatecne ziskat a uvidime...


Naposledy upravil Vzduchoplavec dne úte 12.05.2009 15:51, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte 12.05.2009 15:34 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 25.4.2008
Příspěvky: 1840
Bydliště: Praha
Vzduchoplavec píše:

Ovsem jak se zda, vloudila se chybicka a k testovani jsme dostali model bez "magicke krabicky", ktera ma na starosti prave ovladani vyklapeni pylonu. Zjistili jsme to az po nekolika dnech testovani a spekulovanim s nastavenim pylonu na vysilacce. Pravdpodobne s timto mizerem by to bylo o mnoho snazsi a usetrily bychom si mnoho starosti.




Ehm.. to mi prijde dost komicke.. dat nekompletni produkt na testovani.. hehe.. nojono.. chybicky se cas od casu vloudi.. :-)


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte 12.05.2009 16:23 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 22.3.2005
Příspěvky: 10872
Bydliště: ČR, P6 Dědina, Letiště: Trněný Újezd
Obrázky: 11
Ono to neni tak jednoznacne. V navodu sice pisou, ze ten modul se dava k oboum verzim - bez RC i kverzi se setovou vysilackou. My dostali verzi s vysilackou, ktera ma "jakysi mixer" zabudovany uz v Tx... a navic na krabici je napsane, ze je to verze bez RC vybavy.... takze vse je trochu zasumene.

Uvidme jestli dostaneme i ten mixovaci modul a jestli bude chovani pylonu s modulem lepsi. Urcite se zjednodussi ovladani a programovani Tx. Ale me hlavne zajima bezproblemove a spolehlive vyklapeni/zaklapeni.

_________________
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
Moje modely - http://poletuchy.ic.cz/hangar/


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte 12.05.2009 19:26 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 3.8.2008
Příspěvky: 1037
Bože, konečně se mi podařilo na netu najít za těch 14 dní co dění okolo Tulixu sleduju nějaký (aspoň tohle asi reklamní) video jak to lítá... :o

http://www.rcmovie.de/video/041d07a7eef ... Abendsonne


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte 12.05.2009 20:22 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 3.5.2009
Příspěvky: 965
Bydliště: Chlum (kousek od Sedlcan) ČR
martin z píše:
Bože, konečně se mi podařilo na netu najít za těch 14 dní co dění okolo Tulixu sleduju nějaký (aspoň tohle asi reklamní) video jak to lítá... :o

http://www.rcmovie.de/video/041d07a7eef ... Abendsonne


Nevim, jestli je to uplne stejny ero, ale dle parametru to tak vypada (jen to ma jiny polepky):

http://www.youtube.com/watch?v=R4QellTwrZo


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte 12.05.2009 20:38 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 3.8.2008
Příspěvky: 1037
aha, mě bylo divný, že na trubce nejsou pořád žádná videa, já hledal tulix a zbytek světa to zná jako dg-1000.

jo, myslím si, že to éro ať má samolepky jiný, je to samý.

http://www.youtube.com/watch?v=PPZ_lQtNouw


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 130 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 9  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 8 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz