Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 29 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: pát 01.02.2013 12:37 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 16032
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
Hiesbok píše:
... "posloupnost objektu" ...... správce objektů........

aaaaa, taky dekuji za nakopnuti, to mi nedoslo, sice spravce objektu pouzivam, ale na neco jineho...

_________________
Aby mně mé záliby bavily, nemusím je brát kdovíjak vážně - jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
 
PříspěvekNapsal: pát 01.02.2013 12:38 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 9.11.2008
Příspěvky: 1638
Bydliště: Hrachovište
Ešte by som mal otázku, pokiaľ nemám fyzický prístup k mašine a chcem len poslať vygenerovaný program, čo potrebujem od frézara vedieť, aké parametre stroja? Predpokladám, že rozmery pracovného priestoru, zdvih, rýchlosť obrábania daného materiálu, možné nástroje a aký post procesor používa? Alebo ešte iné parametre?

_________________
F-86 Sabre EDF 92mm, Parkzone Typhoon, Haikong Spitfire, Zero


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: sob 02.02.2013 15:13 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 16.8.2008
Příspěvky: 6663
Bydliště: Moravský kras
googie píše:
Ešte by som mal otázku, pokiaľ nemám fyzický prístup k mašine a chcem len poslať vygenerovaný program, čo potrebujem od frézara vedieť, aké parametre stroja? Predpokladám, že rozmery pracovného priestoru, zdvih, rýchlosť obrábania daného materiálu, možné nástroje a aký post procesor používa? Alebo ešte iné parametre?


Nevím jak kdo, ale já bych trval na dxf, čisté obrysy toho co chce zákazník řezat. Pro někoho, kdo nemá o frézování představu, je dost obtížné připravit data tak, aby to šlo bez dalších úprav plácnout na mašinu a spustit..

_________________
OK2WY


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 06.02.2013 17:25 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 6.10.2003
Příspěvky: 319
uherlu píše:
zdravím

tady je plugin pro SketchUp pro vytvoření G kodu pro frézku.http://sketchup.wu.cz/forum/viewtopic.php?f=17&t=275 Mám jej nahraný ale zatím jsem ho nepoužil. Používám převod do DXF souborů a pak si v programu XpertMILL nastavím dráhy jak potřebuji.

Luděk


Prosimtě kam ho mám nahrát do sketchupu a spustit? jse začátečník -díky


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 06.02.2013 20:30 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 17.4.2011
Příspěvky: 19
Bydliště: Neratovice
zaleží kde máš nahraný SketchUp. Já to mám nahraný na hlavním disku, kde je složka Program files. V této složce je složka Google. Ten si otevřeš a najdeš soubor SketchUp a tu otevřeš. V této složce je soubor Plugins ten otevřeš a nakopíruješ stažený plugins. Při dalším startu progamu SketchUp by se ti měl objevit na liště. Takto jsem to udělal já a funguje to.

Zdraví

LU


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: stř 06.02.2013 22:36 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 22.3.2007
Příspěvky: 3588
Bydliště: SK Bratislava
Hiesbok píše:
Příloha:
corel.jpg


Kostička značí počátek
(nevím jestli se mi načte obrázek ale snad jo)
rh


hmm .. no yo ale ked je krivka uzavreta (co je skoro vzdy ked sa maluje nieco na CNCckovanie, uz aj kvoli offsetu) tak sice prvy bod krivky vidno ale kedze zaciatok je aj koncom, tak zase len nevidno orientaciu ... a nepomoze ani pouzitie sipky, ta funguje len na otvorene krivky, takze nezostava len robit naslepo ... a ked to treba fakt vidiet, tak ju proste treba otvorit a skontrolovat

... alebo som bol zase slepy?


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 06.02.2013 23:13 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 16032
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
igorb píše:
.......

corel necorel, chce to primereny frezovaci program.... nebo cam...
jak tak koukam, zlatej StepFour...

_________________
Aby mně mé záliby bavily, nemusím je brát kdovíjak vážně - jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 12.02.2013 15:00 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.2.2011
Příspěvky: 575
Bydliště: Slavkov u Brna
Obrázky: 0
jyrry píše:
igorb píše:
.......

corel necorel, chce to primereny frezovaci program.... nebo cam...
jak tak koukam, zlatej StepFour...


Možná kdybys zkusil SHEETCAM + LINUX CNC, tak bys trochu z toho zlatého StepFouru ubral :wink:


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 12.02.2013 15:04 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 16032
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
Rosta2 píše:
.... bys trochu z toho zlatého StepFouru ubral :wink:

nemam duvod menit; nejvetsi deviza StepFouru pro mne je to, ze ho umim :-)

_________________
Aby mně mé záliby bavily, nemusím je brát kdovíjak vážně - jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 12.02.2013 15:05 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 22.3.2007
Příspěvky: 3588
Bydliště: SK Bratislava
daj nejake TTD, nejako mi to tu straca glanc :- PP


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 12.02.2013 15:16 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 16032
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
memberlist.php?mode=viewprofile&u=7527
zkus se ho zeptat, ma neco Linuxovyho...

_________________
Aby mně mé záliby bavily, nemusím je brát kdovíjak vážně - jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 12.02.2013 15:21 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.2.2011
Příspěvky: 575
Bydliště: Slavkov u Brna
Obrázky: 0
jyrry píše:
Rosta2 píše:
.... bys trochu z toho zlatého StepFouru ubral :wink:

nemam duvod menit; nejvetsi deviza StepFouru pro mne je to, ze ho umim :-)


Já jsem ti nepsal abys ten StepFour měnil. Já jsem jenom psal, abys ten SHEETCAM 2,5D zkusil. Ten SHEETCAM pod Windows stojí 3960Kč s DPH, a verzi pro LINUX je zatím gratis. A tento CAM, nemá žádné DEMO, je plně funkční do 180 řádků. Takže jsem ho vyzkoušel,( pochopil jsem ho během odpoledne), a zakoupil :wink:


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 12.02.2013 15:24 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 22.3.2007
Příspěvky: 3588
Bydliště: SK Bratislava
ono by to asi chcelo nejaky list moznych kombinacii ... myslel som ze 2D veci bude dobre robit celkovo v coreli ale vidim ze ciest je viac a nie vsetko je dobre kombinovatelne .. no nic, pockame a uvidime :- )))))


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 12.02.2013 15:48 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 16032
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
Rosta2 píše:
....

ja nemam duvod ani zkouset (ten sheetcam ani nic jineho) :-)
Tak jak to ted mam mi to vyhovuje. Byl tu dotaz jak to delat a ja dal info jak to delam ja. Finito.

_________________
Aby mně mé záliby bavily, nemusím je brát kdovíjak vážně - jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 29 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz