Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 21 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Odporová pila
PříspěvekNapsal: stř 23.08.2006 18:42 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 27.7.2006
Příspěvky: 12
Zdravím. Potřeboval bych radu. chci si vyrobit odporovou pilu na řezání polystyrenu, ale mám problém s levným zdrojem. Někde jsem čet, že je možné použít nabíječku na autobaterii, ale nerad bych si ji zničil, tak se chci zeptat jestli s tím nemáte někdo nějaký zkušenosti. Další možnost je stará svářečka, ale zaprvé je těžká a za druhý bych při řezání nerad přišel o život :) ), takže bych se radši přikláněl k té nabíječce, případně k jinému levnému řešení (odporové pily stojí kolem 3000Kč). A ještě jsem se chtěl zeptat jestli lze místo odporového drátu použít ocelové lanko 0,3. díky za odpověď


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Odporová pila
PříspěvekNapsal: stř 23.08.2006 21:14 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 15.1.2006
Příspěvky: 1588
Jirka6 píše:
Zdravím. Potřeboval bych radu. chci si vyrobit odporovou pilu na řezání polystyrenu, ale mám problém s levným zdrojem. Někde jsem čet, že je možné použít nabíječku na autobaterii, ale nerad bych si ji zničil, tak se chci zeptat jestli s tím nemáte někdo nějaký zkušenosti. Další možnost je stará svářečka, ale zaprvé je těžká a za druhý bych při řezání nerad přišel o život :) ), takže bych se radši přikláněl k té nabíječce, případně k jinému levnému řešení (odporové pily stojí kolem 3000Kč). A ještě jsem se chtěl zeptat jestli lze místo odporového drátu použít ocelové lanko 0,3. díky za odpověď

I kolegové si u nás dali říct a odporový drát konečně nahradili ocelovou strunou 0,3 mm. Napnutej drát se po ohřátí tak neprověsí, jako odporovej. Jako zdroj sem používal občejné trafo s usměrňovačem, dávalo to asi 12V/4,5 A a na pilu 700 mm ideální. Nebál bych se té nabíječky, jistě to má pojistku :wink:

_________________
Ďusi
DepronTeam
ICQ: 285304005


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř 23.08.2006 21:19 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 31.7.2005
Příspěvky: 17282
Kde se dá ten drát koupit? :wink:


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř 23.08.2006 21:24 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 15.2.2006
Příspěvky: 1602
Bydliště: Praha
nahradni struna do rezacky knedliku

_________________
P-47 Thunderbolt - Titan ZG 20; SniperV2 - 6s A123; Plackolet - 2,5ccm; EPP Mustang; BF109e; Futaba T7C FASST; Hyperion EOS0610i NET


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř 23.08.2006 21:34 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 31.7.2005
Příspěvky: 17282
Slyšel jsem, ale nemaj :wink:


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř 23.08.2006 22:24 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 27.12.2005
Příspěvky: 251
Bydliště: Vřeskovice CITY :D
Zrovna včera jsem jí vyrobil po dlouhým vypočítávání a promejšlení mně napadlo použít normální autobaterku ocelovou strunu 0,4mm délka přívodních kabelů 3 metry rám 1100 mm a je to bomba hned jsem s tim vyříz křídla. Zejtra si najdu čas a něco hodim na web i s fotkama :wink:

_________________
Vzduch je naše moře!!!


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř 23.08.2006 22:33 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 5.2.2005
Příspěvky: 1758
Bydliště: SVK, Nitra
cafik

pouzivam nabijacku k autobaterii... je to pecka... a pouzivam strunu H, ktoru mam z gitari... všetko pali tak jak ma (autonabijacku mam spravenu rucne samozrejme... ale tak isto by mala fungovat aj origos... predsa ked das autobateriu nabijat tak to je ako keby si dal tu nabijacku do skratu a tlacil do autobaterii iste mnozstvo prudu.... odp. drot je to iste)

:wink:


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Pilka
PříspěvekNapsal: čtv 24.08.2006 8:49 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 20.7.2005
Příspěvky: 1404
Bydliště: Prague
Já používám odporovej drát 0,5mm co jsem sehnal v elektru a používám k tomu trafo od vláčků co má řiditelný výkon.Začíná na 2V až 17V při 1A.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pilka
PříspěvekNapsal: čtv 24.08.2006 11:25 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.11.2005
Příspěvky: 4434
Bydliště: Vsetín/Ostrava
Kabriolin píše:
Já používám odporovej drát 0,5mm co jsem sehnal v elektru a používám k tomu trafo od vláčků co má řiditelný výkon.Začíná na 2V až 17V při 1A.
jj ja takly pouziv odporovej drat a travo,taky od vlacku ale 2-12V 1,2A stejnosměrné a 18V 1,2A střídavé tento vystup pouzivam ja protoze mam prilis tlusty drat


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv 24.08.2006 20:52 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 15.1.2006
Příspěvky: 1588
arda1 píše:
Kde se dá ten drát koupit? :wink:

Staré zásoby struny na řízení upoutaných modelů 8)

_________________
Ďusi
DepronTeam
ICQ: 285304005


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pilka
PříspěvekNapsal: čtv 24.08.2006 20:55 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 15.1.2006
Příspěvky: 1588
Kabriolin píše:
Já používám odporovej drát 0,5mm co jsem sehnal v elektru a používám k tomu trafo od vláčků co má řiditelný výkon.Začíná na 2V až 17V při 1A.

Odporový drát má velký opal materiálu, co může dělat potíže u některých tvarů. A potřebuješ tlustší šablony, prešpan není na moc opakování.

_________________
Ďusi
DepronTeam
ICQ: 285304005


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pilka
PříspěvekNapsal: ned 27.08.2006 11:09 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 20.7.2005
Příspěvky: 1404
Bydliště: Prague
dusi píše:
Kabriolin píše:
Já používám odporovej drát 0,5mm co jsem sehnal v elektru a používám k tomu trafo od vláčků co má řiditelný výkon.Začíná na 2V až 17V při 1A.

Odporový drát má velký opal materiálu, co může dělat potíže u některých tvarů. A potřebuješ tlustší šablony, prešpan není na moc opakování.

Jo praská a napaluje se, ale vzhledem k tomu, že to používám maximálně jednou do roka a navíc prcky nestavim, tak mě to vyhovuje.Odporovej drát koupim v elektru a mám klid :lol:


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv 31.08.2006 16:18 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.2.2006
Příspěvky: 786
Bydliště: Kralupy nad Vltavou
Jinak drat se tu celkem vyresil ohledne toho zdroje.. pouzil jsem nabijec autobaterii a slape v poho... musis si na nej ale spocitat prumer dratu aby nebyl moc studeny... tece tam tak max 4 A


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát 01.09.2006 11:16 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 20.7.2005
Příspěvky: 1404
Bydliště: Prague
Kubik777 píše:
Jinak drat se tu celkem vyresil ohledne toho zdroje.. pouzil jsem nabijec autobaterii a slape v poho... musis si na nej ale spocitat prumer dratu aby nebyl moc studeny... tece tam tak max 4 A

A nechal si u toho i původní pojistku?


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát 01.09.2006 11:18 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.2.2006
Příspěvky: 786
Bydliště: Kralupy nad Vltavou
Jo vsechno bylo puvodni ale drat byl na tu delku co jsem potrebovat trochu moc studeny. Asi by to chtelo najit nejaky silnejsi zdroj ale provizorne se nabijec autobaterii urcite da pouzit. Ten drat jsem mel dlouhy asi 1,5 m s kratsim by nemusel byt problem...


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 21 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz