Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 22 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Futaba propojení 2x Rx
PříspěvekNapsal: stř 20.03.2019 10:52 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 4.12.2003
Příspěvky: 405
Honza71 píše:

Rozvodnou desku mám od pana Růžičky. Používám nyní ve 2,2m Extře k naprosté spokojenosti. Chtěl bych co nejjednodušší systém. díky Honza


Jaký vysílač, v jakém režimu?


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Futaba propojení 2x Rx
PříspěvekNapsal: stř 20.03.2019 10:58 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 21.9.2011
Příspěvky: 169
Bydliště: Svitavsko
Futaba T14SG, Fasst, Fasstest


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Futaba propojení 2x Rx
PříspěvekNapsal: stř 20.03.2019 11:01 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 4.12.2003
Příspěvky: 405
A chceš telemetrii?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Futaba propojení 2x Rx
PříspěvekNapsal: stř 20.03.2019 11:10 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 12.3.2009
Příspěvky: 394
Honza71 píše:
ahoj, dovolím se svézt s tímto tématem bo si myslím, že můj dotaz má mnoho společného. Řeším Rx do 2,7m akrobatu, kde budu potřebovat 11k. Budu mít rozvodnou desku a serva HV (Savox), napájení z Li-on.

V šuplíku žádné plonkové Rx nemám, čili řešení 2x Rx pro mě nepřichází v úvahu. Ve světě S-BUSů a dekoderů jsem absolutní laik, byť něco jsem si načetl a teď nevím co je z hlediska spolehlivosti lepší řešení - buď nějaký výše zmiňovaný 6/8k Rx a k tomu S-Bus s dekodérem (-ry) nebo si něco připlatit a pořídit si 14k přijímač https://www.astramodel.cz/cz/katalog/fu ... 58038.html ?

díky za doporučení.

Honza

...aby člověk mohl kvalifikovaně poradit, potřebuje k tomu všechny informace.
Třeba - umí tvá rozvodná deska zpracovat S BUS? Pak bude úplně jiné řešení, než když to neumí.
Uvedu to na svém akrobatu 2,7 m. Mám tam pouze R 7003 SB a " rozvodnou desku " - v mém podání pouze tišťák, kam jsou vyvedeny silové rozvody ( aby nešly přes RX ) a část signálů pro serva v trupu ( motor atd )Zbytek je řešen S BUS servy. Ale dnes bych to dělal jinak - především z hlediska ceny
U třímetrovky to mám podobně - RX 7008 SB + vlastní tišťák s vývody ( + -signál ), trojžilový páteřní rozvod S BUS( 3x 1qmm ) s dekodery v křídlech a trupu. Serva "obyč" ( ne SBUS ). Část serv napřímo do RX ...
Pokud serva máš a nemáš zkušenost s S BUS, řešil bych to RX 7014 SB, vše ostatní bude v tvém případě asi dražší
Poznámka platná vždy - je třeba udělat kvalitní kabeláž pro tuto kategorii minimálně průměrem 0,5 qmm a pokud možno, vést maximum silových kabelů mimo RX ( křídlo se přímo nabízí ) - ale u tebe to asi řeší rozvodná deska. A kvalitní tvrdé zdroje.
Takže asi tak - S BUSu není třeba se bát, ale...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Futaba propojení 2x Rx
PříspěvekNapsal: stř 20.03.2019 11:35 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 4.12.2003
Příspěvky: 405
Ta rozvodná deska je jen posílení rozvodu, nic neumí, takže potřebuješ PWM kanály na jednom místě a vše připojit do desky. Opět asi nejzajímavěji vychází R7006SB a k němu dekodér SBD-2 (jde použít i jiný, ale na doporučování žlutých produktů jsou tu jiní). Přijímač je univerzální, lze ho nastavit jak pro starý FASST tak pro nový FASSTEST s telemetrií. Nejlepší řešení je nastavit kanály 1-8 na dekodéru SBD-2 (poloha 1) a přijímač se nastaví do režimu D, kde se získají kanály 9-12 a S.BUS výstup pro připojení SBD-2. K dispozici bude také S.BUS2 pro telemetrii, pokud se použije FASSTEST.
Anebo koupit R7014SB, což je o něco dražší, fakticky je to totéž.

Popsat něco, je mnohem složitější, než to udělat. Jinak dá se to udělat mnoha způsoby, které jsou lepší, než vycházet z té původní rozvodné desky, tím nechci říct, že to nebude fungovat. To je na dlouho. Řešení je mnoho a to jeden musí přesně vědět, co chce a úplně nejlépe by měl vědět, proč to chce a to chce asi čas. :lol:


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Futaba propojení 2x Rx
PříspěvekNapsal: stř 20.03.2019 13:15 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 21.9.2011
Příspěvky: 169
Bydliště: Svitavsko
ahoj kluci, moc díky za drahocenné informace :) Moje rozvodná deska opravdu nic neumí, je to pouze pro oddělení napětí pro serva, aby vše nešlo přes Rx, tudíž všechny serva budou zapojená do desky. Ještě popřemýšlím, ale spíše to vidím na jednoduché řešení formou 14k přijímače.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Futaba propojení 2x Rx
PříspěvekNapsal: čtv 21.03.2019 19:32 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 29.7.2007
Příspěvky: 2302
Bydliště: Plzeň D.C.
horejsi píše:
Preklad pro 6008 asi neexistuje.
Nasel jsem anglicky orginal, ale nic zajimaveho tam neni. O spojovani dvou prijimacu zadna zminka.
Muzete se samozrejme zastavit.
6008 pouzivam uz dost dlouho, zrovna vcera jsem jeden instaloval. Byl po ruce.


Moc dík za nabídku, pokusím se to rozchodit "bez otravování" a kdyžtak se ozvu. :)

_________________
KDO NEPADÁ, LÉTÁ POD SVOJE MOŽNOSTI!


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 22 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 7 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz