Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2519 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 157, 158, 159, 160, 161, 162, 163 ... 168  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: vysílač JETI DC-16 (DS-16)
PříspěvekNapsal: úte 22.01.2019 16:21 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 17.1.2015
Příspěvky: 998
Bydliště: Brno - Venkov (severo-západ)
Povedlo se.
Systém pokus omyl a mám to.
Zatím jen teoreticky na servo monitoru ve vysílači, ale funguje, jak jsem chtěl.

_________________
Azero Robin, Sea Beaver, Grand Tundra v očekávání
JETI DS-16


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: stopky na DC-16
PříspěvekNapsal: pát 15.02.2019 18:34 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 16.10.2005
Příspěvky: 1618
Bydliště: mezi Práglem a Kralupama n/Vlt.
Nastavil jsem si na TX časomíru. Vše OK. Jediný zádrhel nastal v okamžiku kdy bych uvítal hlášení tak jak je nalétaný čas. Časovač je nastaven na 6 minut. Ale při odlétáni první minuty to hlásí “5minut” Chápu, hlásí to zbývající čas. Raději bych bral aby to hlásilo to co je odlétané. Poradí prosím někdo, kde to jde nastavit? Asi to bude prkotina. Ale já už fakt nevím.
Díky všem.
P.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: vysílač JETI DC-16 (DS-16)
PříspěvekNapsal: pát 15.02.2019 21:12 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 10049
Bydliště: Benátecká Vrutice, ČR
Co takhle podívat se do manuálu od str.113. Všechno tam máš popsané. :wink:


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: vysílač JETI DC-16 (DS-16)
PříspěvekNapsal: pát 15.02.2019 21:57 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 16.10.2005
Příspěvky: 1618
Bydliště: mezi Práglem a Kralupama n/Vlt.
Manuál mám, číst umím, ale to co potřebuju nastavit, to se mi zatím nastavit nepodařilo.
Takže za tvoji plnohodnotnou odpověď máš u mě malé + skládající se ze dvou mínusů. :D


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: vysílač JETI DC-16 (DS-16)
PříspěvekNapsal: pát 15.02.2019 22:51 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 12.2.2016
Příspěvky: 1263
Bydliště: Vysočina
A opravdu máš:
Počáteční hodnota +00:00:00
Cílová hodnota +06:00:00


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: vysílač JETI DC-16 (DS-16)
PříspěvekNapsal: pát 15.02.2019 23:13 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 10049
Bydliště: Benátecká Vrutice, ČR
Za dva mínusy děkuji, ale nevím co máš za problém. Sice ten vysílač nemám, ale i tak to z manuálu chápu jak píše ellet. Při Počáteční hodnota +00:00:00 a Cílová hodnota +06:00:00 počítá inkrementálně (přírustkově) a při záměně hodnot dekrementálně (odečítá). Taky záleží jaký Typ časovače máš nastavený (Standardní, Měření mezičasu, Volně běžící). Vše se přece dá velice snadno odzkoušet.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: vysílač JETI DC-16 (DS-16)
PříspěvekNapsal: sob 16.02.2019 5:50 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 16.10.2005
Příspěvky: 1618
Bydliště: mezi Práglem a Kralupama n/Vlt.
ellet píše:
A opravdu máš:
Počáteční hodnota +00:00:00
Cílová hodnota +06:00:00


Jasně že to mám takto nastavené. Zkoušel jsem jiné kombinace a je to stále stejné.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: vysílač JETI DC-16 (DS-16)
PříspěvekNapsal: sob 16.02.2019 21:29 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 11.8.2012
Příspěvky: 28
Bydliště: Plzeň
Pokud to máš takhle tak si počkej 6 hodin...

_________________
Jeti DC-16, Trex 450PRO, Logo 550, Kasama Srimok FAIFA, Goblin 700


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: vysílač JETI DC-16 (DS-16)
PříspěvekNapsal: sob 16.02.2019 22:02 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 10049
Bydliště: Benátecká Vrutice, ČR
Vidíš, toho jsem si vůbec nevšiml a tupě jsem to zkopíroval. :( Myslím, že jsme to přehlédli všichni, ale nejspíš to není příčina problému. :D


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: vysílač JETI DC-16 (DS-16)
PříspěvekNapsal: sob 16.02.2019 22:15 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 12.2.2016
Příspěvky: 1263
Bydliště: Vysočina
:) Můj renonc :) ale taky by to nemělo po minutě hlásit 5 minut (přemýšlel jsem o tom znaménku +, hodnota by neměla hrát roli).


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: vysílač JETI DC-16 (DS-16)
PříspěvekNapsal: ned 17.02.2019 10:20 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 16.10.2005
Příspěvky: 1618
Bydliště: mezi Práglem a Kralupama n/Vlt.
Jestli je tam + nebo mínus, tak to nic nemění na tom, co to hlásí.
Možná zareaguje někdo, kdo má DC-16ku a má s ní víc zkušeností než já.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: vysílač JETI DC-16 (DS-16)
PříspěvekNapsal: ned 17.02.2019 17:53 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 26.5.2013
Příspěvky: 1256
Bydliště: Brno
Kontinuální hlášení stopek jsem udělal pomocí seqenceru s režimem cyklování jako generátoru spouštěcího signálu, který vyhodnocuji v logickém spínači . Tímto logickým spínačem spouštím hlášení stavu stopek (zlatý OTx).

_________________
MC-20HOTT,DS-16,X10S,14SG,S-trino MkII,SpeedFire, MXS 64",MiniCorado,LOGO550SE,Goblin570


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: vysílač JETI DC-16 (DS-16)
PříspěvekNapsal: ned 17.02.2019 20:00 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 10049
Bydliště: Benátecká Vrutice, ČR
To opravdu není snazší způsob, jak v určitém intervalu hlásit stav stopek (a nejen stopek)?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: vysílač JETI DC-16 (DS-16)
PříspěvekNapsal: ned 17.02.2019 22:29 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 22.4.2010
Příspěvky: 289
Bydliště: Tišnov
pert píše:
Jestli je tam + nebo mínus, tak to nic nemění na tom, co to hlásí.
Možná zareaguje někdo, kdo má DC-16ku a má s ní víc zkušeností než já.


A co chceš aby to přesně hlásilo?

Já většinou stopky spouštím pákou plynu a na přepínačem kdykoliv vyvolám aktuální hodnotu času, hláška zní "Časovač + aktuální hodnota"

Při počáteční hodnotě 00:00:00 a cílové hodnotě + 00:06:00 to bude hlásit každou minutu čas do konce a v poslední minutě po deseti sekundách.
Hlášení nebude ale nebude shodné s časovačem, první hláška po odlétané minutě bude 5 minut, po odlétaných čtyřech minutách to řekne 2 minuty atd. Toto hlášení je "typ signalizace-hlas"
Aktuální hodnotu časovače kdykoliv vyvolám přepínačem i po uplynutí šesti minut.

Při počáteční hodnotě 00:06:00 a cílové hodnotě 00:00:00 to bude hlásit každou minutu čas do konce a poslední minutu po deseti sekundách. První hláška bude po minutě 5 minut, v poslední minutě opět po deseti sekundách.
Opět vyvoláním hlášky přepínačem do doby šesti minut hlásí tedy stejný čas jako "signalizace-hlas", po uplynutí šesti minut to ale začne počítat do mínusu, takže třeba po osmi minutách by hláška byla "Časovač dvě minuty"


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: vysílač JETI DC-16 (DS-16)
PříspěvekNapsal: ned 17.02.2019 23:03 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 10049
Bydliště: Benátecká Vrutice, ČR
Myslím, že mu jde o to, aby mu to hlásilo uplynulý čas, a ne zbývající. Tak jak to popisuješ, tak to v obou způsobech nastavení hlásí zbývající čas do konce. U Gr. se dají nastavit oba způsoby a hlášení se dá vyvolat buď přepínačem, nebo dalším přepínačem zapnout nastavitelný interval opakování.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2519 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 157, 158, 159, 160, 161, 162, 163 ... 168  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: czbobo, Google Adsense [Bot], sramy, zelkar a 9 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz