Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 46 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Škubající servo....
PříspěvekNapsal: stř 17.08.2005 14:45 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 15.6.2005
Příspěvky: 10
Bydliště: Praha
Dobrý den, mám problém se servama HS55.
Jednou když jsem lítal, tak jsem si všimnul, že mi škube servo.
Nejdříve jsem myslel že to jsou zase převody a tak jsem to doma rozebral, ale převody jsou v pohodě.
Všechno jsem vyčistil a promazal, ale někdy zaškube stejně. Nevíte co to je? Předem dík. :?:


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř 17.08.2005 15:25 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 29.12.2004
Příspěvky: 494
a definuj aky presne mas model a co mas v nom za vybavenie...

_________________
- PARK fly - F3J/B/F/K -


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Škubající servo....
PříspěvekNapsal: stř 17.08.2005 16:04 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 22.3.2005
Příspěvky: 10873
Bydliště: ČR, P6 Dědina, Letiště: Trněný Újezd
Obrázky: 11
To muze byt zpusobeno vice pricinami - ruseni (vnejsi, nebo i vznikajici na palube letadla - od motoru, regulatoru,....), nekvalitnim/spinavym potenciometrem v servu, atd....


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Škubající servo....
PříspěvekNapsal: stř 17.08.2005 17:36 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 5.9.2004
Příspěvky: 50
Bydliště: Praha
Karelxx píše:
Dobrý den, mám problém se servama HS55.
Jednou když jsem lítal, tak jsem si všimnul, že mi škube servo.
Nejdříve jsem myslel že to jsou zase převody a tak jsem to doma rozebral, ale převody jsou v pohodě.
Všechno jsem vyčistil a promazal, ale někdy zaškube stejně. Nevíte co to je? Předem dík. :?:


Dela to jen jedno? Ja jsem mel taky problemy se skubanim (a s horsim dosahem radia), casem jsem zacal mit podezreni (ktery se potvrdilo), ze za to muzou prave HS-55 serva. Nakonec jsem je vymenil za jinej typ a problem se zatim neobjevil.

Taylor


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř 17.08.2005 18:06 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 4.5.2003
Příspěvky: 10999
Bydliště: Břeclav
Už zase. Co pořád s těmi HS-55 máte a děláte? Je to nespolehlivější servo této třídy. Svědčí o tom to, že se používá jako jediný standard doporučovaný do mikrovrtulníků. A tam si nikdo netroufne dát šmejd a taky zatížení je podstatně vyšší než v letadle.

Opravdovou příčinu bych hledal někde jinde...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř 17.08.2005 22:14 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 29.1.2004
Příspěvky: 5952
Bydliště: Týn nad Vltavou
Obrázky: 5
Blog: Zobrazit blog (1)
To těško, HS-55, nejspolehlivější???? :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: to jsi s prominutím 100 let za opicema.... nejspolehlivější je nejspíš waypoint 60. 55tky mi odešli do měsíce provozu...Bohužel....oni se dají používat, ale musíš je opečovávat a nepoužívat vícekrát jak jednou do týdne...u modelů letadel taky nejsou žádné malé síly....jen se zeptej na MoHo, kdo z haloletců používá hs 55.

Příčina škubání může být v potenciometru . . . rozeber, vičisti, napruž kontakty....budš mít na 4-10 hod provozu klid....
honzaS


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř 17.08.2005 22:23 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 20.3.2005
Příspěvky: 242
Bydliště: Frýdek-Místek
Musím jenom souhlasit. Mám 6 ks Hs55 , a opravdu nejslabší článek je právě potenciometr. Vždy když jsem ho čisti -denaturovaný líh- byla na dráze patrná vrstva vazelíny. Vyčistit a na chvíli je pokoj.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř 17.08.2005 22:47 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 5.2.2005
Příspěvky: 1761
Bydliště: SVK, Nitra
mozno mas len blbo natihnutu antenu v modely.......
nejde ti niekde okolo zeleznych veci ???


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř 17.08.2005 22:56 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 20.3.2005
Příspěvky: 242
Bydliště: Frýdek-Místek
To by bylo super , kdyby to bylo jak píšeš , ale když jsem to servo vytáhl a strčil do jiného éra , serva se mohly zbláznit. A to tam byl jinný RX , jinný krystal a samozřejmě i accu. Nikdo z kolegů modelářů mi to nechtěl věřit ale když jsem jim to názorně předvedl , tak mi se slovy-elektrika je mrcha- dali za pravdu.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv 18.08.2005 11:25 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 29.12.2004
Příspěvky: 494
je to jasne, HS-55 su shit... sam mam dve, zatial sice slapu ako tak ale sem tam sa nejakym tym problemom nevyhnem... pritom mam v ere spolu s nimi aj jedno extremne "nekvalitne" :lol: servo z jednej ciny vari P&C a to zatial slape bez problemov... :roll:

_________________
- PARK fly - F3J/B/F/K -


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv 18.08.2005 12:51 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 9.12.2004
Příspěvky: 279
Bydliště: Praha 9
Musim se přidat k "ZD", taky pořádně nechápu co s nima pořád děláte.
Mam 5 kusů, jednomu je 4-5let, dvěma jsou 3roky a posledním dvěma jsou 2 roky.
Se čtyřma mladšíma lítam poslední rok a půl, možná dva roky, docela intenzivně a ještě mě nezradily. Nemůžu proti nim říct jediný křivý slovo. Jediný co mě trochu štve že maj trochu vůli (ale ta se mi na nejstaršim waypointu už objevila taky) a pak to, že jsou trochu pomalý.
Kvůli rychlosti uvažuju že přejdu kompletně na waypointy, ale jinej důvod k tomu nemam.

_________________
Barny


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv 18.08.2005 14:55 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 20.3.2005
Příspěvky: 242
Bydliště: Frýdek-Místek
No ,tak to Ti samozřejmě přeji-tedy to že jsou ty tvoje serva spolehlivé- chystám se na ty moje , tedy až bude více času , potom je rozeberu a přebytek mazacího tuku z převodů odstraním. Věřím tomu , že je to právě tou vazelínou.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv 18.08.2005 16:23 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 4.5.2003
Příspěvky: 10999
Bydliště: Břeclav
Vazelína v převodech nemůže mít a nemá absolutně žádný vliv na škubání serva!

Jediné věci, co to mohou způsobit je potenciometr (vydřený, ušpiněný, deformovaný blbě nasazenou hřídelí), nebo něco s převodem (chybějící zuby, drhnutí...).

Pokud jsi schopen to svést na vazelínu v převodu, tak by jsi snad to servo ani neměl otevírat a svěřit to někomu znalejšímu.

Pár fint o servech:
http://www.micer.wz.cz/clanky/c002/serva.html
http://www.micer.wz.cz/clanky/c032/hs300upr.html
http://www.micer.wz.cz/clanky/c048/omyly.html


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv 18.08.2005 16:34 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 31.10.2004
Příspěvky: 1227
Bydliště: Rožnov pod Radhoštěm
ja sem to pochopil tak, ze to chce svest na vazelinu nateklou na potenciometr...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv 18.08.2005 16:42 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 4.5.2003
Příspěvky: 10999
Bydliště: Břeclav
Já taky. Ale v případě, že už škubou, to očištění kol neřeší. Navíc si nedokážu představit, jak tuk z kol prolézá na dráhu poťáku. Hotový Cooperfield.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 46 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Cili ale, creagel, Roman_rc.pilot a 16 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz