Reklama

 





Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2167 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 140, 141, 142, 143, 144, 145  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Koptéra - rada s osazením
PříspěvekNapsal: stř 03.01.2018 0:14 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie
Uživatelský avatar

Registrován: 14.9.2009
Příspěvky: 305
Ahoj,

jen dotaz k regulátoru a desce. Když, už uvažuješ o DYS PRO nebylo lepší dát tam 4 in 1 DYS F30A, nebo trváš na 35A nebo Tatoo? Tuhle kombinaci FC a ESC spojíš piny a nemusíš pájet. Ono v tom Leopardu moc místa nazbyt není :) (ačkoliv ani tak to nebude nic složitého)
Podle mne na ty motory 4x30A stačí.
Tou DYS deskou a 30A ESC chci osadit Morfea od Rotoramy a to tam chci 2600KV Emaxy. (na 4S 1300 a 5" vrtule) a, nebo taky BH Returner R5 2306 2450KV.
Nepřu se, jen dotaz, ten setup se mi líbí :)

EDIT - musel jsem odběhnout, tak ještě pár "poznatků".
V kamerách cos napsal asi chybu udělat nemůžeš. To bude spíš o zkušenostech každého jedince. Osobně lítám několik Arrow V3 a jsem spokojen. Nicméééně, Rotorama srovnala ceny kde je Arrow i Runcam swift za stejný peníze a taky jsem uvažoval o změně. RR edition jsem chtěl jen kvůli přednastaveným režimům a ze zvědavosti. Těch pár stovek člověka nezabije. Navíc ty kluky z RR "mám rád" :lol: , takže asi jí do Morfea dám. Pokud nikdo neřekne, že ty 3 stovky jsou jen vyhozený peníze. (což bude nejpíš cena použitého objektivu, proto bych neřešil)
K vysílači - ne kvůli výkonu, ale pro možnost uchycení konektoru v coptře jsem uvažoval o TBS. Poslední dobou zjišťuju, že ty konektory, pokud blbě trefíš anténu se lámou a někdy bohužel tak blbě, že se odtrhne i jediná pájecí ploška z desky. Proto se snažím vše řešit pigtaily. Jak Morfeus, tak Leopard má možnost šroubovat pigtail s konektorem do "otvoru". Tedˇjsem taky kupoval VTX s takovýmto konektorem a rovnou letuji pigtail - právě do Leoparda. (tam jsem nechtěl investovat do Unify). Zkoušel jsem tam klasický VTX, rozměrově to co píšeš usadit na tu vrchní destičku a jsem rád, že jsem se k tomu pigtailu rozhodl. úplně jsem zatím nevymyslel, jak by to vypadalo dobře a funkčně bez použití jejich uchycení konektoru. S pigtailem v pohodě.

To je asi vše co mne tak napadlo, z praktického hlediska , aniž bych se chtěl dotknout toho setupu. ;)

iF

_________________
FPVMANIA - MOTHER COPTER - FLY or DiE
fpvmania.cz


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Koptéra - rada s osazením
PříspěvekNapsal: stř 03.01.2018 3:31 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 9.8.2016
Příspěvky: 21
Bydliště: Ostrava
Setup máš v podstatě v pohodě, jen vybíráš mezi FC pro samostatné regly, k 4in1 stačí třeba Omnibus F4, nebo jak radí kolega můžeš ke Tvým jednotkám vybrat jiný regulátor /já bych to nedělal/.
Motory jsou oba výborné.
Co se týče kamer, vše je v podstatě totéž. Pokud ale máš Skyzone /jako já/, volil bych spíše kameru 16:9, třeba Monster V2, mám dvě, a nemůžu si stěžovat.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Koptéra - rada s osazením
PříspěvekNapsal: stř 03.01.2018 18:04 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 9.9.2012
Příspěvky: 1836
Obrázky: 0
Mnohokrát děkuji za vaše rady a poznatky. Morfeus od Rotoramy je moc pěknej, ale přijde mi, že nebude tak "odolný" jako Leopard... ale třeba se mýlím.

Bohužel mám v tom osazení trošku zmatek a přemýšlím co z toho vybrat tak, abych neudělal chybu do budoucna.

Problém je u mne hlavně s výběrem ESC a řídící jednotky... motory vezmu asi ty R5, otázka je zdali to není už zbytečné a nestačily by nějaké slabší.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Koptéra - rada s osazením
PříspěvekNapsal: stř 03.01.2018 18:52 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie
Uživatelský avatar

Registrován: 14.9.2009
Příspěvky: 305
Ahoj,

Tattoo bude super - o tom asi není pochyb. Co jsem i tak pročítal a koukal na recenze na YT je super. Ta kombinace s Omnibus F4 jak píše SvataD mne nenapadla a je asi řešením. F4 jsem neměl. Jen F3 a byl jsem s ní spokojen.
Tady pokud trochu vládneš ang koukni na posouzení různých 4 in 1 ESC a myslím, že zrovna tady Tattoo vychvaluje.
Ale kvalitativně se asi z toho co vybíráš není čeho bát. Jde spís o komfort daného výběru (osazení, nastavení a třeba následná výměna za nový kus).

Poznámka k rámům - originál Leopard vypadá opravdu bytelně a nezničitelně. Rám chránící elektroniku a kameru z leteckého hliníku nejspíš vydrží i náraz do zdi. Trochu se bojím odlomení ramene, protože ta překrývací destička z uhlíku má asi jen 1,5 mm myslím. Ale to je jen pocit a ten náraz by musel být mohutný v určitém úhlu k ramenu. Třeba je v pohodě udrží ten spodní kus hliníku pod baterkou. Jen polemizuji. Jinak - vše na sebe velice přesně sedí a je vidět, že to je dobře vymyšlené.

Morfeus - je o malilinko větší na délu ramen - počítám tak kolem 1 cm, kam sahají takové ty "vytáhlé zaobleniny" na koncích. Je velice lehký a z kvalitního uhlíku. Vzal jsem právě Morfea, protože je řešen jako unibody. Ta část, která chrání elektroniku a kameru je také z uhlíku. Ono koncepčně je to vlastně stejné - spodek je svázán s vrškem a ten je dost pevný - ze dvou dílů + sloupky. Rozhodl jsem se pro něj i proto, protože se dají sehnat náhradní díly při jeho zničení a nebudu na ně čekat měsíc .
A to jsem chvíli přemýšlel o Diatone (nějaký GT, třeba Crusader) - ten vypadá opravdu nezničitelně. Nicméně, tady jsem ho nenašel a kupovat rám za skoro 1500 u Cinanu jsem kategoricky zavrhl. Navíc je dost malej.

_________________
FPVMANIA - MOTHER COPTER - FLY or DiE
fpvmania.cz


Naposledy upravil imagin dne stř 03.01.2018 19:04, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Koptéra - rada s osazením
PříspěvekNapsal: stř 03.01.2018 19:00 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 9.9.2012
Příspěvky: 1836
Obrázky: 0
No, právě na netu jsou náhradní díly na Leoparda a další modely od této firmy náhradní díly za opravdu pakatel, což může a je i výhoda. Ty ceny jsou o dost nižší.

Přemýšlím nad tou konfigurací - zde jak píšeš, hlavně jde o to, aby to vše do sebe zapadlo jako celek a nebyl pak problém do budoucna až zjistím, že jsem někde udělal při výběru chybu.

Takže to vezmu od začátku a projdu to díl po dílu. U motorů a ESC asi není co řešit, deska pokud stačí F4, tak tu asi taky ne... trošku oříšek je kamera.

Jak řešíte přijímač? Mám Spektrum, takže dá se to nějak elegantně udělat, aby to nezabíralo moc místa případně co dokoupit? Díky!


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Koptéra - rada s osazením
PříspěvekNapsal: stř 03.01.2018 19:14 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie
Uživatelský avatar

Registrován: 14.9.2009
Příspěvky: 305
Nooo, ten přijímač může bejt oříšek. (ne neřešitelnej). Ale já používám, když potřebuju prostor Frsky XM+, který je hodně malý a u Leoparda musím vyřadit originální sloupky a ponížit to tak, aby pod tou horní destičkou bylo místo na přijímač. Čili - na destičku VTX a ze spodu přijímač.
Ty nejspíš budeš muset asi nějak chytit výš mezi ty oblouky, nebo na bok oblouku uvnitř. Možná dnes, nebo zítra se to pokusím tam cvičně napáchat a můžu poslat výsledek kolik zbývá místa.
Ale mezi PDB a FC tam na těch sloupích mají zbytečně moc místa. Teď jsem to byl změřit a je to cca 18 mm - myslím, že tak o min 5mm jsem schopen to snížit.

_________________
FPVMANIA - MOTHER COPTER - FLY or DiE
fpvmania.cz


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Koptéra - rada s osazením
PříspěvekNapsal: stř 03.01.2018 19:25 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 9.9.2012
Příspěvky: 1836
Obrázky: 0
Pokukuji po něčem takovém, velikostně by se to tam mělo snad vejít...

https://www.spektrumrc.com/Products/Def ... ID=SPM4648


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Koptéra - rada s osazením
PříspěvekNapsal: čtv 04.01.2018 1:10 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie
Uživatelský avatar

Registrován: 14.9.2009
Příspěvky: 305
Ahoj,

TADY , jestli chceš koukni na fotky. Pár jsem jich tam hodil, ještě nejsou úplně popsané, ale je tam vidět pár úprav k nimž jsem se dnes dokopal i, abych Ti trochu ukázal jak to může vypadat. Je tam i místy vidět jak jsem umístil VTX a přijímač. A musím říct, že i tak malý přijímač byl problém. Místo nad ještě je, ale nenapadá mne jak uchytit. Buď by to chtělo menší VTX, nebo uchytit třeba na ten rám ze shora.
(v úvodním popisu jsou ještě jiný věci - třeba deska, kterou dám SP Racing F3 Acro) Pojal jsem to jako copter na blbnutí z věcí co mám doma + nákup levnějších komponet, protože mne zaujal ten rám. Tedy opak Morfea a Tvého setupu. :)
Trochu laborování čekej i s VTX pokud nepoužiješ pigtail. To je z fotek vidět.
Kdyžtak se ptej. Čekám jen na pár dílů, hlavně asi regly a postupně to dám dohromady a přiložím tam foto. Venku je hnus, lítat se nedá, tak se večer zabavím :)

iF

_________________
FPVMANIA - MOTHER COPTER - FLY or DiE
fpvmania.cz


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: čtv 04.01.2018 17:07 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 9.9.2012
Příspěvky: 1836
Obrázky: 0
Tak jsem popřemýšlel o nové konfiguraci dle vašich rad, prosím o zhodnocení:

Rám: GEPRC GEP LX Leopard LX5
Motory: 4x BrotherHobby Returner R5 2306 2450KV
Řídící jednotka: Omnibus F4 V3 PRO
ESC: Racerstar TATTOO 35Ax4 BLHeli_32
Kamera: zde stále nejsem rozhodnut, dost se mi líbí Runcam Eagle 2 PRO nebo Switf 2 Rotor Riot edition (asi preferuji poměr obrazu 16:9; vlastním SkyZone brýle)
Vysílač: TBS Unify Pro HV Race 25-200mW 40ch nebo TBS Unify Pro HV 25-800mW 40ch (je to asi zbytečné dávat silnější verzi, velikostně téměř stejné)
Anténa FPV: TBS Triumph STUB 5.8G anténa RHCP
Vrtule: viz dále

Připojím anténu přes pigtail dle tvých rad, navíc to již zmíněný vysílač má od výroby.

Pár dalších otázek:
- vrtule - Dalprop, dle zkušeností ostatních na fóru, jen vybrat ten správný typ - co třeba
DALPROP Cyclone T5046C nebo to už bude moc a stačila by T5045C nebo šáhnout ještě po nové generaci s větším náběhem T5050C?
- pípák na hledání modelu "kdyby náhodou" - četl jsem, že lze nastavit regulátor tak, že budou pískat motory po přepnutí spínače na vysílači nebo když dojde ke ztrátě signálu, tudíž se ušetří nějaký gram a místo za další věc. Jde mi spíše o to, zdali je nějaký návod nebo zkušenost.
- ohledně kamery nemám stále jasno, vezmu nějakou s podporou 16:9 kvůli brýlím, které již mám.
- baterie - 1300/1500 mAh 4S

Děkuji


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Martian II - zapojení PDB
PříspěvekNapsal: ned 07.01.2018 23:52 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 7.1.2018
Příspěvky: 12
Ahoj,

řeším zapojení PDB, které je dodáváno s rámem při použití řídící desky F4 Pro V2. Co doporučíte? Díky


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv 11.01.2018 13:01 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 10.1.2018
Příspěvky: 4
Ahoj, velice pěkné vlákno, které jsem našel po hodinách strávených na Google. Jsem začátečník a to úplný začátečník v elektronice.Mám Symu X5C s tou jsem se "naučil" létat a napadlo mě pořídit si větší kvadru a to Symu X8, a předělat ji na střídavé motory. Koupil jsem " Naze32 REV6 10DOF"a k tomu GPS modul. Vím že potřebuji regulátory otáček motoru ale již nevím co ještě. Trochu jusem se přecenil. Mám několik otázek které neumím vyřešit. Např. jaké baterie použít, bude stačit přijímač a vysílač z té X8, a jaké další komponenty budou třeba. Zatím bez kamery.
Prosím máteli někdo s tímto zkušenost podělte se o ní .
Děkuji


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát 09.02.2018 12:10 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 7.4.2017
Příspěvky: 6
Ahoj ve spolek.

Prosím o pomoc.Hledám někoho se zkušenostmi s APM 2.8 z Brna a okolí.Mám sestavenou quadru.Nedaří se mi zprovoznit.


Mira


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 12.03.2018 13:43 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 6.3.2014
Příspěvky: 197
Ahoj. Stavim svuj prvni qad250 a zatim vlastnim tyto komponenty:
Ram: martian ii 250
Fc: hglrc f4 flame
Vrtule: kingkong 5x4x3

Planuji:
Motory: racerstar 2205 2300kv
Kamera: bud zkombinuju mou sjcam s nejakou hs1177 nebo koupim runcam split 2, ale nerad bych ju hned rozbil
Regulatory: poprosim o radu ktere jsou pro me vhodne, v merku mam racerstar 4in1 a jestli postaci 20a uvidime

Jeste bych se rad zeptal jaky prijimac k teto desce pouzit, kdyz mam radio flysky fs-th9x s modulaci AFHDS?

Edit: tak prijimac by mohl stacit asi tenhle Flysky 2.4G 6CH FS-iA6B iA6B Receiver PPM Output With iBus Port Compatible with FS-i4 FS-i6 FS-i10 FS-GT2E FS-GT2G
http://s.aliexpress.com/MJF32ARF?fromSns=Copy to Clipboard
Regulatory: Racerstar RS20Ax4 20A 4 in 1 Blheli_S Opto ESC 2-4S Support Oneshot42 Multishot for FPV Racer
http://s.aliexpress.com/Qj2ABR7f?fromSns=Copy to Clipboard
Popripade tyhle: 1pcs Hobbywing Skywalker 15A 20A 30A 40A 50A 60A 80A ESC Speed Controler With UBEC For RC FPV Quadcopter RC Airplanes Helicopter
http://s.aliexpress.com/rQ3uMryA?fromSns=Copy to Clipboard
Jen ted premyslim jestli jsem nemel na 250ku vzit vrtule 6"


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 25.03.2018 16:12 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 21.2.2015
Příspěvky: 67
Bydliště: Příbramsko
Obrázky: 11
Ahoj,
prosím o radu jaké motory koupit k již hotové koptéře:

- váha kompletní koptéry je 1,8 kg (bez baterky)
- váha kompletní koptéry s baterkou 6S 8A je 3,1 kg
- váha kompletní koptéry s baterkou 4S 16A je 3,1 kg

Motory tam jsou RCTimer 360 Kv, ale Ecalc mi je nedoporučuje (a hlavně se fakt zahřívaj u 6S). Vrtule 16/5.5 nebo 15/5.5. Rád bych koupil nějaké kvalitnější motory, ideálně aby to fungovalo s oběma baterkama. Jde to?
V Ecalcu hledám a nenacházím. Děkuji za doporučení.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: pon 26.03.2018 14:37 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 6.3.2014
Příspěvky: 197
Me by k memu dotazu zajimal jeste jakej zvolit video vysilac a receiver pokud mozno s dvema antenami a co nejlehci bez krabicky (odkaz v predeslem prispevku) a u tech motoru jeste vaham jestli nevzit o neco malo silnejsi. Snad nekdo odpovi


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2167 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 140, 141, 142, 143, 144, 145  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz