Reklama

 





Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 942 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 59, 60, 61, 62, 63
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: pát 10.11.2017 15:46 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 29.10.2017
Příspěvky: 5
Ahoj, pokusím se ti to vysvětlit jako začátečník začátečníkovi. Mám malého drona cca měsíc a tímto jsem si musel projít. Jde v podstatě o to, že můžeš na stavit v řídící jednotce na UART dvě různé věci a přiřadíš k UART přepínač na vysílači. Například
- v poloze 1 (výchozí poloha) disarm a pojede ti BT
- v poloze 2 se vypne BT a pojede telemetrie.
Bohužel neznám Inav, abych ti mohl poradit konkrétně kde co nastavit.
Snad ti pomůže toto - https://github.com/iNavFlight/inav/blob ... lemetry.md
Můžeš si to představit jako přepínání blinkrů v autě buď jede pravý nebo levý (pro detailisty - záměrně pro zjednodušení vynechávám nulovou polohu blinkrů, kdy nesvítí žádný)
Doufám že ti to pomohlo a že jsem do toho nevnesl ještě větší zmatek

Mám Taranis QX7 s openXT a Cleanflight. Přiznám se, že mi chvíli trvalo než jsem tu logiku pochopil. Takže se úplně necítím jako člověk, který má právo radit, ale asi se dokážu vžit do tvé situace.


Nahoru
 Profil  
 
 
PříspěvekNapsal: pát 10.11.2017 17:16 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 21.7.2012
Příspěvky: 118
Ahoj,dakujem ti za vysvetlenie konecne normalna odpoved. Ako to nadstavit v Inav uz viem ale nie je mi celkom jasne to fyzické pripojenie ci sa to nebude navzajom rušit,bit ked to bude v jednom UART-e. Alebo sa to pripaja inak?


Přílohy:
UART.jpg
UART.jpg [ 70.58 KiB | Zobrazeno 321 krát ]
Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát 10.11.2017 19:40 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 29.10.2017
Příspěvky: 5
Díval jsem se na tvoje schéma zapojení a nedá mi to, abych ti neposlal ještě tento odkaz
https://img.banggood.com/file/products/ ... o%20V3.pdf
Nevím jestli se jedná o stejný FC ale v tom schematu mají připojený přijímač přes SBUS. Nevyřešilo by toto zapojení tvůj problém?
Ve svém schématu máš také XSR.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát 10.11.2017 20:00 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 21.7.2012
Příspěvky: 118
Nevyriešilo lebo na UART 3 a 6 mam pripojeny magnetometer s GPS a SBUS mam aj ja takto pripojeny ale SMART PORT potrebuje samostatne pripojenie . Ako to mas ty pripojene dva snimace na jeden UART?


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát 10.11.2017 20:50 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 29.10.2017
Příspěvky: 5
Já jsem tento problém v praxi ještě neřešil. Jak už jsem psal v první odpovědi jsem začátečník. Spíš mi to připomnělo situaci ve které jsem se ocitl před několika dny, kdy jsem nevěděl jak sladit nastavení ovladače a řídící desky při přepínání módu. Když jsem to hledal různě na internetu, tak jsem narazil i na tuto problematiku o které píšeš, ale spíš jen v diskuzích, návodech nebo videích. protože jsem ale vybíral další FC pro nový dron, který se chystám stavět, tak jsem si prošel spoustu různých odkazů na internetu a pár si jich uložil abych je měl k dispozici. Proto jsem ti schopen takto vysypat nějaké info. Snažil jsem se tě navést k řešení. Protože podobnou otázku jsem řešil při vybírání FC pro to co mám v plánu.
Proto že s RC a drony opravdu začínám, tak jsem se rozhodl jít touto cestou
1. koupený dron - nemusím řešit jestli mám vše dobře zapojené, naučím se základům nastavení vysílače, přijímače a řídící desky. Navíc má FPV, takže budu mít základy i tohoto
2. postavený dron - tisk na 3D + zakoupené součástky, kdy si vlastně udělám "kopii" - klon koupeného a naučím se ví o zapojení - něco jako střední škola,
3 repase rámu 450 - kde už by mělo být baro, GPS a další věci.

Já jsem se nakonec ale rozhodl, že koupím FC tady v ČR u zastoupení FrSky, abych se měl na koho obrátit, když ni něco nebude chodit. Nakonec se mi to už zaplatilo, protože v koupeném dronu byl nefunkční přijímač a p.Urbánek mi ho velmi rychle vyměnil za nový s novým FW. takže jsem měl rychlo po starostech. Jako desku k dronu, který budu stavět jsem koupil toto
https://rcstudio.cz/cs/prijimace-frsky/ ... xmf3e.html
s integrovaným vysílačem.
450 s GPS už mi leží ve skříni, ale to je spíš otázka zimy, nebo jara, abych měl, až se oteplí čím lítat.
Snad ti poradí se zapojením někdo kdo má lepší znalosti než já.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát 10.11.2017 21:25 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 21.7.2012
Příspěvky: 118
Osobne si myslim ze tata kombinacia nepojde dat spolu na jeden UART ale mozno sa mylim.....


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát 10.11.2017 23:40 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 1.12.2014
Příspěvky: 292
Bydliště: Ostrava
A co misto premitani a vypisovani na foru ty 3 draty proste zapojit. Kdybych to nemel v praxi vyzkouseno a overeno, tak bych ti to neradil.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob 11.11.2017 9:54 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 21.7.2012
Příspěvky: 118
Chcel som mat istotu ze to takto pojde ale hlavne ze neznicim dosku alebo nieco ine,lebo frsky prijimac ma invertovany vystup ale bluetooth modul nie takze to ide do skratu ale ak to ty takto mas (frsky prijimac + bluetooth) tak to asi nevadi


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob 11.11.2017 18:42 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 1.12.2014
Příspěvky: 292
Bydliště: Ostrava
Invertovani uartu ale nema nic spolecneho s elektrickym zkratem. Jde jen o prohozeni logickych stavu low a high.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob 11.11.2017 22:12 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 24.5.2003
Příspěvky: 1775
Bydliště: Košice, SK
miror píše:
Chcel som mat istotu ze to takto pojde ale hlavne ze neznicim dosku alebo nieco ine,lebo frsky prijimac ma invertovany vystup ale bluetooth modul nie takze to ide do skratu ale ak to ty takto mas (frsky prijimac + bluetooth) tak to asi nevadi

Máš to trochu domotané. Frsky má invertovaný S-Bus, to nemá s telemetriou nič spoločné.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 12.11.2017 10:37 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 21.7.2012
Příspěvky: 118
tak asi ano ale len ciste pre zaujimavost mozete mi vysvetlit preco sa robi hardwarovy menic :
https://github.com/iNavFlight/inav/blob/master/docs/Telemetry.md
pripadne :


Přílohy:
inver signal.jpg
inver signal.jpg [ 251.52 KiB | Zobrazeno 166 krát ]
Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 12.11.2017 20:01 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 21.7.2012
Příspěvky: 118
nikto nic......? Tak si odpoviem sam. Pretoze nie len S-BUS ma invertovany vystup ale aj Smart port .Invertiovany znamena ze je otoceny o 180 stpnov oproti normalnemu takze zatial co na neivertovanom je na vystupe kladne napatie na invertovanom je zem.Zmeral som moj prijimac Frsky XSR a je to tak ,na vystupe tranzistora (zlty kabel) je neinvertovany signal cca 3,3V na vystupe Smart port (5-pin) je invertovany signal zem .Ak by som tento inertovany vystup na ktorom je zem spojil s vystupom na bluetooth ktory je neinvertovany a je na nom cca.3,4V asi by to nebolo dobre.Ale este raz ak to niekto takto ma (frsky prijimac XSR + bluetooth) a funguje to dajte vediet. Tu je to celkom jasne vysvetlene na S-BUS-e:

https://www.youtube.com/watch?v=DtvID1YeSbE


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 942 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 59, 60, 61, 62, 63

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz