Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1369 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Spirit FBL - bylo 4Dstabi
PříspěvekNapsal: čtv 05.10.2017 21:37 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 18.2.2006
Příspěvky: 150
Bydliště: Praha
ZeXx86 píše:
Všiml jsem si, že na displeji se zobrazuje signál Tx úplně na 0. Alespoň na obrazovce s proměnnými.
To není normální. Tento stav tam je běžně pouze tehdy pokud je vypnutý přijímač.


Vrtulník byl focený při vypnutém přijímači. Zkusim aktualizovat vysílač a přijímač, uvidíme. Díky


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Spirit FBL - bylo 4Dstabi
PříspěvekNapsal: čtv 05.10.2017 21:40 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie
Uživatelský avatar

Registrován: 29.12.2009
Příspěvky: 1452
Když se tedy heli zapne, jsou tam stále viditelné "-" nebo se to nějak změní?

_________________
Spirit System


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Spirit FBL - bylo 4Dstabi
PříspěvekNapsal: čtv 05.10.2017 21:44 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 18.2.2006
Příspěvky: 150
Bydliště: Praha
ZeXx86 píše:
Když se tedy heli zapne, jsou tam stále viditelné "-" nebo se to nějak změní?


Je tam stále "-", i když zapnu motor, takžádná změna


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Spirit FBL - bylo 4Dstabi
PříspěvekNapsal: čtv 05.10.2017 21:51 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie
Uživatelský avatar

Registrován: 29.12.2009
Příspěvky: 1452
Je třeba počkat než se jednotka inicializuje - až pak začnou chodit data (cca po 6 sekundách).

_________________
Spirit System


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Spirit FBL - bylo 4Dstabi
PříspěvekNapsal: čtv 05.10.2017 22:30 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 18.2.2006
Příspěvky: 150
Bydliště: Praha
ZeXx86 píše:
Je třeba počkat než se jednotka inicializuje - až pak začnou chodit data (cca po 6 sekundách).


Tak jsem aktuallizoval software ve vysílači a zkoušel jsem na další vrtulníku, výsledek stejný. Kombinace REX7 a cerný Spirit, Rex 9 a Spirit Pro. A dva Kontronika 80HV a 120HV


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Spirit FBL - bylo 4Dstabi
PříspěvekNapsal: čtv 05.10.2017 22:39 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie
Uživatelský avatar

Registrován: 29.12.2009
Příspěvky: 1452
Tak ještě zkusit vytvořit úplně nový profil ve vysílači na zkoušku. Nic v něm nenastavovat (kromě typu na vrtulník).
S REX přijímači by to mělo fungovat zřejmě s jakoukoli verzí.

Není tam připojeno ještě nějaké další čídlo?
Jednotka je zapojena v portu přijímače EX2/EX1?

Když se připojí Spirit přes EX Bus mělo by to ihned posílat telemetrické proměnné jako jsou např. vibrace.
Pokud toto nefunguje tak nemá zatím cenu řešit telemetrii s ESC.

Tzn. "-" by se tam nikdy objevit nemělo, pokud běží přijímač i jednotka. Vždy když funguje integrace s Jeti tak by měla být za normálních okolností funkční i ta telemetrie. Takže je to opravdu zvláštní. Firmware v jednotce je zřejmě poslední 2.4.3. Toto by mělo ale fungovat i s několik let starým FW, takže tam zřejmě problém nebude.

_________________
Spirit System


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Spirit FBL - bylo 4Dstabi
PříspěvekNapsal: čtv 05.10.2017 23:03 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 18.2.2006
Příspěvky: 150
Bydliště: Praha
Ano, firmware 2.4.3, jednotka jsou zkousel zapojit do E1 i do E2 a data žádná. Na R9 je zapojená do EXT. Žádná jina čidla nemám. Ani nový model nepomohl


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Spirit FBL - bylo 4Dstabi
PříspěvekNapsal: čtv 05.10.2017 23:19 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie
Uživatelský avatar

Registrován: 29.12.2009
Příspěvky: 1452
Tak to je opravdu podezřelé.

Ještě se může udělat test: Po inicializaci pohybovat bez přestávky kniplem cykliky a sledovat, zda se něco změní. Data se tehdy posílají o něco rychleji.

_________________
Spirit System


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Spirit FBL - bylo 4Dstabi
PříspěvekNapsal: pát 06.10.2017 0:04 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 18.2.2006
Příspěvky: 150
Bydliště: Praha
Tak už se mi to podařilo vyřešit. Nevím, jak je to možné ale po přepnutí přijímače na Ex-BUS, přehození na PPM a zpět se telemetrie rozchodila. Díky za pomoc


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Spirit FBL - bylo 4Dstabi
PříspěvekNapsal: pát 06.10.2017 8:56 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie
Uživatelský avatar

Registrován: 29.12.2009
Příspěvky: 1452
Super. Pro příště alespoň víme, kde by mohl být problém.
Děkuji za zpávu.

_________________
Spirit System


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Spirit FBL - bylo 4Dstabi
PříspěvekNapsal: pon 20.11.2017 12:46 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie
Uživatelský avatar

Registrován: 29.12.2009
Příspěvky: 1452
Obrázek

Právě byla vydána Spirit Aero verze 1.3.0!

Přináší mnoho novinek a vylepšení:

  • Zcela nová Jeti integrace:
    • Přidána nová integrace pro všechny Jeti Duplex vysílače!
    • Nastavení všech parametrů je kdykoli jednoduše přístupné!
    • Integrace je dostupná přímo přes menu Jetibox.
    • POZNÁMKA: Příručka pro nastavení integrace na stránkách Wiki.

  • Zcela nová Spektrum integrace:
    • Přidána nová integrace pro Spektrum vysílače! Podporovány jsou: DX6e, DX6 Gen 2, DX6 Gen 3, DX7 Gen 2, DX8 Gen 2, DX9, DX10T, DX18 Gen 1, DX18 Gen 2, DX18T, DX18QQ a DX20.
    • Nastavení všech parametrů je kdykoli jednoduše přístupné!
    • Podporováno s přijímačem SPM4649T.
    • Lze volitelně připojit také Spektrum satelity.
    • POZNÁMKA: Příručka pro nastavení integrace na stránkách Wiki (Heli).
    • POZNÁMKA: Vyžaduje nahrání nového zavaděče.

  • Nová podpora Futaba telemetrie:
    • Podpora telemetrie s jednotkami Spirit se všemi FASSTest vysílači/přijímači.
    • Dostupné telemetrické data:
      • Proudové zatížení
      • Napětí baterie
      • Spotřebovaná kapacita
      • Otáčky rotoru (ze senzoru RPM nebo ESC telemetrie)
      • Teplota regulátoru
      • Napětí na BEC
      • Úroveň vibrací (0 - 10% je v pořádku)
    • Podpora ESC telemetrie s následujícími regulátory:
      • Castle Creations Phoenix Edge & Talon
      • HobbyWing Platinum V4
      • Scorpion Tribunus
      • Kontronik Kosmik & Jive Pro
      • Kontronik Jive & PowerJive
    • Podporované přijímače: R7003SB, R7006SB, R7008SB, R7014SB a R7018SB..
    • POZNÁMKA: Příručka pro telemetrie je dostupná na stránkách Wiki (Heli).
    • Velké díky patří pilotovi Habasek!

  • Telemetrie s vysílači Spektrum:
    • Podpora telemetrie s jednotkami Spirit a všemi vysílači Spektrum, které podporují telemetrii.
    • Podpora ESC telemetrie s následujícími regulátory otáček:
      • Castle Creations Phoenix Edge & Talon
      • HobbyWing Platinum V4
      • Scorpion Tribunus
      • Kontronik Kosmik & Jive Pro
      • Kontronik Jive & PowerJive
    • Podporováno s přijímačem SPM4649T.

  • Redundantní příjem dat u Spektrum:
    • Možnost připojit až 3 přijímače signálu zároveň - 2x Spektrum satelit a 1x SPM4649T.
    • Tímto zapojením lze rozšířit dosah signálu ještě více.

  • Optimalizace protokolu Spektrum DSM2/X:
    • Podpora protokolu byla přepsána pro rychlejší zpracování dat.
    • Plná podpora pro telemetrický přijímač SPM4649T.

  • Optimalizace telemetrie Jeti:
    • Zrychlení přenosu telemetrických dat.

  • Spektrum SRXL protokol:
    • Vylepšená podpora posledních Spektrum SRXL přijímačů jako je AR8010T.
    • Interní failsafe přijímače se již nebude projevovat najednou s failsafe jednotky.

  • Modul Wifi-Link:
    • Podpora poslední verze firmware 1.3.0 - aktualizace ke stažení.
    • Vylepšená detekce firmware s podrobnějšími chybovými hláškami.

  • Průvodce nastavením:
    • Aktualizované poznámky schématu EX Bus (ohledně nové Jeti integrace).

  • Kompatibilita spojení PWM a modulu Wifi-Link:
    • Pokud se používá spojení PWM a Wifi-Link, je možné modul mít vždy připojen.
    • POZNÁMKA: Vyžaduje nahrání nového zavaděče.

  • Spirit Pro - Teplotní kompenzace driftu:
    • Nová kompenzace pro zlepšení přesnosti letu, stabilizace i záchranného systému.
    • Viditelné zlepšení se Spektrum satellity a napětí HV.
    • Pomáhá během náhlých změn teplot.

  • Stavová LED:
    • Je-li aktivní konfigurace přes program Spirit Aero nebo integraci, bude stavová LED problikávat každých 1,5 sekund.
    • Pro snazší rozpoznání, zda je jednotka v letovém režimu, postačí prověřit stavovou LED - musí trvale svítit.

  • Aktualizace zavaděče:
    • Zlepšená kompatibilita s SPM4649T.
    • Zlepšená kompatibilita s Wifi-Link.
    • POZNÁMKA: Pro nahrání zavaděče stiskněte klávesovou zkratku CTRL+B ještě před kliknutím na tlačítko Flash před samotným nahráváním firmware.
    • UPOZORNĚNÍ: Aktualizaci zavaděče provádějte pouze v případě, že běžné nahrávání firmware funguje v pořádku. Pokud nepoužíváte Spektrum integraci, není nutné aktualizaci provádět.


Po aktualizaci z předchozí verze není nutné provádět žádné změny v nastavení.

Aktualizace pro jednotky Spirit, Wifi-Link je dostupná v sekci Stáhnout.

_________________
Spirit System


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 04.02.2018 22:52 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 8.10.2017
Příspěvky: 33
Bydliště: Brno
Obrázky: 3
Zdravím, nenašel by se někdo z Brna na pomoc s nastavením aligen 600Nitro pro na graupneru mz24 a spirit jednotkou s governorem. Nějak se nemůžu dohrabat nastavení na servu plynu, volnoběh, tak zbytek. Kdyby byl někdo tak hodný a pomohl mi s tím, děkuji Aleš

_________________
Mz-24, X-8N HoTT, TLR 22-4 1:10 4WD,CAP 232 ASP52, Trex 450, Aligen 600Benz Pro DFC-spirit system


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Spirit FBL - bylo 4Dstabi
PříspěvekNapsal: úte 13.02.2018 12:31 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie
Uživatelský avatar

Registrován: 29.12.2009
Příspěvky: 1452
Zdravím,

s nastavením nitra můžeme klidně pomoci. Neměl by to být problém, pokud je motor v dobrém stavu.

_________________
Spirit System


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Spirit FBL - bylo 4Dstabi
PříspěvekNapsal: pát 02.03.2018 20:38 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 19.1.2010
Příspěvky: 881
Bydliště: Partizanske
Obrázky: 6
Zdravim, mam taky dotaz. Na stranke http://manual.spirit-system.com/index.p ... lemetry/cs je dole tabulka, a v nej je uvedeny aj regulator HobbyWing Platinum 60A V4. V stlpci Proudove zatizeni a Spotrebovana kapacita je znamienko x - teda nie fajka ako u inych regulatorov v tejto tabulke. Znamena to, ze pre regulator Platinum 60A V4 nie je mozne sledovat telemetricky tieto dva udaje? Ak ano, tak preco je tomu tak, ked u inych regulatorov tejto znacky je to mozne? Pripadne, je mozne, ze sa to s novym firmware zmeni?

_________________
Gaui 100,Rex 450,Prôtos 500,Frenzy TZ 50,Logo 600SE,FX18 DSM2,JR 9 DSM2,
MAX,Rival,BN-2 Islander


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Spirit FBL - bylo 4Dstabi
PříspěvekNapsal: pát 02.03.2018 21:04 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 10.2.2014
Příspěvky: 281
Bydliště: Černošice/Praha
shake13 píše:
Zdravim, mam taky dotaz. Na stranke http://manual.spirit-system.com/index.p ... lemetry/cs je dole tabulka, a v nej je uvedeny aj regulator HobbyWing Platinum 60A V4. V stlpci Proudove zatizeni a Spotrebovana kapacita je znamienko x - teda nie fajka ako u inych regulatorov v tejto tabulke. Znamena to, ze pre regulator Platinum 60A V4 nie je mozne sledovat telemetricky tieto dva udaje? Ak ano, tak preco je tomu tak, ked u inych regulatorov tejto znacky je to mozne? Pripadne, je mozne, ze sa to s novym firmware zmeni?
60A nemá senzor na měření proudu. Ostatní V4 ho mají, takže lze spočítat i spotřebovanou kapacitu

_________________
TDR, Logo 600, Devil 380 @ 3Digi, VBar Neo, Grapuner mx-20,mz-18


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1369 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz