Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 103 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: pon 26.02.2018 13:36 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 17.1.2017
Příspěvky: 770
Bydliště: Brno
Tak je to i v návodu k té předchozí Q6 která přišla tuším s firmwarem 2.1, tak i k této Q6 (firmware 2.5), takže se mi nezdá, že by do návodu dávali něco, co je k dispozici až od nějaké verze FW.

_________________
Sky Surfer 1400, samokřídlo Ita, FT Mini Scout, Hydrofoam, FlySky i6


Nahoru
 Profil  
 
 
PříspěvekNapsal: stř 14.03.2018 23:03 
Administrátor serveru
Administrátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 24.4.2003
Příspěvky: 8540
Bydliště: Praha, ČR
Obrázky: 292
Blog: Zobrazit blog (3)
Právě jsem otestoval 64GB kartu https://www.alza.cz/sandisk-microsdhc-6 ... 041145.htm
Je třeba ji v kameře naformátovat, pak funguje.
Postupně ji zkusím naplnit záznamem, kolik se tam vejde...


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: čtv 15.03.2018 13:16 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 30.4.2003
Příspěvky: 833
Bydliště: Teplice, Praha
YenyaKas píše:
vzdálené ovládání přes servo výstup

A jaký je Tvůj úmysl s ovládáním? K čemu potřebuješ?


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: čtv 15.03.2018 13:50 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 17.1.2017
Příspěvky: 770
Bydliště: Brno
Ušetřit si trochu času při zpětném prohlížení natočeného materiálu a trochu baterky. Třeba když vím, že tahle konkrétní poloha kamery dělá pod motorem jello, a já potřebuju někam vystoupat, nemá cenu to natáčet.

====

Zkoušel jsem připojit ten adaptér dodaný s kamerou (ta věc s mini-USB na jedné straně a servokonektorem na druhé) na balanční konektor baterky, ale z nějakého důvodu se to přes tohle nenabíjelo. Ještě jsem nezkoumal proč.

_________________
Sky Surfer 1400, samokřídlo Ita, FT Mini Scout, Hydrofoam, FlySky i6


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv 15.03.2018 17:58 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 2.9.2011
Příspěvky: 723
Bydliště: Karlovarsko
Obrázky: 0
s://www.aliexpress.com/item/Original-Ru ... gI7o_D_BwE

https://www.aliexpress.com/item/FPV-Rem ... autifyAB=0


tady je kamera s doplnkovým kabelem která to umí,ale stabilizaci asi nemá.Dá se tam nastavit zorný úhel z mobilu

_________________
Robbe FutabaFX 20
Su 29,30class,,L410 Turbolet,Funtic Pelikán,El Marabu XL


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: čtv 15.03.2018 18:00 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 2.9.2011
Příspěvky: 723
Bydliště: Karlovarsko
Obrázky: 0
https://www.aliexpress.com/item/RunCam- ... autifyAB=0

sorry špatně jsem načetl odkaz kamery

_________________
Robbe FutabaFX 20
Su 29,30class,,L410 Turbolet,Funtic Pelikán,El Marabu XL


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: čtv 15.03.2018 21:36 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 17.1.2017
Příspěvky: 770
Bydliště: Brno
Teď nevím, jak tohle souvisí s tématem Firefly Q6. Já tohle potřebuju na Q6, která to zřejmě nějak umět má, ne že si chci koupit jinou kameru :-)

_________________
Sky Surfer 1400, samokřídlo Ita, FT Mini Scout, Hydrofoam, FlySky i6


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv 15.03.2018 23:35 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 12.2.2016
Příspěvky: 834
Bydliště: Vysočina
Já mám RunCam2 a taky ten káblík nechtěl dělat to co má. Až jsem to našel v setupu :) .


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát 16.03.2018 19:36 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 9.2.2012
Příspěvky: 673
Bydliště: Most
YenyaKas: trošku jsem se v tom ztratil...nabíjet to musí přes ten kablík i bez zapnutí kamerky...prostě jen vezmi balančák ze tříčlánku, na jeho jednu stranu (tu plusovou) připoj červený (plusový) vodič z toho kablíku a na mínusovou stranu balančáku připoj hnědý (mínusový) vodič toho kablíku...prostřední vodič z kablíku zůstane nezapojený a stejně tak nebudeš zapojovat prostřední piny z balančáku...prostě propoj krajní vodiče na obou konektorech :-)

třeba tady Chroustjazz jí myslím napájel normálně natvrdo připojenou do přijímače, ale vzhledem k tomu, že kamera při nahrávání bere dost velkej proud (stovky mA), měl bych obavu z přetížení BECu, zase ale musím uznat, že u něj k tomu přetížení vlastně nikdy (pokud vím) nedošlo :-)

zapínání natáčení na dálku (přes vysílačku) to prý má umět, ale já to nikdy nezkoušel, protože prostě zapínám natáčení na zemi...

_________________
Multiplex, DJI, FrSky, RCM Lužice, SLČS, YI 4K+


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: pát 16.03.2018 20:12 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 17.1.2017
Příspěvky: 770
Bydliště: Brno
Počkej, ten kablík má standardní servové barvy - hnědá, červená, žlutá a končí standardním servokonektorem. Čili předpokládám, že prostřední (červená) je plus, zatímco krajní žlutá je signál. A pokud jsem propojil hnědou a červenou (jeden krajní a prostřední) na balanční konektor baterky (minus hnědá a plus červená), nic to nedělá. Ale naštěstí se tam taky nic nepálí :-)

Z BECu to fungovalo, byť odběr byl značný. Ale na ten servosignál to nereagovalo - v dokumentaci píšou, že to mělo fungovat přepínačem jako zapínání/vypínání natáčení, resp. focení. Akorát mi není jasné, jak se pozná, jestli po žlutém drátu má jít pokyn serva/kanálu z Rx, když je to teda servokonektor, anebo kompozitní video opačným směrem.

_________________
Sky Surfer 1400, samokřídlo Ita, FT Mini Scout, Hydrofoam, FlySky i6


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát 16.03.2018 22:29 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 9.2.2012
Příspěvky: 673
Bydliště: Most
Samozřejmě máš pravdu, zvrtal jsem ty pozice na konektoru od kablíku kamery - ano, je to jako na servu - červený plus, černý (hnědý) mínus, takže ty propoj s balančákem :-)

dovolím si spekulovat k tomu zapínání / vypínání přes volný kanál na Rx
myslím, že analogový video výstup má určitě jiný průběh signálu, než klasický signál z přijímače do serva, tudíž je možné, že když ten kablík zjistí, že je tam nějaký "servový" průběh, nefunguje jako live out.
Taky uvaž, že pokud to tedy má tak fungovat, začínáš tím, že kamera je vypnutá (nebo tedy jen nabíjena přes ten servokonektor z přijímače) a tedy předpokládám, že když se na oranžovém kabelu objeví signál, znamená to, že kamera má spustit nahrávání / focení...a fotí nebo nahrává (dle mého) podle toho, v jakém režimu byla, když byla naposledy vypnuta...

totiž ta destička, z níž pak kouká jen ten mini-USB konektor tam musí mít nějaký smysl...pamatuju totiž z mojí MOBIUSky, že ta měla taky mini-USB určený k nabíjení a Live výstupu a žádnou destičku ten kablík, co vedl ven, neměl...bylo to vytažené přímo rovnou z toho USB...
konec spekulace :-)

_________________
Multiplex, DJI, FrSky, RCM Lužice, SLČS, YI 4K+


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: sob 17.03.2018 11:20 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 17.1.2017
Příspěvky: 770
Bydliště: Brno
Jo. Část problému se mi podařilo vyřešit - mám ještě kablík po té předchozí Q6 co jsem rozbil, a ten zafungoval - jde z něho kameru napájet jak z 5V BECu, tak i z balančního konektoru 3S baterky. No aspoň že tak.

To ovládání přes servokonektor jsem ale nerozchodil. Zkoušel jsem začínat s vypnutou kamerou, vypnutým TX, zapínal to v různém pořadí, atd.

Celé se mi to nějak nezdá, protože kompozitní video je z hlediska kamery _výstup_, zatímco servo signál je z hlediska kamery _vstup_. Takže jak by to mohlo něco takového poznat? Dívám se ale, že na té destičce je ještě několik volných míst pro připojení trojice drátů. Tak možná servoovládání se dává ještě jinam?

Tady se dívám, že je video "Firefly 6S remote cable on Q6":

https://www.youtube.com/watch?v=fCH3qmBd5VI

- takhle to popisují v návodu a takhle bych si to představoval, že to bude fungovat. Ale možná je třeba mít skutečně jiný kabel než je ten dodaný ke Q6.

_________________
Sky Surfer 1400, samokřídlo Ita, FT Mini Scout, Hydrofoam, FlySky i6


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 18.03.2018 19:41 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 2.9.2011
Příspěvky: 723
Bydliště: Karlovarsko
Obrázky: 0
ano má jiný kabel to je důvod proč jsšem dával odkaz na runcam.Potřebuješ 1 3 žilový na video výstup a jeden 2-3žilový .Měl by se jmenovat split remove cable

https://www.flyingtech.co.uk/fpv-camera ... ower-cable

všimni si toho 3 žilovýho? ten je na ovládání foto video,pak jsou tam 2 kabely,1video, 2, 12Vpro případ zkoušky v televizi.Samo předělám to na dva 3 žilový

_________________
Robbe FutabaFX 20
Su 29,30class,,L410 Turbolet,Funtic Pelikán,El Marabu XL


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: stř 21.03.2018 13:51 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 30.4.2003
Příspěvky: 833
Bydliště: Teplice, Praha
"třeba tady Chroustjazz jí myslím napájel normálně natvrdo připojenou do přijímače"
Napájel ji z přijímače přes s kamerou dodaný stabilizátor, ale nefungovalo to. Stabilizátor na kablíku potřebuje vyšší napětí, 5V z přijímače nestačí!


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: úte 27.03.2018 18:23 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 7.4.2014
Příspěvky: 470
Bydliště: Kostomlaty pod Milešovkou
Libor píše:
"třeba tady Chroustjazz jí myslím napájel normálně natvrdo připojenou do přijímače"
Napájel ji z přijímače přes s kamerou dodaný stabilizátor, ale nefungovalo to. Stabilizátor na kablíku potřebuje vyšší napětí, 5V z přijímače nestačí!


ano, přešel jsem pak na napájení rovnou z baterie

_________________
Sdružení letců Českého středohoří


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 103 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz