Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 5 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Jak omotorovat Multiplex Flamingo?
PříspěvekNapsal: čtv 07.03.2019 14:10 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.3.2010
Příspěvky: 1523
Bydliště: Praha 9, Horní Počernice
Pravděpodobně se stanu majitelem "skorohistorika" Multiplex Flamingo Contest, tj. cca 3 metry, cca 2 kg, entry-level F3B. Rád bych ho omotoroval, spíš jen pro výtah, žádné ptákoviny s motorem se konat nebudou.

Kolik čeho do toho? Mám doma aktuálně nevyužité 3S/3300mAh, docela by se mi tam líbily (na 4S zatím nepůjdu), takže k tomu motor dejme tomu do 50-60A, jsme na nějakých 500-600W příkonu. To snad nevypadá zase úplně zle, ne?

Našel jsem třeba tohle: Dualsky ECO 2826C-1120 V2

Doma bych ale měl mít XM3542CA-5, výkonově o něco níž, ale je doma - a teď mi půjde docela dost o prachy. Je hodně blbej nápad tam dát tohle? Původně jsem ho kupoval pro jednoho 3m lehouše, ale ten ještě pořád leží (takže je to spíš ležouš :) ), docela by se mi líbilo mít to všechno pod střechou, i když třeba za tu cenu, že tam časem půjde něco masivnějšího.

Máte někdo nějaké doporučení nebo dobré argumenty, jak mi to rozmluvit? :)

_________________
Startuji čím dál častěji, ale počet přistání, po kterých se letadlo nedá odnést v jedné igelitce, se i nadále limitně blíží nule...


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak omotorovat Multiplex Flamingo?
PříspěvekNapsal: čtv 07.03.2019 14:58 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 13.7.2018
Příspěvky: 18
Bydliště: Olomouc
Ta hmotnost se reálně pohybuje okolo 2,5 kg, pokud se pamatuju, ale v čumáku je docela dost olova.Původně jsem chtěl osadit něco jako MVVS 5,6/690 GLIDER, ale sešlo s toho. Přesnější údaje pošlu s fotkama :D


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak omotorovat Multiplex Flamingo?
PříspěvekNapsal: čtv 07.03.2019 15:34 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.3.2010
Příspěvky: 1523
Bydliště: Praha 9, Horní Počernice
Tím lépe, lehouše z toho dělat nechci a do větru to vadit nebude, to olovo jsem zaznamenal ve fórech, takže nějaký prostor pro laboraci tam snad bude (mimochodem - nezůstal naložený balast ve křídlech? tam by na něj snad měly být trubky).

Jinak ano, tohle by bývalo mohlo být ideální pro nějaký Redliner nebo něco takového, jen na motor téhle třídy aktuálně nemám a různé efekty, vzniklé z ne úplně plynulé změny zaměstnání docela odčerpaly volné kapacity... A protože se blíží Velikonoce, docela rád bych to dal dohromady do té doby, takže přijdou kompromisy.

Každopádně se na něj fakt těším :)

_________________
Startuji čím dál častěji, ale počet přistání, po kterých se letadlo nedá odnést v jedné igelitce, se i nadále limitně blíží nule...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak omotorovat Multiplex Flamingo?
PříspěvekNapsal: pát 08.03.2019 10:42 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.3.2010
Příspěvky: 1523
Bydliště: Praha 9, Horní Počernice
Tak fakt jo, jenom křídla váží 1.4 kg, to je ten polystyren vevnitř snad plechovej nebo co :)

Takže až to omotoruju, dostanu se někam na 2.8 kg (jo, něco ubere zátěž v čumáku, možná se mi podaří ubrat něco málo někde na konstrukci, to se ještě uvidí), to už není taková hitparáda, ale do větru pořád dobrý.

Tím asi padá ten motor, co mám, takže otázka zní:

Doporučítě nějaký motor pro 3kg / 3m větroně, to celé na 3S a ideálně dejme tomu do tisícovky, s doručením v řádu dnů a ne měsíců?

_________________
Startuji čím dál častěji, ale počet přistání, po kterých se letadlo nedá odnést v jedné igelitce, se i nadále limitně blíží nule...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak omotorovat Multiplex Flamingo?
PříspěvekNapsal: čtv 30.05.2019 18:47 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.3.2012
Příspěvky: 2508
Bydliště: Nitra Slovensko
bitovod píše:
Tak fakt jo, jenom křídla váží 1.4 kg, to je ten polystyren vevnitř snad plechovej nebo co :)

Takže až to omotoruju, dostanu se někam na 2.8 kg (jo, něco ubere zátěž v čumáku, možná se mi podaří ubrat něco málo někde na konstrukci, to se ještě uvidí), to už není taková hitparáda, ale do větru pořád dobrý.

Tím asi padá ten motor, co mám, takže otázka zní:

Doporučítě nějaký motor pro 3kg / 3m větroně, to celé na 3S a ideálně dejme tomu do tisícovky, s doručením v řádu dnů a ne měsíců?


Na 3S (3000g) to nepôjde, chce to min. 4S cca. 1KW


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 5 ] 

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 10 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz