Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 272 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 19  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon 04.10.2010 16:52 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 10.11.2008
Příspěvky: 690
Bydliště: Příbram
a ten hacek to odpoji??? ja myslel ze se to odpojuje na vetroni... pac letadla ty co tahnou tak pristavaj s lankem... jinak uz mam plany na blanik rozpeti cca 208 cm je to ok??? :D

_________________
rc samokřídlo SSWIFT rc epp messershmitrc bulldog epprc hornet


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon 04.10.2010 17:03 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 10.11.2008
Příspěvky: 690
Bydliště: Příbram
jo a cetl sem nekde ze ke klapkam to chce dotrimovat vyskovku..... je to pravda??

_________________
rc samokřídlo SSWIFT rc epp messershmitrc bulldog epprc hornet


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon 04.10.2010 17:40 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 16.8.2008
Příspěvky: 6667
Bydliště: Moravský kras
6 serv na lineární 2A BEC z tříčlánku je prasárna, alespoň budeš dopředu vědět, proč to občas nevysvětlitelně spadne.
Vypínací háček na vlečné je z toho důvodu, abys mohl vypnout lano při krizovce větroně (třeba zaseklý jeho vypínací háček nebo moula, co se není schopen vypnout sám), obvykle se lanko shazuje před přistáním, protože tím eliminuješ riziko že se konec chytne někde do křoví před drahou atd..

_________________
OK2WY


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon 04.10.2010 17:42 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 24.1.2009
Příspěvky: 2425
Bydliště: Praha 4 -Krč, ČR
tomajz píše:
a ten hacek to odpoji??? ja myslel ze se to odpojuje na vetroni... pac letadla ty co tahnou tak pristavaj s lankem... jinak uz mam plany na blanik rozpeti cca 208 cm je to ok??? :D
Vidím, že aerovlek probíráš i v jiném vláknu. Vypínání vlečného lanka by mělo být jak na větroni, tak na vlečné. Samozřejmě se za normálních okolností vypíná větroň a vlečná přistane s vlečným lankem, nebo ho odhodí při nízkém průletu. Ale stává se , že větroň nejde vypnout, třeba při prověšení lanka, neovladatelné poloze větroně a podobně. Ale, jak už jsem Ti napsal i v jiném vláknu, riziko u tak malého modelu je dost velké a na druhé straně hmota, se kterou se může prásknout o zem malá, tak se to dá risknout třeba i s lankem uvázaným za podvozek vlečné ( taky jsem to viděl).

_________________
Lítám blbě, ale rád http://www.kocour111.rajce.idnes.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon 04.10.2010 18:09 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 30.12.2009
Příspěvky: 558
Bydliště: Rakovník
tomajz píše:
jo a cetl sem nekde ze ke klapkam to chce dotrimovat vyskovku..... je to pravda??


Je potřeba. Já mám mix Klapky-Výškovka (potlačena asi o 2mm).

Při prvním startu jsem to neměl a v dostatečné výšce jsem dal klapky a fancab se prudce vzepnul a táhlo to hodně nahoru.

Ten 2A linearní bec je málo (mam 3A sbec) ale ono těch 6 serv se ve fancabovi hodně flákaj.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon 04.10.2010 18:34 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 24.1.2009
Příspěvky: 2425
Bydliště: Praha 4 -Krč, ČR
Moje první zkušenost s aerovlekem byl pokus o vlek házedla ( dnes RCH) 220 g, za háček šikmo zapíchnutý do hlavice. Skončilo to zakopnutím házedla o vyčnívající pampelišku při rozjezdu a totální destrukcí, včetně 1 miniserva. Pak jsme zkoušeli tahat větroň RC-V2 3,1 m s křidélky, ale bez brzd. To už šlo, ale větroň dost poletoval ( taky se při chvilkovém vlétnutí do slunce obrátil půlvýkrutem na záda). Teprve vleky pořádné polomakety - 4m a 4,5 kg byly jakž takž, stačilo držet rovně křidélky a trochu rovnat výškovkou.

_________________
Lítám blbě, ale rád http://www.kocour111.rajce.idnes.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon 04.10.2010 18:46 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 9.6.2005
Příspěvky: 124
Bydliště: Náchodsko
Ja sem ted predelal magistra na FunMaga :D
Uz me ho nebavilo porad hazet z ruky.
Mam tam 5 serv a roky bez problemu lita s RAY40 na 10NiCd.

Obrázek


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte 05.10.2010 17:29 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 10.11.2008
Příspěvky: 690
Bydliště: Příbram
a jaké serva na co???jako ktere na vyskovku klapky kridelka smerovku atd...potreboval bych totiz spocitat co by to vsechno stalo..

_________________
rc samokřídlo SSWIFT rc epp messershmitrc bulldog epprc hornet


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte 05.10.2010 17:53 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 10.11.2008
Příspěvky: 690
Bydliště: Příbram
ale nevim jestli by nebyli lepsi nake levnejsi... pac to letadlo chci na kraviny....a ne kazda kravina se povede...treba s AT-6texan sem nevypocital propad po lopingu a pri plnem plynu sem ho rozmáznul o zem... bohužel to byla balza..vlastně ještě je... :lol:

_________________
rc samokřídlo SSWIFT rc epp messershmitrc bulldog epprc hornet


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte 05.10.2010 18:42 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 30.12.2009
Příspěvky: 558
Bydliště: Rakovník
Serva do křídla 4 ks HXT-900 (křidélka a klapky) pasujou tam přesně do připravených otvorů.
Směrovka a výškovka - přesně pasujou Hites HS-81 ale já tam mám tyhle http://www.hobbycity.com/hobbycity/stor ... 8sec/18.8g


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte 05.10.2010 19:25 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 10.11.2008
Příspěvky: 690
Bydliště: Příbram
nejdou klapky dat na jedno servo??? a kridelka taky??

_________________
rc samokřídlo SSWIFT rc epp messershmitrc bulldog epprc hornet


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte 05.10.2010 19:41 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 30.12.2009
Příspěvky: 558
Bydliště: Rakovník
tomajz píše:
nejdou klapky dat na jedno servo??? a kridelka taky??


Nejdou Je potřeba 4ks serv do křídla HXT 900 stojí par korun.
Mužou se jedině zapojit přes jeden kanál (Y-kabel)

Pokud nechceš zapojovat klapky tak nemusíš.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř 06.10.2010 15:30 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 10.11.2008
Příspěvky: 690
Bydliště: Příbram
nevíte někdo po jaké době zhruba rcm-pelikan doplňuje sklady??? že tedď nemá funcuba skladem...snad bude do vánoc...

_________________
rc samokřídlo SSWIFT rc epp messershmitrc bulldog epprc hornet


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř 06.10.2010 18:30 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 25.3.2010
Příspěvky: 67
Bydliště: Trutnov
Čau kluci..taky o FunCabovi hodně přemýšlím...hodně tolik, že skládám korunky aby byl do jara doma a připravenej...koukal jsem na videa na youtube....a vypadá bombasticky.....
Jen mně Tomajz překvapuje některými svými dotazy......to jsi neviděl v provozu nic od MPX??.... 8O
Jinak....lítám Gemini...a tam je taky problém s drátěným podvozkem......tak jsem to vyřešil přidáním opěr.....


Poradí mi někdo jak sem dát fotku??.....nějak to nezvládám... :roll:


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř 06.10.2010 18:56 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 10.11.2008
Příspěvky: 690
Bydliště: Příbram
od mpx sem ve vzduchu opravdu nic nevidel..jen sem koukal na modelhobby

_________________
rc samokřídlo SSWIFT rc epp messershmitrc bulldog epprc hornet


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 272 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 19  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 6 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz