Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 28 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Pohon pro vlečnou 2 metry
PříspěvekNapsal: úte 10.10.2017 14:55 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 4.7.2017
Příspěvky: 19
Díky.
A jaký motor navrhujete? Na 8S.


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Pohon pro vlečnou 2 metry
PříspěvekNapsal: úte 10.10.2017 16:16 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 5.1.2007
Příspěvky: 8461
Bydliště: Trenčianska Turná
Obrázky: 0
jvyhlidal píše:
Díky.
A jaký motor navrhujete? Na 8S.

Pokiaľ ten Jak nie je tehla, tak ti 6S LiPol 5000 bude stačiť úplne v pohode. Typ na pohon ti už dal Jirka:
SK3 5055 320kV (cca 48Eur), vrtule APC 18/10, regulátor 80A.

_________________
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pohon pro vlečnou 2 metry
PříspěvekNapsal: stř 11.10.2017 7:13 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 13.12.2012
Příspěvky: 95
Na 8s např. Mega RC 53/30/8. Je spolehlivá a výkonná. Navíc za dobrý peníz. Podobné motory má i Dualsky a pod.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pohon pro vlečnou 2 metry
PříspěvekNapsal: stř 11.10.2017 9:12 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 4.7.2017
Příspěvky: 19
Díky
Víceméně to zatím vidím na kombinaci zmiňovaneho motoru Turnigy a accu 2x 4S 5000 mah.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pohon pro vlečnou 2 metry
PříspěvekNapsal: stř 11.10.2017 11:59 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 17489
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
4s nedá ten příkon. Vyzkoušené to mám na 6s, na 4s budeš muset vylaborovat vrtuli, bude to mít podstatně nižší otáčky (cca 2/3), nebo vzít motor s vyšším kV... ale taky naroste proud...

_________________
Aby mne mé záliby bavily, nemusím je brát kdovíjak vážně - jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pohon pro vlečnou 2 metry
PříspěvekNapsal: stř 11.10.2017 14:18 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 4.7.2017
Příspěvky: 19
To si nerozumíme. Myslel jsem pohon Sk3 6364 a accu 2x 4S zapojené jako 8S. Takže sériově (admin edit). Říkám to dobře? Jen mám obavu, že vrtuli 20x10 , která má průměr 508 mm tam nedám. Ta by asi škrtala o zem. Jedině dát větší kolečka nebo zvednout podvozek.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pohon pro vlečnou 2 metry
PříspěvekNapsal: stř 11.10.2017 14:20 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 17489
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
Jo taaak :-)
Tak ten motor ma i verzi s vyssim kV, pak by sla pouzit treba 18/10.

_________________
Aby mne mé záliby bavily, nemusím je brát kdovíjak vážně - jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pohon pro vlečnou 2 metry
PříspěvekNapsal: stř 11.10.2017 14:43 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 9091
Bydliště: Benátecká Vrutice, ČR
jvyhlidal píše:
To si nerozumíme. Myslel jsem pohon Sk3 6364 a accu 2x 4S zapojené jako 8S. Takže paralelně. Říkám to dobře?...

Neříkáš 2x4S jako 8S není paralelně, ale sériově. :wink:
admin edit: opraveno


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pohon pro vlečnou 2 metry
PříspěvekNapsal: stř 11.10.2017 23:19 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 4.7.2017
Příspěvky: 19
Ok.
Teď ovšem nastal trochu problém. Vrtule ( v palcích) 20 ryje takřka do země a za cenu 700 ji nechci pořád měnit. 18 je hodně na hraně. Ta 16 už by šla. Dalo by se to vymyslet na motory a accu co jsme psali? Jen dát stejný motor s vyšším Kv?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pohon pro vlečnou 2 metry
PříspěvekNapsal: čtv 12.10.2017 5:45 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 17489
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
Můžu testnout ten 6364 s 8s aku a vrtulí Masterkou 16/10 třílist... Snad do večera nezapomenu :-)

_________________
Aby mne mé záliby bavily, nemusím je brát kdovíjak vážně - jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pohon pro vlečnou 2 metry
PříspěvekNapsal: ned 22.10.2017 21:13 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 24.4.2016
Příspěvky: 269
Bydliště: Nove Zamky
Obrázky: 0
Trosku neskoro ale mam 2m belanku tiez som uvazoval nad vlecnou ale z pohonom 6S 3700mah,motorom
Turnigy SK3 5055 430KV , 80A som rad ze to vobec leti a vydrzi vo vzduchu 3-4 minuty.

_________________
Belanka Decathlon ,MDM FOX


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pohon pro vlečnou 2 metry
PříspěvekNapsal: pon 23.10.2017 9:40 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 4.7.2017
Příspěvky: 19
Já plánuji tento pohon https://hobbyking.com/en_us/turnigy-aer ... motor.html
Accu 8S 5000 mah, vrtule asi 18x10. Chci s tím vlekat tak 3,5 kg max.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pohon pro vlečnou 2 metry
PříspěvekNapsal: pon 23.10.2017 17:19 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.3.2012
Příspěvky: 1857
Bydliště: Nitra Slovensko
Napr.: Turnigy G160
https://hobbyking.com/en_us/turnigy-g16 ... -glow.html

_________________
(TARANIS X9D+) - Funtic II, Vitesse V2, Element 2,5m, F5J 3,7m, Siesta (Topmodel), Loop


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 28 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz