Sice jsem na hmotnosti 105g a chybí už jen potah a křidélka, hodilo by se to tedy do nového chlívečku "do 250g", ale já s tím chci létat
pomalu a v hale
Loni jsem při razantním úklidu zlikvidoval i to poslední éro, které by se do haly hodilo a letos se mi po létání v tělocvičně trochu zastesklo. Proto jsem se pustil do odlehčeného samokřídla; sice už vím že jsem to odlehčil málo, dalo by se ještě víc, ale zatím to vypadá že to v hale létat bude.
Samozřejmě jsem jako obvykle nejdřív dost kreslil v Corelu, programoval frézku a pak na ní kouskoval balzu:
Příloha:
hala_01.jpg
[ 65.99 KiB | Zobrazeno 3870 krát ]
Při tom konstrukčním odlehčování jsem podlehl módě

a místo poctivého D-boxu naplánoval použití uhlíkové (pro mladší
karbonové 
) trubky, jako že si na tom vyzkouším co to obnáší:
Příloha:
hala_02.jpg
[ 35.35 KiB | Zobrazeno 3870 krát ]
Při lepení hojně využívám výrobky bývalé Poldovky:
Příloha:
hala_03.jpg
[ 78.87 KiB | Zobrazeno 3870 krát ]
Příloha:
hala_04.jpg
[ 47.6 KiB | Zobrazeno 3870 krát ]
Tady už je konstrukce téměř hotová:
Příloha:
hala_05.jpg
[ 60.34 KiB | Zobrazeno 3870 krát ]
A zde je vidět to, co jsem si měl ještě odpustit - na tak malý model asi zbytečné páskování žeber.
Jinak vše je uvnitř už osazené - přijímač HoTT Gr12SC, reglík 6A a 2 serva cca 5g - ta jsou u náběžky z důvodu snazšího dovážení; u šípového samokřídla je velmi ošidné dávat cokoli dozadu, protože se to velmi špatně kompenzuje závažím v krátkém čumáku...
Příloha:
hala_06.jpg
[ 93.87 KiB | Zobrazeno 3870 krát ]
Zdola je otevřený prostor pro aku 2s 360mAh a za spojem trubek zůstane otevřený prostor kvůli uchopení při házení - to se mi osvědčilo na některých předchozích modelech.