Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 596 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5 ... 40  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Hlasový modul pro T9x
PříspěvekNapsal: pát 21.09.2012 22:24 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 27.1.2012
Příspěvky: 479
Bydliště: Kousek od Brna
Zabudoval jsem Voice modul a ono to ani nepípne :( Kamarád mi udělal tišťák, já připojil 2way MP3 modul, naformátoval kartu, nahrál soubory do root, modul zapájel do vysílačky a ono nic. Napětí do MP3 modulu jde. Podsvícení přes modul funguje. Máte prosím nějaký tip jak jednotlivé části odzkoušet a tím zjístit kde je problém? Jinak vše zkouším na posledním FW.
Díky za rady Tomáš


Přílohy:
voice_modul.jpg
voice_modul.jpg [ 103.79 KiB | Zobrazeno 5895 krát ]
Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Hlasovy modul pro T9x
PříspěvekNapsal: pát 21.09.2012 22:27 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie
Uživatelský avatar

Registrován: 1.8.2012
Příspěvky: 5294
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
Mas kartu do 1ci 2 gb co modul umi?

_________________
Jan Janekx Urbanek
http://www.rcstudio.cz - autorizovaný prodejce FrSky


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Hlasovy modul pro T9x
PříspěvekNapsal: pát 21.09.2012 22:28 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie
Uživatelský avatar

Registrován: 1.8.2012
Příspěvky: 5294
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
A nafirmatovanou na fat 16 ne 32?

_________________
Jan Janekx Urbanek
http://www.rcstudio.cz - autorizovaný prodejce FrSky


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Hlasovy modul pro T9x
PříspěvekNapsal: pát 21.09.2012 22:44 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 30.6.2012
Příspěvky: 689
Bydliště: Jemnice
Obrázky: 2
Karta je nejběžnější problém, já jsem ji musel formátovat pomocí sdfmt3_1.zip ,to je nějakej formater podle SD specifikace, jinak nefunguje.

_________________
www.opentx.cz


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Hlasovy modul pro T9x
PříspěvekNapsal: pát 21.09.2012 22:45 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 27.1.2012
Příspěvky: 479
Bydliště: Kousek od Brna
Ahoj, mám 2GB a 256MB, zkoušel jsem bez úspěchu obě. Formátoval jsem programem SDFormatter v3.1 volba mezi 16 a 32 FAT tam nikde není.

EDIT: abych byl přesný, mám microSD s adaptérem na SD, ale to snad není problém.


Přílohy:
format.jpg
format.jpg [ 37.74 KiB | Zobrazeno 5889 krát ]
Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Hlasovy modul pro T9x
PříspěvekNapsal: pát 21.09.2012 23:07 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 30.6.2012
Příspěvky: 689
Bydliště: Jemnice
Obrázky: 2
Vybral jsi při objednávání modulu, verzi "2line serial mode"?
Jaké jsi použil tranzistory?

_________________
www.opentx.cz


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Hlasovy modul pro T9x
PříspěvekNapsal: pát 21.09.2012 23:14 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 27.1.2012
Příspěvky: 479
Bydliště: Kousek od Brna
Ahoj, ano a na sáčku bylo napsáno 2line. Dá se to případně poznat nějak z modulu?

Co se týká tranzistorů tak desku mi dělal kamarád, já nejsem na elektroniku zdatný. Dělal na ni i tišťák. Kupoval jsem mu SMD tranzistory s označením BC848B.

Napětí na MP3 modulu je 3,3V a podsvícení přes modul funguje. Vodič SPARE jsem nepřipojoval.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Hlasovy modul pro T9x
PříspěvekNapsal: pát 21.09.2012 23:55 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 30.6.2012
Příspěvky: 689
Bydliště: Jemnice
Obrázky: 2
Verze modulu se bohužel zjistit nedá.
Příloha:
tls_mode.png
tls_mode.png [ 41.33 KiB | Zobrazeno 5882 krát ]

podle tohoto schématu můžeš vyzkoušet jestli modul funguje, připojíš na chvilku zem na P07 (PLAY) a mělo by to něco hrát. Popřípadě vyzkoušet i P02 (NEXT).
Příloha:
WTV_konektor.png
WTV_konektor.png [ 34.25 KiB | Zobrazeno 5882 krát ]

Pokud to bude hrát pak mě napadá jen toto:
Jestli kamarád dělal desku podle návodu, tak je to tam sice dobře nakreslené, ale naopak popsané -DATA/CLK na modulu - tak jestli nemáš D0 a D1 prohozené.
Chtělo by to kouknout na DATA a CLK a hlavně PB7 osciloskopem, nejsem si jistej jestli jsou ty tranzistory dost rychlé.

_________________
www.opentx.cz


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Hlasovy modul pro T9x
PříspěvekNapsal: sob 22.09.2012 7:26 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 10.1.2006
Příspěvky: 40
mhotar píše:
... nejsem si jistej jestli jsou ty tranzistory dost rychlé.

Autor zapojení http://9xforums.com/wiki/index.php/File:Schematic1.JPG použil BC548B, já jsem pro Toma použil prakticky stejné, ale SMD BC848B.
Ale jestli autor prohodil DATA a CLK, tak to by byl teda gól...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Hlasovy modul pro T9x
PříspěvekNapsal: sob 22.09.2012 8:14 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 27.1.2012
Příspěvky: 479
Bydliště: Kousek od Brna
mhotar píše:
Verze modulu se bohužel zjistit nedá.
Příloha:
tls_mode.png

podle tohoto schématu můžeš vyzkoušet jestli modul funguje, připojíš na chvilku zem na P07 (PLAY) a mělo by to něco hrát. Popřípadě vyzkoušet i P02 (NEXT).
Příloha:
WTV_konektor.png

Pokud to bude hrát pak mě napadá jen toto:
Jestli kamarád dělal desku podle návodu, tak je to tam sice dobře nakreslené, ale naopak popsané -DATA/CLK na modulu - tak jestli nemáš D0 a D1 prohozené.
Chtělo by to kouknout na DATA a CLK a hlavně PB7 osciloskopem, nejsem si jistej jestli jsou ty tranzistory dost rychlé.


Ahoj, takže jsem zkusil připojit zem na P07 a ono to hraje :) Ale co teď s tím?

A ještě jeden drobný posun, vždy po zapnutí vysílačky to přehraje hlášku : "Pozor na prsty plyn není na nule". Takže nějaká komunikace mezi vysílačkou a modulem je, asi se to "nějak" aktivovalo tím jak jsem propojil zem na P07, ale pak už z toho nevylomím ani hlásek.
Když si na nějaký spínač naprogramuju nahlášení nějaké hodnoty případně přehrátí nějaké hlášky tak modul mlčí.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Hlasovy modul pro T9x
PříspěvekNapsal: sob 22.09.2012 9:11 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 30.6.2012
Příspěvky: 689
Bydliště: Jemnice
Obrázky: 2
LSoft píše:
mhotar píše:
... nejsem si jistej jestli jsou ty tranzistory dost rychlé.

Autor zapojení http://9xforums.com/wiki/index.php/File:Schematic1.JPG použil BC548B, já jsem pro Toma použil prakticky stejné, ale SMD BC848B.
Ale jestli autor prohodil DATA a CLK, tak to by byl teda gól...


Zapojení je dobře, ale popisy CLK_AUDIO a DATA_AUDIO jsou podle mně naopak, pokud tedy nejsou špatně v datasheetu od modulu. Já jsem si dělal desku pro smd taky a na tohle jsem se nachytal :)

Tranzistory budou asi OK, i když i pro 548 se několikrát upravovalo časování, protože bylo na hraně.
Můžete vyzkoušet flešnout er9x, v poslední verzi je tam upravené (delší) časování pro modul.

_________________
www.opentx.cz


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Hlasovy modul pro T9x
PříspěvekNapsal: sob 22.09.2012 9:21 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 30.6.2012
Příspěvky: 689
Bydliště: Jemnice
Obrázky: 2
tpk píše:
mhotar píše:
Verze modulu se bohužel zjistit nedá.
Příloha:
tls_mode.png

podle tohoto schématu můžeš vyzkoušet jestli modul funguje, připojíš na chvilku zem na P07 (PLAY) a mělo by to něco hrát. Popřípadě vyzkoušet i P02 (NEXT).
Příloha:
WTV_konektor.png

Pokud to bude hrát pak mě napadá jen toto:
Jestli kamarád dělal desku podle návodu, tak je to tam sice dobře nakreslené, ale naopak popsané -DATA/CLK na modulu - tak jestli nemáš D0 a D1 prohozené.
Chtělo by to kouknout na DATA a CLK a hlavně PB7 osciloskopem, nejsem si jistej jestli jsou ty tranzistory dost rychlé.


Ahoj, takže jsem zkusil připojit zem na P07 a ono to hraje :) Ale co teď s tím?

A ještě jeden drobný posun, vždy po zapnutí vysílačky to přehraje hlášku : "Pozor na prsty plyn není na nule". Takže nějaká komunikace mezi vysílačkou a modulem je, asi se to "nějak" aktivovalo tím jak jsem propojil zem na P07, ale pak už z toho nevylomím ani hlásek.
Když si na nějaký spínač naprogramuju nahlášení nějaké hodnoty případně přehrátí nějaké hlášky tak modul mlčí.


Nemáš tam tu zem připojenou pořád,že? Mělo by to být jako tlačítko, tekže jen tak brnknout na zem.
Hraje to "pozor na prsty..." i když nemáš zem na P07?

_________________
www.opentx.cz


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Hlasovy modul pro T9x
PříspěvekNapsal: sob 22.09.2012 9:36 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie
Uživatelský avatar

Registrován: 1.8.2012
Příspěvky: 5294
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
Ostatne neslo by pozor na prsty vypustit a nechat jen pozor plyn neni na nule? Trochu me to ... jak to rict slusne ...

_________________
Jan Janekx Urbanek
http://www.rcstudio.cz - autorizovaný prodejce FrSky


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Hlasovy modul pro T9x
PříspěvekNapsal: sob 22.09.2012 9:41 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 27.1.2012
Příspěvky: 479
Bydliště: Kousek od Brna
mhotar píše:
Nemáš tam tu zem připojenou pořád,že? Mělo by to být jako tlačítko, tekže jen tak brnknout na zem.
Hraje to "pozor na prsty..." i když nemáš zem na P07?


Ahoj, nn samozřejmě jen do P07 brnknu. Pokud spínám P02 tak to hraje hlášky postupně.
Jinak mám další "posun". Když vysílačku zapnu tak přehraje hlášku o plynu. Pokud je plyn na nule tak přehraje hlášku o spínačích. Pokud jsou i ty všechny na nule tak přehraje jakoukoli hlášku naprogramovanou na spínači po jeho sepnutí. Ale problém je v tom, že se přehraje jen jedna hláška. Takže pokud se přehraje hláška plynu tak pak už nehraje hláška spínačů atd.
Ještě jedna věc je zvláštní. Hláška se nepřehraje vždy. Zatím mám pocit, že se hláška nepřehraje když je vysílačka delší dobu (1 minuta) vypnutá. Pokud vysílačku vypnu a "hned" zapnu tak se hlášení přehraje. Nemůže se tam vybíjet nějaký kondenzátor? Nebo je to blbost?

Ah t.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Hlasovy modul pro T9x
PříspěvekNapsal: sob 22.09.2012 9:44 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 27.1.2012
Příspěvky: 479
Bydliště: Kousek od Brna
janekx píše:
Ostatne neslo by pozor na prsty vypustit a nechat jen pozor plyn neni na nule? Trochu me to ... jak to rict slusne ...


Nevím, ale asi by neměl být problém ten konkrétní *.wav ostříhnout v nějakém editoru a zase uložit pod příslušným číslem.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 596 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5 ... 40  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz