Reklama

 





Odeslat nové téma Toto téma je zamknuté. Nemůžete posílat nové příspěvky ani odpovídat na starší.  [ Příspěvků: 744 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 50  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: čtv 26.01.2012 8:09 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 9.2.2011
Příspěvky: 983
Bydliště: Praha 3 - Žižkov
některé vaše návrhy na bezpečnostní spínače mi připadají kontraproduktivní..moc přezabezpečené...intelegent co by tohle dokázal napojit a napípat by měl mít svoje mokobuko aby se mu nehoda způsobená nepozorností nestala..a kdyby..i lékaři, pohřebáci, výrobci obvazů, protéz atd chtějí za něco brát peníze a neříkat "my máme krizi"....


Nahoru
 Profil  
 
 
PříspěvekNapsal: čtv 26.01.2012 9:03 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 9.5.2006
Příspěvky: 8966
Bydliště: Bratislava dnv SK
Súhlas s JuraS.
Netreba to brať ako ovládací panel k raketoplánu (a aj keby.. mal by sa dať zapnúť keby sa náhodou zosypal).
- máte všetci vymenený konektor na vysielačovej sade? Ten originál nebol extra super. A aj keď sa to nestáva, čo keby sa to rádio resetlo za letu - koľko bude trvať pilotovi kým pohopí o čo ide, prečíta si nápis na displeji (aj keď nie SWITCH ERROR) a poprepína to správne a reštartne?
Inak Throttle warning (po zapnutí nenabehne bez vypnutia motoru) to má oddávna.
Podľa mňa, je úlohou vysielača, vysielať (čokoľvek čo mu človek nastaví) a úlohou človeka je nastaviť to správne.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv 26.01.2012 11:37 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 16.6.2008
Příspěvky: 7403
Bydliště: Praha 9 Vinoř
Obrázky: 64
To je ale najednou nikdy nechybujicich pilotu... :)
Uplny topgun... :)

Tak me se t9x za letu neresetla nikdy, ale parkrat jsem ji uz se spatnou polohou spinace zapnul.
Ja jsem pro maximum nastroju zvysujici bezpecnost. Kdo chce, zapne si to. Kdo nechce, nezapne. V cem je problem? :)

_________________
________________________________
Modeláři sobě http://www.ok-rimr.com


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: čtv 26.01.2012 13:07 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 9.2.2011
Příspěvky: 983
Bydliště: Praha 3 - Žižkov
To není kritika..to je svoboda..svobodně jsem se vyjádřil, že mi to příjde kontraproduktivní a klidně, pokud bude možnost a někdo to zvládne tak ať si tam dá klidně zcela svobodně biometrický snímač a na zadní stranu numerickou klávesnici aby měl sakra jistotu, že pokud nebude při všech smyslech a soustředit se pak že s vysílačem neudělá cokoliv...někde jinde se ptáš Tomáše jestli nechce vytunit jeho poletuchu...a kde je jistota že tomu pilotovi nepřeletí vosa před vočima a nebo cokoliv jiného a od s tím érem to nenapálí do diváků co mu za zády radostí výskají ? ty moje polystarénová prdítka s motorem vzadu mají kynetickou energii tenisáku vrženýho z odpalovače..tedy bolí ale nezabíjí...jo a můj reg má jakousi pojistku, že pokud není plyn na 0% pak kontrola neproběhne o.k. a varovně to pípá...


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv 26.01.2012 13:25 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 16.6.2008
Příspěvky: 7403
Bydliště: Praha 9 Vinoř
Obrázky: 64
No a vidíš...
Já mám plyn na jednom éru na spínači s plynulým náběhem... Vlastně nejen na jednom... Tam ti reg nic nepohlídá.
Mám většinou letuschopných takových 5-10 letadel a nemám to na všech stejně. Věř mi, že když vezmeš po týdnu éro do ruky, tak to není hned jasné, jak to mám zrovna tady.
Ale samozřejmě, pokud máš jednoho easystara, tak není co řešit. Pokud máš těch easystárů víc a na každém to máš trochu jinak, tak je co řešit. Já holt nejsem takový genius, abych si to všechno pamatoval a nikdy se nespletl.

A s tím přeletěním vosy přes nos... Promiň, ale to je koňská logika, to je jako "nebudu se v autě vázat, protože můžu kdykoliv dostat infarkt".

A jak říkám, jde o funkci, kterou někdo může nebo nemusí využít... Podle libosti a míry sebevědomí. Třeba pro mě by byla ale určitě užitečnější než například milión typů pípání tlačítek. ALe respektuju, že někdo to má zase jinak.


Birky, ještě mě napadla jedna věc, když je v Gruvinu (OpenX) už poměrně dost takových předchystaných věcí (třeba ty letové režimy), bylo by super mít nějaký mix na diferenciaci. Nějakou jednodušší cestu. Nevím jak, netuším, chtělo by to tak, aby to nebylo svázáno s určitými kanály. Něco jako parametr jednoho kanálu vůči libovolnému dalšímu a právě přiřaditelný k letovému režimu... Aby to prostě zabralo méně mixů. V souučasném stavu zabírá jedna hodnota diferenciace pro dvě křidélka 4 mixy. To není málo.
Vím, že je to syrová úvaha, ale když o tom mluvíme... :)

_________________
________________________________
Modeláři sobě http://www.ok-rimr.com


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: pát 27.01.2012 11:20 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 30.4.2011
Příspěvky: 2458
Bydliště: Praha Letňany
Měl bych dotaz k simulátoru-ve starém vláknu (a i třeba na RimRových stránkách) jsem našel zmínku o tom, že pokud se pro připojování T9x použije audiokabel a připojí se přes zvukovku, tak možná není nutné dělat úpravu Tx pomocí odporu. Ale už jsem nikde nenašel, jestli to tak opravdu je. Nemáte s tím někdo zkušenost ? Po středečním lítání po dlouhé přestávce jsem zjistil, že by se zase pár hodin na simu hodilo a starou setovku, kterou jsem dříve pro ovládání simu používal, jsem hloupě prodal :(

_________________
Wind Dragon slow 2,4 GHz byl první...


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: pát 27.01.2012 12:25 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 9.5.2006
Příspěvky: 8966
Bydliště: Bratislava dnv SK
Tú úpravu radšej urob, ono to je totiž aj tak prasáctvo poslať výstup 5V procesora natvrdo von z krabice - napríklad po výmene modulu tam môže byť vstup 3,3V iného procesora taktiež prasácky natvrdo a na prúser je predpripravené.
Veď to je jeden odpor..
A ja by som radil aj odstrihnúť ten stabilizátor na zadnej doske, to aby po pípnutí nevypadával PPM pre sim.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát 27.01.2012 12:29 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 16.6.2008
Příspěvky: 7403
Bydliště: Praha 9 Vinoř
Obrázky: 64
Kdyby ses toho Mirku bál, tak mi to dovez, já ti to přes sobotu zítra udělám.

_________________
________________________________
Modeláři sobě http://www.ok-rimr.com


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: sob 28.01.2012 21:48 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 18.7.2011
Příspěvky: 185
Bydliště: Bratislava
RiMr píše:
No a vidíš...
Birky, ještě mě napadla jedna věc, když je v Gruvinu (OpenX) už poměrně dost takových předchystaných věcí (třeba ty letové režimy), bylo by super mít nějaký mix na diferenciaci. Nějakou jednodušší cestu. Nevím jak, netuším, chtělo by to tak, aby to nebylo svázáno s určitými kanály. Něco jako parametr jednoho kanálu vůči libovolnému dalšímu a právě přiřaditelný k letovému režimu... Aby to prostě zabralo méně mixů. V souučasném stavu zabírá jedna hodnota diferenciace pro dvě křidélka 4 mixy. To není málo.
Vím, že je to syrová úvaha, ale když o tom mluvíme... :)


a nie je to to iste ako
CH1=mixy s letovymi rezimamy
CH6=+100%CH1 x<0
R 60%CH1 x>0
kazda dalsia diferenciacia zaberie uz len jeden mix


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob 28.01.2012 22:58 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 16.6.2008
Příspěvky: 7403
Bydliště: Praha 9 Vinoř
Obrázky: 64
Birky,
to "R" v tom posledním řádku je jako replace?

U mixování difenciace způsobem, kdy na druhé křélko použiješ jako vstup "přiškrcený" výstup z prvního křidélka, je problém když máš na tom křidélku víc funkcí (flaperony, camber...)
nebo když se to týká "křidélek" resp. vztlaků na 4serv. křídle, která fungují jak jako vztlaky tak i jako křidélka, při přistání motýlek...
Nevím jestli je jasné jak to myslím.
Například na CH1 (křidélko 1) mám namixovaný v jednom mixu vstup AIL, v druhém mixu mám přisklopení při startu na klapkách (na Čmeláku na šestiservovém křídle to tam třeba mám). Když výstup z CH1 pošlu jako vstup na CH5 (druhé křidélko) a zkrouhnu ho 60%, tak mi bude na šestý kanál posílat nejen zmenšenou výchylku křidélek, ale i těch vztlaků... Nebo na větroni v režimu termika na 4servovém křídle. Podobná situace.

_________________
________________________________
Modeláři sobě http://www.ok-rimr.com


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: ned 29.01.2012 0:04 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 9.5.2006
Příspěvky: 8966
Bydliště: Bratislava dnv SK
birky píše:
..
a nie je to to iste ako
CH1=mixy s letovymi rezimamy
CH6=+100%CH1 x<0
R 60%CH1 x>0
kazda dalsia diferenciacia zaberie uz len jeden mix

No, ale čím zmenšíš výchylku CH1 na 60% pri opačnom smere,
a ako ju vtedy vrátiš na 100 perc. pre CH6 ?

Prečo 4? Nie je to len v rôznych hodnotách pre jeden riadok (dva, pre každé servo jeden), a je to riadok kde sa aj tak musí priradiť AIL ?
Pre letové režimy a všeobecne rôzne dif, ten riadok mohol byť podmienený prepínačmi.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 29.01.2012 0:18 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 16.6.2008
Příspěvky: 7403
Bydliště: Praha 9 Vinoř
Obrázky: 64
No je to dvojnásobný počet řádků, jednou AIL s xvětší a jednou AIL s xmenší.
4servové křídlo x 3 letové režimy = 12 řádků navíc. Pokud bych tedy chtěl v každém letovém režimu jinou diff.
Já to tak nepoužívám, mám jednu diff a hotovo, právě abych ušetřil řádky na jiné brikule.

Myslel jsem to udělat "nějak" bokem, tak jak jsou bokem letové režimy. Nejsem schopen posoudit, jestli se to tam "vleze", ale říkám si že když se tam vlezou takové tuny blbinek s pípáním...
V9m, že je to taková na Er9x/Gruvin/Openx předvařená věc, v jistém směru pak omezující (muselo by se definovat co je křidélko atd), ale myslím, že jako možnost by to bylo fajn. Tak jak přibyl předžvýkaný Trainer který kdo chce nemusí použít a může to udělat "po staru". tak by to mohlo být i tady...
Jen nápad, nic víc :)

_________________
________________________________
Modeláři sobě http://www.ok-rimr.com


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: ned 29.01.2012 8:46 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 9.5.2006
Příspěvky: 8966
Bydliště: Bratislava dnv SK
Určite to vlezie, ale "urobiť nejak bokom" je nekoncepčná vec ktorá by mohla likvidovať univerzálnosť.
Tie 4 riadky by sa mohli napísať do Template, myslím že ten systém už funguje tak že zvolenie položky z templatoch len pridá dané riadky do zoznamu mixov.
Čo nie je podľa mňa doriešené, je to že by použitie Template našlo predmetné riadky v zozname mixov a len ich modifikovalo - teraz to len pridáva a viacnásobné použitie to tam nastrká viackrát..

Ono to je podľa mňa o tom, že máme prístup k "detailom" mixovania, a v podstate úplne chýba vyšší level rozhrania kde by veci boli preddefinované a fungovalo teda jednoduché pridávanie a menenie zložitejších konštrukcií..

Čo osobne chýba mne, a myslím že by to riešilo aj túto vec úplne pohodlne, je sada "pomocných premenných", ideálne ešte aj pomenovaných.
Aby si pomocné výpočty nebolo treba počítať v nevyužitých kanáloch, lebo predsa len existuje možnosť že niekto by ich chcel využiť (pri 16 kanálovom systéme).

Napríklad by som teda využil pomocnú premennú AILDIFF a pri zmenách režimu len menil jej hodnotu, a napríklad operáciou násobenia ktorú k dispozícii máme do nej naplnil určité percento výchylky kniplu krídeliek (bez trimu).
Pri mixovaní serv krídeliek by teda pribudli len dva riadky, s podmienkou x<0 by sa vopred (!) vyrátaná hodnota prirátala k ľavému krídelku a pri x>0 odrátala od pravého. Prípadne po vyklopení dohora by sa mohla iným riadkom prepísať na nulu alebo proste meniť iným spôsobom podľa potreby.
Ale dá sa to aj teraz, keď obetujem niektorý z vyšších kanálov a pomocnú premennú budem mať napríklad ch16.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 29.01.2012 15:41 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 18.7.2011
Příspěvky: 185
Bydliště: Bratislava
To co popisujete je len presunutie logiky mixov zo strany mixov na nejaku novy stranu. aby sme uvolnili 16mixov, co je to iste ako keby sme chceli rozsirit mixy zo 16 na 20.

zmysel by to malo, keby sme vedeli predefinovat urcite pripady DIFF, FLAP .... plnili ich roznymi konstantamy pre jednotlive letove rezimy a potom boli pouzite v mixoch.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 29.01.2012 18:38 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 9.5.2006
Příspěvky: 8966
Bydliště: Bratislava dnv SK
Podstatné zjednodušenie by prinieslo vyriešenie párových serv (krídelká napr.), kde by sa všetko nastavilo len raz a potom by sa na druhé servo priradilo niečo ako mirror(zrkadlo) toho prvého serva.
Tým by sa celé druhé servo vybavilo jedným triviálnym riadkom, a samozrejme malo by naďalej svoje hodnoty pre krajné polohy a stred (alebo svoju úplne samostatnú viacbodovú krivku kalibrácie ak by bolo treba).

Program by musel znovu prejsť nastavenia (všetky riadky mixov) toho prvého serva, vlastne by sa len znovu zavolala pôvodná procedúra vyhodnotenia...
Ale bolo by treba rozlíšiť operácie ktoré má obrátiť "hore nohami" a ktoré nie. To by nebol problém, stačilo by namiesto ADD(plus) použiť kombináciu plus a mínus a ten mínus vyhodnotiť prvý raz presne rovnako ako plus, obracať len pri druhom volaní..
Diferenciácia by sa zapísala ako ten "mínus" určitého percenta hodnoty kniplu krídeliek - jedným riadkom, alebo teda dvoma riadkami s podmienkami x<0,x>0 (mínus by obracal vstupnú hodnotu takže by sa obrátil aj výsledok podmienky, to sedí).
Ale je tam dosť podstatný problém so zásahmi do iných hodnôt, že by sa vykonali príkazy 2x, a navyše tam je veľký chaos so spomalením serv a oneskorením ich reakcie. Na týchto veciach som sa zasekol, keď som do toho pozeral či to nezvládnem napísať sám.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Toto téma je zamknuté. Nemůžete posílat nové příspěvky ani odpovídat na starší.  [ Příspěvků: 744 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 50  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz