Reklama

 





Odeslat nové téma Toto téma je zamknuté. Nemůžete posílat nové příspěvky ani odpovídat na starší.  [ Příspěvků: 2456 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54 ... 164  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon 21.03.2011 20:05 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 16.6.2008
Příspěvky: 7403
Bydliště: Praha 9 Vinoř
Obrázky: 64
To s FW nesouvisí, ale s redukcí.
Ta levná redukce umí jen základní 4 kanály na kniplech. Ta dražší přepínací (Real Flight, Phoenix, atd.) umí údajně i páčky (nevím kolik, nezkoušel jsem).
Při připojení přes audio údajně (někdy a jak komu) fungují taky nějaké spínače.

_________________
________________________________
Modeláři sobě http://www.ok-rimr.com


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon 21.03.2011 20:56 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.2.2010
Příspěvky: 12370
Bydliště: ČR
Obrázky: 1
RiMr píše:
To s FW nesouvisí, ale s redukcí.
Ta levná redukce umí jen základní 4 kanály na kniplech. Ta dražší přepínací (Real Flight, Phoenix, atd.) umí údajně i páčky (nevím kolik, nezkoušel jsem). Při připojení přes audio údajně (někdy a jak komu) fungují taky nějaké spínače.

Tohle co zmiňuješ (funkční jen 4 kanály na kniplech) se týká spíš případů když se namísto vhodného ovladače ke kabelu používají varianty zprovoznění přes zvukovku nebo když se používají nějaké pro daný kabel nevhodné ovladače. Já mám levnou redukci z eBaye a funguje mi s ní z T9X 6 kanálů. Zatím jsem nesehnal ovladač, se kterým bych zprovoznil všech 8 kanálů, ale to neznamená, že takový není. :wink:

Pokud ti jedou ve Windows z T9X jenom 4 kanály a chceš mít aspoň 6 kanálů tak vyzkoušej ovladač od FlySky viz tento odkaz.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon 21.03.2011 22:52 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.12.2010
Příspěvky: 714
Bydliště: Levice
nie mne ide 6 kanalov cez tu redukciu, ale nie osem :(
tak som len chcel vediet ze ci sa niekomu podarilo spravit klapky


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte 22.03.2011 3:38 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.2.2010
Příspěvky: 12370
Bydliště: ČR
Obrázky: 1
Bumpy_SK píše:
nie mne ide 6 kanalov cez tu redukciu, ale nie osem :( tak som len chcel vediet ze ci sa niekomu podarilo spravit klapky

Zatím nevím o SW ovladači, se kterým by fungovalo s T9X všech osm kanálů v simulátoru na PC. Až se o takovém SW ovladači dovím, tak sem dám vědět. :wink:


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte 22.03.2011 8:59 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 16.6.2008
Příspěvky: 7403
Bydliště: Praha 9 Vinoř
Obrázky: 64
Drondys píše:
RiMr píše:
To s FW nesouvisí, ale s redukcí.
Ta levná redukce umí jen základní 4 kanály na kniplech. Ta dražší přepínací (Real Flight, Phoenix, atd.) umí údajně i páčky (nevím kolik, nezkoušel jsem). Při připojení přes audio údajně (někdy a jak komu) fungují taky nějaké spínače.

Tohle co zmiňuješ (funkční jen 4 kanály na kniplech) se týká spíš případů když se namísto vhodného ovladače ke kabelu používají varianty zprovoznění přes zvukovku nebo když se používají nějaké pro daný kabel nevhodné ovladače. Já mám levnou redukci z eBaye a funguje mi s ní z T9X 6 kanálů. Zatím jsem nesehnal ovladač, se kterým bych zprovoznil všech 8 kanálů, ale to neznamená, že takový není. :wink:

Pokud ti jedou ve Windows z T9X jenom 4 kanály a chceš mít aspoň 6 kanálů tak vyzkoušej ovladač od FlySky viz tento odkaz.


Tak díky, vyzkouším, byl by to posun. Akorát nemám teď doma redukci, dcera trénuje na internátě :)

_________________
________________________________
Modeláři sobě http://www.ok-rimr.com


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte 22.03.2011 15:45 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 16.6.2008
Příspěvky: 7403
Bydliště: Praha 9 Vinoř
Obrázky: 64
Kucííí znalí,
můžu na tu úpravu pro simulátor (vložení odporu 1kOhm) použít odpor o větší hodnotě? Mám doma milión odporů tuším 22kOhm (ty co se dávají k "Bobolandovu" podsvícení) a žádný 1kOhm. A do GME se mi TAK nechce...! :D

Co vy nato? Teda na to?


Hmmm, teď jsem to nastudoval v tom svém článku :D a jdu do GME... :(

http://translate.google.cz/translate?u= ... =&ie=UTF-8

_________________
________________________________
Modeláři sobě http://www.ok-rimr.com


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte 22.03.2011 16:18 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 4.8.2010
Příspěvky: 568
Bydliště: Středočeský kraj
Tak jsem se nudil a nahrál jsem si firmware er9x. Bohužel jsem zjistil, že je nepoužitelný pro použití na simulátoru. Při přidání mixu na 8 kanál křidélka samovolně kmitají, tak že let s tím je spíš dobrodružství.
Při originálním firmwaru se mi to neděje.
Má někdo stejný problém? Je nějaké řešení?


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte 22.03.2011 16:20 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 22.3.2010
Příspěvky: 63
Bydliště: Plzeň
Earl píše:
Tak jsem se nudil a nahrál jsem si firmware er9x. Bohužel jsem zjistil, že je nepoužitelný pro použití na simulátoru. Při přidání mixu na 8 kanál křidélka samovolně kmitají, tak že let s tím je spíš dobrodružství.
Při originálním firmwaru se mi to neděje.
Má někdo stejný problém? Je nějaké řešení?


Mně sim s ER9X funguje normálně. Nemáš zapnoutou zvukovou signalizaci něčeho na vysílačce (čas, nebo pípaní při zapnutém mixu)?


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte 22.03.2011 16:56 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 16.6.2008
Příspěvky: 7403
Bydliště: Praha 9 Vinoř
Obrázky: 64
michal.valis píše:
Earl píše:
Tak jsem se nudil a nahrál jsem si firmware er9x. Bohužel jsem zjistil, že je nepoužitelný pro použití na simulátoru. Při přidání mixu na 8 kanál křidélka samovolně kmitají, tak že let s tím je spíš dobrodružství.
Při originálním firmwaru se mi to neděje.
Má někdo stejný problém? Je nějaké řešení?


Mně sim s ER9X funguje normálně. Nemáš zapnoutou zvukovou signalizaci něčeho na vysílačce (čas, nebo pípaní při zapnutém mixu)?



...přesně...
A ještě se podívej na displej vysílačky, jestli tam sebou ten kanál mele...

_________________
________________________________
Modeláři sobě http://www.ok-rimr.com


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte 22.03.2011 17:15 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 4.8.2010
Příspěvky: 568
Bydliště: Středočeský kraj
Myslel jsem si, že to nějaký problém u mě. Mám podezření na kabel. Jinak jsem si ještě napípal jedno letadlo a tam se na křidélkách žádné kmitání neobjevilo. Zatím mě nic nenutí používat alternativní firmware, akorát se mi tam líbí, ten veliký nápis modelu na displeji :D a stopky na plynu.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte 22.03.2011 17:16 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 16.6.2008
Příspěvky: 7403
Bydliště: Praha 9 Vinoř
Obrázky: 64
Kluci, důležitá zkušenost mi přistála na webu, dávám to sem, protože myslím že by o tom měl každý vědět... Bo sichr je sichr...!

"RCDedek:
Ahoj i ja jsem se zaradil do rodiny SSM (Sebranka Svobodnych Modelaru) s T9x.
Objednano cca 11/2010 doruceno 12/2010 viz vlakno na RCManii kde jsem puvodne hlasoval jako ze vse OK.

Jenze problem: dve T9x se ovlivnuji.
Obe soupravy byly doplneny prijimaci HobbyKing v jednom případe 3 a v druhem pripade 6 kanal. A hlavne to ero se 6 kanaly se chova tak ze pokud JA se svou T9x prijdu do tesne blizkosti a kolega odstoupi na vzdalenost cca 5m - kolega ovlada,tak projev je takovy ze vykon povelu je zpozdeny a trhavy. Tento efekt zmizi v okamziku kdy JA svoji T9x vypnu.
Cely problem zjisten ve vzduchu a na zaklade rychle domluvy JA pristal, vypnul - kolega pristal a vypnul a po te odskousen tento stav.

Tak to vemte na vedomi a projistou si zkuste zdali k obdobnemu efektu nedochazi u vas na letisti - skoda kazdeho rozbyteho era kvuli zavade na technice.

Setkal se nekdo s obdobnou zavadou???

RiMr:
Ahoj, to je DŮLEŽITÝ postřeh! Díky za něj! Už jsem o tom jednou slyšel, ono to je teoreticky možné, ale fórum soudilo že prakticky se taková náhoda v našem ústavu stane jednou za deset let :)
A ejhle, je to tady... Dávám to na fórum na RCM."




Nepříjemná záležitost, není-liž pravda?

_________________
________________________________
Modeláři sobě http://www.ok-rimr.com


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte 22.03.2011 18:09 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 9.5.2006
Příspěvky: 8966
Bydliště: Bratislava dnv SK
K tomu simulátoru: ak to v inej pamäti nerobí, je to podozrivé a treba pozrieť čo je presne nastavené v tej čo robí problém, veď to je jeden zoznam... Ak niečo kmitá tak je asi najrozumnejšie skúsiť to servom na príjmači, a keď to nebude kmitať tak je jasné odkiaľ treba začať hľadať..
Inak tie rôzne adaptéry do PC môžu aj nemusia chápať rôzne počty serv v PPM,myslím voľbu PPM8 ale aj PPM6 či až PPM16.. Nemáš to prehodené?

Nepríjemná vec s tým vzájomným ovplyvnením... Bolo by dobre overiť či to robí aj ten príjmač 8kanál V2 čo k tomu vysielaču dávajú, aby to nebola len vec tých hobbyking príjmačov..
A zostávam s tvrdením že to nie je vec vysielača, ale použitého RF modulu a príjmačov (FlySky) , ktorý sa dá vymeniť. Aj keď ten FrSky bez telemetrie s tým mal problém tiež, a kedysi dávno bol popísaný aj Assan V1 ktorý riadil dvoma vysielačmi jeden príjmač (rovnaké GUID, aj keď nie nulové..) a dokonca sa nadávalo podobným spôsobom aj na Spektrum DSM2, len tam nehrozilo že bude iný príjmač reagovať - a vlastne to bola len teória a dodnes sa to nijak nevyjasnilo.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte 22.03.2011 18:35 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 16.6.2008
Příspěvky: 7403
Bydliště: Praha 9 Vinoř
Obrázky: 64
coro píše:
...A zostávam s tvrdením že to nie je vec vysielača, ale použitého RF modulu a príjmačov (FlySky) , ktorý sa dá vymeniť....


Právě proto:

a) už nejaků chvílu plánuju přejít na ten "nejvyšší" Frsky s telemetrií, aspoň než a s čím (a za kolik samozřejmě) vyleze JETI. Sice většinou létám sám, ale už jsem párkrát viděl přes obzor jiné modeláře u vrakáče, nebo na poli a s tímto dosahem, co kdyby... Nepřecházel jsem před lety na 2,4 abych se zase chodil ptát "na kanál" :)

b) už nejaků chvílu neplánuju uspořádat to setkání T9x, protože to prostě nemusí dopadnout dobře :(

_________________
________________________________
Modeláři sobě http://www.ok-rimr.com


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte 22.03.2011 19:55 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 9.2.2011
Příspěvky: 983
Bydliště: Praha 3 - Žižkov
Mám modul TxU od MZK Twin..plánoval jsem ho vestavět do Hitecu Optic, ale protože potřebuji minimálně 6 ti kanál do zavážecí rybářské loďky a potřebný přijímač stojí víc jak 1500 pak nejprve byla volba na set modulu a přijímače od FrSky ale pak jsem si přečetl stránku od RiMr a bylo rozhodnuto. Tedy je rozhodnuto a čekám na dodávku zboží do skladu v HK a kdy mi T9x pošlou.. Teď by mě zajímalo zda, když Twin je co do přenosu telemetrie kompatibilní s Jeti a na jeho přijímače lze napojit senzory od Jeti a navíc si jeho vysílací moduly rozumí s Jetiboxy tak jestli fw Jeti pro T9x je taky kompatibilní s Twinem. a kdyby to celé bylo kompatibilní s přijímači za ceny číny a jejich senzory které doufám totálně porazí ceny evropských výrobců pak by to bylo super. Osobně mě zajímá především GPS modul s grafickým výstupem..stačí mi zobrazený bod výchozí, bod konečná, koridor a bod kde bude konkrétně model..kdyby to ještě dovedlo ukázat kterým směrem je natočený čumák lodi v mlze, v noci ve vzdálenosti 300 metrů od břehu to by bylo super a nebo kdyby někdo dokázal využít signál gps z libovolných zařízení..mám dva nepoužívané mobily s gps, ručního garminy, nepoužívanou auto navigaci a bt modul nokia..zbytečně mi doma leží nevyužité...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte 22.03.2011 20:32 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 4.8.2010
Příspěvky: 568
Bydliště: Středočeský kraj
coro - ted jsem se vrátil z létání, za chvíli tam dám er9x a budu zkoumat dál. Jinak to bylo první - simulátor- co jsem po nahrání dělal tak předpokládám, že by tam nemělo být ukryto něco co by tam tam být nemělo. Proto jsem tam napípal 4 servové letadlo a zkoušel to na něm a tam se žádné kmitání serv na křidélkách neprojevilo.
RiMr - jednou se něco podobného v diskuzích objevilo, chodíme dva létat s T9x a bez problémů, nerušíme se.
JuraS. - zdravím kolegu rybáře. Také jsem přemýšlel o zavážecí lodi, ale nakonec jsem od toho upustil. Už teď tahám sebou tolik krámů, že jsem přemýšlel o dvoukoláku a to chytám jen na feeder.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Toto téma je zamknuté. Nemůžete posílat nové příspěvky ani odpovídat na starší.  [ Příspěvků: 2456 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54 ... 164  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz