Odeslat nové téma Toto téma je zamknuté. Nemůžete posílat nové příspěvky ani odpovídat na starší.  [ Příspěvků: 2456 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 ... 164  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: sob 05.02.2011 17:02 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.5.2006
Příspěvky: 8981
Bydliště: Bratislava dnv SK
Inak ten link som dal na 16MHz verziu, a v 9x je "L" verzia na 8MHz (aj s 8MHz kryštálom), takže by sa mohol vymeniť aj kryštál a pustiť to celé (samozrejme nie PPM výstup a asi úplne nie ani časovanie displeja) aj 2x rýchlejšie.


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: sob 05.02.2011 17:15 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.2.2010
Příspěvky: 12370
Bydliště: ČR
Obrázky: 1
coro píše:
Inak ten link som dal na 16MHz verziu, a v 9x je "L" verzia na 8MHz (aj s 8MHz kryštálom), takže by sa mohol vymeniť aj kryštál a pustiť to celé (samozrejme nie PPM výstup a asi úplne nie ani časovanie displeja) aj 2x rýchlejšie.

Ta "L" verze je tato viz odkazy ???

GME ČR: ATmega128L-8AU (240 Kč včetně DPH)

GME SR: ATmega128L-8AU (10 € včetně DPH)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: sob 05.02.2011 17:27 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 11.11.2010
Příspěvky: 658
Bydliště: Poprad
lakotamm píše:
Ak by som kúpil hotovú vysielačku, nemal by som z toho NIČ okrem ovládania modelu.

Avšak, Turnigy mi môže dať viac. Môže ma naučiť programovať, letovať SMD atď...
............


Ak sa chces ucit spajkovat, tak si kup napr. stavebnicu LED stromceka v radiopredajni. ak programovat, tak si urob robotika.
ale prosim nelietaj s masinou v ktorej si si to skusal prvy krat !!! nie len ze riskujes svoje modely (co mi je jedno) ale vazne ohrozujes ludi a veci okolo seba (a to mi jedno nie je) - tu jednoznacne suhlasim s rypakmi v predchadzajucich vlaknach o turnigy.

ja napr. neviem programovat, tak to nerobim (nahrat soft a programovat nie je to iste)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: sob 05.02.2011 18:44 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 6.8.2007
Příspěvky: 2401
Bydliště: Liptovský Peter
Samozrejme že nebudem letovať SMD na vysielačke po prvý krát. :roll:

Na to mám ľudí. :wink: Môj otec vychodil elektro-školu a bol tiež učiteľom na VŠ elektro-techniky. Takže pájkovanie má v malíčku. :wink:

Ja sám nemám problém pájkovať s obyč. trafo pájkou. Ale s mikro som ešte nerobil - nemal som na čom... :roll:

Programovanie je druhá vec - program môžeš kedykoľvek preflashovať. :wink:

Avšak, ani tu nie som úplný začiatočník.

Flashovanie je ľahké - sám si flashujem FW telefónu (Symbian S60V5). S originálnym FW je totiž takmer nepoužiteľný, musím teda použiť neoficiálny... :roll:

Nepredpokladám, že v blízkej dope budem potrebovať zväčšiť pamäť - rimrovi sa podarilo minúť an jeden model tuším max 1/5. Mám 5 modelov a len jeden potrebuje viac ako 3 mixy :wink: Avšak, zvedavosť mi nedala neopýtať sa. :wink:

_________________
Sky Lady - po 4 rokoch zhorela, Tornado XX, Cap 232, Super Zoom 2 - 460g, F3K Super Gee, Lynx E


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: sob 05.02.2011 18:51 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 15.6.2008
Příspěvky: 7403
Bydliště: Praha 9 Vinoř
Obrázky: 64
Mě by třeba "víc" zajímalo, jestli je reálně a BEZPEČNĚ možné bez MIT editovat EEPROM staženou do souboru a měnit její části. A tak mít možnost ukládat a nahrávat do vysílače jednotlivé modely... :wink:

_________________
________________________________
Modeláři sobě http://www.ok-rimr.com


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: sob 05.02.2011 18:58 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 11.11.2010
Příspěvky: 658
Bydliště: Poprad
RiMr píše:
Mě by třeba "víc" zajímalo, jestli je reálně a BEZPEČNĚ možné bez MIT editovat EEPROM staženou do souboru a měnit její části. A tak mít možnost ukládat a nahrávat do vysílače jednotlivé modely... :wink:


nie je mi sice 100% jasne ci myslim na to na co ty, ale editovat modely, ich nastavenia a rôzdne ich kopirovat a nahravat do eeprom suboru ich mozes v eepe softe.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: sob 05.02.2011 19:15 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 15.6.2008
Příspěvky: 7403
Bydliště: Praha 9 Vinoř
Obrázky: 64
boboland píše:
RiMr píše:
Mě by třeba "víc" zajímalo, jestli je reálně a BEZPEČNĚ možné bez MIT editovat EEPROM staženou do souboru a měnit její části. A tak mít možnost ukládat a nahrávat do vysílače jednotlivé modely... :wink:


nie je mi sice 100% jasne ci myslim na to na co ty, ale editovat modely, ich nastavenia a rôzdne ich kopirovat a nahravat do eeprom suboru ich mozes v eepe softe.


No myslím to že si stáhnu EEPROM-1, tam mám model A, z jiného vysílače (třeba, nebo prostě z jiné sady stejného vysílače) si stáhnu EEPROM-2, tam mám model B a v jiné EEPROM-3 mám model C no a já si bokem vysílače ty tři modely A, B, C uložím do jedné další EEPROM-4 a tu nasypu do T9x...


Koukal jsem na to ty fotky a videa a je to super, mohl bys ještě prosím tě udělat nějaký soupis těch součástek?
Dík! :)

_________________
________________________________
Modeláři sobě http://www.ok-rimr.com


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: sob 05.02.2011 19:54 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 11.11.2010
Příspěvky: 658
Bydliště: Poprad
RiMr píše:
..........No myslím to že si stáhnu EEPROM-1, tam mám model A, z jiného vysílače (třeba, nebo prostě z jiné sady stejného vysílače) si stáhnu EEPROM-2, tam mám model B a v jiné EEPROM-3 mám model C no a já si bokem vysílače ty tři modely A, B, C uložím do jedné další EEPROM-4 a tu nasypu do T9x........


tak som pochopil spravne :)

ano mozes. v tvojom pripade si vytvoris novu eeprom (novy subor) a sposobom drag&drop jednoducho skopirujes pozadovane modely zo sucasne otvorenych "starych " suborov do noveho suboru a ten napalis.
ved si to vyskusaj, ide to ok.

http://wisoft.sk/turnigy9x/eepe_presun_dat.jpg


--- suciastky: BS170, odpor 560R


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: sob 05.02.2011 21:40 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 15.6.2008
Příspěvky: 7403
Bydliště: Praha 9 Vinoř
Obrázky: 64
Tak to je super, díky.
Teď to má ty správné grády... :D

Jedna sada "Větroně", druhá sada "Motorové", třetí sada "Víkendový mix", čtvrtá sada "Lodě a auta", nahraješ a jdeš na pole... :D

_________________
________________________________
Modeláři sobě http://www.ok-rimr.com


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: sob 05.02.2011 23:40 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 11.11.2010
Příspěvky: 658
Bydliště: Poprad
presne tak

povyberas si co chces - ale len 16 modelov naraz :(
nahras za par sekund a je to :)

to su vymozenosti ! kde sa hrabe F, H, J *.... :D


* Fero, Honza, Jano


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned 06.02.2011 1:04 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.3.2010
Příspěvky: 1256
Bydliště: Praha 9, Horní Počernice
Ano, ale má to háček - bude to OK za předpokladu, že sis je stáhnul ze tvého rádia, že mají všechny ty bin stejný mód, že mají stejnou kalibraci atd.
Prostě pokud odpoledne dolítám a večer si vyzálohuju aktuální vytrimování a nahraju tam model ze včerejška, se kterým půjdu lítat zítra, pak je to OK. Pokud tam nahraju model z doby před půl rokem, přičemž jsem si od té doby zvyknul na MOD2 a třikrát překalibroval ovladače, asi bych se mohl divit.

Není problém pomocí copy/paste v eePe překopírovat model z jedné bin do jiné, problém nastane, pokud to bude ze dvou různě nastavených rádií. Je to vidět třeba když si do svého setupu nahraju RiMrův zkušební model (na kterém prezentoval letové režimy) - než s to celé doklikám alespoň tak, aby mi seděly ovladače, přece jen to chvilku trvá.

Takže ano, jde to, ale s mírou :)

_________________
Startuji čím dál častěji, ale počet přistání, po kterých se letadlo nedá odnést v jedné igelitce, se i nadále limitně blíží nule...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned 06.02.2011 1:16 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 15.6.2008
Příspěvky: 7403
Bydliště: Praha 9 Vinoř
Obrázky: 64
To je zvláštní,
protože by mělo stačit (pokud je třeba) zkalibrovat ovladače...
Protože v mixech se nastavují relativní hodnoty, ne hodnoty vztahující se ke konkrétní kalibraci. A pokud mám zkalibrovány ovladače, tak 0 je prostě střed, záporná hodnota je záporná a 30% výškovky je prostě 30% výškovky...
Stejně tak mód... Změnou módu neměníš pořadí kanálů na přijímači, ale pro mixy rozložení vstupních prvků RUD, ELE, THR a AIL na kniply, rozložení spínačů se nemění.
Pokud je v mixech vstup ELE, u mě to bude prostě knipl výškovky a u někoho s jiným módem (pokud má ten svůj mód nastavený) taky...

_________________
________________________________
Modeláři sobě http://www.ok-rimr.com


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned 06.02.2011 9:13 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.5.2006
Příspěvky: 8981
Bydliště: Bratislava dnv SK
Asi podstatný rozdiel bude v tom, že či sa presunie len nastavenie niektorého(niekoľkých) modelov, alebo sa použije celý "iný" obsah eeprom, kde je práve uložená aj kalibrácia a priradenie kniplov.
Takže by to chcelo vždy najprv prečítať svoj vysielač, uložiť si ho ako zálohu, presunúť do toho aktuálne prečítaného len modely z iných súborov, a uložiť - tým by kalibrácia nebola zmenená.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned 06.02.2011 9:19 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 15.6.2008
Příspěvky: 7403
Bydliště: Praha 9 Vinoř
Obrázky: 64
Jasné, tak by to mělo fachčit, ověřím to.
Já jsem měl právě spíš představu přesunování v rámci jednoho rádia, tam by to mělo být o to snazší.

Došel mi ten GWS servotester co měří to co leze z přijímače. Mám teda zkusit změřit ty hodnoty (jak o tom byla řeč ohledně přesnosti mechanik a potenciometrů), nebo už je to pasé... Už víme že ty desetiny procenta které nemají viditelný (ani slyšitelný) vliv na běžná serva tam jsou...

_________________
________________________________
Modeláři sobě http://www.ok-rimr.com


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned 06.02.2011 15:22 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 11.11.2010
Příspěvky: 658
Bydliště: Poprad
to bitovod:

ak nahras ciste nastavenia do noveho suboru tak samozrejme prejdes potom v menu na kalibraciu, lebo ju tam mat nebudes.
nestras zbytocne, nema to vyznam :)

kludne si nahrajem tvoje modely a tvojho radia do mojho (posli nejake) a o 2 minuty ti moje radio podam do ruky a bude lietat uplne rvnako ako si bol zvyknuty - plati totiz to co napisal Rimr - do cistej nahravas hodnoty nastaveni, kalibraciu nie, nebola totiz este urobena.
kalibraciu si nemusis nahrat nikdy - urobis si ju po zapnuti za 1/2 minuty v menu a mas istotu , ze ti idu kniple spravne.
a v podstate nikdy neuskodi si ju raz za cas spravit aj ked nic nove nehrrane nie je. ta 1/2 minuta nikoho nezabije a pocit je ok.

a je aj jasne, ze ked idem nahravat nove, tak si najprv za par sekund zalohujem stavajuce ak to chcem a tie pouzijem na kopirovanie. alebo pouzijem aj pol roka stare, lebo je mozne ze som pol roka s danym modelom vobec nelietal :) a tudis su nastavenia aktualne.

napr. ty mozes mat inak zoradene vystupy. ELE na ch1, RUD na ch 6, plyn na 2. aj to treba brat v uvahu.

skor si myslim, ze je to lepsie na to, aby si mal so sebou (ak nas napr. 30 modelov) v dany den nahrate vsetky co potrebujes a v tomto pripade to ide bez najmensich problemov.

tu je to o logike a nie o probleme , ziadny nie je :)


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Toto téma je zamknuté. Nemůžete posílat nové příspěvky ani odpovídat na starší.  [ Příspěvků: 2456 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 ... 164  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz