Odeslat nové téma Toto téma je zamknuté. Nemůžete posílat nové příspěvky ani odpovídat na starší.  [ Příspěvků: 2456 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112 ... 164  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon 13.06.2011 15:24 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 15879
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
RiMr píše:
...........

Zeptam se jen a pouze ze zvedavosti (mozna to tu uz bylo, prosim netlouct...) - to radio je 9-ti kanal. Jaky z nej leze PPM - 9x2ms je 18ms - to natahli ramec nad 20ms aby nezmizela synchronizacni mezera?


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon 13.06.2011 15:31 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru

Registrován: 23.5.2006
Příspěvky: 611
Obrázky: 18
Kdyz tam frknes er9x frimware, tak umi PPM4/6/8/10/12/14/16


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon 13.06.2011 15:33 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 15879
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
Snek píše:
Kdyz tam frknes er9x frimware, tak umi PPM4/6/8/10/12/14/16

No, a co jako? Co z toho pak leze? To mne zajima.... :-)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon 13.06.2011 15:35 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 15879
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
Napada mne, ze treba vysilac to deli dvema a prijimac pak nasobi...??????
Teda tu delku kanalovyho pulzu....


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon 13.06.2011 17:13 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.2.2010
Příspěvky: 12370
Bydliště: ČR
Obrázky: 1
jyrry píše:
No, a co jako? Co z toho pak leze? To mne zajima.... :-)

Sežeň si nějaký osciloskop a podívej se výstup PPM s ním a uvidíš co z toho leze. :wink:

V minulosti někdo dával v jiném tématu tento obrázek viz níže jako ukázku měřeného výstupu PPM u T9X. Možná ti to bude pro začátek než si to změříš přesněji a sám stačit. :wink:

Obrázek


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon 13.06.2011 17:17 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 9.5.2006
Příspěvky: 8966
Bydliště: Bratislava dnv SK
boboland píše:
to coro:
ako som napisal :) - neviem sice ako sa dany mix vola (a aj naco), zapnem, napipam a lietam. Ja mi nad slonko jasne, ze ked jedno kridlo ide hore, musi ist druhe dole, aby sa to otocilo :) Tak dam 100 a -100.
A ono sa to aj nejako vola, ale lietadlu je to jedno a mne zatial tiez.

a to ze prepinac ma napisane AIL - a to je co?
no predsa nazov prepinaca :D - a ovlada mi pri vetroni prepinanie medzi mod1 a mod3. a to preto lebo je pri pake plynu a tam mi to vyhovuje, nech by sa volal ako-kolvek - ked prepinam aj tak naň nepozeram.
cumim na model aby mi nežral travu.
..

:-)
Podpichuješ alebo si sa naozaj sekol, rovnako ako všetci čo sú zvyknutí ne preddefinované mixy? Lebo krídelká idú obidve presne rovnako, kludne môžu byť na "Y" kábli z jedného výstupu príjmača, a jedno ide hore a druhé dole preto že sú namontované zrkadlovo v krídle.. Takže správne dávaš +100 a +100.

Veď ok, ale keď ja som bol zvyknutý že Ail má niečo do činenia s krídelkami a prepínače sú označené nejak univerzálne, ako SW1..SW8 alebo A,B, ...I,J...
Keď som sa s ER9x zoznamoval, nevedel som čo je prepínač a snažil som sa tam dať SW1 a cvakať že ktorý to je, a ani jeden (SWx sú softwarové, definované o obrazovku ďalej ako logické funkcie...)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon 13.06.2011 17:20 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 9.5.2006
Příspěvky: 8966
Bydliště: Bratislava dnv SK
jyrry píše:
Napada mne, ze treba vysilac to deli dvema a prijimac pak nasobi...??????
Teda tu delku kanalovyho pulzu....

To by som sa tešil, kludne by sa zišlo pustiť PPM aj 4x alebo aj viac krát rýchlejšie - ale nemáme modul ktorý by to akceptoval.
PPM16 u ER9x chodí s Jeti TU modulom úplne normálne a nezistil som že by to nejak zdržovalo, ale predpokladám že to natiahne frame až na 34ms... t.j. že sú tam úplne štandardné pulzy 1000us až 2000us a nejaký aspoň 3000us synchronizačný.. ALE nepozeral som sa na to ani do zdrojáku, ani osciloskopom. Len som to vyskúšam nadefinovať a popozeral že to naozaj funguje.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon 13.06.2011 18:15 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 11.11.2010
Příspěvky: 658
Bydliště: Poprad
coro píše:
boboland píše:
.............
Podpichuješ alebo ..........
Veď ok, ale keď ja som bol zvyknutý že Ail má niečo do činenia s krídelkami a prepínače sú označené nejak univerzálne, ako SW1..SW8 alebo A,B, ...I,J...
Keď som sa s ER9x zoznamoval, nevedel som čo je prepínač a snažil som sa tam dať SW1 a cvakať že ktorý to je, a ani jeden (SWx sú softwarové, definované o obrazovku ďalej ako logické funkcie...)


:D jasne ze rypem :) len netusim preco.

a s tymi SW1 ..., nie si sam, tiez som skusal vsetko prepinat , kym mi to doslo :P

ale nemam zvyky, ze sa nieco nejako vola a vlastne mi to tak zatial vyhovuje - zapamatal som si len 4 nazvy - kridelka, smerovka, motor a vyskovka. Ostatne mi er9x nenuti.

_________________
http://bobo.matej.name


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon 13.06.2011 20:28 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 15879
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
Drondys píše:
jyrry píše:
No, a co jako? Co z toho pak leze? To mne zajima.... :-)

Sežeň si nějaký osciloskop a podívej se výstup PPM s ním a uvidíš co z toho leze. :wink:

....

Osciloskopy mam 2 ale Turnigy 9X ani jednu :-) Jen se ptam tech, co to maji, jestli nevi co z toho leze... A coro mi odpoved dal - klido pido to natahne ramec na skoro dvojnasobek... uz nic merit nepotrebuju.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon 13.06.2011 20:37 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 16.6.2008
Příspěvky: 7403
Bydliště: Praha 9 Vinoř
Obrázky: 64
No já jsem ti neodpověděl, protože nevím, nerozumím :)
A čekal jsem až se najde někdo kompetentní :)

A jestli je to "natahování nad rámec" dobře nebo špatně netuším, létám v blaženém nevědomí :)

_________________
________________________________
Modeláři sobě http://www.ok-rimr.com


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon 13.06.2011 21:41 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 15879
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
RiMr píše:
No já jsem ti neodpověděl, protože nevím, nerozumím :)
A čekal jsem až se najde někdo kompetentní :)

A jestli je to "natahování nad rámec" dobře nebo špatně netuším, létám v blaženém nevědomí :)

s tim jsem si hral, cim vic natazeny ramec (sel jsem az na asi 80ms), tim mekci serva - dostavaji info o poloze za delsi dobu a snaz mu preperes paku :-) Naopak se da jit az na 3-5ms ramec (podle serv), znervozni a maji ukrutnou silu :-D


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon 13.06.2011 23:10 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 13.3.2011
Příspěvky: 224
Bydliště: Praha 5 - Radotín
Asi se ptám blbě...je možný zjistit zda je vadná anténa na přijímači či na radiu (pokud nemám náhradní přijímač ani jiný radio)? Vlastním Turniny s ER9x a 8CH příjímač Turnigy. Mám problém s tím že dosah signálu je do 10 m, kablík na příjimači jsem znovu na základní desku přepájel,ale problém přetrvává.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte 14.06.2011 0:07 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.1.2009
Příspěvky: 872
Bydliště: JM
midolek píše:
Asi se ptám blbě...je možný zjistit zda je vadná anténa na přijímači či na radiu (pokud nemám náhradní přijímač ani jiný radio)? Vlastním Turniny s ER9x a 8CH příjímač Turnigy. Mám problém s tím že dosah signálu je do 10 m, kablík na příjimači jsem znovu na základní desku přepájel,ale problém přetrvává.


Taky mám jeden takový přijímač, prostě vadný už z výroby. Ani výměna celé antény nepomohla.

_________________
F 104 je můj sen


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte 14.06.2011 1:44 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 18.4.2005
Příspěvky: 673
Bydliště: Louny
volente píše:
midolek píše:
Asi se ptám blbě...je možný zjistit zda je vadná anténa na přijímači či na radiu (pokud nemám náhradní přijímač ani jiný radio)? Vlastním Turniny s ER9x a 8CH příjímač Turnigy. Mám problém s tím že dosah signálu je do 10 m, kablík na příjimači jsem znovu na základní desku přepájel,ale problém přetrvává.


Taky mám jeden takový přijímač, prostě vadný už z výroby. Ani výměna celé antény nepomohla.


neda mi to se nezeptat, doufam, ze vite ze je antena koax :wink:


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte 14.06.2011 7:44 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 9.5.2006
Příspěvky: 8966
Bydliště: Bratislava dnv SK
jyrry píše:
s tim jsem si hral, cim vic natazeny ramec (sel jsem az na asi 80ms), tim mekci serva - dostavaji info o poloze za delsi dobu a snaz mu preperes paku :-) Naopak se da jit az na 3-5ms ramec (podle serv), znervozni a maji ukrutnou silu :-D

Pýtal si sa na Jeti, tak tam sú dve možnosti nastaviteľné v príjmači -
-buď mu nastavíš pevný čas opakovania (a pri príjmačoch nad 10 serv aj skupiny serv ktorým bude posielať pulz naraz, keďže samozrejme musí niektoré poslať naraz aby sa zmestil do zadaného času),
- alebo nastavíš "By Transmitter" čo znamená že je výstup príjmača synchronizovaný so vstupom PPM z vysielača, t.j. systém nejak prenesie aj info že práve prišla nová hodnota a rovno ju prepošle servu. Tým dosiahne minimálne zdržanie, a odstráni sa pohyb serva prískokmi pri plynulom pohybe kniplu. Je to najlepšia možnosť ale ako píšeš, zmení to vlastne výkon serva lebo elektronika serv spúšťa prúd do motora vždy len krátko po príchode pulzu. Nevadí to pri digitálnych servách ktoré riadia motor priebežne, tam by nemal existovať rozdiel.

Pri nastavovaní príjmača Jeti a pokusoch na overenie ako až krátku dobu opakovania niektoré servá zvládnu, pozor - môžeš nastaviť smerom dolu aj 8ms, ale príjmač pokiaľ to je napríklad R8 na 8 serv, to bude ignorovať a použije minimum za ktoré stihne "obslúžiť" všetky servá - to bude cca 8x2000us= 16ms, pre R6 menej (6x 2000us=12ms). Tieto menšie príjmače nevedia posielať pulzy servám naraz, to vedia až R10 a vyššie. Skutočnú periódu stačí zmerať merákom ktorý meria aj frekvenciu - pre 20ms ukáže 50Hz a podobne, 1/ 71Hz = 14ms..
Takže HS-81 funguje aj pri nastavení R8 na 8ms frame, ale v skutočnosti začne blbnúť pri cca 12 až 14 ms a nezvláda rýchlejšie opakovanie (ale bolo v nich v poslednej dobe X rôznych typov elektroniky, každá iná, čím novšia tým horšia...)


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Toto téma je zamknuté. Nemůžete posílat nové příspěvky ani odpovídat na starší.  [ Příspěvků: 2456 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112 ... 164  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz