Odeslat nové téma Toto téma je zamknuté. Nemůžete posílat nové příspěvky ani odpovídat na starší.  [ Příspěvků: 2456 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86 ... 164  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv 28.04.2011 12:24 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 15.6.2008
Příspěvky: 7403
Bydliště: Praha 9 Vinoř
Obrázky: 64
Je tam vyříznuté dno krabičky, zkrácené piny atd. A ty dva měsíce (teď možná taky tři, nebo čtyři...) jsou neakceptovatelné. To mu rači dám svoje rádio :)
Udělám to tak jak píše Coro, vyloučím to co vyloučit půjde.

Mám k tomu pár dotazů:
- chci oškrabat lak kolem kontaktů na desce modulu a kousek je pocínovat, kdyby tam byla nějaká ta prasklinka kterou nevidím. A chci si jen potvrdit, že vedení vede ke kontaktům správně, abych to nepocínoval někde do zkratu. Mám to dobře na tom nižším obrázku naznačené? tedy kontakt "1" není s okolím propojený a kontakty "2 - 5" jak mám na obrázku?
Jak jsou ty červené tahy, tam to chci pod lupou oškrabat lak, zkouknout a pocínovat.

Obrázek

Které tři kontakty mám zapojit, při tom mém číslování?




Při té příležitosti si říkám, jestli jim ten cín z těch kontaktů "nepřetekl" někam kam neměl, myslím hlavně ten kontakt 4, tady je to bez těch čar, jak to bylo před mým zásahem:
Obrázek

Děkuju!

_________________
________________________________
Modeláři sobě http://www.ok-rimr.com


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv 28.04.2011 12:31 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.5.2006
Příspěvky: 8982
Bydliště: Bratislava dnv SK
Čísluješ to opačne ako je zvykom.
U Teba je pin 1 tá MHz anténa čo sa nepoužíva, ale bežne sa to označuje naopak a je tam číslo 5.
Tak teraz PODĽA TVOJHO ČÍSLOVANIA:
2- zem (aka mínus)
3- RF VCC (aka plus)
5 - PPM
Pin 4 podľa tvojich čísel, je na JR moduloch +6V ale na Turnigy Flysky je spojený so zemou = pinom 2
To oškrabanie na pár mm je vhodné.
Pred PPM sa vkladal 1k rezistor, to sa robilo preškrabaním plošáku, ale môžeš ho vložiť rovno sem ak to už budeš robiť, napríklad oškrabať 2 plošky a medzi ne milimetrovú dieru.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv 28.04.2011 12:42 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 15.6.2008
Příspěvky: 7403
Bydliště: Praha 9 Vinoř
Obrázky: 64
Děkuju, už je mi to jasné :)

Ten 1k odpor na PPM, to je ten kvůli simulátoru?

_________________
________________________________
Modeláři sobě http://www.ok-rimr.com


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv 28.04.2011 12:49 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.5.2006
Příspěvky: 8982
Bydliště: Bratislava dnv SK
RiMr píše:
Ten 1k odpor na PPM, to je ten kvůli simulátoru?

ano, ak to dáš dnu tak to asi bude ťažko vyberať... a patrí tam tak prečo ho tam nedať.
Nemusí byť 1k, môžeš dať aj o dosť menej napr 330R.. niečo primeranej hodnoty nájdeš.


Naposledy upravil coro dne čtv 28.04.2011 12:50, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv 28.04.2011 12:50 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 11.11.2010
Příspěvky: 658
Bydliště: Poprad
RcAF píše:
........
Co su to difrencialne rozdiely? :mrgreen:

Sorry, nedalo mi :D


no dobre, myšlienky boli ďalej ako ruka - už som to poslovenštil :P

a znamená to - rozdielno rozdielny :)

_________________
http://bobo.matej.name


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv 28.04.2011 13:42 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 11.11.2010
Příspěvky: 658
Bydliště: Poprad
Obrázek
trochu som to domaľoval :)
je to ok?

zapojiť stačí piny: Zem, +VCC, PPM (3,4,5)

_________________
http://bobo.matej.name


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv 28.04.2011 13:45 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 15.6.2008
Příspěvky: 7403
Bydliště: Praha 9 Vinoř
Obrázky: 64
Hezkýýýýý....!!!
:D

Dík, jebnu to do článku, jestli můžu :)

_________________
________________________________
Modeláři sobě http://www.ok-rimr.com


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv 28.04.2011 13:55 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 11.11.2010
Příspěvky: 658
Bydliště: Poprad
RiMr píše:
Hezkýýýýý....!!!
:D

Dík, jebnu to do článku, jestli můžu :)

samozrejeme, kľudne si to vymaľuj ako len chceš :) veď predsa zdrojak je tvoj :D

_________________
http://bobo.matej.name


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv 28.04.2011 14:48 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.2.2010
Příspěvky: 12370
Bydliště: ČR
Obrázky: 1
RiMr píše:
Je tam vyříznuté dno krabičky, zkrácené piny atd. A ty dva měsíce ... jsou neakceptovatelné. To mu rači dám svoje rádio :) Udělám to tak jak píše Coro, vyloučím to co vyloučit půjde.

No tak to přeju hodně štěstí (snad se zadaří). Pokud by objednával novou na HobbyKingu tak ta doba vyjde v současnosti zhruba taky tak tj. pro něj nepřijatelně, ale pokud mu jde o čas a jak je vidět na penězích až tak moc nesejde pak pokud se oprava nezdaří tak je tu ještě možnost koupit T9X na Aukru sice za víc peněz (obvykle končí aukce o pár stovek navíc oproti současným celkovým nákladům při nákupu z HK), ale při nákupu z Aukra by to měl bez čekání a bez celní onanie ČP.

Momentálně je na Aukru pár kousků zatím ještě pořád za velmi rozumné ceny 1900 Kč viz tento odkaz dokonce se dvěma osmikanálovými přijímači v ceně (i kdyby to objednal z HK tak by ho to vyšlo zhruba nastejno). Zbývají tři dny do konce té aukce a cena půjde nejspíš ještě trochu nahoru. Tahle je taky za 1900 Kč a aukce končí už zítra a další tato je za 2000 Kč a aukce končí dneska už za cca 4 hodiny.

Takže pokud se nezadaří je to možnost jak rychle koupit funkční náhradu a na těch pár stovkách navrch snad až tolik zas nesejde když na to tolik spěchá a z Aukra to bude bez čekání. :wink:


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv 28.04.2011 20:07 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 15.6.2008
Příspěvky: 7403
Bydliště: Praha 9 Vinoř
Obrázky: 64
Kluci, stačí na ten vodič běžný 3žilový servokabel? Říkám si, že když vede k servu které si může vzít několik stovek mA, tak tady by to mělo stačit, ale rači se zeptám...

_________________
________________________________
Modeláři sobě http://www.ok-rimr.com


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv 28.04.2011 20:25 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.5.2006
Příspěvky: 8982
Bydliště: Bratislava dnv SK
Stačí. Na Duplexe mám originál a sú asi ešte tenšie.
Servá môžu žrať oveľa viac ako píšeš, teda ak to k nim cez tenký káblik prejde...
Aj keď je pravda že FlySky(Turnigy) žerie dosť krátke prerušované pulzy - pri baterke s takmer 2 ohmami vnútorným odporom (10 ročné NiMH) mi lietalo napätia o pol volta (to by teda vychádzalo na 250mA pulzy, ale je to silne zaokrúhlené)- preto tam mám ten kondenzártor :-) - Duplex to nerobil, asi odoberá plynulejšie..


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv 28.04.2011 20:59 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 15.6.2008
Příspěvky: 7403
Bydliště: Praha 9 Vinoř
Obrázky: 64
NO já jsem si říkal, že když se ten modul při provozu tak znatelně zahřívá (každý v Tv2), tak to tam něčím musí valit :) Ale jak říkáš, servo v zatížení taky vezme svoje...

Jak na tom pracuju a špízuju to pod lupou ještě důkladněji než posledně, tak jsem si všimnul dvou věcí, které vám chci ukázat, co si o tom myslíte:

Na tomto obrázku se mi jeví, jestli ten cín přetekl ze země i na +, že bych to tam pro jistotu proškrábnul?

Obrázek

Obrázek



A tady jsem zjistil, že je ten tranzistor vytočený tak, že byl tím kovovým pláštěm tak blízko té kovové nožičky (z bindovacího tlačítka), že se ho prakticky dotýkal a dovedu si představit že se při otřesech někdy dotknul a někdy ne (Martinovi to dneska zase šlo...). Tady je to už opatrně odehnuté. Může to s tím mít nějakou souvislost?

Obrázek

_________________
________________________________
Modeláři sobě http://www.ok-rimr.com


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv 28.04.2011 21:42 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 13.3.2011
Příspěvky: 224
Bydliště: Praha 5 - Radotín
Ahojte vespolek, pokoušel jsem se flashovat T9x na ER9x, ale bohužel po řádne kontrole viz návod od odkaz se vysilačka po propojení kabelem k ISP USB programátoru nezapne (vůbec nereaguje). Pozn.: vysílačka po vložení aku pak řádně funguje.
Nevím jestli není špatnej samotnej programator viz
Obrázek
neboť po připojení k PC pořád na něm svítí červená LEDka a dle videonávodu od Bobolanda na webu Rimra se mi zdá že svítí zeleně a zčervená až pri samotným zápisu na paměť.
Nevíte kde může být "zakopanej pes" ? Zapojení kabelu v Turnigy 9c jsem zkontroloval a raděj zvoju přepájel zkrz eliminaci případnýho studenýho spoje.


Naposledy upravil midolek dne čtv 28.04.2011 22:09, celkově upraveno 2

Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv 28.04.2011 21:59 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 15.8.2010
Příspěvky: 1047
Bydliště: Hlohovec - Slovensko
RiMr: Ten tranzistor je stabilizator a ten kovovy plast je uzemneny tak ako ta nozicka bindovacieho tlacitka, takze to vadit nemoze.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv 28.04.2011 22:10 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 30.7.2005
Příspěvky: 19644
Ríšo pokud cín přeteče a spojí to - odsát licnou (nebo kablíkem v nouzi) a zapájet znova. Chce to ale tenký hrot i cín (ideál tak 0,5mm) -trochu kvalitního tavidla (při přesné teplotě to jde i bez) a pak to jde samo.arda1BOT

_________________
ICQ 638556901


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Toto téma je zamknuté. Nemůžete posílat nové příspěvky ani odpovídat na starší.  [ Příspěvků: 2456 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86 ... 164  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Google [Bot] a 4 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz