Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 68 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Turnigy graphene - nove?
PříspěvekNapsal: úte 13.03.2018 19:01 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 16.11.2003
Příspěvky: 606
tak to je škoda že to tak dopadlo uvažoval jsem že je testnu ,ale tohle mne dost odradilo asi zustanu u nanotechu :oops:

_________________
zbek

EPA Kombat


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Turnigy graphene - nove?
PříspěvekNapsal: úte 13.03.2018 19:20 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.2.2008
Příspěvky: 1770
Bydliště: Kralupy n.vlt
Obrázky: 13
Vadný článek se podařilo s použitím klasických fint bez problémů dobít a vybalancovat na 4.2v už při prvním nabíjení.Zatím jsem ale nelítal.Vnitřní odpor nemám možnost změřit(později u někoho změřím).Moc nevěřím že by to mělo dlouhéhé trvání ale třeba ještě překvapí.

_________________
https://www.youtube.com/user/dagxcz/videos
http://dagx.rajce.idnes.cz/


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Turnigy graphene - nove?
PříspěvekNapsal: úte 13.03.2018 21:45 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 15.2.2016
Příspěvky: 334
Bydliště: Frýdek-Místek
Já jsem na 50% úspěšnosti. Nejprve jsem objednal dva kusy, z toho byl jeden vadný. To je ta výše uvedená reklamace. Ale než jsem se to odhodlal vyreklamovat, tak jsem mezitím objednal ještě jeden kus. A ten má taky jeden článek úplně v pr...

Takž ze 4 kusů dva vadné. :evil:


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Turnigy graphene - nove?
PříspěvekNapsal: čtv 29.03.2018 7:16 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 21.6.2008
Příspěvky: 4645
Bydliště: Praha ČR
Já si s Graphene dost naběhl (malé 500 a 800mAh), vadné jak je výše popsáno sice nebyly, napětí OK, ale mají všechny děsný vnitřní odpor (a u více článků stejný, takže to nevypadá jako kusová vada, ale prostě mizerná celá série). Nějaké použití, kde to až tak nevadí, jsem posléze našel, takže moc neřeším, ovšem moje důvěra ke Graphene je blízká nule a ke koupě dalších jsem se neodhodlal.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Turnigy graphene - nove?
PříspěvekNapsal: ned 01.04.2018 12:17 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 6.12.2003
Příspěvky: 745
Bydliště: stud. zbys.
1500mAh 3s po zimnim skladovani prostredni članek moc trva nabijeni tak uvidime zatim tu prší a fučí......

jako každy rok řešim co kouopit za baterky...stejně jeto všechno z činy :lol:


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Turnigy graphene - nove?
PříspěvekNapsal: úte 17.04.2018 21:24 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 6.12.2003
Příspěvky: 745
Bydliště: stud. zbys.
Tak prostredni clanek je v haji a 5s 3000 se nejak nefoukly takže

HKa ty ceny nic moc /kdyz neni sleva / a jdu do Gens acuu 1000kc nebo 34E za G to je take setreni......
Stejne to je loterie a furt řesit co kde jak ktere.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Turnigy graphene - nove?
PříspěvekNapsal: stř 18.04.2018 7:01 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 25.11.2008
Příspěvky: 882
Bydliště: Dobruška
Jaká hodnota vnitřního odporu je ještě dobrá a jaká je už moc velká?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Turnigy graphene - nove?
PříspěvekNapsal: stř 18.04.2018 9:56 
Mazák
Mazák

Registrován: 23.6.2014
Příspěvky: 643
Bydliště: Žďár n. S.
Golfista píše:
Jaká hodnota vnitřního odporu je ještě dobrá a jaká je už moc velká?
To dost záleží na tom jak a čím lítáš.
Na přizvednutí větroně stačí i hodně měkká baterka, na motoráka, co si chce vzít 50A rozhodně nestačí.

_________________
Laguna, Daidalos, MiniCorado, F3K Edge, Fox 2300, Funtic II, Dingo, F4U Corsair, Bf 109H, Skipper...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Turnigy graphene - nove?
PříspěvekNapsal: stř 18.04.2018 10:23 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 17729
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
zelkar píše:
... na motoráka, co si chce vzít 50A rozhodně nestačí.

No... létám motoráka s průměrným odběrem 45-50A (plyn moc často nestahuju, letím skoro stále naplno), baterky 5000mAh jsou tedy provozované v režimu do 10C (vztaženo k jmenovité kapacitě) a iChargery jim ukazují Ri něco kolem 4-8mOhm... Létám i na vyhnilé s Ri 8-10mOhm a je to jen o něco línější.
Záleží nejen na odběrech ale i na jmenovité kapacitě, tedy na relativním zatížení, zlidověle řečeno na "céčkách". Však se z Ri a zvoleného max. poklesu napětí ta "céčka" počítají => jde zpětně dopočítat kýžené Ri při známých "céčkách". Pořád je to jen ta násobilka :)
Můj náhled.

_________________
Aby mne mé záliby bavily, nemusím je brát kdovíjak vážně - jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Turnigy graphene - nove?
PříspěvekNapsal: stř 18.04.2018 11:58 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 21.6.2008
Příspěvky: 4645
Bydliště: Praha ČR
Hlavně Ri samo o sobě neznamená s trochou nadsázky skoro nic - když je vyšší, tak bude při stejném proudu na výstupu o něco menší napětí a tedy menší výkon, což ale velmi často nevadí, baterka bude o něco více hřát, což opět vadit nemusí, pokud není pohon vyloženě na hraně atd.
On je problém "vyhnilé baterky" obvykle spíš obecněji "ve vyhnilosti", kdy jde kapacita dolů obecně a bude malá i při vybíjení malým proudem, kdy hraje Ri roli minimální. Pokud časem trochu naroste Ri, tak to ve spoustě případů nevadí vůbec či jen velmi okrajově. Velmi často je to ale projevem "celkového umírání", což už problém je velký.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Turnigy graphene - nove?
PříspěvekNapsal: stř 18.04.2018 20:09 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 6.12.2003
Příspěvky: 745
Bydliště: stud. zbys.
:lol: vetron f3j mi žere 83A na 3s a 3D motorak na 5s 50A :) jaky to má odpor atd neřeším nezajima meto bud to jede jak má nebo ne koupim nove baterky a je dve sezony zase vydrží... a vychazi to jak za metyl takže čistá elektrika z temelína navždy. C vetsinou kupuji maximalni co dany vyrobce nabízi
když jsi vzpomenu na zelene nicidecka ktere jeli 8let 8)
Tož at´to hulí všem.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Turnigy graphene - nove?
PříspěvekNapsal: pon 18.06.2018 11:29 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 27.6.2005
Příspěvky: 627
Bydliště: Broumov/Praha
Tak to vypadá, že jsem přišel o 2 ze 3ks 3s 1300mAh :cry:

https://hobbyking.com/en_us/graphene-1300mah-3s-45c-w-xt60.html?wrh_pdp=7

Koupeno 05/2017, nabíjeno balančně, na každé cca :!: 10-12 cyklů :!: . Včera jsem byl lítat a po 2min letu takový pokles napětí, že jsem to sotva dotáhl na dráhu.
Doma se baterie nabíjely skoro 2,5h - min 50min nabíječka balancovala, než do toho 2A pustila - cca 360 mAh nabito.

Tak Graphene už asi ne....


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Turnigy graphene - nove?
PříspěvekNapsal: pon 18.06.2018 11:48 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 18.3.2010
Příspěvky: 2078
Bydliště: Zavar, SK
Asi mali minulý rok v máji číňania blbý mesiac: mám dve obyčajné modré Turnigy 3S/ 1000mAh/ 20C tiež kupované 05/2017, slušne ich vždy dávam do storage a už občas začínajú cez telemetriu ťažko vzdychať keď dám plný plyn na modeli ( cca 20 ampér odber ).
Za chvíľu už tuším nebude čo kupovať, všetky baterky stoja za milú Jarmilu...
Dával si ich do storage?

_________________
Taranis X9D + nejaké lietadlá, heli a koptéry, www.rcmodelytt.sk


Naposledy upravil ddano007 dne pon 18.06.2018 19:04, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Turnigy graphene - nove?
PříspěvekNapsal: pon 18.06.2018 13:19 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 27.6.2005
Příspěvky: 627
Bydliště: Broumov/Praha
ddano007 píše:
Dával si ich do starage?


Pokud jsem věděl, že nepůjdu delší dobu létat (většinu zimy), tak STORAGE. Jinak bývaly dobité po létání - takže cca 14dní v nabitém stavu


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Turnigy graphene - nove?
PříspěvekNapsal: čtv 21.06.2018 9:36 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 21.6.2008
Příspěvky: 4645
Bydliště: Praha ČR
Vylezla nová generace TGY Graphene - Panther, viz https://hobbyking.com/en_us/catalog/cat ... c/id/8281/
Asi něco z toho zkusím, z nejstaršími Graphene jsem byl nespokojen, další jsem proto vynechal, nyní "ob generaci" je asi dobrý čas na opětné ověření :-)
Uvidíme...


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 68 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz