Reklama

 





Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 39 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: přijímač Jeti ASSIST
PříspěvekNapsal: pon 20.04.2020 8:26 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.4.2010
Příspěvky: 8144
Bydliště: Nový Bydžov ČR
Obrázky: 14
Jasně že ty hodnoty neudělá v jednom okamžiku. Že se třeba FMS Sbach za letu umí hodně rychle točit na plný křidýlka, že máš problém ho pak zastavit v požadovaný poloze, to jo. I vývrtka se pěkně dokáže roztočit až je problém z ní vypadnout do správnýho směru. Ale výškovka, ta rychle nejde, pokud se dá doraz tak "kopne" jen část přemetu a pak se urvou proudnice a přemet se zpomalí a pokud nepřepadne do strany tak to ještě 1-2x zopakuje. Takže i nejutaženější přemet trvá 1-2 sekundy. Asi to zaznamenává jen mžikovou maximální hodnotu trvající třeba milisekundy a násobí to na sekundu.


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: přijímač Jeti ASSIST
PříspěvekNapsal: pon 20.04.2020 9:51 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 29.9.2005
Příspěvky: 1646
Bydliště: Doma
no, me jde spis o to, ze sem prosel vsechny lety s Assistem a v zaznamech je vzdy maximum 180 stupnu - na obe strany. alespon to co ukazuje jeti studio. v zadnem z letu sem nenasel hodnoty ktere by byly nad 180 stupnu. presne. let kde bylo dosazeno maximalniho G sem nasel. takze vic asi jeti studio ukazat neumi? asi napisu to Jeti..


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: přijímač Jeti ASSIST
PříspěvekNapsal: pon 20.04.2020 11:40 
Administrátor serveru
Administrátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 25.4.2003
Příspěvky: 9421
Bydliště: Praha, ČR
Obrázky: 295
Blog: Zobrazit blog (3)
Jasně, že 16G. Myslím, že je to ale tím, že je uvnitř senzor, který umí max 16G :D


Přílohy:
G.png
G.png
[ 74.46 KiB | Zobrazeno 588 krát ]

Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: přijímač Jeti ASSIST
PříspěvekNapsal: pon 20.04.2020 16:44 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 29.9.2005
Příspěvky: 1646
Bydliště: Doma
no cekal sem, ze zrovna ty Tomasi asi dosahujes hodnot mimo rozsahy.. a cekas na Assist v2 s rozsahem +-100g :-)
se 16G bych mozna z acromastera udelal ve vzduchu dva male acromasterky.. :-) me jde o neco jineho. rozsah mereni jasne rika:

Rozsah měření gyroskopu ± 2000°/s
Rozsah měření akcelerometru ± 16G

coz je v poradku, protoze moje namerene hodnoty gyra se do toho vesly. rotace pres kridelka 1178/s je pokud dobre pocitam neco pres tri otacky za vterinu, coz subjektivne asi da - overeno okometrickou metodou pri nekolika letech. ten zbytek nejsem schopen posoudit, protoze byl navozen povetsinou sofistikovanym manevrem "letime na plny plyn a ted dame bleskove vsechny packy do zatacky co to udela a nameri" takze tam bych asi byl naklonen tomu, ze je to proste nejaka chvilkova hodnota prepocitana na jednotku za vterinu.

me jde o to, ze v jeti studiu z nejakeho duvodu maxima i minima ukazuje jen 180 stupnu za sekundu. i v grafu je to tak ukazane. behen jedne sekundy dam jen 180 nahoru nebo dolu, vic ani tuk. Ale ten graf neni usekly, ze by jeti studio neumelo proste vic ukazat. tak nevim, jak to vlastne interpretovat.

viz obrazek - zaznam z letu predevcirem. ukazatel je primo v okamziku nejvetsiho namereneho G (to ukazuje spravne, 9.3), roll je ten graf uplne nahore, co vypada jako kardiak na steroidech po pytliku viagry.


Přílohy:
acromaster_zaznam_assist.jpg
acromaster_zaznam_assist.jpg
[ 87.19 KiB | Zobrazeno 572 krát ]

Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: přijímač Jeti ASSIST
PříspěvekNapsal: pon 20.04.2020 20:04 
Administrátor serveru
Administrátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 25.4.2003
Příspěvky: 9421
Bydliště: Praha, ČR
Obrázky: 295
Blog: Zobrazit blog (3)
Kuba78 píše:
me jde o to, ze v jeti studiu z nejakeho duvodu maxima i minima ukazuje jen 180 stupnu za sekundu. i v grafu je to tak ukazane. behen jedne sekundy dam jen 180 nahoru nebo dolu, vic ani tuk. Ale ten graf neni usekly, ze by jeti studio neumelo proste vic ukazat. tak nevim, jak to vlastne interpretovat

Já tam vidím hodnoty ve stupních a nikoliv ve stupních za sekundu. Je to podle mě poloha/směr modelu. A pak je logické, že je tam +-180 stupňů.


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: přijímač Jeti ASSIST
PříspěvekNapsal: pon 20.04.2020 20:21 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 29.9.2005
Příspěvky: 1646
Bydliště: Doma
jo to me taky napadlo. proc tam ale pak neni +-180, ale treba +180 -179,5 kdyz pri otaceni to prokazatelne presahlo 180 stupnu na obe strany.. nektery let je to zase obracene, kladna hodnota je tesne pod 180, zaporna presne 180. jako ne ze by na tom neco zaviselo, jen se snazim pochopit logiku. asi fakt napisu do jeti.

jeste me napadlo - jak moc zavisi na funkcnosti poloha REXe uvnitr letadla? a jak nejlepe jej kalibrovat? v acromasteru ho mam v kabine, co nejbliz tezisti, ale je trochu nakrivo. kalibraci sem provadel s vyvazenym letadlem na vyvazovacce..


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: přijímač Jeti ASSIST
PříspěvekNapsal: ned 26.07.2020 21:11 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.4.2010
Příspěvky: 8144
Bydliště: Nový Bydžov ČR
Obrázky: 14
Dnes jsem měl zajímavej problém se sestavou Rex 7 Assist, Expandér 4, na něm připojený MT 125 + MUI 75 + MULI 6. Na vysílací straně Aurora 9 s Jeti VF modulem pro Hitec a Jetibox Mini na zobrazení telemetrie.
Letím Sbachem třetí let toho dne a najednou jsem si všiml, že se nemění žádný údaje na Jetiboxu. Údaje zůstaly proud 16A, odebraná kapacita 1470mAh, nejslabší článek 3,76V.
Rádio normálně makalo včetně stabilizace. Rychle jsem přistál a začal to zkoumat. Vypnutí vysílače a Jetiboxu nepomohlo, po zapnutí se na Jetiboxu objevily stejný údaje a zase nic nereagovalo.
Po vypnutí a znovuzapnutí přijímače se hodnoty na Jetiboxu změnily na proud 0A, odebraná kapacita 2630mAh, nejslabší článek 3,5V. Normálně reagovala na plynovou páku kapacitou, napětím i proudem.
Aurora má podle počítadla za sebou 18 letových hodin v této konfiguraci, nikdy před tím se tohle nestalo. Vypadá to, že telemetrie měřila jen offline a vysílač telemetrie v modelu nevysílal.
Nestalo se Vám někomu to samý? Co může takovou věc způsobit? Nikdy jsem nezkoušel ani nikde nenašel informaci jak se Jeti chová, pokud vypadne telemetrie při slabým signálu, jestli se znovu během letu chytne. Nebo nějaký rušení? Let ale probíhal naprosto bez problémů...


Naposledy upravil Celeron dne ned 26.07.2020 22:09, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: přijímač Jeti ASSIST
PříspěvekNapsal: ned 26.07.2020 21:22 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.12.2008
Příspěvky: 975
Bydliště: Lysice,Brno,Blansko.
Obrázky: 10
Jen můj tip.Expander.Bylo všechno EX s posledním softem?


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: přijímač Jeti ASSIST
PříspěvekNapsal: ned 26.07.2020 22:08 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.4.2010
Příspěvky: 8144
Bydliště: Nový Bydžov ČR
Obrázky: 14
Někdy v zimě jsem ze stránek Jeti postahoval a aktualizoval FW na všechny senzory, co mám. Ale nevím, jestli i na expandér, podívám se.
No kdyby to udělalo znova, zkusím vytahat jednotlivý senzory z expandéru jestli to není na některým senzoru zaseklý a potom i expandér. Nebo můžu po odpojení expandéru zkusit místo něj připojovat jednotlivý senzory a tím zkusit něco vybádat.
Díky!


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 39 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 9 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz