Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 42 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: FlySky FS-iA6B, FS-iA10B..
PříspěvekNapsal: pát 17.04.2020 23:32 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 3.3.2020
Příspěvky: 186
Bydliště: Nové Strašecí, Rakovník, Kladno
Obrázky: 1
Jak moc ovlivňuje umístění těch 2 antén v modelu? Pořídili jsme si s tátou právě vysílačku Flysky FS-I6, kde je i tento přijímač + jsme si ještě jeden dokoupili. plánujeme je dát do samokřídla a pak do EPP Mustangu od Šadu, kde nebude zase tolik místa na ty 2 antény :(

Nějaké rady/tipy jak umístit 2 antény do menších modelů? Nebo je lepší použít nějaký jiný druh přijímače co by se lépe vlezl do menších modelů?

Díky


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: FlySky FS-iA6B, FS-iA10B..
PříspěvekNapsal: sob 25.04.2020 12:26 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 14.1.2020
Příspěvky: 70
Bydliště: kousek od Plzně
Milí rádci, jednu radu prosím. :) Mám ia6b a ia10b. Přijímače jsem dostal v pytlíčku a antény u obou jsou dost zkroucené, včetně těch bužírek za trubičkami na konci. Zajímalo by mě, jestli je to nejdůležitější z antény schované v té trubičce nebo pod tou bužírkou na úplném konci. Jestli na konci, tak to budu muset nějak narovnat. Předem děkuji za případnou odpověď.

_________________
Nadšený začátečník.
TX16S + FS-i6 (záloha) + pěnolety


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FlySky FS-iA6B, FS-iA10B..
PříspěvekNapsal: sob 25.04.2020 15:32 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 2705
Bydliště: Řečkovice
Obrázky: 0
leve89 píše:
Jak moc ovlivňuje umístění těch 2 antén v modelu? Pořídili jsme si s tátou právě vysílačku Flysky FS-I6, kde je i tento přijímač + jsme si ještě jeden dokoupili. plánujeme je dát do samokřídla a pak do EPP Mustangu od Šadu, kde nebude zase tolik místa na ty 2 antény :(

Nějaké rady/tipy jak umístit 2 antény do menších modelů? Nebo je lepší použít nějaký jiný druh přijímače co by se lépe vlezl do menších modelů?
Díky

Optimální je dvě antény umístit tak, aby nebyly rovnoběžně. Optimálně 90°. Na samokřídle mám 2 antény tak nějak ve stejné rovině s křídlem a do V. Snažil jsem se je dát dál od drátů a uhlíků (vodivých elementů) a podle mě optimálně tak, aby s těmi vodivými elementy nebyly rovnoběžně.

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka | 8ch FlySky FS-T6)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: FlySky FS-iA6B, FS-iA10B..
PříspěvekNapsal: sob 25.04.2020 15:33 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 2705
Bydliště: Řečkovice
Obrázky: 0
msk píše:
Milí rádci, jednu radu prosím. :) Mám ia6b a ia10b. Přijímače jsem dostal v pytlíčku a antény u obou jsou dost zkroucené, včetně těch bužírek za trubičkami na konci. Zajímalo by mě, jestli je to nejdůležitější z antény schované v té trubičce nebo pod tou bužírkou na úplném konci. Jestli na konci, tak to budu muset nějak narovnat. Předem děkuji za případnou odpověď.


FS iaXb antény jsou "linearizované" dipóly. Tedy drátek od krabičky přijímače je koax, střed je zapojený na fous, stínění na trubičku. Fous s trubičkou spolu tvoří dipól. Celý dipól je ve smršťovací bužírce. Optimálně by celá bužírka měla být rovně, tady fous rovnoběžně s tím válečkem.

https://forums.qrz.com/index.php?attach ... ng.216144/

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka | 8ch FlySky FS-T6)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: FlySky FS-iA6B, FS-iA10B..
PříspěvekNapsal: ned 07.06.2020 17:32 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 2705
Bydliště: Řečkovice
Obrázky: 0
prikrylm píše:
Ještě: na s.bus je 14 kanálů, na PPM minimálně 8 -(zrovna nemám osciloskop a PPM-PWM mám jen 8ch). Na všech 14-ti kanálech je nastavitelný failsafe.

Bude stejný počet kanálů i na i.bus?

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka | 8ch FlySky FS-T6)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: FlySky FS-iA6B, FS-iA10B..
PříspěvekNapsal: ned 07.06.2020 22:27 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 12.2.2016
Příspěvky: 1824
Bydliště: Vysočina, ČR
prikrylm píše:
... antény jsou "linearizované" dipóly.../
Tohle slovní spojení se opravdu někde dá vyčíst?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FlySky FS-iA6B, FS-iA10B..
PříspěvekNapsal: ned 07.06.2020 22:40 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 17.1.2017
Příspěvky: 1339
Bydliště: Brno
prikrylm píše:
Bude stejný počet kanálů i na i.bus?

Ano, i-bus frame obsahuje 14 kanálů o rozlišení myslím 10 nebo 12 bitů/kanál. Dokonce prý některé novější Tx snad umí seskládat ze zbylých bitů ještě další kanály, takže do i-bus frame se dá vecpat i 18 kanálů (nezkoušel jsem, ale viděl jsem to tuším ve zdrojáku betaflightové implementace i-Busu). PPM výstup z iA6B připojeného na i6 se standardním FW je 6-kanálový, s FlyPlus firmwarem je 8-kanálový.

_________________
Sky Surfer; HK Paraglide; DYI: samokřídlo Ita, elektrovětroň Kaze, delta Quasar3D; FlySky i6


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FlySky FS-iA6B, FS-iA10B..
PříspěvekNapsal: pon 08.06.2020 8:37 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 2705
Bydliště: Řečkovice
Obrázky: 0
ellet píše:
Tohle slovní spojení se opravdu někde dá vyčíst?

Nedá, proto je v uvozovkách. A navíc je to spíš blbost. Je tam problém se symetrií. Kdyby byl mezi anténou a koaxem nějaký smymetrizátor, tak budiž, jinak je ta část kolem opletení spíš nějaké to uzpůsobení impedance, jak druhý konec dipólu. Ale jestli taková konfigurace aspoň trochu funguje...
I když nevím, s podrobnou teorií antén nejsem úplně kamarád.

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka | 8ch FlySky FS-T6)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: FlySky FS-iA6B, FS-iA10B..
PříspěvekNapsal: čtv 18.03.2021 13:38 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 2705
Bydliště: Řečkovice
Obrázky: 0
Objev další Ameriky:
u AFHDS 2A se dá nastavit frekvence PWM signálu na výstupech z přijímače. Přes OpenTX se dá měnit tak nějak "online". Výsledky z osciloskopu odpovídají nastavení. Nastavení je celkem plynulé od 50 do 400 Hz po 5Hz. Někde od 100 Hz už mi to sice moc smysl nedává, protože rychleji z rádia údaje prostě nedostanu, ale funguje to.

U zkoušení mě překvapilo, že servu SG-90 nedělá problém ani 400 Hz. (viewtopic.php?f=16&t=89688#p1506459)

(ilustrační obrázek - nahoře FS-iA6B, ch1 "fullspeed" 400 Hz, dole servotester - std signál ~50Hz, obojí pulz kolem 1ms, ze servotesteru leze ~5V)


Přílohy:
17.png
17.png [ 11.62 KiB | Zobrazeno 1302 krát ]

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka | 8ch FlySky FS-T6)
Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: FlySky FS-iA6B, FS-iA10B..
PříspěvekNapsal: pon 21.06.2021 13:40 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 3.3.2020
Příspěvky: 186
Bydliště: Nové Strašecí, Rakovník, Kladno
Obrázky: 1
Nezkoušel někdo výškové čidlo...píšou, že jen pro iA10B, ale myslím si, źe by to mělo běžet i na iA6B...nebo jsou tam nějaké rozdíly?


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: FlySky FS-iA6B, FS-iA10B..
PříspěvekNapsal: pon 06.09.2021 11:26 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 17.1.2017
Příspěvky: 1339
Bydliště: Brno
leve89 píše:
Nezkoušel někdo výškové čidlo...píšou, že jen pro iA10B, ale myslím si, źe by to mělo běžet i na iA6B...nebo jsou tam nějaké rozdíly?


Mělo by fungovat i s iA6B (pokud je to podporované vysílačem, jako třeba FS-i6 s komunitním firmwarem). Mělo by stačit, že přijímač má i-bus.

_________________
Sky Surfer; HK Paraglide; DYI: samokřídlo Ita, elektrovětroň Kaze, delta Quasar3D; FlySky i6


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FlySky FS-iA6B, FS-iA10B..
PříspěvekNapsal: stř 08.09.2021 16:10 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 18.8.2014
Příspěvky: 6
Koupil jsem 3 ks FS-CAT01. Jeden byl nefunkcni. S FS-IA6B funguje - pripojeno na SENS.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 42 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 10 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz