Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 135 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Jumper R8 prijímač
PříspěvekNapsal: pát 31.01.2020 7:50 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 6.8.2016
Příspěvky: 34
... o trochu lepší fotky PCB nové verze R8 ...

Popřípadě v větším rozlišení přední část a tady zadní část.


Přílohy:
R8_1_v2.jpg
R8_1_v2.jpg
[ 73.74 KiB | Zobrazeno 2326 krát ]

R8_2_v2.jpg
R8_2_v2.jpg
[ 65.49 KiB | Zobrazeno 2326 krát ]

Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper R8 prijímač
PříspěvekNapsal: pát 31.01.2020 11:44 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 12.2.2016
Příspěvky: 1526
Bydliště: Vysočina, ČR
synekvl píše:
... o trochu lepší fotky PCB nové verze R8 ....
Podle toho co vidím jen tak "vočima", by to zapojení mohlo být stejný. Je to potřeba proměřit.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper R8 prijímač
PříspěvekNapsal: pát 31.01.2020 12:48 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 18.3.2010
Příspěvky: 2577
Bydliště: Zavar, SK
Na prvý kuk áno, aspoň čo sa týka výstupov, nadrátovanie na CC2500 by som asi v prvej fáze neriešil.
Na RSSI výstupe tuším namiesto R15 do zeme dali kondík. A - bodaj ich parom stisol - tuším schovali prepoj SPORT na solder strane, medzi tými dvomi pinmi, ergo nebude sa dať škrabnúť a mať voľný pin na A3&A4. A tuším zrušili 0402 pad na BOOT0.
Skúsim sa na to pozrieť cez víkend a spraviť nejaký merací manuál...

_________________
X9D & T16Pro & TX16S & nejaké lietadlá, heli a koptéry www.rcmodelytt.sk


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper R8 prijímač
PříspěvekNapsal: pát 31.01.2020 18:31 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 12.2.2016
Příspěvky: 1526
Bydliště: Vysočina, ČR
Mně dřív vadí ten asi zrušený R15, protože ho využívám v děliči pro A2 (dám jen další odpor do cesty k výstupnímu pinu), ale ono se to zase nějak udělá...
Když se teď dívám na tu lepší fotku tak bych řekl, že ten kondík k tomu nepatří. Chce to klid a měřit (až bude co :) )


Naposledy upravil ellet dne pát 31.01.2020 19:22, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper R8 prijímač
PříspěvekNapsal: pát 31.01.2020 18:35 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 6.8.2016
Příspěvky: 34
ellet píše:
Mně dřív vadí ten asi zrušený R15, protože ho využívám v děliči pro A2 (dám jen další odpor do cesty k výstupnímu pinu), ale ono se to zase nějak udělá...


Jen pro info odkaz na jiný pohled na spodní stranu PCB, co jsem dopo posílal Danovi...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper R8 prijímač
PříspěvekNapsal: pát 31.01.2020 18:57 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 12.2.2016
Příspěvky: 1526
Bydliště: Vysočina, ČR
synekvl píše:
Jen pro info odkaz na jiný pohled na spodní stranu PCB, co jsem dopo posílal Danovi...
Hezká fotka, ale pořád se na tom nedá měřit :D .


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper R8 prijímač
PříspěvekNapsal: pát 31.01.2020 19:03 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 12.2.2016
Příspěvky: 1526
Bydliště: Vysočina, ČR
ddano007 píše:
... voľný pin na A3&A4. ....
Já A3, A4 nepotřebuju, tak to neřeším. A ani nevím, jak jste se nakonec domluvili. V souboru ...002a.pdf vidím A3 na pinu 12, v souboru ...003.pdf vidím A3 na pinu 15.

Edit: Tak už jsem se "dovzdělal". ...002a platí pro vyjmutý chip, ...003 je s čipem (t,j, bez vyjmutí)


Naposledy upravil ellet dne sob 01.02.2020 14:00, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper R8 prijímač
PříspěvekNapsal: sob 01.02.2020 11:38 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 12.2.2016
Příspěvky: 1526
Bydliště: Vysočina, ČR
Od včerejšího večera je na RCG ke stažení testovací verze fw, která umí DUAL-BIND (je možné použít jeden ze dvou TX bez "přebindování"). Můžu potvrdit, že Taranis + Horus funguje. :D


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper R8 prijímač
PříspěvekNapsal: ned 02.02.2020 10:22 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 18.3.2010
Příspěvky: 2577
Bydliště: Zavar, SK
1, Takže to podľa všetkého vyzerá, že nová verzia Jumper R8 je lepšia pre tých, ktorým stačí jeden externý analógový vstup: netreba robiť žiadne HW úpravy, stačí len flashnúť midelic-ov FW a máte osemkanál s plnou telemeriou, SBUS a hafom možností.
2, pre nás, čo používame dva externé analógy je to zmena k horšiemu, schovali totiž prepoj medzi dvoma SPORT pinmi, ergo pre viac analógov by to chcelo viac bastlenia :(
3, dual- bind som vyskúšal aj v kombinácii X9D & T16 Pro a môžem potvrdiť, že funguje, super vec :idea:

_________________
X9D & T16Pro & TX16S & nejaké lietadlá, heli a koptéry www.rcmodelytt.sk


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper R8 prijímač
PříspěvekNapsal: pon 23.03.2020 18:52 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 12.2.2016
Příspěvky: 1526
Bydliště: Vysočina, ČR
Vidím, že se tady dlouho nic neobjevilo, tak dodám něco informací.
Mýma rukama prošlo několik (desítek) vývojových verzí fw pro tento RX a předpokládám, že verze 170320 je jedna z posledních, protože - alespoň zatím, nelze objevit chybné chování. Autor je však velice tvořivý a slyší na připomínky, určitě nějaká vylepšení ještě přijdou. Teď, co všechno "umí":
- protokoly D8, D16 FCC (s telemetrií i bez), D16 LBT (s telemetrií i bez)
- výstupy pro serva (PWM) - kanály 1-8 nebo 9-19, rámec lze měnit 9 nebo 18 nebo 22.5 ms
- SPort - normální nebo invertovaný signál
- SBus - normální nebo invertovaný výstup
- vestavěná telemetrie vrací - RSSI, A1, A2, A3, A4, RxBt a v současné verzi ještě senzory pro odvození kvality spojení
- Přijímač může být "nabindován" ke dvěma vysílačům (Dual Bind). Vysílče lze snadno vyměnit bez dalšího bindování.
Základní parametry (hlavně protokol) lze nastavit propojkami. Většinu (i protokol) lze změnit bezdrátově, pomocí scriptu z vysílače. Tento script rovněž zobrazí verzi fw přijímače a statistiku kvality spojení.
A potom, že to nejde...stačí ST-link V2 a můžete si hrát... a to jsem určitě ještě něco zapomněl...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper R8 prijímač
PříspěvekNapsal: čtv 02.04.2020 8:52 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 12.2.2016
Příspěvky: 1526
Bydliště: Vysočina, ČR
A protože v ACCTS V2.1.0 žadné šifrování není, věřím že se brzo objeví v Jumper R8 a jistě i jinde...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper R8 prijímač
PříspěvekNapsal: čtv 07.05.2020 22:42 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.12.2008
Příspěvky: 975
Bydliště: Lysice,Brno,Blansko.
Obrázky: 10
Tak jsem zkusil flešnout jednu R8V1 s původním firmware.Zdálo se že to proběhlo OK ale teď už se k R8 nepřipojím.Něco se podělalo.
Firmware byl 17.03 propojeny pin K8+ground.ST link s posledním firmware.Zkoušel jsem i propojení K1+K2 a taky nic.Takže přivezt 3.3V na bot0?Červená dioda na Rx bliká. :mrgreen:


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper R8 prijímač
PříspěvekNapsal: čtv 07.05.2020 23:04 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 18.3.2010
Příspěvky: 2577
Bydliště: Zavar, SK
Post #2:

06.03.2020
- Moved programming jumper to ch1-ch8.Using a servo on ch8 at start, forced R8 to enter in programming mode(most probably the servo pulled ch8 pin low)

Prepojit ch1 a ch8, potom sa pripojis. Teda ak otazka znie, ako ho pripadne znova flashnut...

_________________
X9D & T16Pro & TX16S & nejaké lietadlá, heli a koptéry www.rcmodelytt.sk


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper R8 prijímač
PříspěvekNapsal: čtv 07.05.2020 23:14 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.12.2008
Příspěvky: 975
Bydliště: Lysice,Brno,Blansko.
Obrázky: 10
Dík.Zkusím. :wink:
Kdyby to šlo tak by asi bylo dobré upravit návod na Tvých stránkách...tedy jestli se něco nezměnilo?
Flashing for first time don't require any bridge or BOOT0 ,.you only need to connect STlink programmer to 4 pins SWDIO,SWCLK ,3,3V and GND....takže ani GND+Ch8?Rozumím tomu dobře?
.....už to jede.Děkuji za nasměrování.! :wink:


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper R8 prijímač
PříspěvekNapsal: čtv 07.05.2020 23:26 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 18.3.2010
Příspěvky: 2577
Bydliště: Zavar, SK
blembondo píše:
Dík.Zkusím. :wink:
Kdyby to šlo tak by asi bylo dobré upravit návod na Tvých stránkách...tedy jestli se něco nezměnilo?
Flashing for first time don't require any bridge or BOOT0 ,.you only need to connect STlink programmer to 4 pins SWDIO,SWCLK ,3,3V and GND....takže ani GND+Ch8?Rozumím tomu dobře?

Hej skúsim sa polepšiť :oops:
Ch8 na GND bola medziverzia.
Teraz pri prvom flashovaní NOVÉHO prijímača nemusíš skratnúť nič, len pripojiť STLink na programovacie pady.
Bod 4:
https://www.rcgroups.com/forums/showpos ... tcount=653
BTW skontroluj si tú ochrannú diódu, dosť ľudí ju má prepólovanú, možeš si odpísať prijímač...

_________________
X9D & T16Pro & TX16S & nejaké lietadlá, heli a koptéry www.rcmodelytt.sk


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 135 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 12 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz