px




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 138 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 10  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Jumper R8 prijímač
PříspěvekNapsal: čtv 12.12.2019 14:03 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 30.9.2008
Příspěvky: 10
ddano007 píše:
S týmto programátorom
https://www.banggood.com/Geekcreit-3_3V ... rehouse=CN
to ide naprogramovať.
Ale či tam ide FW z X8 neviem, nemám ani schému, ani FW k X8R ( to druhé sa dá stiahnuť z FrSky, ale nemienim to skúšať ).
A user FW pre R8 sme zatiaľ nerozchodili... :(



Ptám se, protože na aliexpresu psal jede uživatel, že tam nahral firmware x8r. Teď záleží, jestli to je pravda.


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper R8 prijímač
PříspěvekNapsal: čtv 12.12.2019 19:05 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 12.2.2016
Příspěvky: 1528
Bydliště: Vysočina, ČR
Ddano007, pokud máš ST-Link, nezkusils ten RX načíst? Při trošce štěstí se to může i podařit. A kdyby byla záloha, je i cesta zpátky.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper R8 prijímač
PříspěvekNapsal: čtv 12.12.2019 19:37 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 12.2.2016
Příspěvky: 1528
Bydliště: Vysočina, ČR
Radpav píše:
...Ptám se, protože na aliexpresu psal jede uživatel, že tam nahral firmware x8r. Teď záleží, jestli to je pravda.
Nahrát to půjde ale pravděpodobně to nebude fungovat a to ani kdyby zapojení obou přijímačů bylo stejné. Teď se pouštím na tenký led, protože je to jen moje úvaha ale předpokládám, že FrSky firmware je šifrovaný (z důvodu ochrany před zcizením) a proto musí být v procesoru zavaděč, který s tím umí pracovat.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper R8 prijímač
PříspěvekNapsal: čtv 12.12.2019 22:25 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 18.3.2010
Příspěvky: 2590
Bydliště: Zavar, SK
No... neviem, nakoľko to môžem momentálne zverejňovať, ale povedzme, že som niekoho oslovil ešte predtým, ako som tie prijímače vôbec objednal, inak by som ich ani neobjednával. Ale ľudia mávajú aj iné povinnosti, ergo zatiaľ to nie je dotiahnuté do konca.
Môžem skúsiť cez víkend vyčítať ten druhý prijímač ( mám dva, na jednom páchame experimenty, v druhom je zatiaľ origoš FW ), ale úprimne ( aj keď nepoznám konkrétne tento typ procáku ): myslím, že procesory majú LOCK bity, to by som - byť výrobcom - zamkol ako prvé a nikto nič neprečíta.
Môžem skúsiť do toho experimentálneho RX nasypať FW z X8R, ale súkromne tomu moc veľkú šancu nedávam...

_________________
X9D & T16Pro & TX16S & nejaké lietadlá, heli a koptéry www.rcmodelytt.sk


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper R8 prijímač
PříspěvekNapsal: čtv 12.12.2019 23:41 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 12.2.2016
Příspěvky: 1528
Bydliště: Vysočina, ČR
No tak vida, uvidíme.
Ten soft pro X8R bych ani nezkoušel, trochu jsem hledal a to šifrování zavaděče potvrzuje i Mike Blandford a se zámky máš pravdu ale někdy prý něco i zapomenou :D .(Proto píšu při trošce štěstí..)

Edit: ddano007, poslal jsem ti sz.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper R8 prijímač
PříspěvekNapsal: pát 13.12.2019 16:35 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.8.2012
Příspěvky: 5687
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
To je kopie X8R podle schematu, je to zjednodusene, nebot tam neni smartport. Jinak FW by tam zrejme jel, kdyby tam byl bootloader.

_________________
Jan Janekx Urbanek
https://www.rcstudio.cz/ - prémiový partner a servis FrSky


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper R8 prijímač
PříspěvekNapsal: pát 13.12.2019 17:27 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 30.9.2008
Příspěvky: 10
Právě mě zajímá, když by tam šel nahrát firmware z x8r, jestli by se ukázala i telemetrie napájení z baterie.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper R8 prijímač
PříspěvekNapsal: pát 13.12.2019 18:26 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 12.2.2016
Příspěvky: 1528
Bydliště: Vysočina, ČR
RCStudio píše:
To je kopie X8R podle schematu, je to zjednodusene, nebot tam neni smartport. Jinak FW by tam zrejme jel, kdyby tam byl bootloader.
A hele, další info (a RCstudio rádo pomůže :D ), sice to nic neřeší ale je to zajímavý. Dost dobře nechápu, proč to obšlehli, když stejně museli dělat novej soft. Zřejmě předpokládali, že se k tajům frskyho bootloaderu nějak dostanou. U TX bych nějaký důvody viděl (vzhledem k OTX) ale u RX mě nic nenapadá.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper R8 prijímač
PříspěvekNapsal: pát 13.12.2019 18:38 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 12.2.2016
Příspěvky: 1528
Bydliště: Vysočina, ČR
Radpav píše:
Právě mě zajímá, když by tam šel nahrát firmware z x8r, jestli by se ukázala i telemetrie napájení z baterie.
Na firmware pro x8r jsi už dostal odpověď od RCStudia a i kdybys měl funkční soft, bude to ukazovat blbě, protože je tam chyba v děliči napětí (je třeba minimálně změnit 1 odpor a už se to tady probíralo, stačí číst :) ).


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper R8 prijímač
PříspěvekNapsal: sob 14.12.2019 22:59 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 18.3.2010
Příspěvky: 2590
Bydliště: Zavar, SK
RCStudio píše:
...Jinak FW by tam zrejme jel, kdyby tam byl bootloader.

Veď to, keby :(

Radpav píše:
Ptám se, protože na aliexpresu psal jede uživatel, že tam nahral firmware x8r. Teď záleží, jestli to je pravda.

Skús ho osloviť a vytiahnuť z neho know-how, že ako. Ja som sa o to ani nepokúsil, ten X8R FW je evidentne zašifrovaný, nemá zmysel ho tam pchať :?

ellet píše:
Ddano007, pokud máš ST-Link, nezkusils ten RX načíst? Při trošce štěstí se to může i podařit. A kdyby byla záloha, je i cesta zpátky.

Neskúšal som, nechcelo sa mi k tomu prirábať programovací konektor, zabalil som ho a ide preč zo Slovenska :wink:

_________________
X9D & T16Pro & TX16S & nejaké lietadlá, heli a koptéry www.rcmodelytt.sk


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper R8 prijímač
PříspěvekNapsal: sob 14.12.2019 23:51 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 12.2.2016
Příspěvky: 1528
Bydliště: Vysočina, ČR
ddano007 píše:
...Neskúšal som, nechcelo sa mi k tomu prirábať programovací konektor, zabalil som ho a ide preč zo Slovenska :wink:
Výborně. A určitě víš, že jsem se taky snažil :D .


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper R8 prijímač
PříspěvekNapsal: pát 03.01.2020 20:45 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 30.9.2008
Příspěvky: 10
Tak na rcgroup nahrál midelic svůj firmware do přijímače.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper R8 prijímač
PříspěvekNapsal: sob 04.01.2020 20:53 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 18.3.2010
Příspěvky: 2590
Bydliště: Zavar, SK
Radpav píše:
Tak na rcgroup nahrál midelic svůj firmware do přijímače.

Nejak ho tam nevidím... :wink:

_________________
X9D & T16Pro & TX16S & nejaké lietadlá, heli a koptéry www.rcmodelytt.sk


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper R8 prijímač
PříspěvekNapsal: sob 04.01.2020 22:17 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 12.2.2016
Příspěvky: 1528
Bydliště: Vysočina, ČR
ddano007 píše:
Nejak ho tam nevidím... :wink:
Taky jsem ho chvíli hledal. Je to ale napsaný dobře, nepíše že ho midelic nasdílel ke stahování.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper R8 prijímač
PříspěvekNapsal: sob 04.01.2020 22:21 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 18.3.2010
Příspěvky: 2590
Bydliště: Zavar, SK
Aha, tak to bolo myslené :roll:
Ešte trochu trpezlivosti, je to na dobrej ceste...

_________________
X9D & T16Pro & TX16S & nejaké lietadlá, heli a koptéry www.rcmodelytt.sk


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 138 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 10  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz