Reklama

 





Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 6 ] 
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: pon 08.04.2019 12:04 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 1006
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
Zkouším na PLUSH 30A nastavit pomalý rozběh pro vrtulník, ale ať to zkouším programovací kartou nebo pípáním přes vysílačku pořád se rozbíhá (přibližně?) stejně rychle - na vrtulník moc rychle. Chvíli jsem měl tento ESC na letadle, kde měl nastavený rozběh "rychlý". Pamatuju si jej ve vrtulníku, kde byl skutečně rozběh pomalý. A teď nic. Ale, pravda, existuje možnost, že si pomalý rozběh z doby kdy byl ESC ve vrtulníku pamatuju blbě, už je to přece jenom nějaký rok...

Nemáte nějakou zkušenost, co by se s tím dalo dělat?

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | několik vrtulemi poháněných létajících strojů)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 
PříspěvekNapsal: pon 08.04.2019 13:31 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie

Registrován: 22.7.2012
Příspěvky: 2932
Bydliště: Zvole u Prahy
Obrázky: 0
Ano, pomalu citlivě přidávat plyn. Ono stejně nejde o pomalý rozběh v celém rozsahu , ale prvopočátek roztočení rotoru. Pak už lze zvyšovat otáčky poměrně rychle.

_________________
www.3dfrezovani.cz


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: pon 08.04.2019 19:43 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 1006
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
dudaj píše:
Ano, pomalu citlivě přidávat plyn. Ono stejně nejde o pomalý rozběh v celém rozsahu , ale prvopočátek roztočení rotoru. Pak už lze zvyšovat otáčky poměrně rychle.

To se pak ale nedá vrtulník startovat přepnutím TH, jak to dělám s druhým vrtulníkem, kde je taky PLUSH, ale trochu větší a s funkčním pomalým rozběhem, žejo. :)
Nojo no, zatím mi ale nic jiného nezbude.

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | několik vrtulemi poháněných létajících strojů)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: pon 08.04.2019 21:06 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie

Registrován: 22.7.2012
Příspěvky: 2932
Bydliště: Zvole u Prahy
Obrázky: 0
nevím, čemu říkáš startovat TH . To je throttle hold ? Z toho by to mělo nabíhat rychle pro trénování autorotace.
Já konstantní otáčky nepoužívám. Lítám radši na křivky .
Když jsem kdysi lítal na konstantní, měl jsem je na potenciometru a nabíhal taky ručně.

_________________
www.3dfrezovani.cz


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: pon 08.04.2019 21:34 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 1006
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
Na tom něco bude. (Jo, TH je trhottle hold.)
Na trénování autorotace je lepší nechat motor běžet na otáčkách, kdy stroj ještě nepadá jak šutr, ne? :)

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | několik vrtulemi poháněných létajících strojů)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: úte 09.04.2019 11:16 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie

Registrován: 22.7.2012
Příspěvky: 2932
Bydliště: Zvole u Prahy
Obrázky: 0
No nastavuje se to tak, aby se motor neroztočil, ale okamžitě reagoval na přidání.
Zhruba 5% plynu.

_________________
www.3dfrezovani.cz


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 6 ] 

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Seznam.cz [Bot] a 4 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz