Reklama

 





Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 26 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Havárka s Hitec Eclipse 7
PříspěvekNapsal: pon 16.10.2017 18:24 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.4.2010
Příspěvky: 5504
Bydliště: Nový Bydžov
Obrázky: 14
Tak to měření při vybíjení batérek 0,5A.
0 min, 0 mAh, 5.588V
24 min, 200 mAh, 5.089V
95 min, 795 mAh, 4.857V
114 min, 957 mAh, 4.828V
172 min, 1440 mAh, 4.623V
206 min, 1720 mAh, 3.6V
po odpojení zátěže 4.25V
Na konci měly všechny stejný napětí cca 1.07-1.09V a stále trochu stoupaly.
Mám tady takovej přífušek, co počítá pulzy nad cca 1uS na nastavitelným napětí. Až baterky znova nabiju, tak je zatížím 1R odporem (cca 5A) a zkusím je pobouchat zda z nich nevyskočí nějakej pulz.
Ale začínám si myslet, že ty baterky jsou v cajku a celej problém je, že nebyly pořádně nabitý a nebo to je něco ouplně jinýho.
Jirka


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Havárka s Hitec Eclipse 7
PříspěvekNapsal: pon 16.10.2017 18:27 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 1.5.2003
Příspěvky: 966
Bydliště: Jaroměř
Obrázky: 0
Aby bylo jasné, o čem mluvím.

Obrázek 1.
Je vidět, jak padají jednotlivé články na "šrotu" baterkách. (Jsou to nové baterky, které si dnes může kde kdo koupit v hyper/super v sadě s vrtačkou) 8O

Obrázek 2.
Podívej se na křivku kolem druhé a páté minuty. Opravila to pájka během asi 2s. "Bodovač" byl asi nalitej.....


Přílohy:
vybíjení 01.jpg
vybíjení 01.jpg [ 157.59 KiB | Zobrazeno 476 krát ]
vyb 3A.jpg
vyb 3A.jpg [ 54.8 KiB | Zobrazeno 476 krát ]
Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Havárka s Hitec Eclipse 7
PříspěvekNapsal: pon 16.10.2017 18:29 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 1.5.2003
Příspěvky: 966
Bydliště: Jaroměř
Obrázky: 0
Celeron píše:
Tak to měření při vybíjení batérek 0,5A.


Chtělo by to celý průběh.....
Jestli něco podobného jako na předchozích grafech proběhlo i na Tebou zkoumaných baterkách, tak se to nedozvíš.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Havárka s Hitec Eclipse 7
PříspěvekNapsal: pon 16.10.2017 18:57 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.4.2010
Příspěvky: 5504
Bydliště: Nový Bydžov
Obrázky: 14
Tak jsem zkusil nainstalovat do PC s W7 LogView. Stáhla se a nainstalovala V2.7.6.511. Anglicko německej paskvil. Nastavil jsem Hyperion EOS 0606 Ac Dc na COM1, strčil převodník co mi šlapal před pár lety, připojil Raytronika C14 a ani ťuk. Nejde sériová lajna...
Larku, jako co připojuješ tu Tvoji C60? Jednu tu zrovna mám.
Díky
Jirka


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Havárka s Hitec Eclipse 7
PříspěvekNapsal: pon 16.10.2017 19:02 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 28.4.2011
Příspěvky: 7262
Bydliště: ČR
Obrázky: 7
COM1? A není na té nabíječce USB konektor?

_________________
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Havárka s Hitec Eclipse 7
PříspěvekNapsal: pon 16.10.2017 19:27 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 7.11.2009
Příspěvky: 51
Bydliště: Pardubice
Když si to tak pročítám, tak mi to připomíná, že se mi to samé stalo stalo asi před dvěma lety, používal jsem taky Hitec a jednoho krásného dne při třetím letu jsem přestal řídit, když jsem přišel k troskám tak všechno bylo zapnutý- používám DPS 40 od Jeti. Tak jsem si říkal že se asi něco pokazilo, ale po týdnu jsem potkal kolegu který měl taky tohle radio a říkal mi ,že měl ten samý problém, zničehonic přestal řídit- naštěstí měl větroně V2, tak to dobře dopadlo, ale oba dva jsme měli baterky nabitý, takže tam problém asi nebyl. Přešel jsem na Graupnera a mám klid. Tím nechci říct, že bys měl vyměnit rádio, ale co vím tak tenhle problém u Hitec vysílačů mělo víc lidí.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Havárka s Hitec Eclipse 7
PříspěvekNapsal: pon 16.10.2017 19:35 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 7900
Bydliště: Benátecká Vrutice, ČR
LogView mám verzi 2.7.5.517 a přímo Raytronic C60 už mi LogView nabízí v seznamu Device. C60 má USB port na zadní straně a žádný převodník nepotřebuje. C14 ale v seznamu mojí verze není.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Havárka s Hitec Eclipse 7
PříspěvekNapsal: pon 16.10.2017 23:06 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.4.2010
Příspěvky: 5504
Bydliště: Nový Bydžov
Obrázky: 14
JosefSvejk píše:
COM1? A není na té nabíječce USB konektor?

Ne, není, je tam RS232. Ta nabíječka je tak 12 let starej produkt.

to Lark: C14 je do puntíku pouze překabátěnej Hyperion EOS 0606 Ac Dc. Ten v seznamu je. Kdyť jsem to v 19:57 už jednou psal. :roll:
Tohle mě makalo již před 7 rokama http://www.rcmania.cz/viewtopic.php?f=40&t=30736&p=410302&hilit=Raytronic+C14#p410302
Mezi tím jsem vyměnil PC mašinky a teď se tomu nechce.
Jirka


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Havárka s Hitec Eclipse 7
PříspěvekNapsal: úte 17.10.2017 0:22 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 7900
Bydliště: Benátecká Vrutice, ČR
Jirko ale ptal jsi se mě na C60, tak píšu že má USB, ale jestli C14 má COM a na počítači máš jen USB, tak pro ten převodník musíš nainstalovat správný ovladač a ve správci zařízení ve W7 musíš zjistit na který COMx se ti nainstaloval, a ten pak nastavit v LogView. Mělo by to šlapat. Ten ovladač do W7 se musí vybrat podle čipu převodníku, nejlíp přímo na stránkách výrobce. Většinou CP210x_VCP_Windows, nebo FTDI a jetě vybrat verzi 32bit nebo 64bit, podle toho jaké mmáš W7.
Teď jsem koukal že tu instalaci verze 2.7.6.511 už mám staženou od 24.5.2014, ale ještě jsem jí nenainstaloval. :lol:

Edit: Silicon Labs tady:https://www.silabs.com/products/development-tools/software/usb-to-uart-bridge-vcp-drivers
a FTDI tady:http://www.ftdichip.com/Drivers/VCP.htm


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Havárka s Hitec Eclipse 7
PříspěvekNapsal: úte 17.10.2017 11:33 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.4.2010
Příspěvky: 5504
Bydliště: Nový Bydžov
Obrázky: 14
Ale kdyť jsem psal, že mám na PC COM1. PC bez COM1 furt není podle mě PC. Zatím nikdo nevymyslel pro průmyslu nic jednoduššího a univerzálnějšího (krom RS485), co dokáže propojit téměř vše se vším až někdy do počátku 70-tých let. Ani se nemusí hledat nějaký drivery k nějakejm posranejm mrkvosoftím zmetkům.
Jirka


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Havárka s Hitec Eclipse 7
PříspěvekNapsal: úte 17.10.2017 17:03 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 7900
Bydliště: Benátecká Vrutice, ČR
A máš ten COM1 volný? Nepoužívá ho něco jiného, třeba i virtuálně? Podívej se ve správci zařízení a jestli se něco změní, když tu nabíječku připojíš. Když v LogView klikneš na "Open port and start recording", tak by ti to mělo nabídnout výběr portu.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 26 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: BoBik_CZ a 6 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz