Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 21 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Frsky gps sensor V2
PříspěvekNapsal: sob 12.07.2014 18:03 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 2.2.2009
Příspěvky: 57
Bydliště: Těrlicko
Dobrý den.
Mám gps sensor v2 + přijímač X8R + DHT-U.
Nedaří se mi zobrazit udaje z gps na displeji dht-u.
Zapojeno přes smart port,čekal jsem dobrých 20min. a nic.
Není tam nějaká finta?
Prosím poradte.
DĚKUJI.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Frsky gps sensor V2
PříspěvekNapsal: sob 12.07.2014 19:58 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 26.3.2009
Příspěvky: 466
Bydliště: Praha
Obrázky: 2
Předpokládám, žes to nezkoušel uvnitř budovy nebo pod plechovou střechou, popř. jinak neodstínil anténu GPS přijímače?


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Frsky gps sensor V2
PříspěvekNapsal: sob 12.07.2014 20:08 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 2.2.2009
Příspěvky: 57
Bydliště: Těrlicko
Ne. Bylo to venku pod širou oblohou.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Frsky gps sensor V2
PříspěvekNapsal: ned 13.07.2014 8:20 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.8.2012
Příspěvky: 5687
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
Mas na DHT-U nejnovejisi FW?

_________________
Jan Janekx Urbanek
https://www.rcstudio.cz/ - prémiový partner a servis FrSky


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Frsky gps sensor V2
PříspěvekNapsal: ned 13.07.2014 8:40 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 6.5.2012
Příspěvky: 718
Bydliště: Vyškov, ČR
Nálepku UP dát nahoru a zjistit co dělají diody. V manuálu je popsáno jak mají blikat. Tím zjistíš co senzor, dál nevím, na Taranis je to už jednoduché.

_________________
x9d, x-lite pro a pár poletuch


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Frsky gps sensor V2
PříspěvekNapsal: ned 13.07.2014 8:45 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.8.2012
Příspěvky: 5687
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
Nejsem si vsak jisty jestli dhtu umi dekodovat smartport telemetrii

_________________
Jan Janekx Urbanek
https://www.rcstudio.cz/ - prémiový partner a servis FrSky


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Frsky gps sensor V2
PříspěvekNapsal: ned 13.07.2014 9:33 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.2.2010
Příspěvky: 12369
Bydliště: ČR
Obrázky: 1
Dalibor.Jilek píše:
Dobrý den.
Mám gps sensor v2 + přijímač X8R + DHT-U.
Nedaří se mi zobrazit udaje z gps na displeji dht-u.
Zapojeno přes smart port,čekal jsem dobrých 20min. a nic. Není tam nějaká finta? Prosím poradte. DĚKUJI.

V návodu k senzoru GPS V2 je sice uvedeno následující:

Frsky píše:
FrSky GPS Sensor (V2) - feeds variable directional information such as: Altitude, position, speed, and UTC time etc., which is displayed in real time on FrSky Transmitter or telemetry dashboard (DHT-U/FLD-02/FSD etc.).

Podle informace od člověka přímo z Frsky v diskusi viz tento odkaz a viz citace

Frsky píše:
...you can not get the GPS data on FLD-02...

je však ten popis v návodu k senzoru GPS V2 zřejmě chybný a telemetrická data ze senzoru GPS V2 připojeného k přijímači X8R nelze číst přes modul DHT a zobrazit na FLD-02 a tím ani na DHT-U, který pracuje se stejným protokolem jako modul DHT. Problém je v tom, že přijímač X8R posílá data telemetrie ze senzoru GPS V2 datovým protokolem Smart portu, kterému rozumí jen XJT modul a žádný jiný.

Takže ve tvém případě je možná pouze následující kombinace:

senzor GPS V2 s úpravou -> senzorový HUB FSH-01 -> přijímač D8R-II Plus -> modul DHT-U

Návod na úpravu umožňující zapojení nového čidla GPS V2 na senzorový HUB FSH-01 je viz tento odkaz. V takovém případě budou data senzoru GPS V2 posílána starým protokolem bez Smart portu a tím budou srozumitelná pro modul DHT-U.


Řešení

Takže pokud chceš mít data z čidla GPS V2 na displeji DHT-U modulu pak bys měl použít starý telemetrický přijímač s datovým portem třeba D8R-II Plus, k němu připojit přes datový port senzorový HUB FSH-01 a na ten senzorový HUB připojit čidlo GPS V2 podle návodu viz tento odkaz.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Frsky gps sensor V2
PříspěvekNapsal: ned 13.07.2014 12:52 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 2.2.2009
Příspěvky: 57
Bydliště: Těrlicko
Pánové.
Veliké DÍKY Vám všem.
Zapojeno podle Drondyse a okamžitě to naběhlo.
s FW jsem nic nedělal na dht-u je nálepka Ver 2.0


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Frsky gps sensor V2
PříspěvekNapsal: čtv 22.01.2015 20:17 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 21.2.2013
Příspěvky: 93
Bydliště: ČR
Drondys píše:
V návodu k senzoru GPS V2 je sice uvedeno následující:


Podle informace od člověka přímo z Frsky v diskusi viz tento odkaz a viz citace


je však ten popis v návodu k senzoru GPS V2 zřejmě chybný a telemetrická data ze senzoru GPS V2 připojeného k přijímači X8R nelze číst přes modul DHT a zobrazit na FLD-02 a tím ani na DHT-U, který pracuje se stejným protokolem jako modul DHT. Problém je v tom, že přijímač X8R posílá data telemetrie ze senzoru GPS V2 datovým protokolem Smart portu, kterému rozumí jen XJT modul a žádný jiný.

Takže ve tvém případě je možná pouze následující kombinace:

senzor GPS V2 s úpravou -> senzorový HUB FSH-01 -> přijímač D8R-II Plus -> modul DHT-U

Návod na úpravu umožňující zapojení nového čidla GPS V2 na senzorový HUB FSH-01 je viz tento odkaz. V takovém případě budou data senzoru GPS V2 posílána starým protokolem bez Smart portu a tím budou srozumitelná pro modul DHT-U.


Řešení

Takže pokud chceš mít data z čidla GPS V2 na displeji DHT-U modulu pak bys měl použít starý telemetrický přijímač s datovým portem třeba D8R-II Plus, k němu připojit přes datový port senzorový HUB FSH-01 a na ten senzorový HUB připojit čidlo GPS V2 podle návodu viz tento odkaz.





Zdravím,je ještě jiná možnost přenosu dat do vysílačky než popisovaná dornysem?
Moje kombinace na qadu s nazou je
http://hobbyking.com/hobbyking/store/__ ... etery.html
t9x s modulem http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... odule.html
no a čidlo gps asi http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... _1pc_.html
Díky za rady


Naposledy upravil konva30 dne čtv 22.01.2015 20:28, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Frsky gps sensor V2
PříspěvekNapsal: čtv 22.01.2015 20:23 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.8.2012
Příspěvky: 5687
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
Nemyslim, je treba si uvedomit, ze uz tak pouzivas nove cidlo k prijimacum ktere jsou jiz nahrazeny novymi, takze budes muset brat co je.

_________________
Jan Janekx Urbanek
https://www.rcstudio.cz/ - prémiový partner a servis FrSky


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Frsky gps sensor V2
PříspěvekNapsal: čtv 22.01.2015 20:36 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 21.2.2013
Příspěvky: 93
Bydliště: ČR
A o to mě jde.Bylo by možné nahradit ten starý přijímač nějakým novějším,jestli teda nějakej je pro ten modul je.Asi by to byla jednoduší cesta.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Frsky gps sensor V2
PříspěvekNapsal: čtv 22.01.2015 20:38 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.8.2012
Příspěvky: 5687
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
Ne jedine XJT modul http://rcstudio.cz/vysilaci-moduly/69-xjt-modul.html
Nove prijimace X kove rady se smartportem http://rcstudio.cz/13-prijimace
a mas hromadu senzoru na hrani http://rcstudio.cz/14-senzory
:wink:

_________________
Jan Janekx Urbanek
https://www.rcstudio.cz/ - prémiový partner a servis FrSky


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Frsky gps sensor V2
PříspěvekNapsal: pát 23.01.2015 11:19 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.2.2010
Příspěvky: 12369
Bydliště: ČR
Obrázky: 1
konva30 píše:
Zdravím,je ještě jiná možnost přenosu dat do vysílačky než popisovaná dornysem?...

...Bylo by možné nahradit ten starý přijímač nějakým novějším,jestli teda nějakej je pro ten modul je. Asi by to byla jednoduší cesta
.

Neexistuje žádný přijímač Frsky, který by přímo v sobě transformoval telemetrická data GPS senzoru Smart portu na starý protokol telemetrie pro DHT modul. Jiná cesta než již zmíněná HW úprava nového senzoru GPS V2 tedy sice existuje, ale byla by nákladnější a pracnější jelikož bys musel vyměnit i VF modul DHT za XJT viz dále uvedený popis.

Nové přijímače jako je X8R se sice dají spárovat v režimu D8 i s tím starým VF modulem DHT co používáš, ale to by vůbec neřešilo tvůj problém, protože bys potřeboval, aby DHT modul uměl data Smart portu posílaná z nového přijímače přijmout a transformovat na starý protokol jenže to neumí a Frsky už ukončil rozvoj starého modulu DHT a již zřejmě nelze očekávat, že by někdy v budoucnu vydal aktualizaci firmware pro staré moduly DHT, která by tuto funkcionalitu zpřístupnila.

Pokud bys tedy nechtěl dělat tu HW úpravu nového GPS senzoru se Smart portem umožňující po úpravě jeho připojení ke starému přijímači D8R-II Plus přes telemetrický HUB pak už zbývá jen řešení v jehož rámci bys musel vyměnit nejen přijímač D8R-II Plus za nový X8R, ale současně bys musel vyměnit i modul DHT za nový modul XJT což by zřejmě znamenalo i HW úpravy t9x a samozřejmě i aktualizaci open source firmware za verzi, která umí číst telemetrická data Smart portu z XJT. To vše je samozřejmě mnohem náročnější nejen finančně, ale i z hlediska pracnosti.

Takže z tohoto pohledu je pro tebe nejlevnějším a současně nejjednodušším řešením varianta zachování starého modulu DHT se starým přijímačem D8R-II Plus a provedení hardwarové úpravy senzoru GPS V2 se Smart portem podle návodu viz tento odkaz a po úpravě připojit na datový port přijímače D8R-II Plus senzorový HUB FSH-01 a na ten senzorový HUB připojit ten upravený senzor GPS V2.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Frsky gps sensor V2
PříspěvekNapsal: sob 07.02.2015 16:23 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 21.2.2013
Příspěvky: 93
Bydliště: ČR
Díky za rady.Ale při pohledu do budoucna,nebylo by lepší koupit taranise? http://rcstudio.cz/vysilacky/104-frsky- ... d-x8r.html Pravda,není to nejlevnější cesta,ale možná nejrozumější co řikáte.Jo,ještě sem tu někde našel toto http://pleasantsoftware.com/developer/3 ... y-adapter/ asi by to bylo dobrý ale stále nedostupné.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Frsky gps sensor V2
PříspěvekNapsal: sob 07.02.2015 20:52 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.2.2010
Příspěvky: 12369
Bydliště: ČR
Obrázky: 1
konva30 píše:
Díky za rady.Ale při pohledu do budoucna,nebylo by lepší koupit taranise? http://rcstudio.cz/vysilacky/104-frsky- ... d-x8r.html Pravda,není to nejlevnější cesta,ale možná nejrozumější co řikáte...

Asi ano, ale tohle si musí rozhodnout každý sám.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 21 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 17 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz