Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1063 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69 ... 71  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: RadioMaster TX16S
PříspěvekNapsal: stř 06.04.2022 17:28 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 3109
Bydliště: Řečkovice
Obrázky: 0
Tak varianta pro holky, ne?

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: RadioMaster TX16S
PříspěvekNapsal: stř 06.04.2022 17:38 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 26.7.2020
Příspěvky: 1007
Bydliště: Žilina, let.Hôrky-Brezovec , SK
Obrázky: 7
Nooo , keby to prilakalo nejake tie dievcata na letisko tak by to malo svoj zmysel :wink:

_________________
Radiomaster TX16s / FrSky Horus X12s / Spektrum Dx8 G2 + pár lietadielok....


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: RadioMaster TX16S
PříspěvekNapsal: stř 06.04.2022 19:17 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 18.3.2010
Příspěvky: 2778
Bydliště: Zavar, SK
"Vylepšujú" všelijaké píp, ale to napríšernejšie - bočné slidre - sú stále na píp. :?

_________________
X9D & T16Pro & TX16S & nejaké lietadlá, heli a koptéry www.rcmodelytt.sk


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: RadioMaster TX16S
PříspěvekNapsal: čtv 07.04.2022 6:25 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.2.2006
Příspěvky: 1103
Bydliště: Praha, Sobín
Obrázky: 3
Eachine TX16, kterou dělají, má slidery podstatně lepší - nevím, proč nepoužili ty.

_________________
Símův axiom: Každý signál se zlepší, připojíme - li anténu


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: RadioMaster TX16S
PříspěvekNapsal: ned 10.04.2022 11:45 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 8.3.2011
Příspěvky: 301
Bydliště: Praha 5 Smíchov
Obrázky: 4
Dle recenzi jsou bocni slidery, stejne jako potenciometry S1/S2 vylepsene, s lepsim chodem a stredenim.
Doufam ze brzy budou tyto nove dily dostupne samostatne, abych jsem mohl spolu s AG-01 gimbaly vymenit v me soucasne Tx16s a tim padem s klidem prodat Horuse X10, na ktery se tu uz jen prasi...

K barevnym provedenim - jelikoz Radiomaster primarne cili na piloty FPV kopter, je MCK nebo JB edice s ELRS popchopitelny marketingovy krok :wink:

_________________
Hacker Rapier; MPX FC,EG,ES; Phoenix 2k; RCF SBach 342XL
mikroheli a hromada kopter
FrSky Horus X10s


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: RadioMaster TX16S
PříspěvekNapsal: ned 10.04.2022 15:36 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.2.2015
Příspěvky: 1405
Bydliště: Šternberk, ČR
Koupil sem Eachine TX16S. Za účelem velkého displeje a dobrého zobrazení telemerie.

Většinu modelů mám na FRSKY přijímače a už sem přešel na access.

Interní modul by asi chodil s těmi přijímači ale jen v režimu D8 nebo D16. A nové přijímače vůbec. Ale asi od FRSKY definitivně odejdu, trošku mě prudí jejich současná politika a odklon od OpenTX.

Částečně přecházím na TBS CF mám jejich externí modul a bude v TX16S.

S interním 4v1 modulem nemám vůbec ale vůbec žádné zkušenosti. Existují k němu nějaké levné TELEMETRICKÉ přijímače pro koptery prostě aby se daly spojit s FC a šly kanály i telemetrie(něco jako CF přijímače nebo FRSKY S.potr nebo F.potr).?

Asi by se mě nejvíc líbilo kdyby šlo nahradit interní modul modulem ELRS a externí TBS CF si nechat.
Ale s ELRS taky nemám žádné zkušenosti ale asi se stává hitem je pokud vím otevřený softwere a myslím i HW.

_________________
NazaM F550-Rozebraná, RCT800-Padená rozbitá
Vektor XXL, EasyGlider,Taranis
HB-D8T Brushless


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: RadioMaster TX16S
PříspěvekNapsal: ned 10.04.2022 17:30 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 18.3.2010
Příspěvky: 2778
Bydliště: Zavar, SK
Wormsnake píše:
...
Většinu modelů mám na FRSKY přijímače a už sem přešel na access.
Interní modul by asi chodil s těmi přijímači ale jen v režimu D8 nebo D16.

Interný modul Ti pôjde s D8 aj D16/LBT. ACCESS Ti nepôjde.

Wormsnake píše:
S interním 4v1 modulem nemám vůbec ale vůbec žádné zkušenosti. Existují k němu nějaké levné TELEMETRICKÉ přijímače pro koptery prostě aby se daly spojit s FC a šly kanály i telemetrie(něco jako CF přijímače nebo FRSKY S.potr nebo F.potr).?

Pokiaľ potrebuješ k FC prijímač, šikovný je FrSky R-XSR. Používal som ho hodný čas v FPV poletuchu a chodil OK.
Ale pokiaľ rozmýšľaš o ELRS, tak by som išiel do MATEK ELRS-R24-D, má to diverzitné antény. Ten lietam v FPV momentálne...

_________________
X9D & T16Pro & TX16S & nejaké lietadlá, heli a koptéry www.rcmodelytt.sk


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: RadioMaster TX16S
PříspěvekNapsal: ned 10.04.2022 18:06 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 18.3.2010
Příspěvky: 2778
Bydliště: Zavar, SK
Recenzia na inovovaný RadioMaster TX16s Mk.II


Návod jak vložit video do příspěvku na RCMANIA.cz

_________________
X9D & T16Pro & TX16S & nejaké lietadlá, heli a koptéry www.rcmodelytt.sk


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: RadioMaster TX16S
PříspěvekNapsal: pon 11.04.2022 12:15 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 8.3.2011
Příspěvky: 301
Bydliště: Praha 5 Smíchov
Obrázky: 4
Wormsnake píše:
S interním 4v1 modulem nemám vůbec ale vůbec žádné zkušenosti. Existují k němu nějaké levné TELEMETRICKÉ přijímače pro koptery prostě aby se daly spojit s FC a šly kanály i telemetrie(něco jako CF přijímače nebo FRSKY S.potr nebo F.potr).?

No napriklad FrSky, treba zminovany R-xsr. Ale popravde, drbat se s Frsky S.Portem/F.portem? Do kopter bych pouzil ten TBS CRSF, pripadne ELRS.
Osobne mam Frsky prijimace uz jen v letadlech nebo integrovane v malych kopterach. Vsude jinde uz jsem prezbrojil na Express LRS.


Wormsnake píše:
Asi by se mě nejvíc líbilo kdyby šlo nahradit interní modul modulem ELRS a externí TBS CF si nechat.

Jelikoz CRSF a ELRS jsou si velice podobne, tak to nedava moc smysl. Nova verze Tx16s V2 uz ma moznost interniho ELRS

_________________
Hacker Rapier; MPX FC,EG,ES; Phoenix 2k; RCF SBach 342XL
mikroheli a hromada kopter
FrSky Horus X10s


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: RadioMaster TX16S
PříspěvekNapsal: pon 11.04.2022 19:17 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.2.2015
Příspěvky: 1405
Bydliště: Šternberk, ČR
CRSF mám a 3 diverzitní RX.

Ale čím dál víc se mě líbí ELRS a diverzitní příjímač stojí méně než polovic co diverzitní CRSF RX.

Navíc ELRS má teď obrovský rozkvět asi brzy překoná CRSF jestli se tak už nestalo...

_________________
NazaM F550-Rozebraná, RCT800-Padená rozbitá
Vektor XXL, EasyGlider,Taranis
HB-D8T Brushless


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: RadioMaster TX16S
PříspěvekNapsal: stř 20.04.2022 18:05 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.2.2015
Příspěvky: 1405
Bydliště: Šternberk, ČR
Yaapu telemetrický widget...
https://github.com/yaapu/HorusMappingWidget

Pecka co se dá rozchodit na TX za 4000Kč.
Dron sedí na trámu v podkroví přesně pod kurzorem.


Přílohy:
278663459_1459208284519402_2489586147221143903_n.jpg
278663459_1459208284519402_2489586147221143903_n.jpg
[ 118.45 KiB | Zobrazeno 882 krát ]


_________________
NazaM F550-Rozebraná, RCT800-Padená rozbitá
Vektor XXL, EasyGlider,Taranis
HB-D8T Brushless
Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: RadioMaster TX16S
PříspěvekNapsal: sob 23.04.2022 10:56 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.2.2015
Příspěvky: 1405
Bydliště: Šternberk, ČR
Při stahování map pro widget se používá Mission Planner a jeho funkce map prefetch.
V popisu píšou ze widget podporuje jen mapy Google, ale zjistil sem ze lze použít mapy seznam.
Mapy seznam jsou pro naše území detailnější a aktuálnější.
V Mission Planneru si prefetchnete Czechsatelitemap a potom je přejmenujete na Goglesatelitemap.
Poté proženete přiloženou aplikací co to zmenší pro použití ve widgetu a nahrajete na SD radia.
Nedá se stáhnout větší oblast map než zhruba pole 20x20km protože pak by počet vzorků mapy šel do milionů a trvalo by vše strašně dlouho.
Už těch 20x20km sbírá Mission Planner klidně celej den (24H). A de o vyšší statisíce souborů.
Nahrát 500 000 mapových vzorků na SDkartu rádia může trvat i 5 hodin v rychlé čtečce karet pře radio sem radši ani nezkoušel.
Lze si vybrat detailnost mapy v rozmezí 1-20 kdy 1 je pohled na mapu světa v jednom vzorku 20 je jeden vzorek pole cca 50x50m jako na obrázku na mém předchozím postu.

_________________
NazaM F550-Rozebraná, RCT800-Padená rozbitá
Vektor XXL, EasyGlider,Taranis
HB-D8T Brushless


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: RadioMaster TX16S
PříspěvekNapsal: úte 03.05.2022 22:53 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.2.2015
Příspěvky: 1405
Bydliště: Šternberk, ČR
Eachine TX16S mě padá do nouzáku. Nevím co s tím. A hlavně nevím jak bych to v terénu opravil.

Na rádiu mám dva modely letadlo a dron pod INAV FW a crossfire přijímačem a chodí mi tam i dva telemetrické scripty.
Dokud byl v radiu modul crossfire chodilo to jak mělo oba telemetrické scripty. Mapový jak tu píšu výšše a INAV telemetrický script.


Osadil sem do radia modul ELRS vytvořil nový model spároval holý přijímač a chodilo to i telemerie ne sripty ale v nastavení rádia se hlásily telemetrické údaje z přijímače o vlastnostech signálu.
Dále sem připojil letovou jednotku jen tak co nemám v žádném stroji a naběhli správně další telemetrická čidla z jednotky. Doposud vše probíhalo OK a k mé spokojenosti vše na první dobrou a jak sem si to představoval.

Měl sem tedy nový model a k němu telemetrické spojení až k letové jednotce.
Nechal zaplej přijímač a spustil (na radiu) model letadla co mě už chodil s crossfire že budu vrtět letovou jednotkou na stole a koukat na radiu jak se vrtí umělej horizont na displeji rádia ale rádio šlo hned do nouzáku. Tak sem ho vypl a znovu zapl a zas hned nouzák. Tak říkám něco špatně, vypnu rádio a dám do něj crossfire modul s tím to chodí a ono se to spamatuje. A zas nouzák.
Tak trimy k sobě companion zvolím jiný model uložím do radia. Radio spustím a jede zvolím model letadla s založeným modulem crossfire na kterým mě to už chodilo a zas nouzák.

Něco se asi pokazilo v telemetrickém skriptu? Asi bych ho nahrál znovu a OK.
Ale proč mě proboha ELRS zboural model co mě chodil crossfire režimu? To nechápu, já myslel že ELRS a crossfire jsou pro rádio a jednotku v podstatě stejný modul (protokol) a nebo ne?
Prosím o radu.

_________________
NazaM F550-Rozebraná, RCT800-Padená rozbitá
Vektor XXL, EasyGlider,Taranis
HB-D8T Brushless


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: RadioMaster TX16S
PříspěvekNapsal: stř 04.05.2022 7:37 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 3109
Bydliště: Řečkovice
Obrázky: 0
Jestli je v rádiu původní SD karta tak zahodit a dát tam něco "normálního".

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: RadioMaster TX16S
PříspěvekNapsal: stř 04.05.2022 11:00 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.2.2015
Příspěvky: 1405
Bydliště: Šternberk, ČR
Ani nevím jestli tam byla nějaká karta v balení... Mám myslím velmi kvalitní Kingstone rychlou 32GB vím že o rychlosti karty to není. Ale bral sem ji jako kvalitní kartu do Raspberry Pi.

_________________
NazaM F550-Rozebraná, RCT800-Padená rozbitá
Vektor XXL, EasyGlider,Taranis
HB-D8T Brushless


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1063 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69 ... 71  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: BambiSpP, macil a 17 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz