Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 183 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5 ... 13  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: FrSky X12S Horus - 1 pokracovani
PříspěvekNapsal: čtv 28.12.2017 12:24 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie
Uživatelský avatar

Registrován: 1.8.2012
Příspěvky: 5555
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
Pokracovani vlakna viewtopic.php?f=38&t=68753&start=1530

_________________
Jan Janekx Urbanek
https://www.rcstudio.cz/ - prémiový partner a servis FrSky


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky X12S Horus - 1 pokracovani
PříspěvekNapsal: čtv 28.12.2017 12:33 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 12.4.2009
Příspěvky: 1303
Trošku mimo pôvodnej tému, ale neobjavili sa nejaké novinky ohľadom LiPo charger boardu? Našiel som nejaké aftermarket boardy pre 2S LiPo, ale pre 3S ani ťuk...

_________________
Take my love, take my land, take me where I cannot stand
I don't care, I'm still free, you can't take the sky from me...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky X12S Horus - 1 pokracovani
PříspěvekNapsal: čtv 28.12.2017 12:56 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 17.7.2014
Příspěvky: 129
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
Také by mě to zajímalo, zda se o tom stále u FrSky či RCStudiu uvažuje, nebo už byl tento improvement definitivně zavrhnut :(

_________________
Především F3Káčka, ale i něco omotorované se v hangáru najde
FrSky Horus, X-Lite


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky X12S Horus - 1 pokracovani
PříspěvekNapsal: čtv 28.12.2017 20:47 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 2.9.2017
Příspěvky: 15
Teď jsem pro X12S objednal 3s1p. Nabíjení budu řešit pomocí futaba trainer konektoru, pokud se mi ho podaří “hacknout”. Nechci do těla vrtat a přijde mi to jako jediná možnost.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky X12S Horus - 1 pokracovani
PříspěvekNapsal: čtv 28.12.2017 20:52 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 9.7.2011
Příspěvky: 6333
Bydliště: Písek, ČR
Qjuar, nevíš kdy se ti Futaba konektor může hodit, na jeho přepojování bych se vybodnul, dírka navíc do těla, když tam dáš nějaký fajnový konektor, mi připadá jako menší zlo. Jakou baterku jsi použil?
Edit: Taky mě ta NiMH baterka ze začátku vadila (dříve jsem vždy ve vysílačkách měl LiPolky), tak jsem pořád vymýšlel LiFe nebo LiIon, ale nenašel jsem žádnou co by parametrama (rozměry a kapacita) vyhovovala. Pak jsem si zvyknul a holt vždycky nabíjím přes noc, a už mě to nějak přestalo vadit :?

_________________
FrSky Horus, letadla, heli+koptéry.
http://rc.ludl.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky X12S Horus - 1 pokracovani
PříspěvekNapsal: čtv 28.12.2017 22:07 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 27.7.2007
Příspěvky: 141
Bydliště: Skotnice
Obrázky: 1
Jenom pro připomenutí .
6482
To je moje úprava Horus na LiPol 3S . Není potřeba dělat viditelné úpravy do krabice , vše je možno uvést do původního stavu. Nabíjím normální nabíječkou s balancováním, bez vytahování baterky z vysílače.
Více zde http://muznik.rajce.idnes.cz/Horus_uprava_na_LiPol/.
Podle fotek to je myslím pochopitelné.


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky X12S Horus - 1 pokracovani
PříspěvekNapsal: sob 30.12.2017 20:42 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 12.4.2009
Příspěvky: 1303
Muznik, je to krásna robota, ale stále mi to príde ako trošku zbytočná námaha, keď priamo výrobca vložil nabíjaciu dosku, ktorú iba stačí vymeniť a nabíjať sa bude dať aj originál nabíjačkou.

Pekná reakcia je toto: https://www.banggood.com/1A-Battery-Cha ... 62880.html

Ale to sa predávalo (za 33 dolárov) aj s 2S batériou, pre 3S to určené nebolo. Že nikto dosiaľ neurobil podobnú dosku pre 3S je pre mňa celkom záhadou. Najväčšou to, prečo tak neurobil už dávno priamo výrobca...

Ešte mám jednu otázku: neskúšal niekto vyviesť FM modul zo stredu rádia niekam bokom, niekde k hornému displayu? Teoreticky by na to stačil predlžovací viacžilový kábel... Spoľahlivo by to malo odstrániť všetko to rušenie, o ktorom sme tu nedávno diskutovali. Ale zasa chápem, že nikomu sa nechce moc rýpať v relatívne dosť drahom rádiu...

_________________
Take my love, take my land, take me where I cannot stand
I don't care, I'm still free, you can't take the sky from me...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky X12S Horus - 1 pokracovani
PříspěvekNapsal: sob 30.12.2017 21:25 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 9.7.2011
Příspěvky: 6333
Bydliště: Písek, ČR
Jameson píše:
Ale to sa predávalo (za 33 dolárov) aj s 2S batériou, pre 3S to určené nebolo. Že nikto dosiaľ neurobil podobnú dosku pre 3S je pre mňa celkom záhadou....

V čem by byla 3s výhodnější než 2s?

_________________
FrSky Horus, letadla, heli+koptéry.
http://rc.ludl.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky X12S Horus - 1 pokracovani
PříspěvekNapsal: sob 30.12.2017 22:24 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 27.7.2007
Příspěvky: 141
Bydliště: Skotnice
Obrázky: 1
Jako zbytečná námaha mi to určitě nepřijde i kdyby dělali modul pro 3S určitě bych ho do vysílače nedal. Jako hlavní důvod bych uvedl, že nikdy při použití tohoto modulu neuvidíš jak vypadají jednotlivé články , jak jsou rozhozené, jaké mají vnitřní odpory apod.
Nabíjím to sice klasickou Turnigy 6A , ale flashovanou a kalibrovanou podle rcmodely.cevaro.sk , takže vidím jednak rozhození článků ale i jejich vnitřní odpor a jsem již dopředu informován o problémech baterie.
A proč 3S a ne 2S , jednak větší napětí , delší výdrž, méně nabíjení.
Ale nechci nikomu vnucovat svůj názor . Lítal jsem již 3S ve své Futabě a vyhovovalo mi rychlé nabití a dlouhá výdrž.


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky X12S Horus - 1 pokracovani
PříspěvekNapsal: sob 30.12.2017 22:29 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 9.7.2011
Příspěvky: 6333
Bydliště: Písek, ČR
muznik píše:
...A proč 3S a ne 2S , jednak větší napětí , delší výdrž, méně nabíjení...

Energie baterie je přeci dána její hmotou (velikostí baterie), a jestli je to např. 6V/2Ah, nebo 12V/1Ah, pořád je to 12Wh (a stejný objem a váha, tj. stejná uskladněná energie). Vyšší počet článků neznamená automaticky vyšší uskladněnou energii.
Nebo mi něco uniklo, proč by ta 3s měla být výhodnější?

_________________
FrSky Horus, letadla, heli+koptéry.
http://rc.ludl.cz


Naposledy upravil Woita dne ned 31.12.2017 15:36, celkově upraveno 2

Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky X12S Horus - 1 pokracovani
PříspěvekNapsal: ned 31.12.2017 14:00 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 11.4.2008
Příspěvky: 4929
Bydliště: CA
Dá sa v OpenTX vypnúť zvuk pre trim T5 a T6 - chcem ho použiť, ako tlačítko....

_________________
http://lubo111.rajce.idnes.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky X12S Horus - 1 pokracovani
PříspěvekNapsal: pon 01.01.2018 0:00 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 12.4.2009
Příspěvky: 1303
Woita píše:
V čem by byla 3s výhodnější než 2s?


Používam UHF moduly s výkonom do 2W. Príkon je cca trojnásobok výkonu. Pri 2W je teda príkon 6W. Pri 7V batérii to robí prúdy 0,86A, čo je sakra dosť na tie tenké plošáky, čo vedú k modulu. Pri 10,5V je to 0,57A, čo je len mierne nad normu (tipujem, že sú dimenzované na cca 0,5A). Tak preto.

A druhý dôvod: dostupné 2S batérie sú zbytočne "nízke". No a v konfigurácii 2s2p sú už zasa príliš vysoké. 3S tam sadne ako zadok na nočník.

_________________
Take my love, take my land, take me where I cannot stand
I don't care, I'm still free, you can't take the sky from me...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky X12S Horus - 1 pokracovani
PříspěvekNapsal: pon 01.01.2018 20:30 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 10.5.2017
Příspěvky: 58
Bydliště: Plzeň
Zdravím, potřeboval bych poradit jak v Open TX naprogramovat to, abych mohl mix výškovky ke klapkám upravovat trimem. Někde jsem četl, že to tak někdo měl nastaveno a věřím že to jde, ale nikde jsem nenašel jak na to a v mixech se mi podařilo to rozfungovat jen tak, že se to chovalo prostě jen jako trim, takže mi to výškovku přidávalo i když jsou klapky zatažený, což je k ničemu :/ Reakci výškovky mám udělanou v mixech přes křivku.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky X12S Horus - 1 pokracovani
PříspěvekNapsal: pon 01.01.2018 21:25 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 11.4.2008
Příspěvky: 4929
Bydliště: CA
Androxx píše:
Zdravím, potřeboval bych poradit jak v Open TX naprogramovat to, abych mohl mix výškovky ke klapkám upravovat trimem. Někde jsem četl, že to tak někdo měl nastaveno a věřím že to jde, ale nikde jsem nenašel jak na to a v mixech se mi podařilo to rozfungovat jen tak, že se to chovalo prostě jen jako trim, takže mi to výškovku přidávalo i když jsou klapky zatažený, což je k ničemu :/ Reakci výškovky mám udělanou v mixech přes křivku.

Trim bude nastavovať GV a toto GV bude meniť hodnotu mixu.....

_________________
http://lubo111.rajce.idnes.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky X12S Horus - 1 pokracovani
PříspěvekNapsal: pon 01.01.2018 21:37 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 10.5.2017
Příspěvky: 58
Bydliště: Plzeň
Rozepsal bys mi to prosím trochu víc?

lubo1 píše:
Dá sa v OpenTX vypnúť zvuk pre trim T5 a T6 - chcem ho použiť, ako tlačítko....


To pípání přestane, když si v příslušném letovém režimu změníš hodnotu trimu 5 a 6 z nuly na ---, jestli pak funguje jako tlačítko jsem nezkoušel, ale asi by měl

EDIT: Tak dobrý, na tu globální proměnnou už jsem přišel, nebylo to tak těžký, jen ještě musím nastavit ten trim aby fungoval jako tlačítko, na poťáku mi to funguje normálně.


Naposledy upravil Androxx dne pon 01.01.2018 21:53, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 183 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5 ... 13  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 9 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz