Odeslat nové téma Toto téma je zamknuté. Nemůžete posílat nové příspěvky ani odpovídat na starší.  [ Příspěvků: 1236 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5 ... 83  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: stř 12.04.2017 7:22 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 18.3.2010
Příspěvky: 2561
Bydliště: Zavar, SK
to zz: oficialny dosah prijimacov je 1,5km, najdalej som letel 1,9km, ale to uz RSSI mohutne protestovalo :mrgreen:
to lubo1: takto to vyzera?
Příloha:
_porovnanie senzorov.jpg
_porovnanie senzorov.jpg
[ 55.44 KiB | Zobrazeno 3733 krát ]


Tie ACS a powermodul mas napriamo pripojene k Arduinu, ci cez operak?

_________________
Taranis X9D & Jumper T16Pro & nejaké lietadlá, heli a koptéry www.rcmodelytt.sk


Nahoru
 Profil  
 
 
PříspěvekNapsal: stř 12.04.2017 10:42 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 11.4.2008
Příspěvky: 5058
Bydliště: CA
ddano007 píše:
...

Nazdar.
Nestihal som to dať do grafu... ty si to urobil za mňa....
Ten snímač s ACS je pomerne hrubý a neforemný....
Příloha:
DSC01933.JPG
DSC01933.JPG
[ 72.65 KiB | Zobrazeno 3653 krát ]


Příloha:
DSC01932.JPG
DSC01932.JPG
[ 82.58 KiB | Zobrazeno 3653 krát ]


Příloha:
DSC01944.JPG
DSC01944.JPG
[ 95.38 KiB | Zobrazeno 3653 krát ]


Meranie je bez problémov ... Je to zapojené priamo na analógový vstup arduina cez neaký odpor tuším 2k2 v sérii .... len ako ochrana proti zkratu.
Ma výstupe je 0.6V v kľude, u mňa 0.64V... citlivosť 60mV na Ampér.... čiže 1.8V+0.64V pri 30 A. Maximálny rozsah bez deliča cca 44A ....
Za 50A jednosmerný som zaplatil cca 5Ečiek ...
Ten Powermodul je zapojený na priamo do analógového vstupu Arduina. Na doske je oproti tvojeje verzii, kde máš tuším na výstupe z prevodníka 110K proti zemi ... na mojom bolo 750K. Merá to priamo 1V-10A
Keď som z toho prepočítal vstupný odpor 300K voči zemi.
Problém je, že meria len do 30A a ja by som potreboval do 40A.
Musím zohnať na dosku odpor cca 500K v neakom drôtovom prevedení 0.1W... Bohužiaľ doma mám najvyššiu hodnotu 200K.... Musím pozháňať....
...SMD tám nedám... predsalen už sa mi na to príliš trasú ruky...

_________________
http://lubo111.rajce.idnes.cz


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 12.04.2017 11:29 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.8.2012
Příspěvky: 5687
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
martinni píše:
Ahoj,

má někdo zkušenost s výměnou šroubu gimbalu v originál gimbalu v X9D. Mám stržený závit, tak bych chtěl vyměnit. V tom plastu je to jen nalisované?


Staci vysunout z gimbalu, je to natlacene.

_________________
Jan Janekx Urbanek
https://www.rcstudio.cz/ - prémiový partner a servis FrSky


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: stř 12.04.2017 11:30 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.8.2012
Příspěvky: 5687
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
jio píše:
To se teď začalo přidávat ke každé vysílačce nebo je to záležitost jen této dizajnovky?


Je to jen u teto varianty, ale zvazuji to tisknout.

_________________
Jan Janekx Urbanek
https://www.rcstudio.cz/ - prémiový partner a servis FrSky


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: stř 12.04.2017 11:34 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.8.2012
Příspěvky: 5687
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
odkudkam píše:
Ahoj ta barevná úprava je nástřik barvy, jak to bude odolné otěru nebo lehčím škrábancům.
Budou i do budoucna jiné barevné variace?
Ne že by mi stříbrná vadila,ale je na ní vše časem dost vidět.


Je to potazeni hydro dippingem, pak se to nastrika nejakym lakem.
Barevne varianty budou 4 v dohledne dobe.

Příloha:
varianty.JPG
varianty.JPG
[ 45.25 KiB | Zobrazeno 3633 krát ]


_________________
Jan Janekx Urbanek
https://www.rcstudio.cz/ - prémiový partner a servis FrSky


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: stř 12.04.2017 12:22 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.6.2011
Příspěvky: 626
Bydliště: Svitavy a okolí
Já mám tyhle chrániče gimbalů.
Příloha:
IMG_20170330_172717577.jpg
IMG_20170330_172717577.jpg
[ 102.26 KiB | Zobrazeno 3638 krát ]


Čím jsou vylepšené ty přepínače u té speciální edice?

_________________
Last one alive, lock the door!


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 12.04.2017 14:48 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 11.4.2008
Příspěvky: 5058
Bydliště: CA
ddano007 píše:
Tie ACS a powermodul mas napriamo pripojene k Arduinu, ci cez operak?

Takže upravil som hodnotu R1 z výstupu INA XXXX ... našiel so len 360K. Je tam...
Je to spojené napriamo s A2 Arduina..
Vypadá to na rozsah približne 70A... Tak ho použijem do Herona... je predsalen tenší ako ten ACS...
Tu je graf - TMP1 - ACS.. TMP2 Ina...
Příloha:
corel.jpg
corel.jpg
[ 75.15 KiB | Zobrazeno 3593 krát ]


Tu sú dáta...


Přílohy:
ntoroaskus2-2017-04-12.csv [15.41 KiB]
55 krát

_________________
http://lubo111.rajce.idnes.cz
Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 12.04.2017 14:52 
Mazák
Mazák

Registrován: 22.1.2016
Příspěvky: 785
Bydliště: Brno-Maloměřice
Chrániče na páky ... najde se někdo, komu se podařilo je za svou modelářskou kariéru poškodit ?


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv 13.04.2017 19:52 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.8.2012
Příspěvky: 5687
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
Na základě požadavků klientů jsme vyrobili a zařadili do sortimentu chrániče kniplů.

https://rcstudio.cz/cs/prislusenstvi/91-chranice-kniplu-par.html

Příloha:
chranice-kniplu-par.jpg
chranice-kniplu-par.jpg
[ 89.28 KiB | Zobrazeno 3453 krát ]


_________________
Jan Janekx Urbanek
https://www.rcstudio.cz/ - prémiový partner a servis FrSky


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: čtv 13.04.2017 20:53 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 24.1.2009
Příspěvky: 140
Honzo jen takový postřeh: pro takové piloty jako já asi nepoužitelné.....mám dlouhé páky. Ale já bych si to nikdy nekoupil.

_________________
Frsky HORUS


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát 14.04.2017 6:30 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 18.3.2010
Příspěvky: 2561
Bydliště: Zavar, SK
Chlapci, poraďte s takouto pikoškou:
V rámci merania prúdu s APM power modulom som občas dospel k dvojbodovej kalibrácii prúdu, t.j. výsledok je range + offset, napríklad range 60A, offset 1.5A. No a keďže je tam nenulový offset, tak aj pri stiahnutom plyne nabiehajú pomaličky mAh na spotrebe. Je možné nejako presvedčiť Taranisa, aby počítal spotrebu až keď je prúd väčší ako napr. 1.5A?
EDIT: Nedal by sa napríklad použiť - až sa to bojím napísať - nejaký LUA skript, ktorý by prečítal hodnotu A2 ( kde meriam prúd ) a keď je menšia ako offset prepísal A2 na nulu?

_________________
Taranis X9D & Jumper T16Pro & nejaké lietadlá, heli a koptéry www.rcmodelytt.sk


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát 14.04.2017 16:27 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 18.3.2010
Příspěvky: 2561
Bydliště: Zavar, SK
Takže vyriešené: LS if A2<0.5 SF Reset A2.
Akurát som musel preinštalovať Taranisa z OpenTX 2.0.20 na 2.1.9, v 2.0.20 sa to nedá :mrgreen:
Škoda, že nie je možné na A2 použiť Set alebo Adjust alebo Override. Takto je na telemetrickej obrazovke namiesto A2 prázdno ... :(

_________________
Taranis X9D & Jumper T16Pro & nejaké lietadlá, heli a koptéry www.rcmodelytt.sk


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát 14.04.2017 16:46 
Mazák
Mazák

Registrován: 2.2.2012
Příspěvky: 1261
Jsem už více jak 2 roky maximálně spokojeným uživatelem Taranisu,ale před chvílí se mi stala jedna teoreticky nemožná věc.Měnil jsem vrtuli na čmeldovi,udělal jsem zkoušku ,vše bylo ok,vysílač jsem vypnul.Chtěl jsem si zalítat s Mustangem od RCF,zapnul jsem vysílač,v nastavení jse nějak zapomněl změnit model,zapojil jsem baterii,vše zapípalo,kormidla se zahýbala ,mustanga jsem hodil a ten se krásně zapíchl do trávy,protože výškovka šla opačně.Škoda absolutně žádná,byla moje chyba,že jsem nezkontroloval jak chodí kormidla,ale je zajímavé,že jsem měl na vysílajdě nastaveného čmeldu a lítal jiné éro!!!! :(


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát 14.04.2017 18:24 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 17.8.2011
Příspěvky: 680
Bydliště: Ružindol,SK
Obrázky: 9
Jardátor-problem môže byť v tomto
Když programujete nový model
(přijímač), systém automaticky přiřadí přijímači identifikační číslo. Číslo se dá kdykoliv změnit. Rozsah čísel je 00-63, první přijímač se označuje jako 01 (používání čísla00 se nedoporučuje). Jakmile je přijímači přiřazeno číslo a přijímač s vysílačem se spárují, číslo se nemění, pokud se uživatel sám ke změně nerozhodne. Pak je třeba systém znovu spárovat.

priradovat sa dajú len prijímače serie X

_________________
Futaba FC-16, Frsky Taranis +


Naposledy upravil ingwarr dne pát 14.04.2017 19:12, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: pát 14.04.2017 19:08 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 18.3.2010
Příspěvky: 2561
Bydliště: Zavar, SK
Jardátor píše:
... před chvílí se mi stala jedna teoreticky nemožná věc....,ale je zajímavé,že jsem měl na vysílajdě nastaveného čmeldu a lítal jiné éro!!!! :(

A aké používaš prijímače? Lebo ak D8, tak tie nemajú modelmatch, tam treba dávať majzla. X-kové prijímače nepoznám... :mrgreen:

_________________
Taranis X9D & Jumper T16Pro & nejaké lietadlá, heli a koptéry www.rcmodelytt.sk


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Toto téma je zamknuté. Nemůžete posílat nové příspěvky ani odpovídat na starší.  [ Příspěvků: 1236 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5 ... 83  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 15 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz