Reklama

 





Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 328 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 18, 19, 20, 21, 22  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: FrSky Taranis Q X7
PříspěvekNapsal: ned 06.08.2017 18:09 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie
Uživatelský avatar

Registrován: 1.8.2012
Příspěvky: 5293
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
Pokud je tam vstup tak proc be neslo brat data z externiho prijimace. Nesedim u pc ale uart be mel stacit

_________________
Jan Janekx Urbanek
http://www.rcstudio.cz - autorizovaný prodejce FrSky


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky Taranis Q X7
PříspěvekNapsal: ned 06.08.2017 18:32 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 19.1.2012
Příspěvky: 21
aha, tak podla mna tam vstup nie je, ale mozno sa mylim


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky Taranis Q X7
PříspěvekNapsal: úte 08.08.2017 10:12 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie
Uživatelský avatar

Registrován: 1.8.2012
Příspěvky: 5293
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
Dnes jsme naskladnili gimbaly M7 pro Taranis Q X7. Neváhejte, je o ně veliký zájem.

https://rcstudio.cz/cs/prislusenstvi/405-frsky-m7-gimbal.html

Obrázek

_________________
Jan Janekx Urbanek
http://www.rcstudio.cz - autorizovaný prodejce FrSky


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky Taranis Q X7
PříspěvekNapsal: stř 16.08.2017 23:19 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 26.5.2014
Příspěvky: 200
kdyby tam dali radši boční slidery
https://www.frsky-rc.com/product/taranis-q-x7s/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky Taranis Q X7
PříspěvekNapsal: pon 21.08.2017 9:01 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 31.12.2016
Příspěvky: 3
Hoj. Tak pro ty, kterým chybí na Taranisu X7 slidery: Taranis X7 má vynikající poměr cena/výkon. Začátečníkovi poslouží více než bohatě. A ač plasty mohou vypadat tuctově, jsou velmi robusní. Že se na ceně šetřilo, je znát. (Je potřeba vyřešit akumulátor + jeho dobíjení, ...) Všeobecně u Taranisů jsou problematické konektory od kniplů k základní desce. Vyčistit, kontaktový sprej a pojistit tavkou silně doporučuji. Otočné potenciometry také nejsou ovladatelné jedním prstem a na tož po slepu. Takže opět vyměněny za něco s "větším knoflíkem". A pokud někomu chybí slidery, ale nechce utrácet za D, tak vždy cesta je. Je tam přeci Open FW ;-) Rádio má bohužel jen 6 analogových vstupů. Takže člověk buď oželí otočné potenciometry z čelního panelu nebo zapojí kousek elektroniky na vstup učitel/žák, který analogové vstupy převede na PPM (CPPM podle terminologie FrSky) a rozšíří tím rádio o dalších 8 analogových vstupů. Což už bude mít problém rozumně využít :-D


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky Taranis Q X7
PříspěvekNapsal: stř 23.08.2017 18:36 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie
Uživatelský avatar

Registrován: 1.8.2012
Příspěvky: 5293
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
Placatý fotky už nás neba, prohlédněte si naše rádia a nové produkty v 360 stupních. Další produkty budeme přefocovat.

https://rcstudio.cz/cs/12-rc-soupravy

Obrázek

_________________
Jan Janekx Urbanek
http://www.rcstudio.cz - autorizovaný prodejce FrSky


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky Taranis Q X7
PříspěvekNapsal: stř 23.08.2017 19:06 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.1.2016
Příspěvky: 635
Bydliště: Brno-Maloměřice
Moc hezký ... a až budou takové 3D fotky Taranise E s Horusovským displayem, tak si to video budu pouštět místo Večerníčku. :D


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky Taranis Q X7
PříspěvekNapsal: stř 23.08.2017 19:39 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 23.6.2014
Příspěvky: 422
Bydliště: Žďár n. S.
"Teda, to muselo dát příšernou práci. Přitom taková blbost, co?" :lol:

_________________
Laguna, Daidalos, MiniCorado, F3K Edge, Fox 2300, Funtastic=Funtic II a další, Taranis X9D+


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky Taranis Q X7
PříspěvekNapsal: sob 09.09.2017 21:06 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 11.5.2017
Příspěvky: 2
Zdravim,
mam taky problem s dosahom Qx7 a prijimacom X4R-SB a mam k tomu par otazok, ale najprv popisem co som stym vlastne stvaral :D
Asi 4 mesiace dozadu sa mi podarilo trocha nasekat antenky na X4R, co som si vsimol az pri dalsom lete, ked sa zapol failsafe asi po 150m(pouzival som vtedy na Qx7 tusim openTX2.2.0RC14). Tak som teda siel opravit anteny, vygoogli si ze odhalena cast ma mat 31.23mm. Nez som zacal rezat odmeral som poskodene anteny a mali zhruba 34mm. Co ma prekvapilo kedze vsade pisu 31.23mm. Spravil som ich teda na zhruba 31.23mm po 100-150m na mna hned radio hulakalo LOW RSSI. Predlzil som ich teda na 34mm a problem sa stratil az do teraz.

Minuly tyzden som menil video vysielac za novy, do Qx7 nahral aktualny OpenTX a nahral aj posledny firmware do KISS FC. Ked uz som to mal rozbrate, vymenil som aj tie hrozne kabliky s plastovou izolaciou, co sa dodavaju k X4R za silikonove. Ako prvy som priletoval nanovo X4R a video vysielac. Pustil som radio, okuliare vsetko fungovalo ako ma. Ale ked som zaktualizoval radio zacalo hulakat LOW RSSI, co viem ze sa obcas stava je to moc blizko, tak som tomu nevenoval moc pozornost aj ked hulakalo dost casto. Dnes som konecie isiel lietat a po par metroch zas hlasenia LOW RSSI, critical RSSI a nakonec asi po 150m failsafe. Zapol som na radiu range test mod a uz po 5m som mal 0dB. Na skusku som urezal anteny zhruba na tych 31mm a zrazu to slo az na 15-20m, ale pri realnom lietani bol dosah zhruba rovnaky. Nakonec som vymenil anteny za nove, ktore mam z banggoodu. Tie maju pre zmenu 32mm 8O . Range test dopadol zas rovnako a uz pri 1m je dB okolo 50.

Tak huraa otazky.

1. Jak dlhe maju byt teda tie anteny??
2. X4R som kupil 27.2.2017 v rcstudiu, je treba nahrat novy firmware? ak ano ktory presne subor z RCStudioFW.zip?
3. Kde by mohol byt problem? :D
4. Jak nespojaznim X4R rozmyslam nad XSR alebo R-XSR. Ma XSR rovnaky dosah ako X4R? Zevraj ma inak dlhe anteny.
5. Kedy bude R-XSR na sklade? :D pockat radcej na ten?

Za odpovede pripadne riesenie vopred dakujem :)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky Taranis Q X7
PříspěvekNapsal: ned 10.09.2017 20:53 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie
Uživatelský avatar

Registrován: 1.8.2012
Příspěvky: 5293
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
1. Anteny se slozite pocitaji, pokud jsou kratsi je kratsi i aktivni cast.
2.ted z hlavy nevim, musim kouknout
3.vypada to na spaleny rf cip
4. Nekdo tvrdi ze ma s XSR slabsi dosah nekdo lita daleko, ja ho mam v F3K a litam
5. Nemuslim ze tam bude veliky rozdil jen redundance. Snad kon cem zari.

_________________
Jan Janekx Urbanek
http://www.rcstudio.cz - autorizovaný prodejce FrSky


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky Taranis Q X7
PříspěvekNapsal: pon 11.09.2017 15:52 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 31.7.2016
Příspěvky: 189
Bydliště: Brno-venkov, Jih.
Ahoj, můžete mi poradit jak na Taranis Q7 nastavit pro samokřídlo s přijímačem x8r?
Děkuji za polopatycký rady.

A ještě jedna otázka. Mám ve vysílači lipolku 2800mAh, ale výdrž nic moc. Myslíte si že když tam dám 6 nabíjecích AA článků s kapacitou 2800 mAh tak to bude lepší nebo horší protože AA článek má jen 1,2V? Díky.

_________________
Mavic pro, Funtic 2, Venus 3d pro, ME 163 , Funcub 1400, Flite test mini Arrow, Eachine Fury Wing.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky Taranis Q X7
PříspěvekNapsal: stř 13.09.2017 0:15 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 1.12.2014
Příspěvky: 292
Bydliště: Ostrava
Nesrovnavej kapacitu v mAh, ale ve Wh. Pokud je ta lipolka alespon 2S, tak je v ni vice energie, nez v 6S NiMH.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky Taranis Q X7
PříspěvekNapsal: stř 13.09.2017 16:29 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 31.7.2016
Příspěvky: 189
Bydliště: Brno-venkov, Jih.
Díky ondrascz.

S tím nastavením nikdo nepomůže? Našel jsem jen video o nastavení Taranise, ale jiného typu. On tam nastavil zdroj jako
AIL a ELE, což chápu. Jenže to můj taranis qx7 nemá. Takže sem dost v koncích.

_________________
Mavic pro, Funtic 2, Venus 3d pro, ME 163 , Funcub 1400, Flite test mini Arrow, Eachine Fury Wing.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky Taranis Q X7
PříspěvekNapsal: stř 13.09.2017 17:51 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 28.12.2015
Příspěvky: 278
Bydliště: Liberec
Ahoj, já jsem stejný vysílač nastavoval podle super návodu od RiMra, viz. https://youtu.be/TfcpKV5GxVw
Je v podstatě jedno, jestli máš návod na velký Taranis anebo X7, v obojím je OpenTx, maximálně to tam cpeš jinými tlačítky, ale postup je stejný. Po shlédnutí toho videa a napípání šablony perfektně pochopíš systém OpenTx, pak už to půjde samo :-)

_________________
Hype Funtastic
Alpha 1500 RTF, synkova
Taranis Q X7


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky Taranis Q X7
PříspěvekNapsal: čtv 14.09.2017 11:24 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 21.6.2008
Příspěvky: 3878
Tak zaprve si myslim, ze tento dotaz je krasnou ilustraci nesmyslnosti toho kultu OpenTX, fakt neni normalni, aby se proste nevybral delta/elevon mix bez hledani...
Ale kdyz uz clovek ma takove radio, tak to vyresit jde dost snadno, viz treba http://open-txu.org/welcome-to-taranis- ... on-mixing/ . V postate se na dvou kanalech da mix proti sobe, na tom odkazu to je i s videem. Delal jsem celkem nedavno na T9X s OpenTX a funguje v pohode...


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 328 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 18, 19, 20, 21, 22  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz