Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 374 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 21, 22, 23, 24, 25  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Futaba T18SZ
PříspěvekNapsal: pon 06.05.2019 6:08 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 2.5.2003
Příspěvky: 7158
Obrázky: 1
Blog: Zobrazit blog (25)
Já bych uvítal u další aktualizace fw (jestli teda nějaká bude), možnost zaheslování programu pro jednotlivý model.
Mám kolegu co dokáže stávající program dokonale rozházet, ale napsat nový je pro něj sci-fi.
Nenapadá někoho jak program zabezpečit proti přepsání již u stávajícího fw?


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Futaba T18SZ
PříspěvekNapsal: pon 06.05.2019 7:23 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 10007
Bydliště: Benátecká Vrutice, ČR
Nedalo by se to řešit zkopírováním modelu na SD, a případně ještě i přejmenovat? Nevím jestli by nefungovalo nastavení atributu "jen pro čtení" v PC pouze pro ten jeden soubor modelu na SD kartě. Pak by stačilo ten model znova zkopírovat do Tx. Jestli by i tohle rozvrtal, tak pak asi už jedině klackem přes pazoury. :lol:


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Futaba T18SZ
PříspěvekNapsal: pon 06.05.2019 10:34 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.4.2008
Příspěvky: 529
zdzd píše:
Signalizace poklesu napětí baterií.


Preco by mala signal. nastaveneho napatia byt v menu FS? Alarm si nastavim v telemetrii, ci?
Nemoze to byt nieco ako ze pri spadnuti na zvolene napatie hodi ten kanal do failsave hodnoty?
Neskusal som to..


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Futaba T18SZ
PříspěvekNapsal: pon 06.05.2019 11:24 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 25.10.2009
Příspěvky: 2481
Bydliště: Praha
Obrázky: 0
Podle návodu tam máš ještě asi 3 minuty na to, abys normálně přistál.

_________________
Stork8 (3,82m),Maxi Swift(1,4m) /Futaba T18 SZ /Nabíječ CELLPRO POWERLAB 8/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Futaba T18SZ
PříspěvekNapsal: pon 06.05.2019 12:53 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.4.2008
Příspěvky: 529
kovaco píše:
Podle návodu tam máš ještě asi 3 minuty na to, abys normálně přistál.

Netusim co pises.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Futaba T18SZ
PříspěvekNapsal: pon 06.05.2019 13:04 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 4.5.2003
Příspěvky: 10695
Bydliště: Břeclav
Je funkce upozornění na nízké napětí RX accu. Při poklesu se stane to, co si nastavíš - třeba upustí bombu, lépe stáhne plyn a podobně.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Futaba T18SZ
PříspěvekNapsal: pon 06.05.2019 13:25 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 2.5.2003
Příspěvky: 7158
Obrázky: 1
Blog: Zobrazit blog (25)
kovaco píše:
Podle návodu tam máš ještě asi 3 minuty na to, abys normálně přistál.

Hm a jak pozná vysílač,že má ještě ty tři minuty...podle křivky vybíjení baterky ? Takové nastavení tam ale není.
Obzvlášť LiFe jsou na to nebezpečné..koleno je dost strmé!!!


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Futaba T18SZ
PříspěvekNapsal: pon 06.05.2019 13:29 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 4.5.2003
Příspěvky: 10695
Bydliště: Břeclav
Táhne se to od dob PCM.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Futaba T18SZ
PříspěvekNapsal: pon 06.05.2019 13:29 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.4.2008
Příspěvky: 529
Predbehol si ma, prave som sa chcel opytat, ci je to z dob bez telemetrie...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Futaba T18SZ
PříspěvekNapsal: pon 06.05.2019 13:36 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 4.5.2003
Příspěvky: 10695
Bydliště: Břeclav
Jo, je to tak, tak funkce už existuje více jak dvacet let.

A u obyč. FASST se ta naprogramovaná akce uděje (třeba stažení plynu), přičemž lze nastavit přepínač, kterým se ta funkce dá následně zrušit aby se příslušné servo zase dalo normálně ovládat.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Futaba T18SZ
PříspěvekNapsal: sob 22.06.2019 12:37 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 2.5.2003
Příspěvky: 7158
Obrázky: 1
Blog: Zobrazit blog (25)
Na Rcsoaringdigest je zajímavé povídání na jak na set-up T18SZ pro F5J
https://www.rcsoaringdigest.com/pdfs/RC ... 015-12.pdf


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Futaba T18SZ
PříspěvekNapsal: pon 24.06.2019 8:40 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.6.2008
Příspěvky: 5156
Bydliště: Praha ČR
graup15 píše:
Na Rcsoaringdigest je zajímavé povídání na jak na set-up T18SZ pro F5J
https://www.rcsoaringdigest.com/pdfs/RC ... 015-12.pdf


???? Nespletl jsi odkaz?
V tom PDF je programování pro F3J, navíc se starým fw (některé věci se trochu změnily), věci pro F5J typu jak inteligentně řídit motor tam naopak úplně chybí.
Jinak samozřejmě část ovládání klapek se použít dá, i když to osobně dělám trochu jinak, ale asi největší specifika F5J tam nejsou vůbec.

Mimochodem napovím - vtip je v tom, že u F5J je třeba dát motor na plynulé řízení (pro palcové asi nejlépe boční otočný, v pultu se využívá knypl plynu). Ale neřídí se 0-100, nýbrž cca 10-100, motor prostě nesmí jít knyplem vypnout, proto se to zkombinuje se spínačem, který program motoru zapne/vypne.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Futaba T18SZ
PříspěvekNapsal: úte 25.06.2019 8:25 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 2.5.2003
Příspěvky: 7158
Obrázky: 1
Blog: Zobrazit blog (25)
Dík za opravu ...máš pravdu. I tak se to může hodit...možná.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Futaba T18SZ
PříspěvekNapsal: čtv 27.06.2019 23:17 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.4.2008
Příspěvky: 529
Mate v radiu niekto tuto LiFe? Ako dlho a funguje ok?


Přílohy:
LiFeFutaba.jpg
LiFeFutaba.jpg
[ 45.28 KiB | Zobrazeno 565 krát ]

Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Futaba T18SZ
PříspěvekNapsal: pát 28.06.2019 5:52 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 5.1.2007
Příspěvky: 8909
Bydliště: Trenčianska Turná
Obrázky: 0
mac píše:
Mate v radiu niekto tuto LiFe? Ako dlho a funguje ok?

Pokial je to ta original, tak 10-11 hodin prevadzky.

_________________
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 374 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 21, 22, 23, 24, 25  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz