Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 436 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 26, 27, 28, 29, 30  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: OpenTX (Videa str.5)
PříspěvekNapsal: pát 24.05.2019 11:03 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 12.2.2016
Příspěvky: 1182
Bydliště: Vysočina
Díky, konečně mě to došlo (prostě už blbnu), očekával jsem tu obrazovku po spuštění.
Tak pila funguje, to je tak, když na to člověk rok nesáhne. Tohle nastavování je ale stejně trochu "přes ruku".


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: OpenTX (Videa str.5)
PříspěvekNapsal: pát 24.05.2019 11:31 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 1047
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
No jo, netvrdím, že je to ergonomické, ale teoreticky je to použitelné a "jde to". (jo, jo, jde to, fakt to jde. :-P )

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | několik vrtulemi poháněných létajících strojů)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: OpenTX (Videa str.5)
PříspěvekNapsal: pát 24.05.2019 11:39 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 12.2.2016
Příspěvky: 1182
Bydliště: Vysočina
Skript se mně líbí, přes ruku mně to připadlo v menu, protože jsem na to lezl přes SDcard. Ale vlastně k tomu nebyl důvod. Takže zpět a snad si to zapamatuju (starej pes a nový kousky.... :) ) A jede to, taky už jsem to zkoušel.

A aby řeč nestála, možná by to mohlo fungovat i samo. Nastavit parametry - rychost stoupání pily, první, druhou a třetí úroveň, return potom hodnotu až po dosažení některé úrovně. To potom už přímo na servo...
A máš to, teď ti do toho budu kecat. :)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: OpenTX (Videa str.5)
PříspěvekNapsal: pát 24.05.2019 12:39 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 1047
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
Ať si každý upraví k obrazu svému. :)
Ale sakryš, to by mohl být pěkný skriptík... nastavit přepínač + točítko na rychlost snímků....

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | několik vrtulemi poháněných létajících strojů)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: OpenTX (Videa str.5)
PříspěvekNapsal: pát 24.05.2019 13:07 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 12.2.2016
Příspěvky: 1182
Bydliště: Vysočina
No já už jsem to cvičně rozhrabal a servo pěkně skáče.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: OpenTX (Videa str.5)
PříspěvekNapsal: pát 24.05.2019 23:01 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 1047
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
Tož jsem upravil pilu na něco úplně jiného:
camctl.lua
mix script, kde se nastaví

CamCtrl - 3 polohový vypínač, který určuje činnost
PicFreq - potenciometr, který určí rychlost snímání v rozsahu "strašně rychle" (minimum potenciometru) až T-max
T-max - maximální čas, který lze nastavit potenciometrem std max ~10s
Focus tm - délka ostření v 0,01 s std 100 (1s)
Focus lv - uroven focusu v %

Max doba jednoho snímku je minuta. Pokud by někomu nevyhovovalo, upraví si k obrazu svému.

Ještě to umí udělat fotku na "cvak" a dokončí to sekvenci vyrobení snímku, i když se přepínač vrátí do neutrální polohy nebo do polohy kamera.

testoval jsem pouze na simu X9D a Horus 10.


Přílohy:
CamControl.ZIP [1.67 KiB]
18 krát

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | několik vrtulemi poháněných létajících strojů)
Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: OpenTX (Videa str.5)
PříspěvekNapsal: sob 25.05.2019 11:02 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 12.2.2016
Příspěvky: 1182
Bydliště: Vysočina
Jj, nějak to funguje. Tak mám za sebou zase jednou refresh paměti. Teď ale přes víkend - potomstvo :D . (Možná potom, z cvičných důvodů, napíšu něco podobnýho úplně jinak, něco mám v hlavě...)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: OpenTX (Videa str.5)
PříspěvekNapsal: sob 25.05.2019 13:41 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 1047
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
Tak je to takové jednoúčelové, lineární až tupé, už když jsem to psal, tak jsem viděl, co by se dalo zobecnit, zjednodušit, vylepšit, ale bylo pozdě a už se mi to nechtělo předělávat. Zvídavý čtenář si jistě upraví k obrazu svému. :)

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | několik vrtulemi poháněných létajících strojů)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: OpenTX (Videa str.5)
PříspěvekNapsal: úte 28.05.2019 20:47 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 12.2.2016
Příspěvky: 1182
Bydliště: Vysočina
Tak jsem si taky "zacvičil" s fotografováním. Dal jsem to ale do vlákna OpenTX LUA scripting.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: OpenTX (Videa str.5)
PříspěvekNapsal: stř 29.05.2019 15:45 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 25.11.2009
Příspěvky: 444
Bydliště: Trnava, SR
Zdravim, nechcem zakladat nove vlakno a mozno sa to tu uz riesilo, tak sa ospravedlnujem za duplicitu, ale nejako sa mi nedari nastavit logovanie telemterickych udajov na SD kartu v OpenTX az po zapnuti ARM. Teraz mam nastavene logovanie telemetrie po zapnuti radia a nacitani konkretneho modelu, ale chcel by som to nastavit na niektory prepinac - ktorym ARMujem... Viete mi prosim poradit resp. ma to niekto urobene?
Dakujem.

_________________
Each.H8mini+TX05,Leader130HM,Leader125HM,Thunder TigerXXT,Hydrotek F1+SKY-HD01,Taranis X9D+


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: OpenTX (Videa str.5)
PříspěvekNapsal: stř 29.05.2019 16:28 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 11.4.2008
Příspěvky: 5025
Bydliště: CA
romko1 píše:
........

V špec funkciách u mňa riadok 2 ....SF2 .....


Přílohy:
Snímka26.PNG
Snímka26.PNG
[ 46.31 KiB | Zobrazeno 1038 krát ]


_________________
http://lubo111.rajce.idnes.cz
Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: OpenTX (Videa str.5)
PříspěvekNapsal: čtv 30.05.2019 9:13 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 25.11.2009
Příspěvky: 444
Bydliště: Trnava, SR
Vdaka za nakopnutie... Ak to tak nastavim, tak mi prosim ta bude logovat vsetko?

Preco?
Doteraz som to mal tak, ze mi po zapnuti radia logovalo na SD kartu telemetriu konkretne: RSSI, VBAT kazdych 0.5s.

Som to teraz zmenil na ARM (ako si poslal print-screen) avsak ARM mam na potenciometer S2 (kvoli bezpecnosti), tak som musel pouzit logicky spinac.
Este raz vdaka :) .

_________________
Each.H8mini+TX05,Leader130HM,Leader125HM,Thunder TigerXXT,Hydrotek F1+SKY-HD01,Taranis X9D+


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: OpenTX (Videa str.5)
PříspěvekNapsal: čtv 30.05.2019 15:23 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 1047
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
romko1 píše:
Vdaka za nakopnutie... Ak to tak nastavim, tak mi prosim ta bude logovat vsetko?

Preco?.

Logují se tuším všechny vstupy + určitě jen ty telmetrické údaje, kde je zaškrtnuto, že je chci logovat.


Přílohy:
log_telemetry.png
log_telemetry.png
[ 15.62 KiB | Zobrazeno 828 krát ]


_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | několik vrtulemi poháněných létajících strojů)
Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: OpenTX (Videa str.5)
PříspěvekNapsal: sob 13.07.2019 13:16 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.3.2012
Příspěvky: 2183
Bydliště: Nitra Slovensko
Vyšla nová verzia OpenTX 2.2.4
http://www.open-tx.org/2019/07/11/opentx-2.2.4

_________________
(HORUS X10) - Vitesse V2, Element 2,5m, F5J 3,7m, Loop, Solius, Olympic (Topmodel), FunCub.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: OpenTX (Videa str.5)
PříspěvekNapsal: pát 26.07.2019 12:21 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.3.2012
Příspěvky: 2183
Bydliště: Nitra Slovensko
Lua script SBEC pre ESC Neuron v 1.2. Treba si aj nahrať Open TX 2.2.4, tam už je podpora pre telemetriu.


Přílohy:
FrSky SBEC12.zip [2.44 KiB]
11 krát

_________________
(HORUS X10) - Vitesse V2, Element 2,5m, F5J 3,7m, Loop, Solius, Olympic (Topmodel), FunCub.
Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 436 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 26, 27, 28, 29, 30  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Google Adsense [Bot] a 8 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz