Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 434 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 29  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Open TX (Videa str.5)
PříspěvekNapsal: ned 22.07.2018 10:49 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 11.4.2008
Příspěvky: 5015
Bydliště: CA
Nazdar
Nemáte niekto skúsenosti s Widget scriptom na Horusa?
Chcel by som si neaký vytvoriť.... ale neviem ako na to... ako ho odskúšať, ako zistiť chybu..... Ak ho spustím v Companione, tak sa jednoducho nezkompiluje a nevypíše, kde je chyba.....
Predpokladám, že main.luac je zkompilovaný main.lua
Neexistuje neaký simulátor, kde by to ako u Taranisa vypísalo ...."chyba na riadku xxx ...."....
Poradí niekto ako na to ????

_________________
http://lubo111.rajce.idnes.cz


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Open TX (Videa str.5)
PříspěvekNapsal: pát 27.07.2018 13:37 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 6.11.2015
Příspěvky: 54
Bydliště: Kolín
Zdravím zkušenější v Open TX, napadlo mě nastavit si stažení motoru větroně při dosažení určité výšky.Hlášení nastavené výšky mám nastavené, jak nastavit ještě to vypnutí motoru. Nějak tápu v použití log. operátorů a podmínek. Idea je asi taková, při dosažení nastavené výšky-oznámí- pozvolna(křivka, zpomalení) vypne motor, při stažení páky plynu a vyklesání je plyn. páka zase aktivní (pro případné opakování okruhu na přistání). Třeba to už někdo řešil nebo se mu to bude hodit.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Open TX (Videa str.5)
PříspěvekNapsal: pát 27.07.2018 15:38 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru

Registrován: 16.9.2014
Příspěvky: 120
Bydliště: Praha - východ
Martin72 píše:
... stažení motoru větroně při dosažení určité výšky ...

Tady je malá ukázka:
Příloha:
plyn.png
plyn.png [ 1.79 KiB | Zobrazeno 1478 krát ]

L5 bude spínač mixu plynu.

Pro lepší přehlednost je to na více řádků (LOG spínačů). Před použitím řádně vyzkoušet (neřeší krizové situace ani zámek plynu).


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Open TX (Videa str.5)
PříspěvekNapsal: pát 27.07.2018 17:52 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 6.11.2015
Příspěvky: 54
Bydliště: Kolín
Děkuji za navedení. Zkusím, jak se to bude chovat. Ještě přidat to zpomalení na -100.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Open TX (Videa str.5)
PříspěvekNapsal: pát 27.07.2018 18:26 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 6.11.2015
Příspěvky: 54
Bydliště: Kolín
Tak to asi není ono, nastavil jsem si 3m a 1m, syn běhal po štaflích, ale na monitoru kanálů se plyn dolů nehnul. Spínače se aktivovaly( změnily styl).


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Open TX (Videa str.5)
PříspěvekNapsal: pát 27.07.2018 19:46 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 26.5.2013
Příspěvky: 1178
Bydliště: Brno
Když bude L05, tak bude aktivní mix, jehož vstupem bude páka plynu, a výstupem kanál plynu. Když nebude L5, tak jako zdroj plynu bude -100%.

Odesláno z mého Lenovo TB-8704F a podpis odstraním

_________________
MC-20HOTT,DS-16,X10S,S-trino MkII,SpeedFire, MXS 64",Maat,MiniCorado,LOGO550SE,Goblin570


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Open TX (Videa str.5)
PříspěvekNapsal: pát 27.07.2018 20:31 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 6.11.2015
Příspěvky: 54
Bydliště: Kolín
Když v mixéru na kanálu plynu nastavím spínač L05, operace zaměnit. Tak plyn skočí na 0, né na -100 po dosažení nastavené výšky
Takže tam musí být asi ještě něco co nastaví -100


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Open TX (Videa str.5)
PříspěvekNapsal: pát 27.07.2018 23:13 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 26.5.2013
Příspěvky: 1178
Bydliště: Brno
Nastavíš MAX s váhou -100.Pokud to chceš zpomalit, tak plyn namixuješ do pomocného kanálu, který bude jako zdroj pro výsledný kanál plynu, a tady si ho zpomalí.
Martin72 píše:
Když v mixéru na kanálu plynu nastavím spínač L05, operace zaměnit. Tak plyn skočí na 0, né na -100 po dosažení nastavené výšky
Takže tam musí být asi ještě něco co nastaví -100

_________________
MC-20HOTT,DS-16,X10S,S-trino MkII,SpeedFire, MXS 64",Maat,MiniCorado,LOGO550SE,Goblin570


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Open TX (Videa str.5)
PříspěvekNapsal: sob 28.07.2018 19:29 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 6.11.2015
Příspěvky: 54
Bydliště: Kolín
Tak stvořil jsem to takhle, viz. foto. LS podle předchozího příspěvku. Dnes odzkoušeno, v nastavené výšce postupně stažen motor a pro potřebu motoru při přistání stáhnout páku a přidat motoru kolik potřeba.


Přílohy:
IMG_20180728_192619.jpg
IMG_20180728_192619.jpg
[ 45.91 KiB | Zobrazeno 1265 krát ]

Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Open TX (Videa str.5)
PříspěvekNapsal: sob 28.07.2018 19:58 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 6.11.2015
Příspěvky: 54
Bydliště: Kolín
Příloha:
IMG_20180728_192437.jpg
IMG_20180728_192437.jpg
[ 55.58 KiB | Zobrazeno 1267 krát ]



Přílohy:
IMG_20180728_192513.jpg
IMG_20180728_192513.jpg
[ 47.29 KiB | Zobrazeno 1267 krát ]

Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Open TX (Videa str.5)
PříspěvekNapsal: ned 29.07.2018 8:36 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 29.11.2006
Příspěvky: 258
Bydliště: Plzen
Uplne to sem nepatri, ale...
Nevi nekdo, jestli bude nekdy build novych OPEN-TX pro"32"bitove stroje s linuxem?
dik

_________________
Pletuchy
s Horusem


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Open TX (Taranis)
PříspěvekNapsal: stř 15.08.2018 7:45 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 7.3.2014
Příspěvky: 401
Bydliště: Mukařov - Srbín (Říčany u Prahy)
Obrázky: 34
JASSoft píše:
Podkalo mne to samé u 9XR - původní vatiantu FW jsem také neměl a tak jsem to vyřešil přechodem na verzi 2.1.9 - tam je vše v pořádku.


Ahoj, prosím o pomoc. Nahodil jsem do své t9x verzi openTx 2.0.20 a mám stejný problém. Stopky počítají pouze dolu a ne od nuly nahoru.
Našel jsem nějaké podobné problémy na google a všichni to vyřešili tím že nahráli verzi 2.1.9 což jsem zkusil, nahrávání probíhá v pořádku,ale po ukončení nahrávání, když zapnu vysílačku, tak LCD je prázdné a na nic nereaguje. Vysílačka nepípne, prostě nic. Zpět nahrát 2.0.20 lze,ale zase jsou nefunkční stopky.
Prosím pomooooc.

_________________
Srážka s blbcem je problém, ale srážka s blbcem v zrcadlovém bludišti je neřešitelný problém..


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Open TX (Videa str.5)
PříspěvekNapsal: stř 15.08.2018 10:13 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.6.2008
Příspěvky: 4993
Bydliště: Praha ČR
nemox píše:
Uplne to sem nepatri, ale...
Nevi nekdo, jestli bude nekdy build novych OPEN-TX pro"32"bitove stroje s linuxem?
dik


No vzhledem k tomu, že podpora 32bit se ubírá ze stále více Linuxů to do budoucna může být problém, ale když se podívám https://launchpad.net/~opentx-test/+arc ... /+packages , tak tam zatím i386 vidím? Nemám ale jak ověřit, sám sice OpenTX na Linuxu užívám, ale jen X64, 32 bit nemám.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Open TX (Taranis)
PříspěvekNapsal: stř 15.08.2018 12:24 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 7.3.2014
Příspěvky: 401
Bydliště: Mukařov - Srbín (Říčany u Prahy)
Obrázky: 34
toty píše:
Nahodil jsem do své t9x verzi openTx 2.0.20....

Nemohl byste mě někdo poslat firmware 2.0.15? Nelze nikde stáhnout a companion 2.0.15 tahá nejnovější fw, tedy 2.0.20 [;(]

_________________
Srážka s blbcem je problém, ale srážka s blbcem v zrcadlovém bludišti je neřešitelný problém..


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Open TX (Taranis)
PříspěvekNapsal: stř 15.08.2018 16:37 
Mazák
Mazák

Registrován: 24.11.2013
Příspěvky: 607
Bydliště: Praha 10
Obrázky: 9
toty píše:
Nemohl byste mě někdo poslat firmware 2.0.15? Nelze nikde stáhnout a companion 2.0.15 tahá nejnovější fw, tedy 2.0.20 [;(]

S prázdným displejem jsem měl také zkušenost (OpenTx 2.2.2 a Taranis Q X7S), ale nějak se to po chvíli pokusů (s vypínáním a zapínáním) a odpočinku vyřešilo samo. Raději jsem ho potom ještě jednou přeflashnul.
Být tebou zkusím verzi 2.1...


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 434 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 29  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Google Adsense [Bot], laudon a 8 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz