Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 834 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5 ... 56  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Hitec AURORA-9 pokračování
PříspěvekNapsal: pon 01.10.2012 15:34 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 6.3.2007
Příspěvky: 5571
Bydliště: Praha
Obrázky: 5
Blog: Zobrazit blog (3)
Z MZK nevím ale Jeti dělá přímo modul pro Auroru.
Jedině napsat do MZK jestli něco mají ale myslím že Jeti jsou jediní.
Jinak je snad ASSAN pro Auroru někdo to na to nabastlil a pak se začal dělat i modul.

_________________
Nikdy nikomu nevěř, pak budeš věřit všem stejně....


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Hitec AURORA-9 pokračování
PříspěvekNapsal: stř 03.10.2012 20:15 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 6.3.2007
Příspěvky: 5571
Bydliště: Praha
Obrázky: 5
Blog: Zobrazit blog (3)
A je to tu.

Ofiko SW 1.9 - http://www.hitecrcd.com/support/firmup/ ... dates.html

A nová telemetrie http://www.hitecrcd.com/products/new-pr ... tsssa.html

Vario - http://www.hitecrcd.com/products/new-pr ... ts-vm.html

Pitotka - http://www.hitecrcd.com/products/new-pr ... ts-as.html

Jednotka co hlídá odběr serv - http://www.hitecrcd.com/products/new-pr ... s-sm-.html

_________________
Nikdy nikomu nevěř, pak budeš věřit všem stejně....


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Hitec AURORA-9 pokračování
PříspěvekNapsal: stř 03.10.2012 21:14 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 16.9.2010
Příspěvky: 187
Bydliště: Hranicko
Obrázky: 0
Blog: Zobrazit blog (2)
Jak má fungovat ta jednotka co sleduje odběr serv. Nemám představu kam se co zapojuje.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Hitec AURORA-9 pokračování
PříspěvekNapsal: stř 03.10.2012 21:42 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 10.10.2010
Příspěvky: 1077
No to uz vypada dobře, hlavně z toho varia jsem nadšený, palec nahoru


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Hitec AURORA-9 pokračování
PříspěvekNapsal: stř 03.10.2012 21:42 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 6.3.2007
Příspěvky: 5571
Bydliště: Praha
Obrázky: 5
Blog: Zobrazit blog (3)
Předpokládám že se zařazuje mezi servo a přijímač a měří odběr serv. To by bylo asi nejlogičtější.

_________________
Nikdy nikomu nevěř, pak budeš věřit všem stejně....


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Hitec AURORA-9 pokračování
PříspěvekNapsal: stř 03.10.2012 22:11 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 16.9.2010
Příspěvky: 187
Bydliště: Hranicko
Obrázky: 0
Blog: Zobrazit blog (2)
Přišly mi tam zvláštní ty různé druhy drátů.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Hitec AURORA-9 pokračování
PříspěvekNapsal: stř 03.10.2012 22:56 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 6.3.2007
Příspěvky: 5571
Bydliště: Praha
Obrázky: 5
Blog: Zobrazit blog (3)
Tak jsem nahrál 1.9, co jsem zatím zjistil tak že při zapnutí blokace plynu se na hlaním displeji nepodbarví letadélko, to je škoda byla to vizuální kontrola že je blokace aktivní.

_________________
Nikdy nikomu nevěř, pak budeš věřit všem stejně....


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Hitec AURORA-9 pokračování
PříspěvekNapsal: čtv 04.10.2012 0:23 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 2.2.2009
Příspěvky: 1273
Bydliště: Havířov
To je divné, mně funguje blokování plynu stále stejně i s tmavou ikonou na hlavním displeji. Blokuješ to podržením ikony, nebo máš nastaven některý přepínač? Stopky už konečně měří přesně. Ale našel jsem jednu drobnou vadu - když resetuji čas přidržením ikony, vynulují se pouze minuty a vteřiny, ale po otevření velkých stopek obvykle vidím nějaké desetiny. Ty se vynulují až resetem na velkých stopkách...

_________________
"Rozum, který zůstává stát, je v pořádku – jen si nesmí lehnout." J. Werich


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Hitec AURORA-9 pokračování
PříspěvekNapsal: čtv 04.10.2012 8:41 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 6.3.2007
Příspěvky: 5571
Bydliště: Praha
Obrázky: 5
Blog: Zobrazit blog (3)
Používám dvě funkce, Blokace plynu a Zámek plynu obojí na jeden přepínač. A to proto, že Blokace funguje jako autorotace. Když mám plyn v jakékoliv poloze a cvaknu vypínac tak se plyn stáhne na 0. Dá se u něj ješte nastavit v jakém rozmezí plynové páky bude aktivní. Zato zámek funguje tak že když mám půl plynu a cvaknu to tak se v té poloze zamkne. Funguje stejně jako blokace pokud je plyn stažený na 0. Využívám tedy hlavně Blokaci, protože když se cokoliv stane, nechtěné strčení do páky plynu a rozběh motoru. Tak cvaknu vypínač a motor se vypne. Co je výhodou Zámku plynu je ta podbarvená ikona. Dělal jsem to dedy tak, že první jsem nastavil Blokaci a k ní pak ještě Zámek plynu. Zámek k tomu byl vlastě jen přiřazený a dělal jen podbarvení na displeji. To už ted nejde.
Když to nastavím jako v 1.8 tak blokace funguje ale nepodbarví se ikona. Takže asi nepůjde použít tyto dvě funkce dohromady. Zkusím pak vypnout Blokaci a nechat jen Zámek, když říkáš že to funguje tak asi opravdu nepůjdou použít obě společně. Nebo spíš pujdou ale nebbude se to podbarvení zobrazovat

_________________
Nikdy nikomu nevěř, pak budeš věřit všem stejně....


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Hitec AURORA-9 pokračování
PříspěvekNapsal: čtv 04.10.2012 10:27 
Mazák
Mazák

Registrován: 29.9.2009
Příspěvky: 1086
Bydliště: Trenčín
som zvedavy na ceny

_________________
http://www.elektromodely.sk/?page_id=622


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Hitec AURORA-9 pokračování
PříspěvekNapsal: čtv 04.10.2012 15:54 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 16.9.2010
Příspěvky: 187
Bydliště: Hranicko
Obrázky: 0
Blog: Zobrazit blog (2)
Ceny mají u Schweighofera v Německu a nevypadají špatně (pokud budou platit). Vario za 26 Éček.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Hitec AURORA-9 pokračování
PříspěvekNapsal: čtv 04.10.2012 18:13 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 2.2.2009
Příspěvky: 1273
Bydliště: Havířov
Dejfak píše:
Používám dvě funkce, Blokace plynu a Zámek plynu obojí na jeden přepínač. A to proto, že Blokace funguje jako autorotace. Když mám plyn v jakékoliv poloze a cvaknu vypínac tak se plyn stáhne na 0. Dá se u něj ješte nastavit v jakém rozmezí plynové páky bude aktivní. Zato zámek funguje tak že když mám půl plynu a cvaknu to tak se v té poloze zamkne. Funguje stejně jako blokace pokud je plyn stažený na 0. Využívám tedy hlavně Blokaci, protože když se cokoliv stane, nechtěné strčení do páky plynu a rozběh motoru. Tak cvaknu vypínač a motor se vypne. Co je výhodou Zámku plynu je ta podbarvená ikona. Dělal jsem to dedy tak, že první jsem nastavil Blokaci a k ní pak ještě Zámek plynu. Zámek k tomu byl vlastě jen přiřazený a dělal jen podbarvení na displeji. To už ted nejde.
Když to nastavím jako v 1.8 tak blokace funguje ale nepodbarví se ikona. Takže asi nepůjde použít tyto dvě funkce dohromady. Zkusím pak vypnout Blokaci a nechat jen Zámek, když říkáš že to funguje tak asi opravdu nepůjdou použít obě společně. Nebo spíš pujdou ale nebbude se to podbarvení zobrazovat

Tak jsem to zkoušel podle Tebe a opravdu se to na ikonce neukáže. Je to ale jen v režimu HELI, kde je Blokace plynu v nabídce, u letadel žádná není... V režimu Heli ani nejde zamykat plyn podržením ikonky, zámek se musí nastavit na některý přepínač... Já Heli nepoužívám a o tomhle nevěděl.

_________________
"Rozum, který zůstává stát, je v pořádku – jen si nesmí lehnout." J. Werich


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Hitec AURORA-9 pokračování
PříspěvekNapsal: čtv 04.10.2012 19:21 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 6.3.2007
Příspěvky: 5571
Bydliště: Praha
Obrázky: 5
Blog: Zobrazit blog (3)
V 1.8 to šlo normálně, to je škoda :(

_________________
Nikdy nikomu nevěř, pak budeš věřit všem stejně....


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Hitec AURORA-9 pokračování
PříspěvekNapsal: čtv 04.10.2012 19:38 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 2.2.2009
Příspěvky: 1273
Bydliště: Havířov
Poznámka k novým senzorům - pokud bude Vario fungovat jen jako zobrazení na displeji, nebude v podstatě k ničemu, protože za letu musím hlídat model a ne displej vysílače. Bude mít smysl pouze s průběžnou akustickou signalizací stoupání/klesání (například rychlým/pomalým opakováním krátkých zvuků z vysílače). Jsem tedy zvědav, jak tato funkce bude ošetřena. Pokud to tak nepracuje, bude pro většinu pilotů zbytečné kupovat nové senzory a ústřednu.

Taky nějak nechápu, proč Hitec uvedl na trh nejprve specializované ústředny pro spalováky a elektry a teprve potom s velkou slávou nabízí konečně univerzální ústřednu pro všechny typy senzorů. Uživatelé, kteří si už koupili staré typy telemetrie, jsou teď nuceni kupovat další ústřednu, pokud chtějí využít nové senzory. Chápu že vývoj musí někdo zaplatit, ale tohle vypadá, že vlastně ani přesně nevěděli jak budou telemetrii řešit. Trochu se obávám kolik dalších "krabiček" nám ještě budou nabízet. Bylo by lepší použít jednotnou sběrnici pro všechny senzory a pokud chci jen jediný senzor (třeba vario), mohl by se připojit přímo na datový port přijímače bez nějaké další ústředny. V tomhle se mi opravdu líbí nový Graupner, vadí mi na něm snad jen cena nových přijímačů.

_________________
"Rozum, který zůstává stát, je v pořádku – jen si nesmí lehnout." J. Werich


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Hitec AURORA-9 pokračování
PříspěvekNapsal: čtv 04.10.2012 20:49 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 6.3.2007
Příspěvky: 5571
Bydliště: Praha
Obrázky: 5
Blog: Zobrazit blog (3)
Bude v tom to pro jaký trh to je.
Hitec je především pro USA tak tam preferují asi něco jiného.
Jinak ty ústředny také nechápu a nechápu připojení.
Proč telemetrická stanice musí mít Servokonektor pro napájení a pak další na přenos dat.
Je v tom dost zmatek, a jsem zvědav jak to bude oštřené v rádiu.
Třeba se mi nelíbylo že nešlo nastvit výškový limit aby to písklo.
Tak snad to bude ošetřené.

_________________
Nikdy nikomu nevěř, pak budeš věřit všem stejně....


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 834 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5 ... 56  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Asek a 13 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz