px




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 43 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: LiFe jako vysílačová baterie
PříspěvekNapsal: čtv 11.08.2011 19:44 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 16.6.2008
Příspěvky: 7408
Bydliště: Praha 9 Vinoř
Obrázky: 64
JMalik píše:
Není vám divné, že špičkový výrobce TX nepoužívá ani lipol, ani Life, ale Lion (jako náhradu za Nixx)?


Myslíš třeba tuhle?
http://www.eshop-rychle.cz/rcservis/esh ... taba-FX-20

_________________
________________________________
Modeláři sobě http://www.ok-rimr.com


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: LiFe jako vysílačová baterie
PříspěvekNapsal: čtv 11.08.2011 19:44 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 5.1.2007
Příspěvky: 8869
Bydliště: Trenčianska Turná
Obrázky: 0
JMalik píše:
Není vám divné, že špičkový výrobce TX nepoužívá ani lipol, ani Life, ale Lion (jako náhradu za Nixx)?

Ako komu... :lol:

_________________
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: LiFe jako vysílačová baterie
PříspěvekNapsal: čtv 11.08.2011 20:13 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 16930
RiMr píše:
JMalik píše:
Není vám divné, že špičkový výrobce TX nepoužívá ani lipol, ani Life, ale Lion (jako náhradu za Nixx)?


Myslíš třeba tuhle?
http://www.eshop-rychle.cz/rcservis/esh ... taba-FX-20


Ne, ne. Já uvádím názor výrobce = Futaba Jap.
Ne názory prodejců a distributora.

_________________
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: LiFe jako vysílačová baterie
PříspěvekNapsal: čtv 11.08.2011 20:51 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 8.3.2011
Příspěvky: 93
Bydliště: Praha 5 Smíchov
To je opravdu divne i nejspickovejsi vyrobce prodava FX-20 a FX-30 s 2S Lipolkou... staci mrknout na robbe-online.net :D

_________________
Phoenix 2000; Durafly Cessna 182; T9x+Open9x+FrSky
NE SoloPro II; HK450 V2
X-RAY T3; Trx E-maxx


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: LiFe jako vysílačová baterie
PříspěvekNapsal: čtv 11.08.2011 21:39 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 16930
chorche píše:
To je opravdu divne i nejspickovejsi vyrobce prodava FX-20 a FX-30 s 2S Lipolkou... staci mrknout na robbe-online.net :D


Čteš co píšu? :wink:

_________________
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: LiFe jako vysílačová baterie
PříspěvekNapsal: čtv 11.08.2011 21:52 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 30.4.2011
Příspěvky: 2823
Bydliště: Praha Letňany
Já nevím (a je totaky trochu off topic), ale není to tak, že prodejce prodává zboží tak, jak mu ho VÝROBCE dodá ? Takže když ho prodává s LiPol, tak ta LiPol je tam přibalená OD VÝROBCE ? Dost pochybuju o tom, že k prodejci přijde Rc souprava, on jí zkompletuje s nabíječkou, baterkou atd, atd... Ale třeba se pletu a funguje to tak, fakt nevím.

_________________
Wind Dragon slow 2,4 GHz byl první...


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: LiFe jako vysílačová baterie
PříspěvekNapsal: čtv 11.08.2011 22:36 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 16930
Robbe není výrobce.

_________________
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: LiFe jako vysílačová baterie
PříspěvekNapsal: čtv 11.08.2011 23:00 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 30.4.2011
Příspěvky: 2823
Bydliště: Praha Letňany
Ale jo, já se nehádám. Robbe je obchodník. Ale obchodník přeci prodává to, co od výrobce (tj od Futaby nebo Hitecu nebo já nevím od koho) dostane, ne ? Přece to nefunguje tak, že by mu přišla krabice s RC soupravou, on do ní dal ostatní součásti výbavy (acu, nabíječku,...) a pak to prodával. Ale třeba se pletu a právě tímhle způsobem to funguje.

_________________
Wind Dragon slow 2,4 GHz byl první...


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: LiFe jako vysílačová baterie
PříspěvekNapsal: čtv 11.08.2011 23:03 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 9.5.2006
Příspěvky: 9128
Bydliště: Bratislava dnv SK
hlavne treba brať LiIon ako názov pre celú rodinu LiXX a tam patrí aj staré LiIon 3,6V čo v reále už zrejme ani neexistuje (ani len Konion už nebolo to isté), Lipol a aj LiFe atď.
Druhá vec je že v mobiloch sú LiPOL a fungujú..
Tretia vec je že A123 a LiFe majú čosi spoločné ale aj čosi rozdielne, asi tak ako sú BYD 1200mAh z vrtačky za tri stovky, rovnaké nikláky ako Sanyo KR-1800SCE, alevo aj Sanyo Eneloop ale aj Energizer 2500mAh.
Pritom sme si asi už všimli že niektoré fungujú perfektne a iné vôbec..

To ostré koleno je u A123 asi tak ako u Hyperion G3 VX či EX, asi tak ako u N-1000SCR niklákov... A nemusí byť u LiFe, ani u LiIon či LiPol určených pre vysielač.. A vždy tie čo sú použité na to na čo sa hodia, aj môžu fungovať dlho a správne.
Niektoré extra dobré baterky znesú akékoľvek použitie, ale môže tam byť drobný problémik ako napr. to ostré koleno.

Všetko sa ale dá riešiť, mne napríklad starý vysielač (MPX EVO) počíta nabitú a potom odrátava vybitú kapacitu - ako plus k zobrazeniu napätia...


K LiIon/LiPol - sú super, hlavne pre predajcu - každé dva roky skapú (ak nie jeden...)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: LiFe jako vysílačová baterie
PříspěvekNapsal: čtv 11.08.2011 23:15 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 8.3.2011
Příspěvky: 93
Bydliště: Praha 5 Smíchov
JMalik píše:
chorche píše:
To je opravdu divne i nejspickovejsi vyrobce prodava FX-20 a FX-30 s 2S Lipolkou... staci mrknout na robbe-online.net :D


Čteš co píšu? :wink:

JMalik píše:
Robbe není výrobce.


Ano, ctu. Robbe sice neni vyrobce, ale dodavatel Futaby pro Evropu. Ucite tam jen tak z pleziru zakrerne dava lipolky. To je takovy problem uznat ze ani Futaba v tom nevidi problem?!

_________________
Phoenix 2000; Durafly Cessna 182; T9x+Open9x+FrSky
NE SoloPro II; HK450 V2
X-RAY T3; Trx E-maxx


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: LiFe jako vysílačová baterie
PříspěvekNapsal: čtv 11.08.2011 23:48 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 16930
chorche píše:

........ To je takovy problem uznat ze ani Futaba v tom nevidi problem?!


To není problém.
Futaba zatím nelepí své štítky na tyhle baterky a asi ví proč.
Před cca dvěma rokama se objevily "speciální" měkké lipolky pro TX s vestavěným balančním obvodem. Myslím, že to mělo etiketu Dualsky, kapacitu 2500mAh a bylo na tom napsáno, že je to pro TX Futaba a má to uvnitř balancer.
Skutečnost je, že jsou to neuvěřitelné šmejdy.
Takže někteří po téhle zkušenosti přešli na "normální" pohonné lipolky, ale to se charakteristikou nehodí pro TX.
Další začali vymýšlet A123....apod.

_________________
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: LiFe jako vysílačová baterie
PříspěvekNapsal: čtv 11.08.2011 23:50 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 16930
JMalik píše:
2x

_________________
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka


Naposledy upravil JMalik dne pát 12.08.2011 21:37, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: LiFe jako vysílačová baterie
PříspěvekNapsal: čtv 11.08.2011 23:57 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 30.4.2011
Příspěvky: 2823
Bydliště: Praha Letňany
Ta diskuse se nám nějak začína zvrhávat někam jinam než proč byla založená... Ano-Futaba nelepí na baterie, které vkládá DO SVÝCH krabic ve SVÉ továrně, štítky Futaba. Ale to nemění nic na tom, že tyto baterie ke SVÝM Tx přikládá. To, jestli baterie mají na sobě napsáno Futaba nebo cokoli jiného přestává hrát roli v tom okamžiku, kdy před nějakého borce u pásu kompletační linky v továrně Futaba přijede krabice s Tx, on sáhne do přepravky, vytáhne LiPol a vloží jí do té krabice, kterou následně zalepí a pošle dál do distribuce.

_________________
Wind Dragon slow 2,4 GHz byl první...


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: LiFe jako vysílačová baterie
PříspěvekNapsal: pát 12.08.2011 0:14 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 16930
kope píše:
Ta diskuse se nám nějak začína zvrhávat někam jinam než proč byla založená... Ano-Futaba nelepí na baterie, které vkládá DO SVÝCH krabic ve SVÉ továrně, štítky Futaba........


http://www.futaba-rc.com/accessories/futm1415.html

_________________
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: LiFe jako vysílačová baterie
PříspěvekNapsal: pát 12.08.2011 0:24 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 8.3.2011
Příspěvky: 93
Bydliště: Praha 5 Smíchov
Kdyz uz jsme u toho slovickareni a reseni veci nesouvisejici s puvodim dotazem, ktere jsi ty odstartoval... Nejak nevidim tebou zminovane LiIon baterie... :wink:

_________________
Phoenix 2000; Durafly Cessna 182; T9x+Open9x+FrSky
NE SoloPro II; HK450 V2
X-RAY T3; Trx E-maxx


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 43 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Seznam.cz [Bot] a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz