px




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2331 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 151, 152, 153, 154, 155, 156  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: úte 22.05.2018 12:40 
Administrátor serveru
Administrátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 25.4.2003
Příspěvky: 8381
Bydliště: Praha, ČR
Obrázky: 303
Blog: Zobrazit blog (3)
A odkud jsi??
Jinak je to docela snadné. Jeden z možných postupů je přes letové fáze a křivky funkcí. Nebo přes volné mixy.
Taky záleží zda máš rozmyšleno, jak to chceš ovládat.


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 
PříspěvekNapsal: úte 22.05.2018 14:07 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 1.6.2013
Příspěvky: 55
pokud by jste měl někdo lepší variantu jak ovládat ve větroní elektromotor a čím je lepší ovládat brzdicí vysouvací štíty rád si nechám poradit ,ale model maketa větroně má jenom čtyři serva
1 směrovka
2 výškovka
3 křidélka
4 brzdicí štíty
5 motor
vše je přes mechanizmy tak nepotřebuji tolik serv


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 22.05.2018 14:21 
Mazák
Mazák

Registrován: 30.8.2011
Příspěvky: 5323
Bydliště: Plzeň, CZ
Obrázky: 0
Ja mam brzdy na potaku vedle plynu. Nejak me vyhovuje vic to ze vim ze pridani plynu proste opravdu plyn bez ohledu na to zda jsou ci nejsou stity venku. V pripade krize pri pristani vim ze nezareaguju instintivne tak ze dam plnej plyn a misto plneho plynu jeste vic vysunu brzdy

_________________
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: úte 22.05.2018 15:06 
Administrátor serveru
Administrátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 25.4.2003
Příspěvky: 8381
Bydliště: Praha, ČR
Obrázky: 303
Blog: Zobrazit blog (3)
Nebo plyn na přepínač (nic, 25%, plný). Brzdy na knypl plynu.

A taky rozmyslet, kde bude plný plyn a kde zabržděno.


Naprogramovat je to vlastně strašně snadné, ale tohle to chce mít rozmyšleno.


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: úte 22.05.2018 15:28 
Administrátor serveru
Administrátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 25.4.2003
Příspěvky: 8381
Bydliště: Praha, ČR
Obrázky: 303
Blog: Zobrazit blog (3)
Ale abych popsal postup:

Vytvořit model s potřebnými vlastnostmi (tedy 1motor a 1 servo brzd).
V přiřazení funkcí dát do ovládání Motoru i Brzd na knypl P2.

Vytvořit dva letové režimy (já je nazvu Vzlet a Přistání).
V Křivkách funkcí nastavit Motor a Brzdy na Single.
Přepnout na režim Vzlet a nastavit křivku funkce Brzdy na Konstantní. Úroveň nastavit na zatažené brzdy (ideálně -100%). OK.
Přepnout na režim Přistání a nastavit křivku funkce Motor na Konstantní. Úroveň nastavit na zastavený motor (ideálně -100%). OK.

Samozřejmě se předpokládá správné přiřazení ostatních serv, správné nastavení serv.


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: úte 22.05.2018 17:00 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 1.6.2013
Příspěvky: 55
Díky moc za ruzné varianty nastavení zkusím některou vyzkoušet která mě bude lépe vyhovovat


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 28.05.2018 1:17 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 13.3.2009
Příspěvky: 222
Bydliště: Strakonice
Při prohlížení webu jsem narazil na vymakanou tabulku funkcí všech ovládacích prvků na vysílačce. Výhoda je, že pokud mám víc modelů a mění se u nich funkce přepínačů, nemusím si všechny pamatovat. Z odkazu se dají stáhnout PDF ke všem Jeti vysílačům, dopsat v PC popisky a vytisknout. Zatím jsem tady nic takového neviděl a doufám, že jsem ani neporušil nějaká pravidla. Pokud ano, tak ať to admin smázne.
http://rc-soaring.blogspot.cz/p/diese-u ... z.html?m=1


Přílohy:
IMG_5628.JPG
IMG_5628.JPG [ 107.28 KiB | Zobrazeno 1130 krát ]

_________________
Jeti DC-16, Destiny F3K, Element F5J, Enjoy3, Piper 2,8
lodě Tito Neri, Smit Japan, Parat, Ragazza
Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 28.05.2018 9:13 
Mazák
Mazák

Registrován: 30.8.2011
Příspěvky: 5323
Bydliště: Plzeň, CZ
Obrázky: 0
super, dikec za odkaz. To se sakra hodi

_________________
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: pon 28.05.2018 12:56 
Administrátor serveru
Administrátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 25.4.2003
Příspěvky: 8381
Bydliště: Praha, ČR
Obrázky: 303
Blog: Zobrazit blog (3)
Dovoluji se sem rovnou hodit PDF.
Originál souboru leží zde:
http://rc-soaring.blogspot.cz/p/diese-u ... z.html?m=1

A přikládám i obrázek nastavení jednoduchého pylonového modelu.
Opravdu toho moc nepoužívám....
Příloha:
Bez názvu.png
Bez názvu.png [ 492.74 KiB | Zobrazeno 1023 krát ]


Přílohy:
TX dc - Jeti Sticks - v2.1.pdf [4.62 MiB]
26 krát
Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: úte 29.05.2018 19:47 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 5.10.2007
Příspěvky: 1230
Bydliště: Zápy - Brandýs nad Labem
mam dotaz k zobrazovani telemetrie. V modelu mam jeste stary senzor (opticky otackomer), ktery neumi EX a moznost zobrazeni aktualnich hodnot je pouze pres emulator JETIBOXu, ktery si dam nekam na obrazovku. Muj dotaz smeruje spise k tomu, zda je mozne tyto hodnoty nejak logovat tak jako EX telemetrii a nasledne si ji nechat zobrazovat v grafech.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 29.05.2018 21:29 
Mazák
Mazák

Registrován: 30.8.2011
Příspěvky: 5323
Bydliště: Plzeň, CZ
Obrázky: 0
hates píše:
mam dotaz k zobrazovani telemetrie. V modelu mam jeste stary senzor (opticky otackomer), ktery neumi EX a moznost zobrazeni aktualnich hodnot je pouze pres emulator JETIBOXu, ktery si dam nekam na obrazovku. Muj dotaz smeruje spise k tomu, zda je mozne tyto hodnoty nejak logovat tak jako EX telemetrii a nasledne si ji nechat zobrazovat v grafech.


myslim ze graf ani nahodou, logovani (jako ze zapis toho co zrovna vidis) mozna jo (nezkousel jsem) protoze text chodi jako text a pokud by z toho mel delat vysilac graf tak by musel prevadet text na cislo a resit ze kdyz zrovna prepnes na jiny screen tak bude v grafu mezera.

_________________
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: úte 29.05.2018 21:39 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 5.10.2007
Příspěvky: 1230
Bydliště: Zápy - Brandýs nad Labem
NEMYSLEL JSEM TEDA GRAF JAKO TAKOVY, ALE ABY TO BYLO V LOGU TELEMETRIE ULOZENE V PAMETI

Nemyslel jsem teda graf jako takovy, ale aby to bylo v logu telemetrie ulozene v pameti radia. ukladala bz se tam aktualni hodnota. no a nebo zda je mozne cist nejakym zpusobem pres LUA ten EMU JETIBOX a data, ktere do nej jsou posilany. V LUA jsem zadnou takovou funkci nezahledl, ktera by k tomu dokazala pristupovat.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 30.05.2018 7:54 
Mazák
Mazák

Registrován: 30.8.2011
Příspěvky: 5323
Bydliště: Plzeň, CZ
Obrázky: 0
hates píše:
Nemyslel jsem teda graf jako takovy, ale aby to bylo v logu telemetrie ulozene v pameti radia. ukladala bz se tam aktualni hodnota. no a nebo zda je mozne cist nejakym zpusobem pres LUA ten EMU JETIBOX a data, ktere do nej jsou posilany. V LUA jsem zadnou takovou funkci nezahledl, ktera by k tomu dokazala pristupovat.


Jo, LUA jetibox vubec nezna a pri tom by to otevrelo hafo moznosti. Ale holt bohuzel :-(

_________________
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: stř 30.05.2018 11:28 
Administrátor serveru
Administrátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 25.4.2003
Příspěvky: 8381
Bydliště: Praha, ČR
Obrázky: 303
Blog: Zobrazit blog (3)
Lze to udělat přes JeTi Droid Box.
http://www.jetimodel.com/cs/katalog/Doplnky/RCDroidBox/

Osobně bych koupil nové EX čidlo.


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: vysílač DS-16
PříspěvekNapsal: ned 17.06.2018 9:07 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 1.6.2013
Příspěvky: 55
Zajímalo by mě jestli jde na vysílači DS-16 nastavit když při letu přehrávám hudební doprovod a během přehrávání zapnu nějaký mix přepínačem který mě zahlásí třeba vysunutí klapek ,a hudba mě přestane hrát dá se to nějak nastavit aby po zahlášení jsem mohl dál poslouchat aniž bych musel hudbu znova pouštět od začátku


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2331 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 151, 152, 153, 154, 155, 156  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz