px




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 210 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 10, 11, 12, 13, 14
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: úte 23.02.2021 16:28 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 8.3.2011
Příspěvky: 200
Bydliště: Praha 5 Smíchov
Obrázky: 3
Vzdit uz jsi v bootloaderu (nebolit v tom co se zobrazi kdyz das trimy k sobe), takze zkus pripojit radio k pocitaci a nahrat spravny FW, pripadne jej v pocitaci zkopiruj na SD kartu a updatuj z karty.

A lezt do toho muzes, akorat je dobre vedet co delas, nechavat si kuli tomu radio na zastaralem firmwre... uz je verze 2.3.11

_________________
Hacker Rapier; MPX FC,EG,ES; Phoenix 2k; RCF SBach 342XL
mikroheli a hromada kopter
FrSky Horus X10s


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 
PříspěvekNapsal: úte 23.02.2021 16:58 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 29.4.2019
Příspěvky: 220
chorche píše:
Vzdit uz jsi v bootloaderu (nebolit v tom co se zobrazi kdyz das trimy k sobe), takze zkus pripojit radio k pocitaci a nahrat spravny FW, pripadne jej v pocitaci zkopiruj na SD kartu a updatuj z karty.

A to právě nejde. Když tam nahrávám ten správný FW, tak jak Janek Urbánek z RC Studia popisuje ve své videoukázce, že nahrávání má trvat asi 20 vteřin, tak teď je to "nahrané", nebo spíš "nenahrané" za 1 vteřinu a to je špatně. To jsem v prvním vstupu zapoměl uvést.
Prostě to co tam teď mám mě nejde přehrát. Pravděpodobně se asi bude muset odstranit nejprve to, co tam je, a pak nahrát nové. Ale to je jen má úvaha.
U QX7mičky když jsem nahrával 2.3.11 , tak to opravdu trvalo asi (nestopoval jsem to) těch 20 vteřin. Zkoušel jsem to nahrát různě s vyplím rádiem se zaplím a nic.
A když to zapnu normálně jen s vypínačem, tak se jen rozsvítí displej a ženský hlas tam něco řekne anglicky a pak se to samo vypne. Anglicky neumím.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 23.02.2021 17:12 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 8.3.2011
Příspěvky: 200
Bydliště: Praha 5 Smíchov
Obrázky: 3
Nahravas z SD karty nebo z PC?

_________________
Hacker Rapier; MPX FC,EG,ES; Phoenix 2k; RCF SBach 342XL
mikroheli a hromada kopter
FrSky Horus X10s


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: úte 23.02.2021 17:26 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 29.4.2019
Příspěvky: 220
Nahrávám to s PC.
Jo malá připomínka. Kdysi jsem to podle Rimra zkoušel z SD karty a vůbec se mě to nedařilo.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 23.02.2021 20:03 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 8.3.2011
Příspěvky: 200
Bydliště: Praha 5 Smíchov
Obrázky: 3
Tak to z te karty vyzkousej, nahraj si spravny firmware na kartu a nahraj jej do radia

_________________
Hacker Rapier; MPX FC,EG,ES; Phoenix 2k; RCF SBach 342XL
mikroheli a hromada kopter
FrSky Horus X10s


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: úte 23.02.2021 20:09 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 29.4.2019
Příspěvky: 220
Zkusím se s tím zítra pohrát. Neboť ráno je moudřejší večera.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 24.02.2021 10:35 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 2133
Bydliště: Řečkovice
Obrázky: 0
Citace:
Samotné OTX je z jakýchsi dvou částí - zavaděč (bootloader) a samotný OTX (tedy to, co nelidský počítač v rádiu zpřístupní lidským smyslům a končetinám). Samotný zavaděč, který "vidíte" v momentě, kdy nastartujete rádio s podržením dvou trimů k sobě (na této obrazovce je vidět verze zavaděče), není jen zavaděč, ale i jakýsi "hlídací pes", běžící "pod" OTX, neustále sleduje, jestli je OTX OK, a pokud ne (neodpovídá, něco je špatně), provádí restart celého systému. Verze zavaděče nemusí nutně souhlasit s verzí OTX, ale vzhledem k tomu že zavaděč "hlídá" OTX je dobré mít zavaděč stejné verze jako zbytek OTX.

Jde X9D normálně pustit?

Verze zavaděče by aspoň minor verzí mohla (měla?) odpovídat verzi OTX.

Zavaděč se dá do rádia dostat buď ze zapnutého rádia z SD (system menu, najdu obsah SD, najdu opentx.bin, dlouze Enter, ukáže se hlášení, že se zapisuje zavaděč) nebo zapsat celý OTX do vypnutého rádia.

Zápis do vypnutého rádia obnáší nějaké ty ovladače, aby bylo rádio z PC správně vidět. Viz návody.

Mám to zkusit rozepsat podrobněji?

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka | 8ch FlySky FS-T6)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: stř 24.02.2021 11:00 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 29.4.2019
Příspěvky: 220
prikrylm píše:
Mám to zkusit rozepsat podrobněji?
Ahoj, no kdybys byl tak hodný, tak jo.
Budu velmi rád, když mě pomůžeš. No vidíš na předchozím vlákně jsem psal, že nebudu vrtat do Taranise plus. Ale nějak jsem se zmlsil, když se to povedlo na QX7, tak jsem to zkusil a bohužel jsem do Plusky nahrál nevědomky to samé co je určené pro QX7. A stalo se co se stalo. Na předchozí stránce je napsané vše, co je vidět po zapnutí rádia na displeji.
Ostatní už sis určitě přečetl na této stránce.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 24.02.2021 12:23 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 2133
Bydliště: Řečkovice
Obrázky: 0
Tak v companionu si vyrobit správný OTX, to už jsem popisoval ve vlákně k R168, akorát je potřeba vybrat správné rádio. Výsledný .bin se pak bude jmenovat nějak takto: opentx-x9d+-lua-cz.bin.

Víš, kde to máš uložené, tak toto nahrát na SD zase do FIRMWARE.

Pokud je rádio v Bootloader obrazovce, stačí rádio připojit kabelem k PC, v PC se objeví disk... Pak odpojit, vybrat "write firmware" a zapsat stejně jako u Q X7, akorát u X9D+ se vybere ten opentx-x9d+-lua-cz.bin

Celé rádio vypnout, normálně rádio zapnout. Nejspíš bude "protestovat" kvůli verzi SD karty, ale měl by normálně běžet.

Stačí takto?

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka | 8ch FlySky FS-T6)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: stř 24.02.2021 12:41 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 29.4.2019
Příspěvky: 220
Jo stačí.
Za chvíli se do toho pustím. Dík


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 24.02.2021 14:36 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 29.4.2019
Příspěvky: 220
Pro prikrylm:
Nevíš, proč se mě s tebů tak dobře spolupracuje? Vše je zase OK. Moc díky za pomoc. Být z Brna, tak už za tebů jdu s flašků nějakého moku.
Na SD kartě jsem měl ještě starý systém 2.2.3. Ale mě na to moje rekreační létání stačil. I když létám dost často.
Takže jsem milů kartu v čtečce vymazal a stáhl jsem tam nový 2.3.11 obsah SD. No a pak jsem do Firmware té SD karty nahrál (trochu zkráceně) opentx-x9d+-lua-cz.bin. Vložil sem ji do rádia a postupoval přesně podle Tvých rad. No a povedlo se. A je tam i D8.
Ani nevíš, jak se mě dnes bude dobře spat. :lol:
Takže ještě jednou moooc díky a měj se moc fajn. Hlavně Ti přeju zdravíčko.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 24.02.2021 15:45 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 2133
Bydliště: Řečkovice
Obrázky: 0
Janek2 píše:
Pro prikrylm:
Nevíš, proč se mě s tebů tak dobře spolupracuje?
Zavřené hodpody, chuť se "vykacávat" a chorobná touha pomáhat. :-D
Pak trénuju to, že je chyba předpokládat, že tázající ví, co vím já, pak strohé nasměrování nefunguje - viz to otx.bin, nonEU... Zase ví spoustu jiných věcí, které zas nevím já, žejo. Taky trénuju to, že to, co si myslím, že je super a druhého prostě musí nadchnout, ho nadchnout vůbec nemusí a může "TO něco" považovat za okrajové až otravné. Tento tréning mi občas dává hodně zabrat. :)


Ještě se podívej na bootloader menu (takové ty trimy k sobě a zapnout) a podívej se na horním řádku je "bootloader - <verze openTX>".
Pokud je 2.3.11 (nebo co jsi teď dostal do rádia), tak je to OK.
Pokud je jiná (nižší), tak je dobré nahrát i nový bootloader.

To se provede tak, že se rádio zapne ve std režimu (žádné trimy), přejde se dlouhým stiskem menu do systémového menu, tam je na stránce 2/7 obsah SD karty,
tam vybrat adresář FIRMWARE, najít opentx-x9d+-lua-cz.bin a dlouze ENTER - objeví se menu, první položka "Flash bootloader" (nebo český ekvivalent). Krátkým ENTER vyberu, zase se objeví žížala a za vchíli je bootloader zapsaný.

Po vypnutí rádia a zapnutí v bootloader menu (trimy) by se vedle nápisu "bootloader" měla objevit správná verze.

No, a pak už bude OpenTX úplně "košer".

Tož tak.

Mám tu nějaký zbytek hruškovice, tak si přihnu na zdraví. :-)

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka | 8ch FlySky FS-T6)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: stř 24.02.2021 16:19 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 29.4.2019
Příspěvky: 220
prikrylm píše:
No, a pak už bude OpenTX úplně "košer".
Jo změna provedena. Tak teď je to teda jak píšeš košer. Dík.
Jen malí dotaz, nemáš bráchu tak kolem 68 roků? Nějaký Olin Přikryl, taky brňák byl se mnou na vojně v Jaselkách?


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 24.02.2021 18:46 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 2133
Bydliště: Řečkovice
Obrázky: 0
Super (OTX).

Bráchu mám, ale tenhle to není.

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka | 8ch FlySky FS-T6)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: stř 24.02.2021 19:44 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 29.4.2019
Příspěvky: 220
Tak jo. Tož hezký večer a zas někdy ahoj.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 210 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 10, 11, 12, 13, 14

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 7 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz