Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 92 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Jumper T16
PříspěvekNapsal: čtv 12.09.2019 11:12 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 18.3.2010
Příspěvky: 2221
Bydliště: Zavar, SK
1, Joshua Bardwell zverejnil video, ako zabudovat 4-in-1 modul dovnutra T16. Dole v komentoch je link ns RCGroups, kde to riesili elegantnejsie aj bez toho prepinaca - najnovsi FW vraj uz podporuje multiprotokol modul ako interny.
https://youtu.be/-7UlpxNcCWc
2, Podla neoficialnych info Jumper pracuje na zabudovani toho 4-in-1 modulu ako interneho, cim sa uvolni sachta + T16 by maja dostat interny charger
https://www.rcgroups.com/forums/showthr ... st42719519
3, Jumper vypustil D8/ D16 primac, uz sa da aj kupit na Aliexpress
https://www.jumper.xyz/portal.php?mod=view&aid=21

_________________
Taranis X9D + nejaké lietadlá, heli a koptéry, www.rcmodelytt.sk


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper T16
PříspěvekNapsal: čtv 12.09.2019 11:38 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 19.12.2009
Příspěvky: 1104
Obrázky: 1
Blog: Zobrazit blog (4)
A je možné do T16 dát jiný modul např. DUPLEX EX Jeti nebo FASST ?

_________________
KMX, Edge RCF, Veloxity, MC, DF
DS-14


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper T16
PříspěvekNapsal: čtv 12.09.2019 11:55 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 21.10.2005
Příspěvky: 242
Jde.
Odzkoušen modul TG2EX.
V šachtě.
Bez problémů.Nastaveno na PPM modulaci.
Boban

_________________
Futaba T-12FG 2,4GHzJumper T16F3F CohenApis 100"Nimbus 100RunnerHottWing EVO 1200


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper T16
PříspěvekNapsal: čtv 12.09.2019 12:25 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 19.12.2009
Příspěvky: 1104
Obrázky: 1
Blog: Zobrazit blog (4)
caleb píše:
Jde.
Odzkoušen modul TG2EX.
V šachtě.
Bez problémů.Nastaveno na PPM modulaci.
Boban

Dík. Tak jsem se díval na stránky jeti a už tam není.

_________________
KMX, Edge RCF, Veloxity, MC, DF
DS-14


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper T16
PříspěvekNapsal: čtv 12.09.2019 12:41 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 21.10.2005
Příspěvky: 242
No není.Už dlouho.
Někde po bazarech sehnat.
Ale bohužel s jeti modulem se nezobrazuje telemetrie.
Proto jsem přešel na Frsky XJT modul.
Zatím maximální spokojenost.
Ten multi modul jsem ani nezkoušel.
Nevěřil bych tomu.
S Frsky XJT a přijímač X8R dosah na hranici viditelnosti modelu 2,5m.
Za mě T16 s Frsky modulem dobrá volba..

Boban

_________________
Futaba T-12FG 2,4GHzJumper T16F3F CohenApis 100"Nimbus 100RunnerHottWing EVO 1200


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper T16
PříspěvekNapsal: čtv 12.09.2019 13:42 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 19.12.2009
Příspěvky: 1104
Obrázky: 1
Blog: Zobrazit blog (4)
caleb píše:
No není.Už dlouho.
Někde po bazarech sehnat.
Ale bohužel s jeti modulem se nezobrazuje telemetrie.
Proto jsem přešel na Frsky XJT modul.
Zatím maximální spokojenost.
Ten multi modul jsem ani nezkoušel.
Nevěřil bych tomu.
S Frsky XJT a přijímač X8R dosah na hranici viditelnosti modelu 2,5m.
Za mě T16 s Frsky modulem dobrá volba..

Boban

Dík za informaci.

_________________
KMX, Edge RCF, Veloxity, MC, DF
DS-14


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper T16
PříspěvekNapsal: pát 13.09.2019 10:08 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.6.2008
Příspěvky: 5143
Bydliště: Praha ČR
Jako pravda je, že hlavní věc, kterou bych vytkl Jumperu (vlastně všem od T8 po T16) je ta jistá neschopnost rozhodnout se pro nějaký primární protokol, který by vestavěli jako interní modul, aby pak byla šachta volná. To 4-in-1 není špatné (sám mám v Taranisu), ale přeci jen je to spíš univerzál a o vlastnostech by se dalo lehce polemizovat.
Za mne by bylo ideální dát interně Flysky AFDHS2A - to je hodně podařený protokol se snadno dostupnými levnými RXy a do šachty ať si dá každý co potřebuje dále. Kdyby navíc interní modul byl víc vyladěný, například jel s dvěmi anténami (třeba Evolution s AFDHS2A to tak má), tak by to nemělo chybu.

Druhá varianta je to, co zmiňuje ddano, totiž holt dát interně 4-in-1 a nechat volnou šachtu. To by taky nebylo zlé - interní modul na různé poletuchy, do šachty pak něco specializovaného podle potřeby - XJT či JETI pro letadla, Crossfire či R9M pro coptery a tak...

Jinak poznámka k Jeti - JR modul sice už nedělají, ale pořád se dělá samostatné TU2 EX a ten není zas tak velké umění do šachty dostat... Mechanické díly se dají vytisknout, je to na thingiverse (původně právě pro 4-in-1) a deska TU2 by se tam měla vejít, je to jen o "zadrátování" konektoru. Omezení je telemetrie, to bohužel pravda je, pouze Jetibox Mini, ale z hlediska řízení naopak vestavba problůém není a hledání v bazarech není nezbytné.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper T16
PříspěvekNapsal: pát 13.09.2019 13:11 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 18.3.2010
Příspěvky: 2221
Bydliště: Zavar, SK
tomashr píše:
... Za mne by bylo ideální dát interně Flysky AFDHS2A - to je hodně podařený protokol se snadno dostupnými levnými RXy a do šachty ať si dá každý co potřebuje dále...

Spýtam sa z opačného konca ( keďže 4-in-1 máš ): nakoľko sú spoľahlivé D8/ D16 LBT/ AFDHS2A v tom module? Lebo to sú cca protokoly ktoré zvažujem. Buď do T16 dobastliť origoš XJT, alebo nejaký TX modul origoš od FlySky ( neviem, či sa vôbec dá kúpiť a či s tým pôjde aj telemetria ), alebo nechať ako interný ten 4-in-1. Čo som tak postrehol na nete, tak s týmito tromi protokolmi v tom 4-in-1 module problémy nie sú ...

_________________
Taranis X9D + nejaké lietadlá, heli a koptéry, www.rcmodelytt.sk


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper T16
PříspěvekNapsal: pát 13.09.2019 13:37 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 29.4.2019
Příspěvky: 37
Zdravím,
pro tomashr
jaký má Jumper T16 dosah s tím origo modulem 4-in-1? Třeba s "ORANŽ" přijímači? :(


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper T16
PříspěvekNapsal: pát 13.09.2019 14:35 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.12.2008
Příspěvky: 747
Bydliště: Lysice,Brno,Blansko.
Obrázky: 7
Na otázku dosahu s ORX není jednoznačná odpověď.Byly lepší a horší RX takže se to bude dost rozcházet.Bezprostředně mám vyzkoušené OrangeRx R920X V2 s 4in1 V1.2 a na zemi jsem to po cca 700 metrech vzdal.Telemetrie ale vypadává už po 300-400 metrech ale to není chyba Tx ale Rx.Třeba Flysky AFDHS2A je na tom ohledně dosahu telemetrie podstaně lépe.Pro představu výkonu multimodulu versus original Frsky iXJT je tabulka dole pod textem a z ní je jasné že original Frsky má skoro jednou tak větší výkon.Není tam ale měření multimodulu URUAV TMX5 což by měla být firma podporovaná Frsky.Nicméně nečekat zázraky a nejlepší řešení je vždy jen originál výrobek.

https://static.rcgroups.net/forums/attachments/6/9/1/2/6/a11549635-147-Screen%20Shot%202019-01-12%20at%2011.57.23%20am.png


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper T16
PříspěvekNapsal: pát 13.09.2019 15:48 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 18.3.2010
Příspěvky: 2221
Bydliště: Zavar, SK
Z mojej strany je skôr dôležitá spoľahlivosť, ako dosah ( súhlas, že originál by mal byť lepší ). Jediné, kde ma zaujíma(l) dosah bola koptéra, s ktorou som chodil aj kilometer ďaleko. Pri ostatných poletuchoch ( lietadlá/ heli ) chodím tak do 300 - 400m ďaleko, čo z hľadiska výkonu nie je kritické...

_________________
Taranis X9D + nejaké lietadlá, heli a koptéry, www.rcmodelytt.sk


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper T16
PříspěvekNapsal: pát 13.09.2019 15:57 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.2.2006
Příspěvky: 789
Bydliště: Praha, Sobín
Obrázky: 3
Ono asi taky záleží na konkrétním protokolu. já mám multimodul 4in1 v Horusu 10, z důvodu zpětné kompatibility používám hlavně Assan a oproti originálním hack modulům Assan, co jsem měl v FC-16 nebo Hitec Eclipse je dosah plně srovnatelný, určitě ne měřitelně horší.

_________________
Símův axiom: Každý signál se zlepší, připojíme - li anténu


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper T16
PříspěvekNapsal: pát 13.09.2019 16:23 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.6.2008
Příspěvky: 5143
Bydliště: Praha ČR
Já jsem větší dosah u 4-in-1 zkoušel právě jen s AFDHS2A, byl jsem s copterem přes 500m a naprostá pohoda. Z doslechu ale vím, že někdo šel ještě dále a zatímco u obyčejný Flysky FS-i6 se dostal někam přes 1500m a pak rezignoval, tak u multimodulu už bylo 1000m na hraně.
Prostě výsledky multimodulu sice dobré, ale nedá se říct, že výborné, nějaký rozdíl proti jednoúčelovým modulům tam minimálně u některých protokolů je.
Spektrum jsem vlastně s multiprotol netestoval, já to dřív létal, ale měl jsem z HK jednoúčelový Spektrum modul. Mohu plně potvrdit ten značný rozdíl mezi jednotlivými RXy, některé super, některé ale o dost slabší (ač papírově byly stejné).

Pro ddano - tak u letadel bacha na to... Jakmile vezmeš něco uhlíkového (a teď fakt nemyslím jen na soutěžní F5J, stačí něco ve stylu minicorada, což létá kdekdo), tak běžně jedeš na jednu anténku a ještě "přistíněnou", druhá je v jisté poloze úplně na nule. A pak je každá rezerva dobrá, abys letěl spolehlivě na 400m, tak je žádoucí, aby dosah v dobrých podmínkách byl spolehlivě přes kilometr...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper T16
PříspěvekNapsal: sob 14.09.2019 20:37 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 18.3.2010
Příspěvky: 2221
Bydliště: Zavar, SK
tomashr píše:
...Pro ddano - tak u letadel bacha na to... Jakmile vezmeš něco uhlíkového (a teď fakt nemyslím jen na soutěžní F5J, stačí něco ve stylu minicorada, což létá kdekdo), tak běžně jedeš na jednu anténku a ještě "přistíněnou", druhá je v jisté poloze úplně na nule. ...

Pri uhlíkovom trupe je slušnosť vytiahnuť antény von. Pri heli ( ktoré majú uhlíkové bočnice ) tiež. A pri polystyréňákoch treba tiež dať antény nejako slušne, motor, ESC, či baterka tiež slušne tienia...
Ale to platí nielen pri 4-in-1...

_________________
Taranis X9D + nejaké lietadlá, heli a koptéry, www.rcmodelytt.sk


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper T16
PříspěvekNapsal: ned 15.09.2019 16:47 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.6.2008
Příspěvky: 5143
Bydliště: Praha ČR
Jasně že jsou antény venku, ale i tak se u fullcarbon letadla snadno dostaneš do té situace "jedna zastíněná fakticky do nuly, druhá částečně", jak jsem psal. Kdyby byly uvnitř, tak je to samozřejmě totální malér, bohužel ale ani to vytažení ven nedokáže zázraky :-(


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 92 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: volcano69 a 9 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz