Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 140 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 10  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: pát 10.11.2017 17:16 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.4.2005
Příspěvky: 3093
Bydliště: Praha východ
Obrázky: 6
Diky panove. No ja uz mel vymyslenou vetsi verzi cerpadla s vetsim kolem a vstupnimi hadickami, ale pak jsem kouknul na cenu tech cinskych cerpadel a bylo rozhodnuto. Zkusim je nez budu neco resit sam. Ta cena je neuveritelna, snad budou fungovat. Vyvijec koure je parada, ale moje lod je diesel :D a uz by se to tam asi ani nevlezlo.

2Lark: Ono cerpadlo na vrtacku vypada uvnitr stejne. Ve vetsim to musi fungovat podle me. Problem mam v tom ze to neni tesne. Vytisky jsou celkem ok ale nasazenim na osu a vystredenim v komore vnasim nepresnosti.

Jinak zrovna stojim frontu v GM na ledky do osvetleni. Bohuzel cervena a zelena skladem byli jen s jinou svitivosti a tak budu muset zkouset odpory. Javic maji cira bezbarva pouzdra, ale stejne na ne budu tisknout klicky, tak jebudou tolik videt.


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 
PříspěvekNapsal: pát 10.11.2017 17:22 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 7901
Bydliště: Benátecká Vrutice, ČR
Můžeš dát nějaký obrázek vnitřku toho čerpadla na vrtačku o kterém píšeš?
To co znám funguje trochu jinak a má gumové obežné kolo, které tu zpětnou cestu uzavírá. Něco jako tohle


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát 10.11.2017 18:32 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.4.2005
Příspěvky: 3093
Bydliště: Praha východ
Obrázky: 6
Jo jo mas pravdu. Mel jsem zato ze staci kolo ktere uplne netesni a staci rotace kapaliny.


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: pát 10.11.2017 19:34 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.1.2016
Příspěvky: 637
Bydliště: Brno-Maloměřice
Dva stříďáky na jednom reglu mohou fungovat pouze v případě, že otáčky obou motorů budou úplně stejné - tzn. kdyby byly oba motory spojeny osou nebo převodem 1:1. Jakmile budou otáčky jednoho motoru jiné, regulátor nebude mít zpětnou vazbu ( nepozná, ze kterého motoru si má zpracovat informace ) a nebude tedy vědět, jak motory řídit a celé to vypadne ze synchronizace.
Je to blbost a každý motor musí mít svůj vlastní regulátor.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát 10.11.2017 20:07 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 30.10.2011
Příspěvky: 989
Bydliště: uhlířská lhota 74
Bořík píše:
Dva stříďáky na jednom reglu mohou fungovat pouze v případě, že otáčky obou motorů budou úplně stejné - tzn. kdyby byly oba motory spojeny osou nebo převodem 1:1. Jakmile budou otáčky jednoho motoru jiné, regulátor nebude mít zpětnou vazbu ( nepozná, ze kterého motoru si má zpracovat informace ) a nebude tedy vědět, jak motory řídit a celé to vypadne ze synchronizace.
Je to blbost a každý motor musí mít svůj vlastní regulátor.

já si to myslel, dík.....


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát 10.11.2017 20:12 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 30.10.2011
Příspěvky: 989
Bydliště: uhlířská lhota 74
Vigo píše:
Jo jo mas pravdu. Mel jsem zato ze staci kolo ktere uplne netesni a staci rotace kapaliny.

to tvé kolečko má těch zubů moc v tom mém příčáku je jen lopatka viz fotka rozebraného
Příloha:
k1 020.jpg
k1 020.jpg [ 129.85 KiB | Zobrazeno 288 krát ]

jde to takto i v průměru komory 7mm při šířce 5mm ověřeno , tímto jsem řídil mikrouše.
Příloha:
mikro tt (2).jpg
mikro tt (2).jpg [ 184.55 KiB | Zobrazeno 288 krát ]


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob 11.11.2017 14:18 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.4.2005
Příspěvky: 3093
Bydliště: Praha východ
Obrázky: 6
No zase jsem polepil pár detailů a zjistil, že mi zmatený prodavač v GM dal bílou ledku místo červené, ale to je asi fuk, jezdím každý den kolem. Trochu horší je, že mi zase začalo téct kolem hřídelí, ono trubučka je 2,2mm a drát 2 tj je tam dost vůle. Zkusím to nacpat vazelínou a pokud nepomůže, holt to bude chtít jiné řešení, jaké to zatím nevím. Ono tedy teče to maličko a mám tam přepážku tj na ježdění to není velký problém, ale štve mě to a u příštího projektu to musím vychytat. Jinak na lodi toho pořád chybí spousta, ale musím vychytat umístění a domodelovat reflektory. Fotky na vodě jsou jen testovací, není to dovážené, ale ono to s tím čerpadlem ztěžkne. I když nemám zalepenou palubu, asi skočím s malým na chvilku na rybník, tak se snad nebudu koupat :)

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: sob 11.11.2017 14:55 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 21.6.2008
Příspěvky: 3886
Kdybys byl v Praze někde rozumně, tak ti LED dodám od všech barev za symbolickou cenu, kdysi jsem si na podobné baslení koupil z BG "assortment", který nemám šanci spotřebovat.
Něco jako https://www.banggood.com/500pcs-3mm-5mm ... mds=search , ale já to tuším měl jen v pytlíčcích a ne krabičce a tím ještě levnější.

Kdyžtak SZ...


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob 11.11.2017 15:41 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 30.10.2011
Příspěvky: 989
Bydliště: uhlířská lhota 74
není to něký veliký rozměr těch LEDek?
já používám tento rozměr:
https://www.banggood.com/search/smd-led ... gKMd_D_BwE
a momentálně potřebuju levně sehnat tyto:
https://pl.aliexpress.com/item/20PCS-04 ... 3808e193ad
tak kdybyste někdo věděl o levných s drátky v teplé bílé v počtu kolem 100ks budu rád za informaci


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob 11.11.2017 15:56 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.1.2016
Příspěvky: 637
Bydliště: Brno-Maloměřice
Vigo píše:
.... Trochu horší je, že mi zase začalo téct kolem hřídelí, ono trubučka je 2,2mm a drát 2 tj je tam dost vůle. Zkusím to nacpat vazelínou a pokud nepomůže, holt to bude chtít jiné řešení, jaké to zatím nevím.

Už jsem to psal několikrát: prostě drát v trubce bez ložisek na krajích nefunguje. buď je obrovské tření, nebo tam teče a nebo - a to nejčastěji: obojí. Nejlevnější řešení je koupit bronzová nebo mosazná ložiska a mosazou trubičku 4/3.2 a ložiska tam zapájet ( nebo aspoň zalepit ).
http://eshop.mmodely.cz/kluzne-lozisko- ... saz-p2323/

Na takové malé lodě jsou mnohem hezčí SMD LEDky - stačí v pouzdru 0805. Na reflektory stačí klidně klasické 3 m nebo 5 mm, ale na osvětlení paluby, poziční světla a stožárová světla jsou lepší ty SMD a to hlavně z toho důvodu že nádherně svítí v úhlu 120 a víc stupňů a jsou tedy hodně vidět.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob 11.11.2017 17:45 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.4.2005
Příspěvky: 3093
Bydliště: Praha východ
Obrázky: 6
Já ložiska mám, ale jen z té trubičky. Byl jsem venku na rybníku s klukem a pohoda, s novou vazelínou to neteče, ale jo příště už to udělám nějak líp. Loďka jezdí parádně, jen musím dát kýl nebo kormidlo. Při normální jízdě je to ok, ale na plný plyn jak to začne hrnout víc vody to má tendenci zatáčet. Udělal jsem malé video, ale točit a jezdit jde blbě, tak omluvte kvalitu. Je to asi 70% maximální rychlosti (po asi 15m ježdění jsem dobíjel 250mA ale jezdil jsem pomalu celkem, maketově):



Návod jak vložit video do příspěvku na RCMANIA.cz

Díky za nabídku Ledek, jezdím kolem GM tak si ji koupím, ale když vidím ty ceny v Chině, asi si taky objednám kufřík. Ledky budu dávat 5mm i na pozičky (jen vzadu asi bude 3mm), vytisknu si na ně klícku a na menší ledku by to šlo blbě. Bílou mám teplou tj to vypadá super jako žárovky a mám tam i jeden poziční reflektor a do něj jsem vzal
30°ledku s velkou svítivostí.

Pár fotek:

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: sob 11.11.2017 21:41 
Administrátor serveru
Administrátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 24.4.2003
Příspěvky: 7907
Bydliště: Praha, ČR
Obrázky: 286
Blog: Zobrazit blog (3)
Pokud by jsi chtěl opravdu reflektorovat, tak mohu doporučit tyto LED. Viditelné i za dne.


Jinak parádní ježdění.


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: sob 11.11.2017 22:00 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.1.2016
Příspěvky: 637
Bydliště: Brno-Maloměřice
Na reflektorování se moc nehodí - má velký vyzařovací úhel a tím pádem malou svítivost. Na reflektor jsou vhodné tyto: https://www.gme.cz/led-5mm-cool-white-7 ... sw5dk5201a
úhel jen 8° a svítivost 72 000 mcd. A navíc jsou 5x úspornější, nebudou se zahřívat.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob 11.11.2017 22:16 
Administrátor serveru
Administrátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 24.4.2003
Příspěvky: 7907
Bydliště: Praha, ČR
Obrázky: 286
Blog: Zobrazit blog (3)
Svítivost není vše. Opravdu si myslím, že je 8st málo. Ta LED má jen cca 1 lumen.
Ta 100mA dioda má 18lm.

Vybíral jsem je dlouho a vozil jsem jen na 2metrovém modelu jako poziční světla. Viditelné za běžného slunečního dne. Ale nenutím nikoho.


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: sob 11.11.2017 22:29 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.1.2016
Příspěvky: 637
Bydliště: Brno-Maloměřice
psal jsi o reflektoru - tam jde o ten úzký úhel. Tyto LEDky používáme právě do reflektorů - jak na lodích, tak na autech. Je jasné, že když to světlo "roztáhneš" do širokého úhlu, tak třeba krásně osvítíš celou palubu, ale to pak zase už není reflektor. Večer s touto LEDkou osvítíš v pohodě břeh na 15 metrů.
Jako poziční světla ano, tam to má význam, ale spíš bych to dal na velkou loď - u toho prcka budeš sice nádherně vidět to světlo, ale jinak už nic. :D
Každopádně si je objednám - stavím Hermanna Marwedeho 1:25 ( 1.84 m ) a tam už bude taková LEDka akorát.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 140 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 10  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz