Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 151 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 7, 8, 9, 10, 11  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Tak a máme nový engine
PříspěvekNapsal: stř 24.08.2011 13:52 
Mazák
Mazák

Registrován: 6.3.2011
Příspěvky: 678
Bydliště: Sedlatice (Telč)
když někdo přidá příspěvěk do sledovaného vlakna (více jak 2 příspěvky tak mi přijde pouze jedno upozornění mail ) - je toto chování v pořádku ?

_________________
Hitec Optic 6
Matador, Diablotin, Extra, S-Bach-RCF a další


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Tak a máme nový engine
PříspěvekNapsal: stř 24.08.2011 15:55 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 3.1.2009
Příspěvky: 1704
Bydliště: Praha - Krč, ČR
No teď mi nechodí upozornění vůbec, ale když mi chodily, tak přišlo upozornění, že někdo přidal pouze jednou dokud jsme si dané vlákno neotevřel. Jakmile jsem ho otevřel a někdo něco přidal, přišlo upozornění zase, tedy vždy pouze jednou.

_________________
SOVA is YouR CO-pilot
http://rc-sovy.blogspot.com
http://www.rcsovy.cz


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Tak a máme nový engine
PříspěvekNapsal: stř 24.08.2011 15:59 
Administrátor serveru
Administrátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 25.4.2003
Příspěvky: 7751
Bydliště: Praha, ČR
Obrázky: 301
Blog: Zobrazit blog (3)
Prozkoumám tohle chování. Díky za upozornění.


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Tak a máme nový engine
PříspěvekNapsal: čtv 25.08.2011 9:10 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 27.1.2008
Příspěvky: 113
nepovedlo se mi v novém enginu najít RSS export nových příspěvků. Bude prosím doplněn? Pokud již je, prosím o odkaz.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Tak a máme nový engine
PříspěvekNapsal: pon 29.08.2011 22:51 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 15866
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
obrazek v priloze - kliknu a jsem na obrazku, z diskuze pryc; neslo by aby se oteviral v jinem okne nez pres diskuzi? Jako na ModelHobby?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Tak a máme nový engine
PříspěvekNapsal: úte 30.08.2011 9:48 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 20.6.2010
Příspěvky: 2242
Tohle sice může být nepříjemné, ale sám jsem si na to rychle zvykl. Rcmania není jediný web, který obrázky neotevírá v samostatném okně.

Důvodem totiž zpravidla bývá to, že spousta uživatelů má ve svém prohlížeči zakázano automatické otevírání oken kvůli reklamním popupům a pak je otevření obrázku otravné.

Naučil jsem se tedy vracet se po prohlídnutí obrázku zcela automaticky zpět do fóra tlačítkem pro návrat (na IE šipka v levém horním rohu okna prohlížeče) nebo dedikovanou klávesou Back. A je to v pohodě :D

_________________
T8FG 4.0 / PhoenixRC 4.0.k / Align T-Rex 600 ESP
Sanwa MX3-FG/ Emaxx MM, Bandit VXL


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Tak a máme nový engine
PříspěvekNapsal: úte 30.08.2011 13:47 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 10.12.2006
Příspěvky: 2709
Bydliště: Praha 5
Obrázky: 7
Odkazy dle W3C standardu:

Pro ty, kteri nechapou, proc se odkazy nezobrazuji v novem okne, se pokusim tuto problematiku osvetlit. I ve svete internetu existuji urcite standardy. Oproti realnemu svetu jsou ale na 99% logicke, smysluplne a funkcni.

Zakladnim pravidlo pri pohybu na jakychkoliv strankach je takove, ze zmeny se deji pouze zasahem uzivatele. Cili stranka se nemeni sama. Chce-li uzivatel, aby obsah odkazu vystrelil nove okno/tab, staci zmacknout CTRL (Aspon ve Firefoxu). Vice lidi, vcetne me, nema totiz rado, kdyz kliknu na odkaz/obrazek a prohlizec najednou vypali cele nove okno. Ja to doslova nesnasim. Nechtel jsem to a pritom se to samo deje? Chyba.

Novy engine bezi na phpbb3, ktere respektuje vetsinu techto zavedenych pravidel. Cili neotevira odkazy v novem okne a toto chovani je v poradku a zadouci.

Rozumim a chapu ty, kteri byli zvykli na "stare" chovani. Ono chovani je ale tzv. "deprecated", cili neschvalene, stare. Proto se ani nebudeme (a nemuzeme) snazit predelat chovani jako to bylo postaru, sli bychom proti vsem. Nejenom proti standardu, ale i proti proudu, proti vsem normalnim webum, ktere toto pravidlo dodrzuji.

Opravdu vse vychazi z toho, ze zmeny v prohlizeci ma POD KONTROLOU UZIVATEL, NIKOLIV SYSTEM.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Tak a máme nový engine
PříspěvekNapsal: úte 30.08.2011 20:51 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 27.1.2008
Příspěvky: 113
bleak píše:
nepovedlo se mi v novém enginu najít RSS export nových příspěvků. Bude prosím doplněn? Pokud již je, prosím o odkaz.


bump :?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Tak a máme nový engine
PříspěvekNapsal: úte 30.08.2011 22:52 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 15866
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
No tak jsem se zeptal, no... To snad muzu...
....a taky mi snad muze vyhovovat neco trochu jinyho...
Nejde to, tak to nejde. howgh.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Tak a máme nový engine
PříspěvekNapsal: ned 23.10.2011 13:22 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 14.4.2005
Příspěvky: 3020
Bydliště: Praha východ
Obrázky: 6
Asi nebudu první kdo to píše, ale nešlo by zvýšit limit na velikost vkládaných obrázků do článků? Chápu, že třeba 1280x1024 už je hodně, ale současně nastavených 640x480 mi přijde opravdu hodně málo. Snad každý dnes má větší monitor a rychlejší připojení. Nejradši bych 1024x768, ale i 800x600 bude lepší než nic.

Díky
Vigo


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Tak a máme nový engine
PříspěvekNapsal: ned 23.10.2011 17:14 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 20.6.2010
Příspěvky: 2242
No jo, jenže tohle je fórum a jde tu spíše o tu diskusi, než fotogalerii :) Stávající limit pro obrázky IMHO naprosto v pohodě stačí k tomu, abys svůj text doplnil názornou ukázkou. Pokud potřebuješ ukázat obrázek větší, pak máš stále možnost umístit do svého příspěvku odkaz na nějakou externí galerii, která je na prezentaci fotografií lépe stavěná.

Například:
http://www.medsved.net/img/s1/v20/p824920378-5.jpg

Osobně si myslím, že příliš mnoho grafiky diskusi znepřehlední, stejně tak není vůbec příjemné rolovat vláknem, které obsahuje obrázky velké přes celou obrazovku, mnohdy i přesahující aktuální šířku okna.

_________________
T8FG 4.0 / PhoenixRC 4.0.k / Align T-Rex 600 ESP
Sanwa MX3-FG/ Emaxx MM, Bandit VXL


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Tak a máme nový engine
PříspěvekNapsal: ned 23.10.2011 17:23 
Mazák
Mazák

Registrován: 6.3.2011
Příspěvky: 678
Bydliště: Sedlatice (Telč)
FlyBear píše:
No jo, jenže tohle je fórum a jde tu spíše o tu diskusi, než fotogalerii :) Stávající limit pro obrázky IMHO naprosto v pohodě stačí k tomu, abys svůj text doplnil názornou ukázkou. Pokud potřebuješ ukázat obrázek větší, pak máš stále možnost umístit do svého příspěvku odkaz na nějakou externí galerii, která je na prezentaci fotografií lépe stavěná.

Například:
http://www.medsved.net/img/s1/v20/p824920378-5.jpg

Osobně si myslím, že příliš mnoho grafiky diskusi znepřehlední, stejně tak není vůbec příjemné rolovat vláknem, které obsahuje obrázky velké přes celou obrazovku, mnohdy i přesahující aktuální šířku okna.




Naprosto souhlasím - jestli cheš aby někdo koukl na tvůj stroj ..... tak dej odkaz, věř tomu že si ho lidé otevřou budou-li mít zájem a zvědavost. :D

_________________
Hitec Optic 6
Matador, Diablotin, Extra, S-Bach-RCF a další


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Tak a máme nový engine
PříspěvekNapsal: pon 24.10.2011 7:25 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 15866
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
uz se to resilo, urcite, ale :
odkaz v textu, tmavomodry mezi cernym textem, zvlast kdyz ma par pismen ("tu", "tady" ...) - dost zanika, neni poradne videt ze to je odkaz. Sel by alespon podtrhnout?

_________________
Aby mně mé záliby bavily, nemusím je brát kdovíjak vážně - jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Tak a máme nový engine
PříspěvekNapsal: pát 04.11.2011 21:42 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 10.10.2009
Příspěvky: 811
Bydliště: ČR
Obrázky: 64
OT, ale zbytečné zakládat nové téma: že ještě není na serveru posunutý čas ?


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Tak a máme nový engine
PříspěvekNapsal: pát 04.11.2011 21:45 
Administrátor serveru
Administrátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 25.4.2003
Příspěvky: 7751
Bydliště: Praha, ČR
Obrázky: 301
Blog: Zobrazit blog (3)
Nastav si v profilu, že v tvém umístění neplatí letní čas.

probráno zde:
viewtopic.php?f=3&t=42901&start=45


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 151 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 7, 8, 9, 10, 11  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz