Reklama

 





Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 30 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: LF-109 Pionýr
PříspěvekNapsal: úte 17.03.2015 22:49 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 20.3.2011
Příspěvky: 190
Bydliště: České Budějovice
Zdravím pánové,
mám dotaz na tuten model. Koupil jsem výkres a chci si do něj doplnit brzdy. Je tu někdo kdo to stavěl a dodělával brzdy? Zajímal by mne způsob a nejlépe i výkres jak jsou provedené a na co si dát pozor.. Jinak výkres pionýra je klasika - z Modeláře.

díky :)


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: LF-109 Pionýr
PříspěvekNapsal: úte 17.03.2015 23:07 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 24.1.2009
Příspěvky: 2418
Bydliště: Praha 4 -Krč, ČR
Můj názor je, že u větroně této velikosti je lepší brzdy nedělat a brzdit vyklápěním křidélek nahoru, což nastavit u dnešních souprav by neměl být problém. Aspoň já to tak dělám - viz moje fotky na Rajčeti.

_________________
Lítám blbě, ale rád http://www.kocour111.rajce.idnes.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: LF-109 Pionýr
PříspěvekNapsal: stř 18.03.2015 0:14 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 20.3.2011
Příspěvky: 190
Bydliště: České Budějovice
kocour píše:
Můj názor je, že u větroně této velikosti je lepší brzdy nedělat a brzdit vyklápěním křidélek nahoru, což nastavit u dnešních souprav by neměl být problém. Aspoň já to tak dělám - viz moje fotky na Rajčeti.


Já vím, rozumím Vám jak to myslíte. Mne jde spíš o to, aby maketa byla co nejvíce podobná předloze. Proto mne zajímá jak jsou fyzicky provedeny ty brzdy, na originále se "vysouvají dva dílce; jeden nahoru a druhý dolu".


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: LF-109 Pionýr
PříspěvekNapsal: stř 18.03.2015 11:01 
Mazák
Mazák

Registrován: 5.1.2012
Příspěvky: 1047
Bydliště: Rakovnik
Zkus opisovat tady http://www.outerzone.co.uk/plan_details.asp?ID=6281
desky zdvojit, aby byla chodily jedna nahoru a druhá na stejných vyklápěcích ramenech dolů.

nebo tady http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... _Set_.html jsou hotové a použít je nahoru i dolů. Otázka je vhodná velikost.

_________________
Jardah


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: LF-109 Pionýr
PříspěvekNapsal: stř 18.03.2015 13:33 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 12.1.2011
Příspěvky: 213
Obrázky: 10
Pokud netrváš na maketě jen si je naznač.Tenhle "vagon" je nepotřebuje.Létal jsem 4metrovku a vešel jsem se vždy na přistání do 20-30m. :)


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: LF-109 Pionýr
PříspěvekNapsal: stř 18.03.2015 15:44 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 20.3.2011
Příspěvky: 190
Bydliště: České Budějovice
jardah62 píše:
Zkus opisovat tady http://www.outerzone.co.uk/plan_details.asp?ID=6281
desky zdvojit, aby byla chodily jedna nahoru a druhá na stejných vyklápěcích ramenech dolů.

nebo tady http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... _Set_.html jsou hotové a použít je nahoru i dolů. Otázka je vhodná velikost.


Díky za tip, akorát mne zajímá jak mají být velké a kde v tom křídle? Hodil by se mi geometrický výkres, nerad bych něco zvoral..


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: LF-109 Pionýr
PříspěvekNapsal: stř 18.03.2015 16:04 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 12.1.2011
Příspěvky: 213
Obrázky: 10
Tak jestli ještě mohu,tak do těch z hobbykingu určitě nejdi! Je to plast, jsou nepřesné a v podstatě na nic.
Když už, tak si pořiď buď brzdy od Bobo model:
http://bobomodel.cz/?lang=en
A nebo si je vyrobíš sám.Viz foto jednoduchých brzd.
:wink:


Přílohy:
01250002_copy_732.jpg
01250002_copy_732.jpg [ 54.41 KiB | Zobrazeno 2873 krát ]
Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: LF-109 Pionýr
PříspěvekNapsal: stř 18.03.2015 17:29 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 23.1.2012
Příspěvky: 493
Pionýra 2m mám , brzdy jsem dal , z Bobo model ale je to úplně zbytečné. Je to při váze cca 2kg a odporu trupu takový létající autobus. Víc bych se asi zaměřil jak ho budeš dostávat nahoru.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: LF-109 Pionýr
PříspěvekNapsal: stř 18.03.2015 18:12 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 20.3.2011
Příspěvky: 190
Bydliště: České Budějovice
Adler píše:
Tak jestli ještě mohu,tak do těch z hobbykingu určitě nejdi! Je to plast, jsou nepřesné a v podstatě na nic.
Když už, tak si pořiď buď brzdy od Bobo model:
http://bobomodel.cz/?lang=en
A nebo si je vyrobíš sám.Viz foto jednoduchých brzd.
:wink:


díky, díky :)
Jen bych rád věděl kde na tom křídle mají být, v jaké vzdálenosti od kořenového žebra atd...?


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: LF-109 Pionýr
PříspěvekNapsal: stř 18.03.2015 18:13 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 20.3.2011
Příspěvky: 190
Bydliště: České Budějovice
STROHUR píše:
Pionýra 2m mám , brzdy jsem dal , z Bobo model ale je to úplně zbytečné. Je to při váze cca 2kg a odporu trupu takový létající autobus. Víc bych se asi zaměřil jak ho budeš dostávat nahoru.


No, zatím asi gumicukem na svahu a časem si chci postavit elektrický naviják.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: LF-109 Pionýr
PříspěvekNapsal: stř 18.03.2015 19:26 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 23.1.2012
Příspěvky: 493
Taky jsem s ním lítal svah ale trup je podle mě na svah málo pevný , pořád jsem opravoval , Přistání na rovině nebyl problém. Podle mě je to ideální ero na gumicuk nebo malou vlečnou / Funcub/ . Ted mám trup totálně rozložený. výřezy z CNC centra jsou doma jen se do toho pustit.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: LF-109 Pionýr
PříspěvekNapsal: stř 18.03.2015 20:12 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 20.3.2011
Příspěvky: 190
Bydliště: České Budějovice
STROHUR píše:
Taky jsem s ním lítal svah ale trup je podle mě na svah málo pevný , pořád jsem opravoval , Přistání na rovině nebyl problém. Podle mě je to ideální ero na gumicuk nebo malou vlečnou / Funcub/ . Ted mám trup totálně rozložený. výřezy z CNC centra jsou doma jen se do toho pustit.


Málo pevný? Mne přijde na svah ideální, do termiky mi moc nepřijde, tam si chci postavit historika Balestruccio.
No, také jsem uvažoval o tom, že bych si nechal udělat výřezy na CNC, ale uvidíme když budu mít čas a chuť to vyřezávat sám tak proč ne. Akorát brzdy si koupim, vyrábět je nebudu. Jo, jakou fólii je nejlepší použít na potah?


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: LF-109 Pionýr
PříspěvekNapsal: stř 18.03.2015 21:25 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 23.1.2012
Příspěvky: 493
Já jsem použil na potah solartec ale dnes bych použil ceconit a barvu, s folií je trup gumový i když jsem do trupu vlepil diagonální výztuhy. Původní potah dle plánu je umělá tkanina / název si nepamatuji/ a papír v 80 letech jsem tak potahoval volnásky a je do dneška neprůstřelný.
Křídla jsou ok i s folií .
Výřezy z CNC centra mohu doporučit , není problém to vyřezat lupenkovkou /řezal jsem původního celého/ ale u Pionýra jsou různé tlouštky překližky a musel bych všechnu koupit . Objednal jsem jen díly na zničený trup za podle mě rozumnou cenu. Hlavně to není vyřezané celé z topolovky ale podle plánku.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: LF-109 Pionýr
PříspěvekNapsal: ned 22.03.2015 21:57 
Mazák
Mazák

Registrován: 5.1.2012
Příspěvky: 1047
Bydliště: Rakovnik
Tady máš 3pohleďák, když nevíš, kam s maketovými brzdami.


Přílohy:
LET  LF-109 Pionyr.jpg
LET LF-109 Pionyr.jpg [ 71.04 KiB | Zobrazeno 2472 krát ]

_________________
Jardah
Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: LF-109 Pionýr
PříspěvekNapsal: ned 22.03.2015 23:27 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 20.3.2011
Příspěvky: 190
Bydliště: České Budějovice
jardah62 píše:
Tady máš 3pohleďák, když nevíš, kam s maketovými brzdami.


Díky! :)


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 30 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Google Adsense [Bot] a 8 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz