Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 18 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: sob 21.04.2012 12:16 
Mazák
Mazák

Registrován: 11.9.2011
Příspěvky: 1798
Bydliště: ČR ,Slapy nad Vltavou
Prosím, kde měla VEGA těžiště?..Je tu pamětník ?:-)


Nahoru
 Profil  
 
 
PříspěvekNapsal: sob 21.04.2012 13:31 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 10.6.2010
Příspěvky: 524
2952 píše:
..Je tu pamětník ?:-)

Jo, já jsem pamětník a jsem na to hrdý :? .
A to těžistě jdu změřit.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob 21.04.2012 13:39 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 10.6.2010
Příspěvky: 524
Takže: je to 63mm (samozřejmě od náběžné hrany křídla).


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob 21.04.2012 19:01 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 24.1.2009
Příspěvky: 2426
Bydliště: Praha 4 -Krč, ČR
Jsem taky pamětník, i když Vegu nemám. Poloha těžiště se dá určit jako určité zvolené procento SAT (tedy v podstatě hloubky křídla) před neutrálním bodem. Stanovení polohy neutrálního bodu se dá určit třeba podle knihy M. Musila, nebo jeho článků v Modeláři. V praxi se dá asi na to vykašlat a pro první nástřel tak 35% hloubky křídla u středu. Úhel seřízení přitom tak 2-2,5 stupně. Podle chování modelu pak se dá posouvat těžiště, ale určitě to bude jen pár milimetrů.

_________________
Lítám blbě, ale rád http://www.kocour111.rajce.idnes.cz


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob 21.04.2012 19:35 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 13.8.2011
Příspěvky: 10
Vega byl můj první větroň, když jsem se pod bratrancovým vedením učil létat. Napřed čistý, pak omotorovaný tenkrát ještě MVVS 1,5D. Kde bylo těžiště mého modelu už nevím, tak jsem oprášil originál plán a ten říká 65 mm od náběžky.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob 21.04.2012 19:41 
Mazák
Mazák

Registrován: 11.9.2011
Příspěvky: 1798
Bydliště: ČR ,Slapy nad Vltavou
Díky moc všem :-) Já jsem taky pamětník a Vegu jsme nikdy neměl-byla moc drahá :-) Nakonec jsem ji zdědil...Teď jsem ji daroval kamarádovi, začíná se učit létat.
Tak na otloukání je snad dobrá.
Chci do ní dát do špičky těžký SS motor-snad 400....něco se mi tu válí. Poradí mi někdo vhodnou sklápěcí vrtuli?...
Snad to ještě udělá jinému radost....


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob 21.04.2012 20:10 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 24.1.2009
Příspěvky: 2426
Bydliště: Praha 4 -Krč, ČR
2952: Ta Vega může motorizovaná mít tak 1,5 - 2 kg. Já tipuju tak AXI 2820/12, nebo ekvivalent, se 3 článkem LiPo.

_________________
Lítám blbě, ale rád http://www.kocour111.rajce.idnes.cz


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob 21.04.2012 20:15 
Mazák
Mazák

Registrován: 11.9.2011
Příspěvky: 1798
Bydliště: ČR ,Slapy nad Vltavou
No AXI je pro tento účel zbytečně drahý a lehký. Potřebuji do špičky dát něco těžkého...a chci použít MABUCHI...má to průměr asi 37mm, je to tady v šufleti..
A napájení asi 3 článek, nevím, na jaké napětí ty MABUCHi byly...


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob 21.04.2012 22:11 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 24.1.2009
Příspěvky: 2426
Bydliště: Praha 4 -Krč, ČR
Jde o výkon. Pokud ten motor máš v šuplíku, tak zkus a uvidíš. Chce to příkon tak aspoň 150 W/kg, aby se dal model bezpečně házet z ruky. Vím o čem píšu, teď stavím 4. elektrolet (polomaketu) podobné velikosti. Ten Axík uvádím jako příklad, určitě je možné použít čínský ekvivalent. Já dávám AXI přednost, zatím jsem žádný tenhle motor neuběhal nebo jinak nepoškodil a přitom mají opravdu něco za sebou. Spíš se dá ušetřit vlastní stavbou místo ARF (skoro hotové k letu). Ale to už není původné téma.

_________________
Lítám blbě, ale rád http://www.kocour111.rajce.idnes.cz


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob 21.04.2012 22:50 
Mazák
Mazák

Registrován: 11.9.2011
Příspěvky: 1798
Bydliště: ČR ,Slapy nad Vltavou
...Už to vidím...Mabuchi měl malý výkon...ten co mám je asi 50-90 W...podle verze..
To je slabota..takže budu muset asi zvolit nějakého HK....Díky všem :-)


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 22.04.2012 23:10 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 17.10.2010
Příspěvky: 113
Bydliště: Jablonec nad Nisou
Já jsem létal Vegu se zvětšeným rozpětím (3,4m) s motorem Bl 2215 cca 250W,3článek 20A,v pohodě...


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 24.04.2012 8:19 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.3.2012
Příspěvky: 1715
Bydliště: Nitra Slovensko
Mal som ju asi pred 20 rokmy, bol to môj prvý RC vetroň. To ťažisko je, ako už bolo spomínané 65 mm.

_________________
(TARANIS X9D+) - Funtic II, Vitesse V2, Element 2,5m, F5J 3,7m, Siesta (Topmodel), Edge 540T (RCF)


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: úte 24.04.2012 17:36 
Mazák
Mazák

Registrován: 11.9.2011
Příspěvky: 1798
Bydliště: ČR ,Slapy nad Vltavou
Díky moc za rady :-)


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 11.12.2013 19:58 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 2.9.2006
Příspěvky: 494
Nemáte někdo návod na stavbu? Slíbil jsem ho kolegovi a už ho ne a ne najít. :?

_________________
Heslo dne: S kecama vydržíš než se roztočí vrtule.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 17.01.2018 17:47 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 8.1.2018
Příspěvky: 3
nemáte prosím někdo plánek na Vegu,jedno na jakou ale radeji termik
díky Luboš


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 18 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Google [Bot] a 4 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz